WASEL Pro

 • Harga

  Dari $ 7.50
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
6 daripada 10

Ringkasan

Ringkasan Kajian WASEL Pro

WASEL Pro adalah perkhidmatan VPN berfungsi yang menawarkan pelanggan OpenVPN untuk pelbagai platform, tetapi ia terhambat oleh kelajuan rendah dan harga yang agak tinggi.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Belanda
 • Sambungan serentak
  2
 • Negara
  11

ciri-ciri

WASEL Pro terletak di Mesir dan tertakluk kepada undang-undang Mesir, sementara syarikat induknya iSpire Holding U.A. beroperasi dari Belanda. Mereka menyediakan sepuluh OpenVPN dan sepuluh pelayan L2TP di seluruh lapan negara, dengan pelayan di India dan Singapura serta Eropah dan Amerika Syarikat.

Pelanggan dibenarkan dua sambungan ke VPN sekaligus, tetapi tidak kepada pelayan / protokol yang sama. Menurut terma dan syarat, filesharing / P2P dibenarkan tanpa sekatan.


Kelajuan dan Prestasi

Prestasi yang bijak, kami mendapati perkhidmatan WASEL Pro menjadi sangat berubah dan pasti cenderung ke arah yang perlahan. Kami telah menurun serendah 1.4Mbps di pelayan UK, yang sampai ke titik di mana kandungan streaming definisi normal yang lancar boleh diancam, tetapi untuk melayari umum kami tidak mempunyai masalah. Prestasi umumnya berlegar sekitar 7Mbps, yang cukup untuk kandungan HD streaming, dan rakan sekerja berjaya mendapatkan kelajuan setinggi 22Mbps menggunakan pilihan SSH pada klien.

Ujian kelajuan Ostrom UK wasel_speed_uk1 wasel_speed_us1
Tiada ujian VPN, UK kelajuan. Ujian kelajuan UK OpenVPN, UK. AS OpenVPN, ujian kelajuan AS.

WASEL Pro menggunakan pelayan DNS mereka sendiri, tetapi akan lebih baik melihat mereka melaksanakan perlindungan kebocoran DNS dalam klien Windows mereka.

Harga dan Rancangan

Pelanggan WASEL Pro ditawarkan pelan perkhidmatan tunggal dengan pengurangan dalam harga bulanan untuk membeli langganan lebih lama sekaligus. Walaupun terdapat perbezaan dalam kata-kata di laman web, semua pelan menawarkan perkhidmatan yang sama. Pembayaran berbulan-bulan bekerja pada $ 9,99, sedangkan membeli keseluruhan tahun depan meletakkan kos bulanan pada $ 7.50. Seperti yang akan kita lihat di bawah, ini adalah di bahagian yang lebih tinggi untuk perkhidmatan yang ditawarkan.

wasel_prices

Percubaan percuma perkhidmatan penuh ditawarkan di laman web WASEL Pro, walaupun selama beberapa minggu di sekitar masa menulis percubaan tidak tersedia dan sokongan tidak pasti ketika ia akan dihidupkan kembali. Sebaliknya, jaminan wang balik tujuh hari ditawarkan kepada pengguna baru yang ingin mencuba perkhidmatan tersebut. Bayaran boleh dibuat dengan menggunakan pelbagai perkhidmatan termasuk kad kredit, PayPal dan pemindahan bank.

Privasi dan Keselamatan

Seperti yang ditunjukkan di atas, WASEL Pro menawarkan pilihan sambungan OpenVPN atau L2TP ke pelayan mereka, kedua-duanya menggunakan penyulitan aliran data 256-bit. Pengesahan L2TP menggunakan PSK awam. Malangnya, sokongan tidak memberikan kami jawapan yang lengkap apabila kami bertanya tentang pengesahan ke atas OpenVPN, tetapi mereka menyebut bahawa protokol yang digunakan untuk penyulitan adalah default default BlowFish.

Syarikat itu mendakwa VPN mereka benar-benar tidak bertanggungjawab, tidak merekod aktiviti pengguna atau metadata sambungan mereka.

Kemudahan penggunaan

Laman web WASEL Pro sedikit berbeza dari template laman web VPN yang paling banyak digunakan oleh pembekal. Kesan pertama adalah, malangnya, kekacauan dan kekeliruan. Terdapat banyak ikon yang terapung dan fon Bahasa Inggeris yang digunakan bukanlah yang paling mudah dibaca atau yang paling menarik. Terdapat pemisahan yang tidak membantu di antara FAQ, sokongan dan kawasan hubungan di tapak yang akan dibincangkan di bawah ini dan inset sembang segera yang muncul di versi Bahasa Inggeris dari laman web ini menawarkan pengenalan dalam skrip Arab. Kami juga kecewa dengan kekurangan maklumat mengenai aspek teknikal VPN, seperti jenis dan kekuatan penyulitan.

wasel_website

Walau bagaimanapun, mudah untuk mencari pautan muat turun pelanggan dan memulakan perkhidmatan WASEL Pro. Terdapat juga seksyen berita yang tersedia yang memaklumkan kemas kini dan penambahbaikan perkhidmatan, walaupun ia memalukan tidak ada apa-apa mengenai pengeluaran sementara percubaan percuma di halaman berita (atau menyebut tentang ketika ia mungkin kembali).

Sokongan

Bantuan untuk pengguna yang bermasalah atau ingin tahu boleh didapati dari WASEL Pro melalui e-mel, sembang web langsung atau melalui melawat pangkalan pengetahuan. Secara membingungkan, sumber bantuan tapak dibahagikan antara dua pautan di bahagian atas sebelah kanan halaman dan satu lagi di sebelah kiri. Soalan Lazim, yang merangkumi beberapa maklumat yang sangat berguna, dipisahkan dari seluruh kawasan sokongan dan malangnya ada maklumat yang agak ketinggalan zaman di dalamnya.

Pangkalan pengetahuan utama, walaupun sekali lagi memaparkan beberapa maklumat yang sangat berguna, sukar untuk menavigasi dengan perbandingan. Sokongan e-mel tersedia melalui menyalin dan menampal alamat e-mel yang terdapat di bawah pautan 'kenalan' atau dengan mengisi borang di bawah "Klik di sini untuk meninggalkan maklum balas".

Kami menemui pembolehubah sambutan e-mel: soalan mudah mengenai pelayan, log dan dasar torrent dijawab dalam masa beberapa jam, tetapi persoalan kami mengenai protokol penyulitan menunggu jauh lebih lama untuk balasan yang tidak lengkap.

wasel_livechat

Sementara itu, perkhidmatan perbualan langsung di laman web itu tidak pernah membuat kita menunggu lebih dari beberapa detik untuk pembantunya, tetapi kualiti respons di sini juga berubah. Ia menyegarkan, jika tidak sangat membantu, untuk satu pembantu untuk menyatakan keadaan mereka tidak tahu apa jawapan kepada soalan kami. Soalan-soalan lain telah bertemu dengan lebih banyak kejayaan, dan walaupun banyak jawapan yang kami terima telah pra-dibungkus dan disalin, ia adalah baik jika ia menjawab soalan dan memastikan respon yang sangat cepat.

Proses ini

Mendaftar

Pendaftaran untuk WASEL Pro agak tidak menyakitkan, tetapi, malangnya, memerlukan kemasukan nama lengkap, negara dan alamat serta alamat e-mel dan kata laluan biasa. Bentuknya juga meminta nombor telefon, dan walaupun tidak wajib, ada apa-apa untuk menunjukkan ini sehingga mengklik butang 'daftar kini'. Adalah mungkin untuk memalsukan semua maklumat ini, tetapi kami lebih suka ia tidak diminta sama sekali.

wasel_registration

Setelah pendaftaran, pautan pengaktifan dihantar ke alamat e-mel yang diberikan dan pengguna kemudiannya boleh log masuk ke portal akaun di laman web untuk menyediakan pelan pembayaran dan kaedah mereka.

Pelanggan Windows VPN

WASEL Pro's Windows VPN client berfungsi dan mudah digunakan, jika tidak begitu cantik. Terdapat pilihan untuk menjalankan kedua-dua pelanggan pada permulaan dan secara automatik mewujudkan sambungan VPN, yang bagus, dan juga menyambung semula jika sambungan VPN jatuh untuk apa-apa sebab. Ia menghubungkan dengan cepat dan memaparkan maklumat berguna semasa bersambung, dan ada pilihan untuk menyambungkan melalui SSH juga.
wasel_client

Kami, malangnya, mempunyai beberapa masalah dengan pelanggan juga. Apabila VPN tidak dapat menubuhkan sambungan ia memberi kami tiada pilihan untuk menyerah atau mencuba, memaksa kami untuk keluar dari klien dan memulakannya semula. Sebaik sahaja sambungan itu nampaknya jatuh selepas satu sesi lama yang disambungkan ke VPN, pelanggan menjadi tidak benar-benar responsif dan terpaksa dibunuh menggunakan pengurus tugas, sementara sambungan Internet kami perlu diset semula. Dan pada sisi yang kurang serius, ia juga boleh menjadi agak sukar untuk memikirkan bagaimana untuk kembali ke dialog sambungan selepas menyiasat kawasan pilihan. Ia akan menjadi baik untuk melihat butiran kecil seperti ini.

Platform Lain

Serta klien Windows mereka, WASEL Pro mempunyai pelanggan untuk Mac, iOS dan Android, dan terdapat panduan persediaan untuk L2TP di Linux. Semua pelanggan / aplikasi menggunakan OpenVPN sebagai standard.

Aplikasi Android

Di gedung Play Google terdapat dua versi aplikasi WASEL, salah satunya adalah iWASEL berjenama dan WASEL Pro yang lain. Jika anda menggunakan laman web WASEL Pro, maka itu yang terakhir anda perlu memuat turun sebagai akaun berasingan di antara kedua-dua tapak. Pelanggan itu sendiri berfungsi dengan baik, dengan estetika dan fungsian yang sama dengan sepupunya Windows, dan melayari kelajuan semasa disambungkan adalah baik.

wasel_android

Terdapat pilihan untuk menjalankan pelanggan secara automatik pada permulaan sistem, tetapi sayangnya tidak ada pilihan untuk memulakan sambungan VPN secara automatik.

Pemikiran Akhir

Terdapat banyak ruang untuk WASEL Pro untuk menggilap dan memperbaiki, baik dalam perkhidmatan utama mereka dan sokongan mereka menawarkan pelanggan. Memandangkan titik harga, kami pasti ingin melihat peningkatan dalam kelajuan dan kurang data pengguna yang tidak diperlukan untuk pendaftaran. Pada masa ini, walaupun, mereka menyediakan perkhidmatan VPN yang berfungsi dengan enkripsi yang kuat dan pelanggan yang layak untuk kebanyakan platform utama, dan dasar tidak ada log boleh dipuji.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me