WiTopia

 • Harga

  Dari $ 5.83
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Markah
7.7 daripada 10

Ringkasan

WiTopia Personal VPN pasti memberi kesan pertama yang positif apabila anda melawat laman web pembekal, dengan sokongan daripada The New York Times dan The Economist. Tayangan yang baik juga berterusan; terima kasih kepada perisian pelanggan yang hebat dan sokongan 24/7 segera. Malangnya, WiTopia Personal VPN melepaskan diri dengan prestasi yang sangat berubah-ubah, meninggalkan anda dengan perkhidmatan yang sukar untuk dicadangkan.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Menyatukan Negeri
 • Sambungan serentak
  8
 • Negara
  42

ciri-ciri

 • Pelayan di 42 negara
 • Perisian pelanggan yang direka bentuk dan inovatif yang baik (untuk PC dan Mac)
 • Sokongan 24 jam live chat secara teratur
 • Pilihan protokol penyulitan (OpenVPN pada premium)
 • Sokongan untuk beberapa platform yang tidak jelas

Kelajuan dan Prestasi

Kami menjalankan beberapa ujian kelajuan untuk menyemak prestasi WiTopia. Untuk memulakan, saya menggunakan Speedtest.net untuk menanda aras sambungan saya tanpa sambungan VPN. Kelajuan penandatangan penanda aras saya hanya di bawah 7Mbps.

Seterusnya, saya menguji pelayan Lisbon, yang dipilih oleh klien WiTopia "sambung cepat" mod. Hasilnya mengecewakan, kerana hampir separuh kelajuan muat turun saya. Seterusnya, saya berhubung dengan New York melalui L2TP dan diuji lagi. Keputusan ini lebih teruk - jauh kurang daripada separuh kelajuan muat turun asal kami. Akhir sekali, saya berhubung dengan pelayan London dan mendapat kelajuan di bawah 6 Mbps, yang merupakan hasil terbaik yang saya dapat dari perkhidmatan.


Secara keseluruhan saya kecewa dengan hasil campuran, kerana mereka hampir pasti akan memusnahkan peluang saya untuk streaming tanpa penyerahan dengan perkhidmatan.

Harga dan Rancangan

1 bulan

$ 5.83
sebulan

WiTopia Personal VPN menawarkan dua perkhidmatan VPN, a "asas" pakej dan a "pro" pilihan. Mereka juga menawarkan penyelesaian VPN perkakasan, tetapi itu tidak diliputi dalam ulasan ini.

Terdapat dua perbezaan asas antara dua pakej: The "Pro" pilihan menyediakan pelayan VPN dalam pelbagai negara, dan menyokong OpenVPN, bersama-sama dengan pilihan protokol VPN yang lain. Yang lebih murah "asas" pakej tidak menawarkan sokongan untuk OpenVPN, yang merupakan protokol pilihan kami untuk keselamatan dan privasi.

Satu lagi perbezaan utama adalah bahawa "Pro" pakej hanya tersedia pada asas langganan enam bulan atau tahunan (pada $ 39.99 atau $ 69.99). The "Asas" pakej juga tersedia untuk tempoh masa bulanan dan tiga bulanan yang lebih pendek. Satu bulan akan menetapkan anda kembali hanya $ 5.99, yang bukan harga permulaan yang buruk. Walau bagaimanapun, memandangkan perkhidmatan keseluruhannya, saya tidak akan mengesyorkannya walaupun pada harga ini.

Walaupun WiTopia tidak menawarkan sebarang percubaan percuma, mereka mengiklankannya "tanpa syarat" Jaminan wang balik 30 hari. Walau bagaimanapun, realitinya ialah jaminan wang balik tidak selalu dihormati mengikut keluhan pelanggan.

Privasi dan Keselamatan

WiTopia menyediakan pelbagai protokol penyulitan yang baik, dan kami mendapati ia mudah untuk mencari butiran teknikal yang kami cari.

WiTopia menawarkan PPTP, L2TP melalui IPsec dan pilihan protokol Cisco IPsec. Di samping itu, OpenVPN (SSL) ditawarkan kepada mereka yang melanggan ke "Pro" pakej. Penyulitan sehingga 256-bit boleh didapati di akaun premium. Walau bagaimanapun, saya tidak dapat mengesahkan sama ada OpenVPN dilaksanakan dengan Kerahsiaan Sempurna Tempahan, dan oleh itu saya tidak dapat menjamin keselamatan platform.

Kami merujuk kepada dasar privasi pembekal dan juga bercakap dengan jabatan sokongan untuk menjelaskan dasar pembalakan WiTopia. Kami dimaklumkan bahawa syarikat itu tidak sengaja memantau atau menyimpan log aktiviti pelanggan, dan fail cache itu sentiasa dimusnahkan. Walau bagaimanapun, WiTopia tidak menyimpan "ketinggalan" log yang mereka gunakan untuk mengenal pasti sebarang pelanggaran dalam segi perkhidmatan mereka.

Untuk membuat kesimpulan, saya tidak dapat mengesyorkan perkhidmatan ini untuk tujuan privasi.

Pemikiran terakhir

Kami mempunyai harapan yang sangat tinggi untuk WiTopia - kami mengalami sokongan yang hebat, harga adalah betul, dan perisian klien telah direka dengan baik.

Oleh itu, ia adalah malu yang menangis untuk mengalami kelajuan koneksi yang tidak konsisten semasa ujian kelajuan kami, dengan hasilnya dari sangat baik hingga benar-benar mengerikan.

Di samping itu, VPN ini tidak mempunyai ciri-ciri penting seperti killswitch. Juga, kekurangan OpenVPN pada beberapa pelan langganan adalah kekecewaan. Untuk membuat kesimpulan, kami mendapati perkhidmatan ini sukar untuk disyorkan apabila dibandingkan dengan VPN lain dalam julat harga yang sama.

Walau bagaimanapun, ia menyahsekat iPlayer dan Netflix AS - jadi anda mungkin mahu memberikannya satu ujian untuk sebab itu sahaja!

Lawati WiTopia VPN Peribadi »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me