VPNac


 • Harga

  Dari $ 4.80
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Markah
9.4 daripada 10

Ringkasan

VPN.ac adalah penyedia VPN berasaskan Romania yang mula beroperasi pada tahun 2012. Sejak itu, ProPrivacy.com telah menyemak semula dengan perkhidmatan untuk memantau perkembangannya. Rangkaian Peribadi Maya (VPN) terus bertambah baik dan sekarang mempunyai aplikasi klien asli sendiri - sistem yang digunakan untuk menggunakan pelanggan GUI OpenVPN generik. Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perubahan penting di VPN.ac.

Syarikat ini berpangkalan di Romania, yang, terima kasih kepada perlindungan privasi data yang diberikan oleh Mahkamah Tinggi, adalah lokasi yang hebat untuk VPN. Perkhidmatan ini termasuk sistem proksi yang disulitkan, yang boleh membantu anda mendapatkan sekatan serantau.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Romania
 • Sambungan serentak
  6
 • Negara
  20

ciri-ciri

Torrenting
Sambungan serentak 6
Logam logam atau pelayan maya Logam terdedah
Sokongan Penghala
Router Disokong Asus / AsusWRT, DD-WRT, OpenWRT, pfSense, Tomato / Tomato Lanjutan
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan
Jumlah pelayan 150
Negara 20

Semua pelan mempunyai ciri-ciri berikut:

 • 79 pelayan VPN di 21 negara
 • Pelayan proksi di 32 negara
 • Elaun enam sambungan serentak
 • P2P / torrents dibenarkan
 • Aplikasi VPN untuk Windows, Mac OS, iOS, dan Android
 • Protokol Kawalan Penghantaran Protokol Penghantaran (TCP) dan Protokol Kawalan Datagram (UDP), Perlindungan Terowong Protokol Layer 2 (L2TP) / Protokol Internet Protokol (IPSec), dan Protokol Terowong Titik Ke Titik (PPTP)
 • Persediaan manual untuk Linux, router, dan kotak set-top
 • Pelanjutan penyemak imbas proksi yang disulitkan untuk Chrome, Opera, dan Firefox
 • Penyulitan sesi sesi SSA 4096-bit
 • Ujian kelajuan server dan cek kapasiti dalam talian
 • Bunuh suis
 • Resolusi DNS yang disulitkan
 • Pelayan DNS Persendirian
 • Pencegahan kebocoran IP
 • Perkhidmatan alamat IP dikongsi

Rangkaian pelayan syarikat tidak sebesar yang disediakan oleh perkhidmatan Romania VPN saingan CyberGhost dan ibVPN. Walau bagaimanapun, rangkaian pelayan semakin meningkat pada tahun demi tahun. Pada masa yang sama ProPrivacy.com menyemak semula dengan syarikat itu, mungkin terdapat lebih daripada rangkaian semasa 79 pelayan di 21 negara.

Ujian ini dijalankan dari Nottingham di UK, menggunakan perkhidmatan internet Virgin Virgin. Ujian kelajuan dilakukan dengan testmy.net laman web. Setiap kategori hasil yang anda lihat dalam muat turun dan memuat naik graf ujian telah disusun dari lima ujian.

Kelajuan muat turun dan muat naik diuji tanpa sebarang VPN yang diguna pakai. Seterusnya, ujian telah dijalankan dengan sambungan yang dijalankan melalui pelayan VPN.ac di Coventry, yang merupakan pelayan terdekat yang syarikat telah ke lokasi ujian. Ujian lokasi kedua diperiksa pada kelajuan apabila disambungkan melalui pelayan VPN.ac di Paris. VPN.ac telah mengoptimumkan pelayan untuk muat turun P2P. Tiada pelayan P2P di UK. Oleh itu, pelayan Paris ini adalah kemudahan yang dioptimumkan P2P terdekat ke lokasi ujian.

Anda juga akan melihat keputusan untuk sambungan ke Miami dari UK, kedua-duanya tanpa VPN yang digunakan untuk sambungan dan dengan sambungan melalui pelayan VPN.ac Miami. Dalam semua ujian VPN, saya menetapkan aplikasi untuk dijalankan dengan OpenVPN melalui UDP, menggunakan penyulitan AES dengan kekunci 256-bit.

Kelajuan muat turun VPNac

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah, dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut.

Perkhidmatan internet Virgin Media menghasilkan pelbagai kelajuan, dari 23 Mbps hingga 41.8 Mbps semasa ujian muat turun. Keputusan VPN.ac European server secara konsisten berada di dalam julat tersebut, jadi penggunaan VPN ke barisan tidak memperlambat sambungan. Walau bagaimanapun, maklumat yang luar biasa yang keluar dari ujian muat turun Eropah ini adalah perbezaan bahawa pengoptimuman untuk tugas-tugas tertentu boleh dibuat ke persembahan pelayan VPN. Pelayan Paris secara konsisten menyampaikan kelajuan yang berada di bahagian atas keupayaan perkhidmatan internet yang mendasari, walaupun lokasi server menyebabkan setiap paket bergerak lebih jauh pada laluan yang dialihkan ke luar negara dan kembali ke belakang. Dalam ujian muat naik, kedua-dua Coventry dan pelayan Paris memberikan prestasi yang baik.

Prestasi VPN.ac pada sambungan transatlantik adalah cerita yang berbeza. Kelajuan rata-rata ke atas lima ujian dengan VPN adalah lebih rendah daripada kelajuan paling lambat yang dihadapi pada sambungan AS tanpa VPN. Pada ujian muat naik, VPN.ac tidak dapat mencapai kelajuan terendah yang sambungan Virgin Media dihasilkan tanpa VPN.

Ujian Leak

Kebocoran IPv4 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Had data
Had lebar jalur

Ujian ProPrivacy.com untuk kebocoran IP bertujuan untuk memeriksa prestasi alamat IP masking untuk kedua-dua alamat IPv4 dan IPv6. Malangnya, Virgin Media tidak menggunakan alamat IPv6, jadi saya tidak dapat menguji sama ada perkhidmatan VPN.ac boleh menutup jenis alamat tersebut. Saya telah menguji kebocoran IPv4 yang menggunakan perkhidmatan ipleak.net dan doileak.net. Saya mengakses pelayan ini semasa saya mempunyai sambungan OpenVPN ke London melalui pelayan VPN.ac Coventry. Perkhidmatan ini melepasi semua ujian.

Harga

12 bulan

$ 4.80
sebulan

6 bulan

$ 6.00
sebulan

3 bulan

$ 8.00
sebulan

1 bulan

$ 9.00
sebulan

VPN.ac mempunyai satu pakej langganan. Anda boleh membelinya untuk tempoh yang berbeza, dengan tempoh yang lebih lama membawa anda harga yang lebih rendah. Kadar bulanan pada langganan tahunan lebih murah daripada jika anda hanya membayar selama satu bulan. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar untuk perkhidmatan sepanjang tahun di depan.

Anda mendapat jaminan wang balik tujuh hari dengan semua pilihan langganan ini.

Harga VPNac

Kesemua rancangan ini memberikan anda enam penyambungan serentak. Syarikat itu juga menawarkan percubaan selama seminggu untuk $ 2. Dalam rancangan itu, anda hanya mendapat tiga sambungan serentak.

Dalam semua kes, langganan VPN anda juga akan memberikan anda akses kepada perkhidmatan SecureProxy VPN.ac. VPN berfungsi melalui dan aplikasi. SecureProxy dilaksanakan sebagai pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, dan Opera - tiada versi tersedia untuk Microsoft Edge atau Internet Explorer. Kajian ini akan memberi tumpuan kepada keupayaan perkhidmatan VPN syarikat.

Selain menerima kredit dan kad debit, syarikat itu membolehkan pelanggan membayar dengan pelbagai sistem pemprosesan pembayaran, termasuk PayPal, UnionPay, iDeal, WebMoney, dan Alipay. Sekiranya anda mahu tidak dikenali, anda boleh membayar dengan Bitcoin, atau dengan kad hadiah. Anda juga boleh membayar melalui pemindahan bank SEPA.

SecureProxy

Bonus perkhidmatan VPN.ac adalah perkhidmatan SecureProxy percuma. Syarikat ini menjalankan pelayan proksi di lebih banyak negara untuk perkhidmatan proksi yang disulitkan daripada yang dilakukan oleh VPN. SecureProxy menggunakan protokol HTTPS untuk menyediakan penyulitan kandungan sambungan dan mengalihkan sambungan melalui pelayan pengantara. Petikan ini dilakukan untuk menipu sekatan serantau pada perkhidmatan penstriman. Teori di sebalik sistem ini adalah bahawa anda tidak memerlukan privasi penuh hanya untuk mengatasi sekatan serantau. Bagaimanapun, hakikat bahawa lalu lintas anda dialihkan ke pelayan proksi bermakna bahawa semua permintaan kepada pelayan streaming akan dibentangkan bagi pihak anda oleh proksi tersebut. Oleh itu, anda akan muncul di negara yang diperlukan untuk mendapatkan akses kepada kandungan video.

Pelayan proksi diteruskan pada balasan dari pelayan streaming, supaya anda dapat menonton rancangan pilihan anda dalam penyemak imbas anda.

Saya telah menguji perkhidmatan VPN.ac VPN dengan Netflix dan BBC iPlayer. Saya juga menguji VPN.ac SecureProxy dengan kedua-dua laman media tersebut. Kedua-dua perkhidmatan membawa saya sekitar sekatan serantau Netflix dan BBC iPlayer.

Kemudahan penggunaan

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Telefon Windows

Halaman utama tapak VPN.ac mempunyai peta dunia yang menunjukkan lokasi pelayan VPN syarikat. Menu utama adalah pada bar menu pada baris kedua laman utama. Di atas ini, anda akan melihat tali dengan beberapa jalan pintas ke perkhidmatan di tapak, termasuk akses ke kawasan pelanggan.

Apabila anda menatal ke bawah, menu utama melompat untuk menggantikan tali jalan pintas dan kekal kelihatan pada setiap masa. Di bahagian bawah halaman adalah seksyen pautan pantas. Kawasan klien mengandungi pautan untuk memuat turun fail, panduan, dan maklumat tiket sokongan.

Sokongan

Cubaan percuma Tidak
Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Panjang jaminan wang kembali 7

Anda boleh menghubungi pasukan sokongan dengan mengklik "Sokongan" dalam menu kawasan klien, kemudian memilih "Buka tiket" dari menu drop-down. Sebagai alternatif, anda boleh klik pada "Buka Tiket Baru" butang di skrin utama kawasan klien.

Ada "Hubungi sokongan" pautan dalam aplikasinya. Ini membuka halaman dalam pelayar web lalai anda untuk memberi akses kepada pusat sokongan. The "Serahkan tiket" butang dalam skrin ini adalah laluan lain melalui borang tiket sokongan.

Sebaik sahaja anda menekan butang Hantar dalam bentuk sokongan, anda akan menerima e-mel tindak balas automatik untuk mengesahkan penerimaan soalan anda. Anda juga akan menerima e-mel apabila ahli kakitangan menjawab soalan anda. Anda boleh melihat status semasa semua pertanyaan yang anda buat kepada pasukan sokongan dengan memilih Tiket dari menu sokongan di kawasan pelanggan, atau dengan menatal ke bahagian sokongan di skrin utama butiran akaun anda.

Proses ini

Jika anda ingin mencuba percubaan $ 2 satu minggu, anda perlu pergi ke halaman FAQ dan klik pada pautan dalam penjelasan mengenai akaun percubaan.

Untuk masuk ke halaman pendaftaran untuk langganan biasa, anda perlu mengklik pada salah satu "Daftarlah sekarang" butang yang muncul pada selang masa yang tetap di seluruh laman web, atau pergi ke halaman Harga. Anda kemudian klik pada "Dapatkannya sekarang" butang di bawah pelan langganan yang anda ingin beli.

Mendaftar

Pertama anda perlu membuat akaun pengguna dengan perkhidmatan sebelum anda melangkah melalui langkah pemprosesan pembayaran. Di bawah ini, anda boleh melihat halaman pendaftaran untuk percubaan satu minggu. Syarikat hanya memerlukan alamat e-mel dan lokasi dari anda. Anda perlu mempunyai alamat yang dapat disahkan untuk menghapuskan keperluan syarikat pemprosesan pembayaran yang anda pilih kemudian. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menjadi tanpa nama, anda boleh menyediakan akaun mel web untuk menangani VPN dan bayar dengan Bitcoin atau dengan kad hadiah kedai.

Selepas melengkapkan proses pendaftaran, anda akan menerima tiga e-mel dari VPN.ac. E-mel dengan subjek "Pengaktifan VPN" mengandungi kelayakan log masuk yang anda perlukan untuk mendapatkan klien VPN untuk berfungsi. Alamat e-mel yang anda masukkan dalam halaman pendaftaran adalah nama pengguna anda untuk kawasan klien. Kata laluan yang anda tetapkan semasa penciptaan akaun hanya akan berfungsi untuk kawasan klien, bukan VPN.

Kembali di laman web ini, penyelesaian pembayaran anda akan menghasilkan paparan halaman pengesahan pesanan. Klik pada pautan kawasan pelanggan di halaman ini untuk sampai ke papan pemuka. Muat turun pautan untuk perisian VPN boleh didapati di bahagian pautan cepat di kawasan pelanggan.

VPN.ac Windows VPN Client

Anda perlu memasukkan nama pengguna dan kata laluan ke dalam klien VPN pada kali pertama anda menggunakannya. Pastikan anda meninggalkan "Simpan katalaluan" kotak diperiksa supaya anda tidak perlu terus merujuk kepada e-mel sambutan setiap kali anda mahu menggunakan VPN.

Proses menggunakan VPN sangat mudah. Anda memilih lokasi pelayan dari senarai juntai bawah dan pilih protokol VPN yang anda mahu gunakan. Anda kemudian mempunyai pilihan untuk memutuskan sama ada anda mahu menjalankan sambungan ke UDP atau TCP. Perbezaan antara kedua-dua pilihan ini ialah TCP menetapkan satu sesi, manakala UDP adalah a "tanpa sambungan" metodologi. UDP lebih disukai untuk aplikasi interaktif dan streaming.

Setelah anda menyusun tetapan anda, klik pada butang Sambung untuk menghidupkan VPN.

Tab Lanjutan apl termasuk siri tetapan keselamatan. Yang paling penting ialah suis bunuh dan bendera pengguna China. Suis bunuh menghalang aplikasi pada komputer anda dari menyambung ke internet jika VPN tidak dihidupkan. Ini adalah ciri penting jika anda berada di lokasi di mana penemuan aktiviti internet anda mungkin mempunyai kesan undang-undang.

The "negara yang ditapis" bendera memberi anda perlindungan tambahan daripada pengesanan apabila anda berada di China, atau negara lain yang menindas.

Jika anda meminimumkan aplikasinya, VPN terus berjalan dan boleh diakses menerusi ikon dalam dulang sistem desktop anda, di bahagian bawah sebelah bawah skrin berhampiran dengan tarikh. Anda tidak perlu membawa kembali aplikasinya untuk mengawal VPN. Kawalan sistem boleh didapati sebagai menu pop timbul dari ikon ini.

Klik pada ikon untuk mendapatkan menu kawalan VPN.ac. Pilihan menu Sambungan menjadikan anda senarai lengkap pelayan yang tersedia. Sambungan langsung semasa anda muncul dalam typeface berani. Untuk menukar ke pelayan lain, klik pada nama lokasi baru tersebut.

Platform Lain

Aplikasi VPN.ac tersedia untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan peranti Android. Laman web VPN.ac termasuk arahan untuk menyediakan perkhidmatan pada penghala yang menjalankan DD-WRT, Tomato, pfSense, dan AsusWRT. VPN juga boleh dipasang secara manual pada komputer Linux dan kotak Kodi.

Privasi dan Keselamatan

Obfuscation (stealth)
Self-hosted / Proxied DNS Ya
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC
Membunuh suis

Romania adalah lokasi yang baik untuk perkhidmatan VPN dan merupakan rumah kepada tiga yang terbaik - CyberGhost, ibVPN, dan VPN.ac. Mahkamah Tinggi negara membatalkan undang-undang pengekalan data kerajaan. Undang-undang tersebut telah digubal di bawah paksaan arahan EU. Hasilnya ialah Romania tidak mengenakan pengekalan data dan keperluan pendedahan yang dikenakan oleh negara-negara UE lain.

Keperluan operasi VPN memerlukan pemetaan di antara alamat IP pelanggan dan alamat pengganti yang diberikan oleh pelayan VPN kepada pelanggan tersebut untuk sesi tersebut. Oleh itu, semua VPN perlu menyimpan rekod aktiviti pengguna semasa sesi. Titik utama untuk melihat ketika memilih VPN adalah sama ada syarikat menyimpan maklumat tersebut pada fail sebaik sesi tersebut diputuskan. VPN.ac tidak menyimpan sebarang log aktiviti. Walau bagaimanapun, syarikat itu menyimpan log sambungan untuk tujuan pemantauan untuk aktiviti berniat jahat.

Protokol Penyulitan

IKEv2
OpenVPN
Protokol lain proksi melalui HTTPS
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Pengguna aplikasi tersuai untuk Windows, Mac OS X, dan Android boleh memilih protokol VPN pilihan dari dalam antara muka. Ini memberikan pilihan OpenVPN, PPTP, dan L2TP dengan IPSec. Pelanggan yang ingin menggunakan VPN pada peranti iOS mesti memuat turun klien OpenVPN standard yang tersedia secara percuma dari laman web organisasi yang menjalankan protokol OpenVPN. Aplikasi iOS VPN.ac mempunyai pelaksanaan protokol IKEv2.

Dalam aplikasi, anda mempunyai pilihan tahap keselamatan untuk pelaksanaan OpenVPN. Kami mengesyorkan anda memilih versi utama 256-bit. Ini menggunakan sistem enkripsi Advanced Encryption Standard (AES). Anda boleh memilih untuk menggunakan kekunci yang lebih pendek. Ini kurang selamat, tetapi ia akan menurunkan bateri anda jika anda menggunakan sistem pada telefon pintar.

Penyulitan RSA dengan kekunci 4096-bit menawarkan penyulitan yang sangat kuat, yang hanya menawarkan VPN yang paling keselamatan yang ditawarkan sekarang. Ini amat penting bagi mereka yang menginginkan VPN di China, di mana pihak berkuasa diisytiharkan akan bekerja pada retak pembentukan sesi penyulitan sistem VPN.

Pemikiran Akhir

VPN.ac telah meningkatkan perkhidmatan sejak penubuhannya dan ia terus menjadi lebih baik. Prestasi kukuh rangkaian pelayan di Eropah menjadikannya VPN yang hebat untuk benua itu. Kelajuan ke Amerika Syarikat adalah sedikit terganggu oleh VPN. Walau bagaimanapun, jika anda hanya mahu mendapatkan sekatan serantau pada perkhidmatan penstriman AS, sambungan pelayar SecureProxy boleh membawa anda ke tapak pilihan anda tanpa melambatkan sambungan.

Romania mempunyai tiga VPN yang hebat: CyberGhost, ibVPN, dan VPN.ac. Walaupun saya akan meletakkan VPN ini di tempat ketiga sekarang, penambahbaikan yang berterusan dalam perkhidmatan VPN.ac bermakna bahawa syarikat ini sedang dalam perjalanan ke slot nombor satu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me