WorldVPN

 • Harga

  Dari $ 3.50
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
6 daripada 10

Ringkasan

WorldVPN adalah penyedia VPN yang berfungsi menawarkan pelbagai negara dengan sambungan OpenVPN dan PPTP, dan walaupun mereka mempunyai beberapa kerja yang perlu dilakukan dari segi membuat khidmat mereka boleh diakses dan boleh dipercayai, mereka telah membuat beberapa penambahbaikan dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  10 Mbps
 • Bidang kuasa
  Latvia
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  47

ciri-ciri

 • Lebih 100 lokasi pelayan di seluruh dunia
 • 3 hingga 10 sambungan serentak bergantung pada pelan harga
 • Pelan pengguna perniagaan
 • Rancangan tuan rumah laman web
 • Program penjual semula
 • P2P dibenarkan pada pelayan Belanda, Romania, dan Rusia
 • OpenVPN
 • Tiada log penggunaan
 • Perlindungan kebocoran DNS

Kelajuan dan Prestasi

Kami mempunyai hasil yang sangat bercampur-campur dengan ujian kami terhadap prestasi WorldVPN. Menggunakan pelanggan yang dipesan lebih dahulu dan akaun kami disediakan untuk tujuan ujian yang kami dapati secara purata sekitar 80% pengurangan jalur lebar semasa disambungkan ke pelayan terdekat di UK pada hari pertama ujian kami. Beberapa ujian pelayan AS kami datang dengan hasil hiliran 500Kbps yang benar-benar suram ketika disambungkan ke VPN berbanding 25Mbps pada sambungan kami yang tidak dilindungi. Beberapa hari kemudian, ujian kami telah menghasilkan keputusan yang lebih baik dengan hampir tiada kehilangan kelajuan pada profil IP London OpenVPN yang dibekalkan untuk tujuan pengujian penyulitan, dan kelajuan pelayan UK pada umumnya sekitar 26Mbps. Kami tidak pernah berjaya dengan pelayan AS sekalipun, dengan hasil terbaik kami menguruskan 6.6Mbps yang remeh.

Kami mempunyai beberapa masalah dengan kebolehpercayaan VPN: beberapa percubaan sambungan gagal untuk melindungi lalu lintas Internet kami walaupun pelanggan mengatakan ia disambungkan, dan penurunan atau pembekuan sekali-sekala tidak biasa. Kami tidak mempunyai masalah dengan kebocoran DNS, menunjukkan bahawa klien memberikan perlindungan terhadap perkara ini. WorldVPN menggunakan pelayan DNS Google.


Harga dan Rancangan

WorldVPN menawarkan empat pelan harga, dua daripadanya ditonjolkan pada pengguna purata dan dua daripadanya lebih ditujukan kepada perniagaan. Walaupun ini tidak diiklankan di diskaun laman web utama yang tersedia untuk tempoh langganan yang lebih lama. Ini bermakna bahawa harga per bulan paling murah sebenarnya adalah $ 3.50 untuk langganan tahunan untuk perkhidmatan Bajet yang agak murah jika anda tidak memerlukan lebih daripada lebar jalur 15GB yang dibenarkan. Membeli langganan tanpa had pada setiap bulan berulang adalah lebih mahal, pada $ 9.95.

Percubaan percuma tersedia walaupun anda mungkin tidak melihatnya di laman web ini sehingga mengklik untuk menyiasat pilihan harga. Tidak banyak perincian yang diberikan pada percubaan percuma tetapi menurut sokongan itu terhad kepada hanya 60 minit masa yang disambungkan. Serta ini, pengguna baru boleh meminta bayaran balik atas apa jua sebab dalam masa tujuh hari membeli langganan. Bayaran boleh dibuat melalui pelbagai cara termasuk kad kredit, PayPal, WebMoney dan - dengan senang hati - BitCoin.

Privasi dan Keselamatan

WorldVPN memberi tumpuan kepada protokol OpenVPN, dengan penyulitan data AES 256-bit yang diamankan dengan RSA-256 untuk handshaking dan SHA-1 untuk pengesahan hash (SHA256 pada saluran kawalan). Ini adalah penambahbaikan ke atas cip BlowFish-128 lalai. Pilihan PPTP dan L2TP juga boleh didapati menggunakan penyulitan 128-bit. Jelas sekali, memandangkan had lebar jalur pelan Belanjawan, penggunaan bandwidth pengguna telah dilog masuk ke akaun mereka, dan ini boleh dilihat pada halaman akaun. Menurut sokongan apa-apa lagi yang dicatat, dan tidak ada alamat IP disimpan.

Beberapa bendera merah dibangkitkan oleh kesukaran umum mendapatkan maklumat mengenai perkhidmatan tersebut. Kami juga mempunyai kebimbangan mengenai kemudahan menjejaki mana-mana pelanggan yang diberikan kepada satu IP berdedikasi yang unik seperti mana "Didedikasikan" pelan langganan.

Pemikiran terakhir

Senang melihat pembekal VPN bekerja pada kelemahannya, dan WorldVPN telah membuat perbaikan terhadap perkhidmatannya baru-baru ini: ia menetapkan masalah dengan kekuatan penyulitan yang tidak konsisten dan menambahkan Dasar Privasi dan Syarat Penggunaan ke laman webnya. Walau bagaimanapun, terdapat ruang untuk penambahbaikan: ada isu kebolehpercayaan - terutama yang membimbangkan masa kami mendapati VPN tidak melindungi sambungan kami sama sekali - serta kekeliruan apabila cuba mendapatkan maklumat mengenai perkhidmatan tersebut. Walau bagaimanapun, ia berfungsi dengan baik, tanpa kebocoran DNS, kelajuan berpotensi yang tinggi dan pelbagai pelayan dan lokasi yang boleh dipilih. Dengan tiga peranti yang disediakan walaupun dalam pelan Belanjawan dan harga murah yang disokong oleh percubaan percuma (ringkas) dan jaminan wang balik, terpulang kepada anda sama ada anda ingin memberikan WorldVPN mencuba.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me