VortexVPN


ProPrivacy.com Markah
1 daripada 10

Ringkasan

VortexVPN kini tidak lagi wujud. Untuk melihat VPN terbaik untuk kepala Android ke halaman ini.

Harga & Rancangan

Rancangan VortexVPN adalah berbeza dengan apa yang telah kita lihat sebelumnya, dan bukannya mengenakan anda untuk tempoh masa ia mengenakan bayaran untuk data yang anda gunakan, yang kami fikir agak inventif - sudah tentu, ini mempunyai kebaikan dan keburukan. Ia tidak menghairankan bahawa semakin banyak data yang anda mendaftar untuk lebih murah ia mendapat. Apabila anda memuat turun Android App, anda mendapat 250 MB untuk menilainya secara percuma. Juga, ambil perhatian bahawa apa-apa data yang anda beli tamat selepas setahun - tetapi ini adalah masa yang cukup lama yang kami fikirkan.

VortexVPN_Pricing

ciri-ciri

VortexVPN berbeza daripada pembekal lain kerana ia hanya didedikasikan untuk membawa perkhidmatan terbaik untuk pengguna Android. Pada masa ini mereka hanya menyediakan 4 pelayan di 4 negara yang berbeza supaya akses terhad tetapi disebabkan lokasi mereka, mereka cukup baik untuk perkhidmatan geoblocked. Mereka bermegah di laman web mereka tentang laman web yang memampatkan untuk mengurangkan penggunaan data anda dan ini benar-benar berfungsi dan menghairankan penggunaan data anda dikira selepas pemampatan. Berbanding dengan saiz kecil mereka mempunyai perkhidmatan yang baik dengan baik seperti yang kita terangkan di bawah atau anda boleh pergi dan semak dengan segera:

Keselamatan & Privasi

Tidak seperti kebanyakan pembekal lain, mereka hanya menyediakan perkhidmatan penyulitan OpenVPN yang kami tidak fikir harus dilihat sebagai kelemahan kerana kami percaya ini menjadi yang paling selamat dalam mana-mana - dan mereka menggunakan 1024 bit pada itu!

Mereka adalah syarikat New Zealand dengan pelayan utamanya di Switzerland jadi undang-undang mempunyai jangkauan yang sangat terhad kepada mereka tetapi mereka masih log masuk dan masa anda untuk statistik rangkaian tetapi tidak memantau mana-mana trafik rangkaian.

Laman web ini

Mereka mempunyai laman web yang sangat mudah tetapi mudah untuk mengemudi namun kami merasakan mungkin mereka boleh memasukkan lebih banyak maklumat mengenai perkhidmatan & keselamatan dan halaman berita di mana pengguna boleh melihat pembangunan yang mereka menjanjikan.

VortexVPN_Home

Sokongan

Seperti kebanyakan penyedia VPN kecil lain, VortexVPN hanya mempunyai pasukan kecil dan tidak dapat memberikan sokongan penuh 24/7. Sokongan tiket mereka sangat berkesan dan kami sentiasa menerima balasan dalam masa 24 jam dari mereka.

VortexVPN_Support

Proses ini

Mendaftar

Mendaftar untuk akaun adalah seperti mudah seperti mana-mana syarikat lain tetapi pembayaran boleh menjadi lebih banyak pelanggaran kerana mereka hanya menerima pembayaran BitCoin (Pembayaran kad boleh didapati pada masa akan datang).

Vortex_Account

Pelanggan Android

Oleh kerana tumpuan utama mereka adalah pada Android ini platform kami melakukan kebanyakan ujian kami. Aplikasi ini mudah untuk dipasang dan digunakan. Terdapat sedikit untuk membincangkan atau memaklumkan anda di sini kerana semua yang anda boleh lakukan ialah memilih pelayan dan sambung - mudah.

Vortex_AndroidHome Vortex_Server Vortex_Connected

Halaman utama aplikasinya

Memilih pelayan - menunjukkan ping yang merupakan penunjuk kelajuan yang berguna

Disambungkan ke pelayan Dublin

Prestasi (Kelajuan, DNS dan Ujian IP)

Ujian DNS dan IP semuanya kembali hebat dan ujian kelajuan sangat baik seperti yang ditunjukkan dalam jadual di bawah.

Vortex_SpeedNoVPN Vortex_SpeedOpenVPN
Tiada VPN Sambungan OpenVPN

Oleh kerana di laman web mereka mereka mengatakan bahawa mereka bertujuan untuk mengurangkan penggunaan data dan masa memuat halaman kami melakukan beberapa aktiviti web dengan dan tanpa perkhidmatan VPN aktif (pastikan untuk membersihkan cache dan data penyemakan imbas yang lain di antara). Sepanjang tempoh ini kami melog masuk penggunaan data kami dan mendapati bahawa sesungguhnya dengan perkhidmatan VPN yang aktif kami dapat menggunakan dengan lebih sedikit - ini tentunya bergantung kepada jenis laman web yang anda gunakan. Kami juga menyedari masa loading sedikit lebih pantas yang juga hebat.

Platform Lain

Malangnya, kita tidak boleh membincangkan klien Windows kerana tidak ada satu pun. Melalui laman web mereka, anda boleh memuat turun fail konfigurasi OpenVPN yang boleh anda gunakan dengan beberapa peranti dan mereka membimbing anda untuk menyiapkannya dengan perisian OpenVPN (di iOS, Linux dan Windows) - yang telah kami lakukan.

Prestasi (Kelajuan, DNS dan Ujian IP)

Walaupun mereka mengoptimumkannya untuk Android, kami memberi ujian kelajuan pada Windows pula. Kami agak terkejut dan kecewa dengan keputusan berbanding Android tetapi masih berfungsi dengan baik. Pemampatan imej yang mereka gunakan adalah lebih kelihatan dan menjengkelkan pada skrin yang lebih besar walaupun (kami juga mengujinya pada tablet juga dan itu menanggung).

Vortex_NoVPN Vortex_VPN
Tiada VPN Dengan perisian OpenVPN

Kesimpulannya

Kami suka

  • App Mudah
  • Kelajuan hebat pada Android
  • Penggunaan rangkaian dikurangkan
  • Cubaan percuma

Kami tidak begitu pasti

  • Menggunakannya di platform lain
  • Kelajuan perkhidmatan pelanggan
  • Tidak dapat menyesuaikan kadar mampatan

Kami benci

  • Bilangan pelayan yang kecil

Walaupun tidak begitu hebat pada platform PC, secara keseluruhannya kami dapati VortexVPN menjadi perkhidmatan yang hebat jika anda mencari penyedia VPN Android yang berdedikasi yang mengurangkan penggunaan data anda dan meningkatkan hayat bateri.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me