VikingVPN


  • Harga

    Dari $ 9,99
    / bulan

ProPrivacy.com Markah
6.7 daripada 10

Ringkasan

Dengan sangat selamat Penyambungan bit AES 256 CBC dan sambungan Gigabit berkelajuan tinggi (1 Gbps), VikingVPN adalah pilihan yang baik jika anda mencari VPN yang memberi tumpuan terutamanya kepada kecekapan. VikingVPN dimulakan pada permulaan yang hebat pada 2018, dengan lokasi pelayan baru dan tambahan langkah keselamatan.

Untuk maklumat lanjut mengenai VikingVPN, teruskan membaca ulasan 2018 VikingVPN kami di bawah.

ciri-ciri

VikingVPN tersedia untuk peranti berikut: Windows PC, Mac, Android, iOS, dan / atau Ubuntu Linux. Di samping itu, anda boleh menggunakan VikingVPN dengan Penghala DD-WRT dan Tomato. Malangnya, versi Windows VikingVPN agak kurang fungsi tetapi masih cekap secara keseluruhan.

Bagi pilihan pelayan, VikingVPN menawarkan pelayan berkelompok. Lokasi pelayan yang ada - dengan pilihan baru-baru ini - adalah seperti berikut: AS Chicago, AS Los Angeles, AS Dallas, Amerika Syarikat New York City, AS Seattle, AS Miami, Amsterdam Belanda dan Bucharest Romania.

Anda akan diletakkan secara automatik pada pelayan dengan lebar jalur mentah yang terbaik pada masa sambungan anda. Selain itu, hanya menggunakan VikingVPN pelayan telanjang-logam. Ini bermakna bahawa pelayan maya dan mesin maya tidak akan pergi, memberi anda "100% sumber".

Melangkah ke hadapan, VikingVPN terkenal dengan kelajuan tinggi mereka. Setiap pelayan adalah diberi sambungan 1 Gbps sendiri. Akhirnya, tawaran VikingVPN tetapan OpenVPN dioptimum sepenuhnya dengan kemas kini prestasi malar. Ini sebabnya kami terus mengalami beberapa kelajuan terbaik semasa menggunakan VikingVPN.

Lawati VikingVPN »

Kelajuan dan Prestasi

Penting untuk menguji VPN anda untuk kelajuan dan kebocoran. Seperti yang anda boleh lihat melalui ujian muat turun di bawah, VikingVPN adalah sedikit beg campuran. Pelayan-pelompat Eropah telah menunjukkan prestasi yang baik, dan kemungkinan akan membenarkan penstriman HD. Walau bagaimanapun, pelayan New York berada di sisi yang perlahan, dengan kelajuan hanya beberapa megabait sesaat.

Kelajuan muat turun VikingVPN

Syukurlah, tiada kebocoran IP, DNS, atau WebRTC ditemui semasa ujian saya sama ada. Itu bererti VPN melaksanakan dengan baik dari segi privasi.

Harga dan Rancangan

VikingVPN menawarkan tiga pilihan langganan yang berbeza. Harga adalah berdasarkan tempoh langganan yang anda ingin beli (satu bulan, enam bulan, 12 bulan). Harga adalah seperti berikut:

  • $ 14.95 / mo semasa membayar bulanan
  • $ 11.95 / mo atau $ 71.70 apabila membayar setiap enam bulan
  • $ 9.99 / mo atau $ 119.88 apabila membayar setiap tahun

Walaupun VikingVPN agak mahal, mereka benar kata mereka menawarkan kelajuan tinggi dan penggunaan tanpa had. Anda boleh menyambung sehingga lima peranti secara bersamaan dengan satu akaun. Sebagai bonus tambahan, VikingVPN juga menyumbangkan $ 1 dari setiap pelan langganan kepada Electronic Frontier Foundation.

Selain itu, VikingVPN juga menawarkan Bitcoin dan Dash sebagai pilihan pembayaran (serta syarikat kad kredit utama). Walaupun VikingVPN tidak menawarkan percubaan percuma, mereka menawarkan jaminan wang balik jika kelajuan atau sambungan anda tidak optimum.

Privasi dan Keselamatan

VikingVPN menawarkan beberapa keselamatan terbaik ketika datang ke rangkaian pribadi maya. Dengan penyulitan bit AES 256 CBC yang selamat dan jabat tangan yang disulitkan RSA 4096 bit, Terowong VikingVPN adalah mustahil untuk menembusi, memintas, mengubah suai, atau mengamati.

Di samping itu, VikingVPN juga menyediakan anda dengan alamat IP anonim yang biasa dan sentiasa membuat trafik palsu untuk menguatkan keselamatan dalam talian anda. Lebih-lebih lagi, VikingVPN baru-baru ini menambah mereka maju 2048 bit HMAC Firewall untuk mengelakkan sambungan tidak diketahui.

Lapisan keselamatan tambahan ini, digabungkan dengan Tiada dasar log VikingVPN, hanya membuktikan lagi bahawa VikingVPN adalah pilihan VPN yang hebat jika anda mencari privasi dan keselamatan.

Canary Warrant VikingVPN

Sebagai VikingVPN berpusat di Amerika Syarikat, mereka terpaksa mematuhi bidang kuasa AS. Ini bermakna jika VikingVPN tertakluk kepada tindakan undang-undang yang mengandungi perintah lelucon, kami akan dimaklumkan melalui waran kenari mereka.

Secara sah, VikingVPN tidak boleh bercakap tentang apa-apa tindakan yang diambil. Sebenarnya, mereka tidak boleh mengakui bahawa program atau tindakan undang-undang ada. Nasib baik, ini adalah di mana waran kenari masuk. Jika VikingVPN pernah dikompromikan, warna logo di laman web mereka akan berubah dalam "cara yang sangat jelas".

Selain itu, ia berguna untuk mengetahui bahawa VikingVPN tidak log data pelayan untuk tujuan penyelenggaraan sahaja. Bagi P2P, ia tidak diiklankan secara terbuka tetapi ia tidak bertentangan dengan dasar VikingVPN. Dengan kata lain: teruskan dengan berhati-hati.

Kemudahan penggunaan

Laman web untuk VikingVPN adalah sangat mesra pengguna dengan maklumat dan pautan yang tersedia terus dari laman utama. Tambahan lagi, VikingVPN sangat telus dalam apa yang mereka tawarkan. Ini termasuk blog yang secara aktif memberikan tips dan berita yang melibatkan dunia keselamatan siber.

Satu perkara tambahan yang diberikan oleh VikingVPN di laman web mereka ialah pautan ke ulasan pelanggan. Saya sangat suka ini, kerana ia membolehkan anda melihat bagaimana pengguna lain merasakan perkhidmatan sebelum membelanjakan wang itu sendiri.

VikingVPN & Sokongan pengguna

Untuk memulakan, VikingVPN menawarkan FAQ dengan maklumat yang sangat berguna mengenai perkhidmatan mereka dan topik lain. Ini mudah, kerana satu perkara yang tidak ditawarkan oleh VikingVPN adalah sokongan sembang secara langsung. Sebaliknya, mereka menawarkan sokongan berasaskan tiket. VikingVPN boleh mengambil sehingga 24 jam untuk memberi jawapan kepada soalan anda.

Itu dikatakan, pasukan sokongan pelanggan mereka masih sangat membantu dan hanya menyekat sembang langsung untuk menyediakan pelanggan dengan sokongan yang terbaik. Di samping itu, laman web mereka juga menawarkan panduan persediaan terperinci untuk platform yang berlainan yang perkhidmatan mereka tersedia. Akhirnya, VikingVPN juga mempunyai akaun Google+ yang aktif dikemas kini dengan berita, kemas kini, dan maklumat lain yang berkaitan.

VikingVPN untuk Windows

Pendaftaran untuk VikingVPN adalah cepat dan tidak menyakitkan, mengambil kira-kira 2 minit. Pemasangan mengambil masa yang lebih lama, sekitar 3-5 minit. Proses itu sendiri memerlukan butiran minimum: nama pengguna, kata laluan, dan maklumat pembayaran.

Menggunakan VikingVPN Windows Client

Menggunakan VikingVPN sangat mudah. Ia semudah memilih salah satu pelayan disusun dan memilih butang sambung. Menyambung ke pelayan VikingVPN adalah mudah dan cepat, seperti yang memutuskan - hanya pilih butang putuskan sambungan!

Perkhidmatan VPN yang mesra pengguna ini pasti ada di dalam senarai VPN yang disyorkan - terutamanya apabila ia datang kepada kelajuan dan prestasi keseluruhan. Di ProPrivacy.com, kami ingin anda mencari VPN yang sesuai dengan anda. Jika anda mahukan VPN yang boleh dipercayai dan selamat yang membolehkan anda melayari, memuat turun, dan mengalir - kadang-kadang pada masa yang sama - tidak perlu lagi! VikingVPN adalah perlawanan yang hebat.

Ketersediaan Platform VikingVPN

Walaupun klien VikingVPN tersuai hanya tersedia untuk Windows, anda masih boleh mencapai hasil yang sama dengan mengikuti salah satu panduan penyediaan VikingVPN yang disediakan untuk peranti lain. Ini hanya memasang OpenVPN ke peranti anda dan menetapkannya dengan VikingVPN. Mudah-mudahan, VikingVPN akan mempertimbangkan untuk menambah pelanggan tambahan untuk platform lain pada masa akan datang.

Pemikiran Akhir

VikingVPN adalah rendah di lokasi pelayan dan berat pada harga, tetapi walaupun negatif, mereka masih merupakan pilihan yang tepat untuk perkhidmatan VPN. Keselamatan dan kelajuan yang ditawarkan oleh VikingVPN sangat baik dan hanya terus bertambah seiring dengan bertahun-tahun.

Sekiranya perkhidmatan VPN yang cekap adalah apa yang anda cari, tidak perlu lagi! VikingVPN adalah apa yang anda perlukan. Jika anda memutuskan untuk mengambil peluang pada VikingVPN, berikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah!

Lawati VikingVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me