Encrypt.me


 • Harga

  Dari $ 8.33
  / bulan

 • Ada pada:


  • iOS

  • Android

  • Windows

  • MacOS
 • Buka kunci:


  • iPlayer

ProPrivacy.com Markah
3 daripada 10

Ringkasan

Encrypt.me adalah perkhidmatan VPN yang berpangkalan di AS yang baru-baru ini menjadi ahli kumpulan J2 Global. Dengan sokongan J2 Global di belakangnya, Encrypt.me mungkin menjadi perkhidmatan untuk diperhatikan pada masa akan datang. Tetapi pada masa ini, ia berjuang untuk membezakan dirinya dari orang ramai.

Statistik Pantas

 • Negara
  44
 • Bidang kuasa
  Amerika Syarikat
 • Sambungan serentak
  100

Harga

Encrypt.me membuat perbezaan di antara "pas" dan langganan, tetapi selain daripada kewujudan pas 1 minggu, satu-satunya perbezaan ialah pembayaran untuk pas tidak diperbaharui secara automatik, sementara dengan langganan ia dilakukan.

Ciri khas harga Encrypt.me adalah sebagai tambahan kepada rancangan peribadi, ia menawarkan pelan keluarga dan pasukan (sehingga kumpulan yang sangat besar).

Encrypt.me menyatakan bahawa anda boleh menggunakan "berbilang peranti pada masa yang sama jika anda suka" pada satu akaun data tanpa had. Nampaknya membayar untuk akaun keluarga atau pasukan (mungkin jika pasukan itu tidak terlalu besar) adalah sebahagian besarnya kejujuran di bahagian pelanggan.

Yang berkata, pada $ 12.99 sebulan untuk sehingga lima ahli keluarga, harga keluarga agak murah.

Encrypt.me juga menawarkan Rancangan Mini untuk $ 2.99 sebulan, yang mempunyai had data 5GB. Semua pembayaran hanya melalui kad kredit / debit dan diproses oleh Stripe.

Pengguna baru boleh mengambil kesempatan daripada percubaan percuma selama 14 hari, yang kami gembira dapat diperhatikan tidak memerlukan butiran kad kredit. Alamat e-mel yang sah diperlukan untuk mendaftar, dan Encrypt.me mengambil langkah-langkah untuk pakai buang.

ciri-ciri

 • Apl yang tersedia untuk iOS, Android, macOS dan Windows
 • Sambungan serentak yang tidak terhad
 • Pelayan di 44 negara (termasuk "Afrika" yang ternyata ke Afrika Selatan)
 • Auto-Secure
 • "OverCloak"
 • Penapisan kandungan
 • Audit keselamatan

Torrenting disekat secara lalai dan selama percubaan percuma selama 14 hari, tetapi membayar pelanggan dapat meminta agar blok itu diangkat. Terutama yang hilang pada semua platform adalah jenis suis bunuh.

Selamat auto

Apabila rangkaian tidak diketahui dikesan VPN akan diaktifkan secara automatik untuk melindungi lalu lintas anda.

Overcloak

Apabila anda menyambung ke rangkaian yang tidak dipercayai, ciri ini secara automatik menyekat akses ke internet sehingga sambungan VPN ditubuhkan. Ciri ini hanya tersedia di klien desktop.

Penapisan kandungan

Ciri ini tidak tersedia pada masa penulisan tetapi dijangka akan dimulakan tidak lama lagi. Ia menggunakan penyekat blok DNS untuk menyekat iklan, kandungan dewasa, malware, media sosial dan kandungan yang tidak diingini seperti yang ditentukan oleh anda.

Ini sangat mirip dengan apa yang dilakukan oleh penyekat iklan berasaskan penyemak imbas, tetapi sangat baik untuk mempunyai penyelesaian semua-dalam-satu.

Audit Keselamatan

Encrypt.me menjalani audit keselamatan pada tahun 2016, dengan audit susulan yang diterbitkan pada bulan November 2020. Tidak seperti beberapa perkhidmatan VPN lain, Encrypt.me telah membuat teks yang tidak disunting penuh dari audit yang terdapat di laman webnya, yang merupakan sesuatu yang kami memuji . Pengauditan ini meliputi aplikasi Encrypt.me, dan sejauh mana laman webnya. Perhatikan bahawa ia adalah audit keselamatan teknikal, dan tidak isu-isu prosedur seperti pembalakan. Keputusan audit adalah positif.

Tiada masalah yang serius ditemui, dan isu-isu yang ditemui sedang diperbetulkan oleh pemaju Encrypt.me kerana ini ditaip. Ini semua hebat tetapi tidak mengubah hakikat bahawa kami mengesan kebocoran pada pelanggan Window.

Adakah Encrypt.me unblock Netflix?

Dalam ujian, US Netflix mengesan bahawa kami telah menggunakan VPN dan menyekat kami. Walau bagaimanapun, untuk menyambung ke pelayan UK, kami dapat melihat BBC iPlayer.

Kelajuan dan Prestasi

Sila periksa halaman Ujian Kelajuan kami untuk keputusan tertimbang terkini, tetapi pada masa menulis Encrypt.me adalah nombor sebelas pada senarai VPN terpantas kami. Yang tidak terlalu buruk sama sekali, walaupun ini tidak sepadan dengan hasil kelajuan pecah yang agak biasa daripada 198.8 Mbit / s.

Masa carian DNS agak menengah, walaupun masa sambungan purata yang menggerunkan hanya 2.7 saat (max 4.0s) bermakna anda tidak akan dibiarkan bergaul apabila anda memulakan VPN.

Kebocoran IP

Dalam macOS kami gembira untuk tidak menemukan sebarang kebocoran IP. Di Windows, bagaimanapun, kami mengesan kebocoran DNS biasa dan juga kebocoran IPv6 melalui WebRTC. Pada masa ini, kami tidak boleh menguji kebocoran IPv6 pada platform mudah alih, tetapi kami mengesan tiada kebocoran IPv4 di Android atau iOS.

Kemudahan penggunaan

Laman web ini

Laman web ini kelihatan cukup bijak tetapi agak singkat mengenai maklumat sulit. Dan apabila maklumat tersedia, ia sering terlepas dari tarikh - beberapa artikel kembali ke 2011! Kami sememangnya berharap bahawa perkara-perkara telah berubah semasa tahun-tahun berlalu!

Sebuah blog membelanjakan banyak dakwat digital yang menjelaskan mengapa VPN tidak boleh dipertimbangkan apa-apa yang dekat dengan "tanpa nama." Walaupun ini benar dalam banyak cara, dan menunjuk itu agak dipuji untuk perkhidmatan VPN, ia juga berbunyi kepada kami seperti Encrypt. Saya berminat untuk membebaskan dirinya daripada tanggungjawabnya sebagai pembekal VPN.

Tidak, VPN tidak boleh dianggap sebagai 100 peratus selamat, dan ia tidak menjamin kesuciannya. Tetapi dilakukan dengan baik, VPN boleh melakukan banyak hal untuk melindungi privasi anda semasa dalam talian. Seperti yang kita lihat di seluruh kajian ini, Encrypt.me tidak mengambil banyak langkah yang diperlukan untuk melakukan privasi VPN dengan baik (kami melihat anda, log sambungan dan tiada suis-suis).

Sokongan

Laman web ini mempunyai beberapa Soalan Lazim, tetapi ini gagal menjawab sebarang pertanyaan yang kami ada. Sokongan Sembang Langsung boleh didapati sebaik sahaja anda melepasi respons kalendar, tetapi pasukan sokongan adalah terutamanya. berpangkalan di Australia. Sekiranya anda menghubungi sokongan di luar waktu pejabat Austalia maka maklum balas e-mel akan tiba kemudian.

Seperti yang dapat kita lihat di bahagian keselamatan teknikal kemudian dalam kajian ini, jawapan yang kami terima jauh dari memuaskan.

Mendaftar

Mendaftar untuk akaun Encrypt.me sangat mudah. Untuk mengambil kesempatan daripada percubaan percuma selama 15 hari, cukup berikan alamat e-mel dan kata laluan yang sah dan lepaskan anda. E-mel pengesahan menyediakan pautan ke halaman muat turun di laman web.

Perisian ini

Apl boleh didapati untuk macOS, iOS, dan Android. Aplikasi Windows (7+) juga tersedia, tetapi ini hanya dalam beta, jadi Encrypt.me tidak menjanjikan kestabilan atau keselamatan. Yang seperti yang kita lihat, adalah sama juga.

Terdapat juga "aplikasi OS Fire", walaupun ini hanya aplikasi Android biasa (bukan Android TV) yang disediakan melalui Amazon App Store.

Tiada panduan persediaan atau fail config OpenVPN tersedia untuk persediaan manual pada peranti yang tidak disokong atau dengan klien VPN pihak ketiga.

Pelanggan macOS

Pelanggan macOS adalah urusan yang agak mudah, tetapi ia mendapat pekerjaan yang dilakukan dengan baik.

Encrypt.me Mac OS Client

Ciri Auto-Secure dan OverCool terdapat dalam macOS. Aplikasi ini juga membenarkan anda menukar antara mod UDP dan TCP, yang hampir pasti menunjukkan bahawa ia menggunakan protokol OpenVPN.

Aplikasi mudah alih

Selain daripada ciri Kunci Apl Keselamatan di Android yang menjamin apl dengan kata laluan, aplikasi Android dan iOS kelihatan sama. Android menggunakan OpenVPN, bagaimanapun, manakala aplikasi iOS menggunakan IKEv2.

Encrypt.me pelanggan mudah alih

Mereka berdua mempunyai Auto-secure untuk rangkaian WiFi dan berfungsi secara amnya berfungsi dengan baik. Walaupun aplikasi tidak mempunyai suis, versi Android yang lebih terkini kini mempunyai suis membunuh terbina dalam OS itu sendiri.

Pelanggan Window

Pelanggan Windows sangat mirip dengan pelanggan macOS dan termasuk sokongan untuk Auto-Secure dan OverCloak. Ia menggunakan IKEv2 dan bukannya OpenVPN.

Encrypt.me Windows Client

Walaupun apa yang dikatakan laman web itu, kami diberitahu bahawa pelanggan Windows tidak lagi beta. Oleh itu, terdapat sedikit alasan untuk kebocoran IPv6 dan WebRTC yang kami dapat dikesan.

Privasi

Bidang kuasa

Encrypt.me berpusat di Dallas, Texas, tetapi kini dimiliki oleh J2 Global, sebuah syarikat payung yang berpangkalan di Amerika Syarikat yang juga secara rasmi memiliki tujuh jenama VPN yang lain. Ini termasuk IPVanish dan StrongVPN, dan SaferVPN. Di samping itu, ia menyediakan perkhidmatan label putih untuk beberapa produk VPN yang lain.

Amerika Syarikat tidak mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori, tetapi skala dan skop pengawasan massa oleh NSA dan agensi-agensi pemerintah lain, seperti yang terdedah oleh Edward Snowden, bermaksud bahawa adalah bijaksana untuk menganggap bahwa semua layanan teknologi yang menawarkan privasi telah dikompromikan dalam beberapa cara.

Log

Encrypt.me menyimpan set lengkap sambungan (metadata) log untuk pengguna perkhidmatan VPNnya.

 • Bilangan bait yang dihantar dan diterima
 • Tempoh masa bersambung
 • Alamat IP yang disambungkan dari dan IP (maya) yang kami tetapkan
 • Pelabuhan sumber sambungan keluar dengan waktu mula dan akhir

Ini dikurangkan sedikit, bagaimanapun, kerana ia hanya disimpan selama 16-hari sebelum dipadamkan. Ini tidak terlalu lama tetapi mungkin cukup masa bagi perintah mahkamah untuk diperolehi jika diberikan keutamaan yang mencukupi.

Perkhidmatan ini juga menggunakan pengesanan laman web yang luas, termasuk penggunaan pelacak dari Google Analytics. Di dalam data analitik apl dikumpulkan oleh perkhidmatan pihak ketiga Fabric.io dan Google Firebase, walaupun ada kemungkinan untuk tidak ikut serta dalam aplikasi ini.

Pelanggan dari atau menetap di EU menikmati kelebihan privasi biasa yang dinyatakan dalam GDPR.

Keselamatan teknikal

Aplikasi Windows dan iOS menggunakan protokol IKEv2 VPN, manakala aplikasi macOS dan Android menggunakan OpenVPN. Pengaturan OpenVPN yang digunakan (setakat yang kita dapat menentukannya) adalah:

Saluran data: ces AES-256-CBC dengan pengesahan data SHA256.

Saluran kawalan: butiran lengkap tidak tersedia, walaupun terdapat sebutan ringkas menggunakan AES-GCM. Oleh kerana ini tidak dinyatakan dalam fail konfigurasi OpenVPN, kami membahayakan bahawa AES-256-GCM digunakan sebagai kedua-dua cipher dan untuk pengesahan data semasa pertukaran TLS.

Kami tidak tahu bagaimana pertukaran utama dijamin atau sama ada kerahsiaan yang sempurna digunakan.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai subjek ini sila lihat Panduan Utama kami untuk Penyulitan VPN. Kami juga meminta sokongan jika Encrypt.me menggunakan pelayan pelayan VPN telanjang-tunggal atau pelayan maya (contohnya VPS berasaskan perisian pada pelayan bersama). Atau campuran ...

Soalan rumit. Rangkaiannya sangat besar. Kebanyakan pelayan kami sendiri tetapi kami tidak menyewakan VPS daripada pembekal hosting dan membinanya ke dalam rangkaian jika itu yang anda bertanya. "

Yang, jujur, tidak memberi kita yang lebih bijak. Seperti yang telah diperhatikan, tidak ada aplikasinya mempunyai sebarang bentuk suis bunuh jadi jika sambungan VPN gagal maka alamat IP anda akan terdedah kepada internet.

Seperti yang dinyatakan, dan apa sahaja keputusan audit keselamatan baru-baru ini, kami mendapati klien Windows menjadi Windows agak bocor.

Pemikiran Akhir

Selain daripada berada di AS dan menyimpan lebih banyak log daripada yang kita suka, tidak ada yang salah dengan Encrypt.me kecuali klien Windows yang sangat bocor.

Pada penghujung hari, Encrypt.me adalah perkhidmatan VPN yang cukup baik. Tetapi dalam pasaran pasaran hari ini yang sangat kompetitif, harga permintaan yang agak tinggi dan kekurangan ciri membuat cadangan nilai sesuatu yang menjual keras.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me