VPN Avira Phantom


 • Harga

  Dari $ 5.99
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android
 • Buka kunci:


  • iPlayer

ProPrivacy.com Markah
5 daripada 10

Ringkasan

Avira Phantom VPN adalah perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) yang agak baru yang dijalankan oleh syarikat antivirus terkenal. Serta perkhidmatan VPN, adalah mungkin untuk membeli langganan 'Perdana' yang termasuk Phantom VPN, Avira Antivirus, Avira Software Updater, Pengakap (pelayar selamat Avira), dan Avira Connect (suite kawalan keselamatan terpusat). Dalam kajian ini, saya fokus terutamanya pada Avira Phantom VPN. Walau bagaimanapun, untuk memberi anda rasa apa yang Perdana mengenai, saya menerangkan setiap perkhidmatan pada akhir kajian. Secara keseluruhan, Avira Phantom VPN adalah VPN yang kukuh, mudah dan mudah digunakan, yang mempunyai beberapa ciri VPN yang paling penting yang diperlukan untuk memastikan peranti anda selamat. Dengan pilihan VPN percuma (terhad kepada 500 Mb sebulan), Phantom VPN juga tersedia untuk mencuba risiko bebas.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  AS untuk pelanggan Amerika Utara, Jerman untuk orang lain
 • Sambungan serentak
  -1
 • Negara
  20

ciri-ciri

Sambungan serentak -1
Negara 20

Avira Phantom VPN memberikan pengguna akses kepada pelayan di 20 negara yang tersebar di seluruh dunia. Memandangkan perkhidmatan itu hanya berusia setahun, itu adalah pelbagai pelayan yang hebat. 20 pelayan sememangnya memberi pengguna banyak peluang untuk membuka sekatan kandungan yang disensor atau geo.

 • Tiada log
 • Ciri autoconnect
 • 20 lokasi pelayan
 • Buka kunci BBC iPlayer
 • Sokongan teknikal percuma
 • Sambungan serentak yang tidak terhad
 • Penyulitan OpenVPN pada Windows dan Android
 • Aplikasi untuk semua platform
 • Percuma 500 Mb sebulan
 • Jaminan wang balik 30 hari

Perlindungan Leak DNS

Avira Phantom VPN dilengkapi perlindungan kebocoran DNS terbina dalam pada semua platform. Ini adalah ciri pro hebat yang menghentikan VPN dari permintaan DNS yang tidak disengajakan kepada Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) pelanggan. Perlindungan kebocoran DNS dihidupkan secara lalai dan tidak boleh dimatikan dalam klien.

Membunuh suis

Suis pembunuh per-app (dirujuk sebagai "selamat-selamat" oleh Avira) menghentikan apa-apa data dari perjalanan di mana-mana tetapi di bawah terowong VPN. Ini menjamin bahawa, sekiranya VPN akan turun dan sambungan perlu ditubuhkan semula, tiada data akan secara tidak sengaja dibocorkan kepada ISP pelanggan. Di samping itu, ia melindungi pengguna dari secara tidak sengaja mendedahkan alamat IP sebenar mereka ke laman web yang mereka lawati.

Lawati VPN Avira Phantom »

Kelajuan dan Prestasi

Ujian kelajuan dilakukan pada sambungan serat 50 Mbps. Seperti yang anda dapat lihat dari hasil ujian asas, internet saya tidak melaksanakan secepat yang sepatutnya (yang sangat umum di mana saya tinggal). Berita baiknya adalah bahawa VPN tidak memperlahankan saya banyak, terutamanya pada pelayan Inggeris dan Belanda. Walau bagaimanapun, pelayan AS (yang mungkin diletakkan di bawah tekanan lebih tinggi) sedikit lebih perlahan daripada ujian asas (dilakukan menggunakan pelayan ujian New York di testmy.net).

Kelajuan muat turun Avira Phantom VPN

Ujian Leak

Keputusan ujian kebocoran DNS kembali tanpa sebarang masalah. Saya diuji menggunakan ipleak.net dan tidak menemukan kebocoran IP, dan alamat IP yang sama menangani permintaan DNS, yang sangat baik. Di samping itu, saya tidak mengesan kebocoran Web Real-Time Communication (WebRTC). Malangnya, saya tidak dapat menguji versi Internet Protocol versi 6 (IPv6) kerana ISP saya tidak menyediakan sambungan IPv6.

Harga

1 bulan

$ 5.99
sebulan

Selain dari pelan VPN percuma hebat Avira (dihadkan pada 500Mb sebulan tetapi cara yang baik untuk memperkenalkan diri kepada VPN mereka), saya mendapati semua produk Avira sangat terjangkau. Anda boleh membeli VPN premium pada pelan pembayaran bulanan, tahunan atau mudah alih. Ketiga rancangan ini menyediakan akses tanpa had. Avira memberi ganjaran kepada pelanggan setiap tahun dengan diskaun. Pelanggan mudah alih hanya boleh menggunakan VPN pada satu peranti.

Harga VPN Avira Phantom

Kos langganan bulanan sangat berpatutan $ 10.00 sebulan. Langganan tahunan jatuh secara mendadak, kepada $ 78.00 setahun. Anda boleh membeli pelan mudah alih, yang mana Avira mengehadkan hanya satu peranti, setiap bulan untuk $ 5.99. Anda boleh membatalkan semua pelan bulanan pada bila-bila masa. Harga tersebut luar biasa, dan pada $ 5.99 sebulan untuk pelan mudah alih, ini pastinya cara yang kos efektif untuk melindungi telefon pintar atau tablet yang anda gunakan di WiFi awam. Mungkin yang paling mengesankan ialah harga untuk perkhidmatan Perdana (yang merangkumi semua perkhidmatan Avira) bermula pada hanya $ 11.99 sebulan (untuk lima peranti). Kos itu tidak jauh lebih mahal daripada harga bulanan banyak VPN premium.

Oleh itu, ini boleh menjadi penyelesaian keselamatan mata terbuka bagi semua orang yang perlu melindungi peranti mereka. Harga tahunan (untuk menutup lima peranti dengan Perdana) hanya $ 112 - pastinya pilihan yang berbaloi. Sebagai tambahan kepada Perdana, Avira menawarkan Total Security Suite pelan yang memberikan akses kepada antivirus, kelajuan PC dan alat penyesuaian, firewall, dan Phantom VPN - pada satu peranti sahaja - untuk $ 94.76. Ini adalah pilihan yang hebat untuk orang yang mempunyai hanya satu peranti dan mahu melindunginya dengan semua ciri keselamatan Avira.

Pembayaran dan Jaminan Wang Balik

Saya suka bahawa pelanggan boleh memilih dari senarai mata wang yang luas untuk membuat pembayaran (euro, dolar AS, paun British, dolar Australia, zloty Poland, yuan Cina ... ada banyak pilihan!). Terdapat juga pilihan pembaharuan automatik dan a Jaminan wang balik 30 hari. Bersama dengan pilihan percuma, jaminan wang kembali 30 hari adalah tambah nyata, membolehkan sesiapa sahaja menguji perkhidmatan tanpa risiko. Malangnya, anda hanya boleh membayar dengan kad kredit atau PayPal - tidak mungkin untuk membayar oleh bitcoin untuk tidak dikenali.

Di samping itu, alamat pos mesti dimasukkan untuk melanggan (walaupun saya memasuki alamat yang tidak ada dan masih diterima tanpa masalah). Dengan begitu banyak pelan harga dan ciri keselamatan yang tersedia di platform Avira, mempunyai firma keselamatan internet yang mengendalikan perkhidmatan VPN nampaknya menjadi cadangan yang agak menarik. Terutamanya apabila anda menganggap semua barangan yang disertai dengan Perdana. Walau bagaimanapun, di sini di ProPrivacy.com kami paling berminat dengan Phantom VPN. Atas sebab ini, VPN Avira perlu membandingkan VPN terbaik di pasaran jika ingin mendapatkan kelulusan kami. Jadi, mari kita menyelam dan lihat dengan terperinci pada Avira Phantom VPN.

Kemudahan penggunaan

Windows
MacOS
iOS
Android

Seperti yang anda harapkan, laman web Avira adalah tahap reka bentuk yang sangat tinggi. Ini adalah laman web besar-besaran yang merangkumi semua produk Avira. Laman ini kelihatan hebat dan penuh dengan grafik yang sangat baik. Ia juga mempunyai ciri glosari hover-over yang menerangkan istilah teknikal. Di samping itu, laman web ini mudah dinavigasi, berkat penggunaan menu dan submenus yang terletak di bahagian atas setiap halaman.

Dari segi maklumat mengenai VPN, laman web ini menerangkan semua ciri VPN secara tepat. Ia melakukan kerja yang luar biasa untuk menerangkan dengan tepat apa yang dilakukan oleh VPN dan ciri-ciri yang ada kepada pengguna. Malangnya, laman web ini tidak mempunyai maklumat penting yang diperlukan pengguna VPN yang lebih yakin. Oleh itu, Avira nampaknya memasarkan VPNnya kepada pengguna yang tahu sedikit tentang VPN (dan pengguna semasa produk lain mereka).

Tidak terdapat di bahagian VPN laman web adalah protokol penyulitan yang disebutkan. Bukan sekali. Ini bermakna bahawa orang yang mempertimbangkan untuk melanggan kepada Phantom VPN tidak mengetahui sama ada ia akan menjadi Protokol Tunneling Titik ke Titik (PPTP), L2TP atau OpenVPN (penyulitan pilihan kita). Sebenarnya, ketika saya pergi untuk memuat turun VPN, saya telah menghabiskan masa sekitar 30 minit dengan teliti melihat seluruh laman web - dan saya masih tidak tahu mengenai pelaksanaan enkripsi VPN.

Sudah tentu, kami lebih suka Avira menjadi telus mengenai bukan sahaja protokol penyulitan yang ada, tetapi juga bagaimana ia melaksanakan enkripsi itu. Saya terpaksa menghubungi Avira secara langsung untuk butiran ini untuk memasukkannya dalam bahagian privasi dan keselamatan ulasan ini (lihat kotak fakta cepat di atas).

Soalan Lazim dan Blog

Bahagian FAQ diisi dengan soalan yang ditanyakan sebelum ini yang pengguna lain dan kakitangan Avira telah memberi respons. Bahagian laman web ini membolehkan orang ramai bertanya soalan yang pengguna boleh jawab (sekiranya mereka tahu tahu jawapannya). Ini bermakna orang ramai mempunyai peluang untuk berkongsi info dengan, dan belajar dari, pengguna Avira lain.

Laman web Avira juga mempunyai bahagian blog. Seperti yang lain di laman web ini, bahagian ini berwarna-warni dan disajikan dengan baik. Ia dipisahkan dengan bijak dalam bahagian "Leisure," "Tech and Gadgets," "Security and Privacy," "Company," and "All News". Setiap kategori tersebut terputus ke dalam subseksyen lain, memberikan pengguna akses kepada pilihan jawatan blog yang luas. Ini adalah sumber yang sangat baik yang pasti menambah banyak kegunaan ke laman web.

Sokongan

Cubaan percuma Pelan percuma dengan had 500MB.month

Malangnya, tidak ada sokongan pelanggan 24/7 secara langsung dengan Avira VPN. Sebaliknya, anda perlu menghantar e-mel melalui laman web Avira. Saya bertanya pelbagai soalan dan terpaksa menunggu kira-kira dua hari untuk mendapatkan respons (dan kemudian lebih banyak masa untuk mendapatkan semua yang saya perlukan). Memandangkan saiz dan skop perniagaan ini, sokongan itu pasti sedikit kekecewaan. Walau bagaimanapun, ia mungkin disebabkan oleh soalan-soalan saya terlalu teknikal yang saya mengalami penantian lebih panjang daripada purata.

Pelanggan Percuma (Windows)

Untuk bermula, saya fikir saya akan memuat turun VPN percuma dan memberikannya pusaran. Saya telah melihat di laman web bahawa ia mungkin untuk menaik taraf kepada perkhidmatan penuh dalam klien - jadi saya fikir itu akan menjadi cara yang baik untuk meneruskan. Versi percuma adalah sangat mudah untuk ditahan - di bahagian atas halaman utama terdapat menu drop-down dengan kata "percuma". Dalam menu tersebut, hanya menavigasi ke Privasi & Identiti > VPN Phantom.
Perisian memasang dua bahagian, meninggalkan dua ikon pada desktop anda: Avira Connect dan Phantom VPN. Proses ini sangat mudah dan pada akhirnya, ia bertanya sama ada anda ingin melancarkan Phantom VPN. Pelancaran Avira Connect menyediakan pusat arahan berpusat yang membolehkan anda melihat produk Avira yang ada pada mesin anda. Seperti yang anda dapat lihat di bawah, Connect telah menunjukkan kepada saya bahawa saya telah memasang Phantom VPN, dan memberi saya pilihan untuk mendapatkan produk lain.

Pelanggan Windows

Saya mengklik pada "Terbuka" dalam Avira Connect dan ia dilancarkan VPN Phantom untuk saya. Saya terkejut dengan rupa VPN, yang memang sangat dibentangkan. VPN telah ditetapkan kepada pelayan VPN terdekat (kepada saya) secara lalai, tetapi dengan mengklik pada lokasi saya dapat memilih pelayan lain. Saya gembira melihatnya, walaupun versi percuma, Phantom VPN memberi saya peluang untuk menyambung ke semua pelayannya di seluruh dunia. Ia sangat jelas mengenai berapa banyak data yang saya gunakan, yang membantu. Saya memilih pelayan Mexico secara rawak dan bersambung. Ia mengambil masa kira-kira 50 saat untuk menubuhkan sambungan ke pelayan (yang agak lambat).

Saya melakukan pemeriksaan alamat Protokol Internet (IP) cepat untuk memastikan ia berfungsi dan mendapati bahawa alamat IP saya telah berjaya berubah (dan alamat IP Mexico yang sama sedang menangani permintaan DNS saya). Ini sangat baik dan menunjukkan bahawa VPN percuma melakukan apa yang dijanjikan, tanpa saya menyerahkan apa-apa maklumat peribadi: tiada nama, tiada alamat e-mel, apa-apa. Hanya perkhidmatan VPN percuma yang terhad kepada 500 Mb. Cukup bagus.

Dalam tetapan, saya dapat melihat suis bunuh (yang boleh ditanggalkan dan dimatikan). Walau bagaimanapun, ini ditandakan dengan jelas "Pro" dan tidak berfungsi pada versi percuma. Malangnya, saya masih tidak dapat melihat sebarang pilihan penyulitan atau maklumat mengenai jenis penyulitan yang digunakan oleh Avira. Saya membuat keputusan untuk menaik taraf kepada perkhidmatan berbayar untuk menggunakan sokongan pelanggan yang dibayar (yang saya harap dapat memberikan semangat kepada penyulitan).

Mendaftar

Dengan mengklik pada "Naik taraf," saya dibawa ke halaman di laman web Avira yang saya tidak pernah lihat sebelum ini, dan ia sememangnya menyebut penyulitan (walaupun tidak banyak tentangnya selain daripada AES-256 cipher). Saya membuat keputusan untuk langganan satu bulan dan membayar menggunakan PayPal. Pembayaran melalui mudah dan cepat dan aplikasi secara automatik dibalikkan ke Pro - Saya tidak perlu memberikan kata laluan atau log masuk - semuanya berlaku secara automatik. Saya juga menerima e-mel dengan pautan ke perisian (untuk orang-orang yang tidak peduli dengan versi percuma, saya menganggap). Suis pembunuh kini berfungsi (yang merupakan satu-satunya perubahan sebenar, selain daripada kerugian undur penggunaan 500 Mb).

Platform Lain

Avira Phantom VPN tersedia untuk semua platform yang popular selain Linux. Saya memuat turun versi Android dan mendapati ia sama dengan versi Windows, dengan semua ciri yang sama. Aplikasi ini berfungsi dengan lancar dan saya tidak perasan apa-apa perbezaan antara versi dan apl desktop itu.

Android, iOS, Linux

Ini adalah syarat minimum untuk menjalankan setiap versi: Windows: Windows 7 dan kemudiannya. Android: Android 4.0.3 dan kemudian. Mac: Mac OS X 10.10 (Yosemite) dan kemudiannya. IOS: iOS 8 dan kemudian. Ia juga perlu diingat bahawa Avira Phantom VPN tidak tersedia pada saat ini untuk router yang diarahkan.

Privasi dan Keselamatan

Dalam dasar privasi, Avira Inc. menyatakan: "Jika anda tinggal di Amerika Syarikat atau Kanada, Avira bermaksud Avira, Inc., 330 Primrose Avenue, Suite 610, Burlingame, CA 94010, Amerika Syarikat. Jika anda tinggal di tempat lain, Avira bermaksud Avira Operations GmbH & Co. KG, Kaplaneiweg 1, 88069 Tettnang, Jerman. "Oleh itu, pelanggan VPN Avira Phantom yang tinggal di AS dan Kanada membeli VPN di bawah bidang kuasa AS. Ini bermakna data bagi pelanggan VPN tertakluk kepada undang-undang AS dan perintah gag (ditambah CIA dan NSA). Amerika Syarikat pada umumnya dianggap sebagai salah satu tempat yang paling buruk untuk VPN didasarkan, dan membuat Phantom VPN merupakan proposisi yang kurang menarik untuk penduduk Amerika Syarikat dan Kanada daripada bagi orang yang tinggal di tempat lain.

Pelanggan bukan AS

Bagi semua orang, Avira VPN berpusat di Jerman. Ia beribu pejabat di Tettnang, tidak jauh dari Lake Constance. Berita baiknya ialah Jerman adalah lokasi yang jauh lebih baik untuk VPN yang akan menjadi dasar dari AS. Malangnya, dalam beberapa tahun kebelakangan, Jerman telah memperkenalkan undang-undang yang lebih invasif (termasuk pengekalan data mandatori). Pada tahun 2015 satu rang undang-undang baru membuat perubahan kepada Seksyen 113 Akta Telekomunikasi Jerman. Ia memerlukan penyedia telekomunikasi untuk mengekalkan data trafik pada panggilan telefon dan sambungan internet (termasuk sejarah pelayaran web dan metadata).

Walaupun ini tidak ideal, Jerman sebenarnya dikenali sebagai negara yang melindungi privasi digital. Di samping itu, dalam pengekalan data Jerman hanya berlaku selama sepuluh minggu, dan hanya boleh diakses berdasarkan kes menurut kes. Bandingkan ini ke UK, di mana pengekalan data mandatori boleh digunakan selama 12 bulan (dan boleh diakses tanpa waran oleh sebilangan besar institusi rasmi), dan anda dapat melihat bahawa berpangkalan di Jerman mempunyai kelebihan untuk Avira Phantom VPN.

Tambahan pula, Disember lalu Mahkamah Keadilan Eropah (mahkamah tertinggi Eropah) memutuskan bahawa pengekalan data mandatori sebenarnya melanggar undang-undang hak asasi manusia Eropah. Ini boleh dilihat sebagai pelanggan tambahan untuk pelanggan VPN Avira Phantom (yang tinggal di luar AS dan Kanada). Secara keseluruhannya, kita boleh bersetuju bahawa sementara kerajaan (termasuk Jerman) cuba memaksa undang-undang yang menghancurkan privasi yang menyerang rakyat mereka, Avira didasarkan pada negara yang jauh lebih bermasalah daripada yang lain. Ini baik.

Protokol Penyulitan

OpenVPN
L2TP / IPsec

VPN Avira Phantom tidak memberi pengguna sebarang pilihan apabila disyorkan. Perisian ini dilengkapi dengan OpenVPN pada Windows dan Android, dilaksanakan pada standard yang tinggi. Pada iOS dan Mac, ia melaksanakan Perlindungan Protokol Terowong 2 (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec), juga kepada piawaian yang tinggi. Pelanggan sangat mudah dan tidak mungkin untuk menyiapkan port forwarding atau bertukar-tukar antara Protokol Pengguna Datagram (UDP) dan Protokol Kawalan Penghantaran (TCP) (OpenVPN). Walaupun demikian, disebabkan hakikatnya dengan penyulitan yang dilaksanakan dengan baik, anda masih boleh menganggapnya selamat.

Log

VPN dinilai berdasarkan jumlah dan jenis log yang disimpannya terhadap pelanggannya. Lebih kurang (lebih baik tidak ada) lebih baik. Apabila anda memuat turun Avira Phantom VPN, anda boleh mengakses dasar privasi yang merentas polisi privasi papan untuk semua produk dan perkhidmatannya. Dasar privasi itu menyatakan:

"Maklumat ini mungkin termasuk sesuatu yang dipanggil maklumat peribadi (" PII "). Beberapa contoh PII ialah nama, alamat, nombor telefon, alamat e-mel dan maklumat kad kredit anda. Beberapa maklumat yang kami gunakan mengenai Peranti anda termasuk nombor pengenalannya, alamat IP, lokasi, kandungan, tetapan bahasa dan kod IMEI. Kami juga boleh menggunakan jenama Peranti, model, paras bateri, model perkakasan, versi sistem operasi, nombor telefon, nombor SIM, pembekal rangkaian dan status ingatan. Akhirnya, kami mungkin menggunakan beberapa maklumat geografi berdasarkan kedudukan rangkaian GPS / Wi-Fi. "

Di samping itu, dalam Pengalaman dan Statistik Pengguna seksyen dasar privasi, Avira berkata: "Kami mungkin menggabungkan maklumat yang kami kumpulkan mengenai penggunaan satu produk atau perkhidmatan anda dengan penggunaan produk atau perkhidmatan lain." Oleh itu, nampaknya memutuskan untuk memiliki satu firma untuk mengendalikan semua keselamatan mempunyai kelemahan yang teruk. Secara teori, diakui, ia kelihatan seperti idea yang baik, dan harganya sangat bagus. Walau bagaimanapun, kerana pelbagai perkhidmatan diikat bersama dan mengumpulkan maklumat - dan secara naluriah mengetahui banyak tentang anda dan peranti anda - mereka boleh menimbulkan privasi pada Avira Phantom VPN.

Perkongsian Data

Avira meminta izin untuk berkongsi data dengan pihak ketiga. Ia juga mengakui bahawa ia akan mensasarkan iklan: "Kami juga menggunakan maklumat yang kami kumpulkan untuk menawarkan kandungan, hasil carian dan iklan yang paling menarik kepada anda. Kami percaya iklan yang lebih relevan memberikan pengalaman Internet yang lebih baik. Ini juga bagaimana kami menyokong perniagaan kami sambil terus menyediakan produk atau perkhidmatan tertentu kepada anda secara percuma. "Seperti yang anda lihat, bahagian dasar privasi itu secara terus menyebut hakikat bahawa Avira kemungkinan akan menggunakan maklumat tentang" bebas " pelanggan untuk membuat aliran hasil. Ini tidak baik, dan pastinya bukan sesuatu yang VPN yang dipercayai akan lakukan.

Pertimbangan berasaskan AS

Kemudian dalam dasar privasi, Avira mengakui bahawa: "Oleh kerana kami adalah syarikat global, kami boleh menyimpan dan memproses maklumat peribadi anda di pelayan di luar negara tempat anda tinggal." Kami sudah mengetahui bahawa Avira berpusat di California (untuk Kanada dan Pelanggan AS), jadi ini nampaknya menambah satu lagi kebimbangan untuk pengguna VPN antarabangsa - data mereka boleh disiarkan pada pelayan AS. Semuanya, ini adalah dasar privasi yang sangat bermasalah untuk VPN. Ia membuatkan saya gemetar pada prospek membiarkan Avira menjadi pembekal saya. Saya pergi terus ke Avira untuk melihat sama ada mereka boleh meyakinkan saya bahawa balak sambungan VPN, sebenarnya, disimpan sepenuhnya berasingan daripada unsur lain perkhidmatan Perdana mereka. Mereka memberitahu saya: "Inilah yang dilakukan oleh Avira Phantom VPN tidak jejak:

 • Laman web yang dikunjungi
 • Alamat IP sebenar anda
 • Lokasi maya anda (alamat IP) yang digunakan semasa melayari
 • Sebarang maklumat yang boleh menghubungkan anda dengan tindakan tertentu, seperti memuat turun fail atau melawat laman web tertentu.

"Apa yang dilakukan oleh Phantom VPN adalah minimum dan mempunyai tujuan fungsi yang sangat jelas:

 • Data diagnostik - Ini membantu kami memperbaiki produk (mis. Jika pengguna mengalami pepijat).
 • Membezakan antara pengguna percuma atau berbayar - Ini membantu kami menyempurnakan komunikasi pengguna kami.
 • Amaun jumlah data yang digunakan - Ini membolehkan kami mengawal kos menyediakan infrastruktur VPN kami - dan terus menyediakan Phantom VPN secara percuma. "

Ini semua baik dan baik, dan bermakna bahawa VPN Phantom muncul untuk terus hanya log sambungan minimum, yang tidak dapat dihubungkan kepada satu pengguna tunggal. Bagaimanapun, walaupun tuntutan Avira, dasar privasi meninggalkan pelanggan yang berisiko (terutama jika pengguna melanggan lebih daripada sekadar perkhidmatan VPN Phantom).

EULA

Akhir sekali, Avira juga memerlukan pelanggan untuk bersetuju dengan Perjanjian Lesen Pengguna Akhir (EULA). Kontrak itu (seperti Facebook) menentukan bahawa apa-apa kandungan yang dimuat naik ke pelayannya boleh dieksploitasi dengan bebas oleh Avira:

"Pemberian Hak untuk Kandungan Anda ke Avira. Dengan menghantar atau menghantar Kandungan Anda kepada, atau menjadikan Kandungan Anda tersedia untuk dipamerkan pada atau melalui mana-mana komuniti dalam Produk masing-masing, anda memberikan Avira sebuah bebas royalti, tanpa batas, seluruh dunia, kekal, tidak boleh dibatalkan, tidak eksklusif dan sepenuhnya sub hak dan lesen yang boleh diperakui untuk digunakan, mengeluarkan, mengubah, menyesuaikan, menerbitkan, menterjemah, membuat karya derivatif daripada, mengedar, melaksanakan, memaparkan dan mengeksploitasikan sepenuhnya Kandungan Anda (keseluruhan atau sebahagian) di seluruh dunia dan / atau menggabungkannya dalam karya lain dalam sebarang bentuk, media, atau teknologi yang kini diketahui atau kemudian berkembang. "

Ini bermakna pelanggan Perdana yang menggunakan Avira Secure Backup dan Perlindungan Rangkaian Sosial sebenarnya, membayar untuk memberikan semua kandungan mereka kepada Avira (yang boleh menggunakan harta intelektual itu seperti yang dikehendaki). Walaupun ini tidak langsung digunakan untuk perkhidmatan VPN, saya fikir ia termasuk - kerana ia pasti mengatakan sesuatu tentang bagaimana Avira dilihat pelanggannya.

Biar saya terus terang - walaupun laman web yang hebat dan meyakinkan, Avira adalah firma keselamatan dengan dasar-dasar yang serius dan invasif dan mengakui sambungan (di dalam polisi privasi) kepada firma yang sangat dipersoalkan (Yahoo).

Pemikiran Akhir

Avira adalah sebuah syarikat besar yang banyak ditawarkan. Perkhidmatan VPN adalah pepejal dan memberikan kelajuan yang baik. Malah, kerana tiada butiran sama sekali perlu disediakan untuk menggunakan pelan Phantom VPN percuma, saya menganggap ini salah satu VPN percuma terbaik di sekitar. Jika anda mencari nilai yang baik, pakej keselamatan serba lengkap, saya pasti akan mengesyorkan firma ini, terutamanya jika motivasi utama anda membuka kunci kandungan dan menyembunyikan data anda dari ISP anda dan kerajaan.

Satu-satunya masalah yang saya perolehi dengan Avira Phantom VPN, adalah pelan privasi satu-untuk-semua, yang nampaknya meninggalkan pengguna dengan risiko data mereka digunakan dengan cara yang tidak selamat. Dengan itu, Avira berjanji kepada saya bahawa hanya log minimum yang disimpan, yang tidak dicatatkan atau dihubungkan dengan alamat IP. Oleh itu, ia akan kelihatan bahawa VPN menyediakan privasi yang diperlukan daripadanya. Mungkin kelihatan di tempat lain jika dasar privasi ringkas dan telus berada di jalan anda.

Lawati VPN Avira Phantom »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me