TigerVPN


 • Harga

  Dari $ 4.16
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
8.2 daripada 10

Ringkasan

Ditubuhkan pada tahun 2011, TigerVPN adalah perkhidmatan VPN Slovakia yang baru dilancarkan semula pada bulan Mei 2016. Enjin baru, laman web baru, dan aplikasi baharu memberikan TigerVPN sedikit perubahan. Sejarah syarikat yang agak ringkas bermakna tidak banyak diketahui tentang kualiti perkhidmatan, jadi saya memutuskan untuk memberikan TigerVPN satu ujian yang dijalankan sendiri. Teruskan membaca ulasan TigerVPN ini untuk mengetahui sama ada mereka membuat potongan!

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  26 Mbps
 • Bidang kuasa
  Slovakia
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  42

ciri-ciri

TigerVPN beroperasi dari ibukota Slovakia Bratislava. Slovakia adalah sebuah negara yang hebat untuk pembekal VPN beroperasi dari. Ini kerana Mahkamah Perlembagaan Slovak baru-baru ini memutuskan bahawa mana-mana pengawasan massa terhadap rakyat adalah tidak berperlembagaan. TigerVPN adalah VPN yang bulat dengan ciri-ciri premium berikut:

 • 300 pelayan di 42 negara
 • 5 sambungan serentak - untuk pelanggan tahunan. (Dua sambungan jika anda membayar bulanan)
 • Tiada log penggunaan
 • Aplikasi untuk Windows, Mac, iOS, dan Android
 • percuma StickyPassword (Pelan Premium)
 • Pengurus VPN Shimo (dengan pelan tahunan)
 • 500 Mb percubaan percuma
 • Sokongan berasaskan tiket

Kelajuan dan Prestasi

Semua ujian kelajuan dijalankan dari lokasi di Eropah Tengah. Pelayan telah diuji lima kali untuk menentukan purata. Kelajuan purata saya tanpa VPN didaftarkan sebagai 70 Mbps pada hari ujian. Jerman, pantai timur AS dan pelayan UK telah diuji. Pelayan Jerman yang dilakukan paling baik memberikan purata muat turun 32 Mbps. Kedua-dua pelayan UK dan AS rata-rata di sekitar 15 Mbps, dengan UK sedikit lebih cepat (mungkin disebabkan kedekatannya).

Semua pelayan telah melakukan cukup baik untuk saya menstrim dalam HD. Walau bagaimanapun, penurunan 40 hingga 50 Mbps adalah sangat besar - dan orang yang mempunyai sambungan internet yang lebih perlahan untuk bermula dengan - mungkin mendapati mereka tidak dapat menstrim tanpa buffering. Kadar muat naik kekal lebih stabil dan hanya menurun sedikit berbanding ujian asas saya. Saya mendapati tiada kebocoran IP, kebocoran DNS, atau kebocoran WebRTC semasa menguji Tiger VPN, yang merupakan berita hebat. Walau bagaimanapun, saya tidak menguji kebocoran IPv6 kerana saya tidak mempunyai sambungan IPv6 pada masa ini.

Harga dan Rancangan

2 tahun

$ 4.16
sebulan

12 bulan

$ 6.67
sebulan

6 bulan

$ 8.33
sebulan

TigerVPN mengikuti jalan standard industri ketika datang ke harga dan rencana. Pelanggan boleh memilih dari kontrak terma 1, 6, atau 12 bulan. Terdapat peningkatan diskaun yang ditawarkan untuk komitmen yang lebih panjang. Harga TigerVPN cukup rata. $ 6.67 sebulan untuk harga terendah (langganan tahunan) tidak terlalu buruk dan dibandingkan dengan VPN yang lain - walaupun, diakui, adalah mungkin untuk mendapatkan sesuatu yang lebih baik kurang.

Pelan tahunan memberikan anda sehingga lima sambungan serentak. Sebaliknya, $ 11,99 untuk langganan satu bulan cukup curam, dan anda hanya mendapat dua sambungan. TigerVPN menawarkan percubaan percuma untuk pelanggan baru untuk bereksperimen dengan perkhidmatan tersebut. Perbicaraan terhad kepada hanya 500 MB data dan pilih lokasi. Walau bagaimanapun, ia merupakan ciri selamat datang bagi mereka yang ingin mencuba sebelum membeli. Opsyen pembayaran adalah biasa dengan kad kredit / debit biasa dan PayPal sebagai pilihan. Saya gembira melihat kemungkinan membayar Bitcoin juga. Ini bermakna tahap anonimiti tambahan boleh dicapai.

Privasi dan Keselamatan

OpenVPN adalah protokol lalai. Ini menawarkan keselamatan yang paling untuk pengguna. TigerVPN juga memberi pengguna pilihan bertukar kepada L2TP. TigerVPN menggunakan penyulitan AES-256-CBC standard industri dengan protokol OpenVPN ditetapkan sebagai lalai. Malangnya, TigerVPN tidak menyokong Kerahsiaan Perfect Forward, yang bermaksud bahawa ia mungkin tidak selamat daripada yang serupa dengan NSA. TigerVPN dengan jelas menyatakan bahawa tiada log penggunaan disimpan. Walau bagaimanapun, beberapa butiran sambungan termasuk setem masa dan jalur lebar adalah "disimpan buat sementara waktu".

Memandangkan Slovakia tidak mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori, ini mengecewakan. Mereka yang mempunyai keperluan privasi yang tinggi mungkin akan meremehkan log sambungan dan harus mencari di tempat lain. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan orang, log sambungan tidak seharusnya menjadi perhatian. TigerVPN membenarkan perkongsian fail dan mempunyai pelayan yang dioptimumkan untuknya. TigerVPN membenarkan P2P meresap pada kebanyakan pelayan, walaupun mereka meminta untuk menahan diri dari aktiviti ini di pelayan AS mereka. Semuanya, TigerVPN menggunakan penyulitan yang cukup baik, walaupun masih kurang daripada tahap ExpressVPN,
sebagai contoh.

Pemikiran terakhir

TigerVPN adalah Okay VPN yang berharga sama dengan banyak VPN lain di pasaran (jika anda membayar setiap tahun). Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa adalah mungkin untuk mendapatkan log kosong sifar VPN yang menyahsekat Netflix AS kurang. VPN berfungsi dengan baik di semua platform yang popular, dan ia mempunyai penjagaan pelanggan yang cukup baik. Walaupun, sayangnya ia tidak mempunyai sokongan sembang langsung seperti banyak VPN dalam julat harganya. TigerVPN mendakwa untuk menyahsekat US Netflix, tetapi dalam ujian saya, ia gagal.

Walau bagaimanapun, ia berjaya membuka kunci iPlayer pada masa penulisan. Dengan beberapa log sambungan, tiada Kerahsiaan Perfect Forward dalam suite penyulitannya, dan kekurangan pembunuhan - VPN ini jauh daripada berada di puncak privasi VPN. Kelajuan lambat juga sedikit kebimbangan, dan pengguna telah mengeluh tentang kelajuan yang berbeza-beza di seluruh pelayan. Semua yang diambil kira, saya harus membuat kesimpulan bahawa VPN ini terlalu mahal. Lihat di tempat lain.

Lawati TigerVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me