Kepard

  • Harga

    Dari $ 7.00
    / bulan

ProPrivacy.com Markah
7.2 daripada 10

Ringkasan

Kepard adalah sebuah syarikat VPN Moldovan yang agak kecil yang menyediakan perkhidmatan sederhana untuk harga yang sederhana. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada pelaksanaan yang bergaya dan beberapa perisian adat yang hebat. Pengguna Mac dan iPad / iPhone akan kurang mendapat keseronokan, tetapi pengguna Windows dan Android akan menghargai beberapa perisian VPN mesra pengguna yang masih belum dijumpai. Di samping itu, sementara mereka menawarkan setengah jam percuma percubaan hari tidak buruk, tidak ada tempat yang hampir sama dengan percubaan percuma 15 hari yang atas sebab tertentu Kepard tetap tenang tentang.

Harga dan Ciri

Kepard hanya mempunyai satu pelan harga (Premium) pada harga $ 7 sebulan (atau $ 35 selama 12 bulan). Untuk ini anda mendapat akses kepada pelayan VPN di AS, UK, Jerman, Kanada dan Belanda, menyambung menggunakan protokol OpenVPN, L2TP atau PPTP. Tiada had untuk kelajuan trafik atau penggunaan data, dan sehingga dua peranti mungkin disambung secara serentak. Penggunaan torrent P2P dibenarkan selagi anda disambungkan ke server di Belanda, dan Kepard gembira untuk memiliki dua perangkat yang bersambung secara serentak.


Di samping itu, Kepard menawarkan perkhidmatan percubaan, membolehkan anda menyambung ke pelayan VPNnya selama setengah jam setiap hari. Apa yang tidak benar-benar disebut di mana-mana di laman web, dan hanya menjadi jelas apabila anda memasang pelanggan Windows atau Android, adalah bahawa terdapat juga percubaan percuma 15 hari perkhidmatan Premium yang ditawarkan.

Laman web & Sokongan pengguna

Laman web kelihatan hebat dan mudah dinavigasi. Kepard jelas berbangga dengan apl Android VPNnya, kerana robot hijau kecil itu menjadi kebanggaan tempat di laman Utama. Laman web ini sebaliknya hanya mempunyai jumlah maklumat yang terhad, sebahagiannya dalam bentuk FAQ ringkas, tetapi dengan syarat sifat perkhidmatan ini kekurangan maklumat tidak menyusahkan kami. Kepard berminat untuk mengiklankan program Gabungannya, menawarkan antara komisen 40% hingga 100% pada jualan yang disalurkan. Terdapat juga halaman Blog berurusan terutamanya dengan perbuatan sendiri Kepard, tetapi ini dikemaskini hanya setiap bulan atau tiga.

Sokongan pelanggan hanya melalui sistem e-mel yang ditandatangani, tetapi apabila kami membuat pertanyaan, kami dijawab dalam beberapa minit sehingga walaupun asasnya, ia nampaknya agak cekap.

Privasi dan Keselamatan

Kepard menyimpan log selama 3 hari. Ini mencatatkan alamat IP sebenar anda, masa mula dan tamat sesi dan alamat e-mel yang anda berdaftar (iaitu satu-satunya maklumat yang disimpan dalam fail selepas 3 hari). Dalam Syarat dan Ketentuan mereka, Kepard menyatakan bahawa mereka akan bekerjasama dengan pihak berwajib Moldovan dalam hal sepina, tetapi sebagai sedikit informasi yang disimpan selama 3 hari, kami tidak menganggap ini masalah utama.

Setakat penyulitan berlaku, laman web tersebut menyebut 'sehingga' penyulitan sebanyak 265 bit, apabila kami meminta kami diberitahu bahawa OpenVPN blowfish 128-bit adalah lalai. Sebagaimana yang telah kita katakan sebelum ini, kita lebih suka melihat sekurang-kurangnya 256-bit penyulitan sebagai standard, tetapi bagi kebanyakan pengguna 128-bit adalah baik-baik saja.

Proses ini

Mendaftar

Kami memutuskan ia akan menjadi idea yang baik untuk mencuba perkhidmatan setengah jam percuma sehari sebelum meletakkan apa-apa bahan bacaan. Untuk melakukan ini, kami hanya perlu memuat turun dan memasang klien, dan kemudian mendaftar dengan hanya alamat e-mel dan kata laluan yang diminta oleh kami.

Setelah berdaftar, kami mendapat kejutan yang menyenangkan, kerana tanpa sebarang kekaguman, kami sepatutnya diberikan perkhidmatan VPN Premium 15 hari percuma. Yay!

Sekiranya anda ingin membayar perkhidmatan Premium sebaik sahaja tempoh percubaan selesai, anda akan diminta mendapatkan butiran lebih lanjut.

Pilihan bayaran sedikit terhad tetapi harus baik untuk kebanyakan orang. Tidak ada pilihan pembayaran Bitcoin walaupun, yang memalukan.

Pelanggan Windows VPN

Klien VPN Windows dibersihkan dan kelihatan bergaya, dengan 'butang kuasa' yang besar di tengah-tengah untuk menghidupkan dan mematikan sambungan. Negara-negara yang berubah hanyalah satu perkara untuk mengklik bendera dan membuat pilihan anda.

Memilih protokol mana yang anda ingin sambung menggunakan, sebagai tambahan kepada parameter asas lain, juga kesederhanaan itu sendiri.

Mampu memilih antara versi TCP dan UDP protokol OpenVPN adalah sentuhan yang bagus. Perbezaan antara keduanya sangat teknikal, tetapi secara teori TCP lebih lambat daripada UDP, tetapi lebih dipercayai.

Sambungan ke Belanda adalah penting, kerana torrent P2P hanya boleh digunakan apabila berbuat demikian. Kita ada, ia harus dikatakan dilihat kelajuan lebih cepat, tetapi sebaliknya mereka dapati mereka dapat diterima.

Platform Lain

Kepard menyediakan klien VPN berdedikasi untuk Windows dan Android, serta arahan terperinci untuk mengkonfigurasi Windows, Linux dan OSX untuk pelbagai protokol (tiada L2TP untuk Linux). Arahan juga disediakan untuk menubuhkan Android dan secara manual menggunakan PPTP dan L2tP / IP Sec. Jika anda mencari VPN untuk iOS atau VPN untuk Mac dengan pelanggan tersuai, anda perlu mempertimbangkan perkhidmatan lain.

Kesimpulannya

Kami lebih suka Kepard. Selain daripada aplikasi Android, ia tidak mempunyai apa-apa yang istimewa, tetapi ia bergaya, cekap dan pada titik harga yang sederhana. Pelanggan Windows VPN adalah perisian yang hebat yang dipuji oleh aplikasi Android yang hebat. Tidak pernah sebelum kita dapat menyambungkan telefon ke pelayan VPN menggunakan OpenVPN begitu mudah, dan kami menyukai konsistensi antara antara muka desktop dan telefon. Kemasukan percubaan percuma 15 hari juga patut diberi perhatian, dan bererti ada sebab yang sangat sedikit untuk tidak memberi perkhidmatan itu suatu percubaan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me