Master VPN


 • Harga

  Dari $ 3.95
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
2 daripada 10

Ringkasan

VPN Master adalah syarikat Rangkaian Peribadi Maya (VPN) yang berpangkalan di AS. Ia adalah VPN yang dahsyat yang difailkan untuk menyambung dan tidak memberi jaminan untuk pelaksanaan privasi dan penyulitan. VPN berharga pada akhir pasaran yang lebih murah, tetapi sudah pasti tidak bernilai wang yang diminta. Perkhidmatan ini mempunyai ciri-ciri bahawa laman web syarikat tidak mengiklankan dan bahkan kakitangan sokongan pelanggan pada sistem perbualan langsung tidak tahu tentang kemudahan yang tersedia. Walau bagaimanapun, ciri VPN cenderung untuk tidak berfungsi dengan baik.

Dalam semakan ini, anda akan mempelajari perkara yang baik dan perkara buruk tentang VPN Master, bagaimana anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan tersebut, dan apa yang dapat anda harapkan jika anda memutuskan untuk menggunakannya.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  5 Mbps
 • Bidang kuasa
  AS
 • Sambungan serentak
  1
 • Negara
  14

Lawati VPN Master »

Harga dan Pelan Induk VPN

Master VPN tidak terlalu mahal, terutamanya jika anda pergi untuk rancangan satu tahun. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini tidak mempunyai separuh daripada ciri yang terdapat pada VPN yang sama, jadi kami tidak mengesyorkan perkhidmatan ini.

Harga VPNMaster

Anda mendapat kadar bulanan yang lebih murah jika anda mendaftar untuk tempoh yang lebih lama. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar untuk keseluruhan tempoh langganan di hadapan.

Syarikat itu mengumpulkan pembayaran melalui PayPal, tetapi anda boleh membayar dengan kad kredit melalui sistem itu, walaupun anda tidak mempunyai akaun PayPal. Senarai logo jenis pembayaran di bawah telah diambil dari laman web VPN Master.

Kaedah pembayaran senarai ini tidak termasuk Bitcoin, tetapi anda boleh membayar untuk perkhidmatan VPN Master dengannya.

Ciri-ciri Induk VPN

Ciri-ciri pakej syarikat adalah:

 • Pelayan di 14 negara
 • Aplikasi proprietari yang menjalankan PPTP untuk Windows
 • Protokol Tunneling PPTP dan Lapisan 2 (L2TP) disediakan untuk persediaan manual
 • Tiada log aktiviti
 • P2P dibenarkan pada pelayan Jerman, Rusia, dan Poland
 • Tiada had saluran data

Rangkaian pelayan VPN Master mempunyai lokasi di Amerika Syarikat, Kanada, UK, Belanda, Jerman, Perancis, Iceland, Sweden, Switzerland, Sepanyol, Austria, Poland, Romania, dan Rusia.

Kebanyakan perkhidmatan VPN membolehkan anda menyambungkan beberapa peranti secara serentak. Bagaimanapun, Master VPN hanya membolehkan anda menyambung satu peranti pada satu masa.

Lawati VPN Master »

Adakah VPN Master Secure

Pengetua VPN hanya mengiklankan pelayan PPTPnya. Sistem ini menggunakan 128-bit Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE). PPTP bukan protokol yang sangat selamat. Ia adalah salah satu sistem terawal yang dicipta untuk VPN dan mempunyai beberapa titik lemah. Kebimbangan mengenai ketakpastian PPTP menyebabkan Microsoft untuk mencipta Protokol Sokongan Terowong Soket (SSTP) untuk menggantikannya. Satu kelebihan PPTP adalah bahawa anda boleh memasangnya di mana sahaja, termasuk pada TV pintar, kotak set-top, dan penghala. Walau bagaimanapun, kebolehkerjaan itu terhakis. Apabila Apple menukar sistem operasi Macnya dari Mac OS X ke macOS, ia mengeluarkan sokongan untuk PPTP.

OpenVPN adalah protokol VPN jauh lebih baik daripada PPTP, dan kebanyakan perkhidmatan VPN memberi tumpuan kepada protokol itu. Satu ciri yang luar biasa dari pelaksanaan VPTP Master PPTP adalah bahawa syarikat itu telah menghasilkan aplikasinya. Biasanya, pengguna dijangka membuat sambungan VPN melalui tetapan rangkaian peranti.

Pelaksanaan OpenVPN hanya termasuk akses kepada satu pelayan. Ini seolah-olah menjadi perkhidmatan baru dan tiada seorang pun di syarikat itu mempunyai banyak maklumat tentang enkripsi yang digunakan untuknya. Fail log untuk perkhidmatan tersebut tidak melaporkan maklumat ini sama ada.

Saya akhirnya mendapati bahawa sistem menggunakan enkripsi Advanced Encryption Standard (AES) dengan kunci 256-bit. Bagaimanapun, tanpa sebarang butiran tentang pelaksanaan jabat tangan dan auth, tidak mustahil untuk mengatakan sama ada OpenVPN selamat di platform ini.

Adakah VPN Master Swasta?

Dasar privasi ini menghairankan mengenai pengolahan data yang melewati perkhidmatan VPN. Semua dasar privasi berkaitan dengan data VPN Master dikumpulkan pada pelawat ke laman web dan butiran pembayaran yang ia kumpulkan pada titik pembelian. Ini adalah kerana anda tidak dapat memberitahu sama ada VPN ini menyediakan privasi data atau tidak.

Laman Web Tuan VPN

Laman web Induk VPN tidak begitu menarik. Laman utama membentangkan sorotan perkhidmatan, tetapi tidak ada butiran lanjut mengenai halaman lain, jadi butiran mengenai perkhidmatan ini sangat nipis.

VPN Master Webstie

Syarikat ini mengendalikan tiga domain: vpnmaster.com, vpnmaster.org, dan vpnmaster.info. Halaman-halaman di laman web ini mempunyai logo Induk VPN, tetapi halaman .info mempunyai header yang berasal dari syarikat perkhidmatan web yang menjadi tuan rumah laman VPN Master. Ini termasuk halaman checkout dan halaman sokongan. Halaman utama berada di alamat .com dan halaman .org, yang turut menunjukkan logo Induk VPN, termasuk halaman Tentang Kami, Dasar Privasi, dan Syarat Perkhidmatan.

Laman ini merangkumi ahli Kawasan, di mana anda boleh menyemak akaun anda.

Anda tidak mendapat akses ke bahagian tapak ini sehingga anda telah mendaftar untuk perkhidmatan tersebut. Halaman Status Pelayan merupakan bahagian lain dari tapak yang dikhaskan untuk pelanggan. Halaman ini tidak menyenaraikan semua pelayan dan status mereka, tetapi hanya memberitahu tentang gangguan perkhidmatan.

Sokongan Pelanggan Utama VPN

Walaupun laman sokongan pelanggan di laman web ini berada di domain vpnmaster.info, alamat e-mel sokongan adalah [email dilindungi]

Saluran utama untuk jawapan cepat adalah sistem sembang langsung. Ini boleh diakses menerusi notis kuning di sebelah kanan bawah laman web ini. Saya dapati meja bantuan ini setiap kali saya melawat laman web ini.

Anda tidak perlu memasukkan nama atau alamat e-mel anda untuk memulakan perbualan, anda hanya menaip soalan.

Pembantu sokongan tidak terlalu berpengetahuan tentang sistem. Tanggapannya terhadap soalan teknikal mengenai enkripsi yang digunakan untuk sistem ini terdiri daripada senyap lama. Setiap kali saya membuat cadangan tentang apa pilihan VPN boleh didapati, dia hanya bersetuju dengan saya, yang memerlukan lebih banyak quizzing untuk mendapatkan kebenaran.

Satu lagi saluran sokongan adalah borang tiket sokongan. Ini tersedia dengan memilih Sokongan dari menu utama dan kemudian Hubungi Kami dari menu Sokongan.

Anda juga mempunyai pilihan untuk menghubungi pasukan sokongan melalui e-mel. Apabila anda menaikkan tiket sokongan melalui laman web, anda boleh mengakses balasan kepada isu anda melalui kawasan klien tapak. Anda juga akan dihantar e-mel apabila jawapan dihantar. Kakitangan sokongan teknikal sangat cepat dan saya selalu menerima balasan kepada masalah saya dalam masa setengah jam untuk menghantar permintaan.

Pangkalan pengetahuan laman web tidak begitu bermaklumat.

Proses ini

Mendaftar

Klik pada tempoh langganan yang menarik minat anda dari tiga kotak harga di laman utama. Ini memulakan proses pembelian.

Borang langganan memerlukan alamat dan nombor telefon anda, serta nama dan e-mel anda. Adalah penting untuk anda memasukkan alamat e-mel sebenar kerana tidak ada halaman muat turun di laman web, jadi anda akan menerima pautan ke perisian dan senarai alamat pelayan melalui email.

Tatal ke bawah untuk mengisi butiran pembayaran anda dan kemudian klik pada "Perintah Lengkap" butang.

Selepas membayar perkhidmatan, anda akan menerima e-mel yang mengandungi butiran akaun anda dan pautan ke muat turun perisian.

VPN Master Windows VPN Client

Anda boleh memuat turun dua aplikasi untuk Windows. Satu adalah aplikasi tersuai untuk PPTP. Fail pemasangan harus mencipta jalan pintas untuk aplikasi PPTP pada desktop anda.

Anda perlu log masuk dengan kelayakan yang terkandung dalam e-mel yang dialu-alukan.

Terdapat sedikit tetapan untuk ditangani.

Anda perlu memilih pelayan dari senarai juntai bawah di bahagian atas aplikasinya. Ini memberi anda pilihan untuk menyambung ke 14 buah negara. Terdapat dua pelayan di UK dan sepuluh di Amerika Syarikat.

Anda akan mendapat pemberitahuan sistem apabila sambungan VPN ditubuhkan.

Selepas cuba menyambung ke kedua-dua pelayan UK, semua pelayan AS, ditambah dengan pelayan Kanada, saya tidak dapat membuat sambungan kerja dengan aplikasi ini.

Anda mengakses aplikasi OpenVPN melalui laman web. Selepas memuat turun fail pemasangan, klik padanya untuk memasang aplikasinya. Pemasang perlu meletakkan jalan pintas ke OpenVPN Connect pada desktop anda.

Aplikasi ini berjalan dalam mod diminimumkan. Cari ikon lubang kunci dalam dulang sistem desktop anda. Klik pada ikon untuk mendapatkan menu untuk aplikasinya.

Menu mempunyai pilihan untuk memilih sama ada anda mahu berjalan menggunakan Protokol Pengguna Datagram (UDP) atau Protokol Kawalan Penghantaran (TCP). Anda juga boleh menukar bahasa menu dalam skrin Tetapan.

Anda hanya mempunyai satu pelayan yang tersedia untuk anda, yang terdapat di Belanda.

Prestasi (Kelajuan, DNS, WebRTC dan Ujian IPv6)

Saya cuba menguji perkhidmatan PPTP VPN. Walau bagaimanapun, walaupun cuba masuk ke dua pelayan di UK, satu di Kanada dan sepuluh di Amerika Syarikat, saya tidak dapat mendapatkan sambungan yang bermakna daripada perkhidmatan tersebut. Saya tidak dapat menyambung ke pelayan Kanada dan tiga daripada sepuluh pelayan AS. Dari bakinya, laman web tidak akan memuatkan dalam penyemak imbas saya setelah saya bersambung dengan VPN.

Ujian kelajuan perkhidmatan Master VPN dilakukan semasa menggunakan OpenVPN melalui UDP. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini hanya menawarkan pelayan di satu lokasi (Belanda). Saya menguji sambungan tetap ke UK, maka sambungan yang sama dengan pelayan VPN Master menguruskan komunikasi. Dalam kedua-dua kes, saya melakukan lima ujian berjalan dengan testmy.net dari lokasi di Caribbean. Saya menggunakan IPLocation.net untuk menguji lokasi sebenar pelayan VPN Master. Ia terletak di Haarlem, Belanda Utara.

Ujian Muat turun VpnmasterGrafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah, dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi.

VPN berfungsi dengan baik, tetapi hasilnya adalah anomali (VPN tidak boleh membuat kelajuan internet anda lebih cepat).

Saya menyemak kebocoran Sistem Nama Domain (DNS) dengan ipleak.net semasa saya disambungkan ke pelayan VPN Master di Belanda. Ujian ini menunjukkan lima panggilan DNS. Dua daripada rujukan DNS dibuat untuk pelayan di Belanda, tetapi tiga lagi pelayan yang dihubungi di Republik Dominika, yang memberikan lokasi sebenar saya.

Laman ujian doileak.net juga mengesan panggilan DNS di Republik Dominika. Tapak itu juga menyedari bahawa penetapan zon waktu sistem operasi saya berbeza dengan zon waktu lokasi yang sepatutnya saya.

Saya tidak dapat menguji kebocoran IPv6 kerana Penyedia Perkhidmatan Internet saya (ISP) tidak menggunakan alamat IPv6.

Semasa bersambung ke pelayan Master VPN, saya cuba mengakses Netflix. Walaupun saya boleh masuk ke laman web ini dan menyemak imbas video yang tersedia, sistem penghantaran kandungan melihat VPN dan akses yang disekat.

Platform Lain

Apl PPTP Master PPTP tersedia untuk peranti Windows dan Android. Pemilik alat Mac OS X, iOS, dan Linux boleh membuat PPTP atau L2TP VPN secara manual. Hanya L2TP tersedia untuk persediaan manual pada komputer macOS.

Anda boleh memasang aplikasi OpenVPN Connect pada Windows.

Tinjauan Master VPN: Kesimpulan

Memandangkan sambungan PPTP tidak berfungsi, dan perkhidmatan OpenVPN hanya menawarkan satu lokasi, sukar untuk melihat bagaimana orang boleh mendapat manfaat daripada langganan VPN ini.

Saya suka:

 • App untuk PPTP
 • Menerima PayPal dan Bitcoin
 • Sembang dalam talian untuk sokongan
 • Sokongan teknikal yang sangat cepat

Saya tidak pasti tentang:

 • Tuan rumah sembang dalam talian tidak tahu apa-apa

Saya benci:

 • PPTP tidak berfungsi
 • Hanya satu lokasi untuk OpenVPN
 • Tempoh bayaran balik hanya 24 jam
 • Hanya satu sambungan pada satu masa yang dibenarkan

VPN Master dikendalikan dengan orang yang sopan dan menyenangkan. Oleh itu, memalukan bahawa perkhidmatan itu tidak berfungsi dan bahawa terdapat sedikit maklumat yang ada mengenai tahap penyulitan dan privasi yang disediakan.

Laman web ini tidak menjelaskan bahawa OpenVPN tersedia dan tidak ada menyebutkan Bitcoin sehingga anda sampai ke titik pembayaran.

VPN Master harus mengosongkan perkhidmatan PPTP VPN yang sia-sia dan ketinggalan zaman dan memberi tumpuan kepada memperluaskan pelaksanaan OpenVPNnya. Syarikat itu perlu menguji dengan teliti perkhidmatan itu dan pastikan ia beroperasi sebelum ia mula mengumpul wang dari pelanggan.

Lawati VPN Master »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me