UltraVPN

 • Harga

  Dari $ 3.75
  / bulan

 • Ada pada:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • MacOS
 • Buka kunci:


  • iPlayer

UltraVPN adalah penyedia VPN yang berpangkalan di UK yang mula-mula dilancarkan pada 2006 oleh Network Protect Limited. Ia mempunyai aplikasi untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Apl desktop mempunyai semua ciri VPN yang paling penting - killswitch, perlindungan kebocoran DNS, dan penyulitan OpenVPN yang kuat. Aplikasi mudah alih adalah lebih asas; menyediakan apa-apa tetapi pilihan pelayan.

ProPrivacy.com Markah
3.9 daripada 10

Ringkasan

Di mana kelajuan prihatin VPN ini agak lembap berbanding dengan beberapa perkhidmatan harga yang sama. Walau bagaimanapun, ia harus membiarkan anda menstrim dalam HD. Dan, VPN ini menyahsekat Netflix (menggunakan pelayan Ultraflix) dan BBC iPlayer - jadi ia adalah VPN streaming yang baik. VPNUltra juga membenarkan torrenting dan sudah pasti VPN yang boleh dianggap murah. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa dasar privasi VPN ini menyatakan bahawa ia menyimpan log sambungan di sebelah alamat IP. Dalam ulasan UltraVPN ini, kami mengambil pandangan yang mendalam pada setiap aspek perkhidmatan ini untuk memeriksa sama ada ia bernilai membelanjakan wang anda.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  UK
 • Sambungan serentak
  3
 • Negara
  34

Harga

12 bulan

$ 3.75
sebulan


6 bulan

$ 5.99
sebulan

1 bulan

$ 7,99
sebulan

Seperti kebanyakan VPN, UltraVPN boleh dibeli dalam tiga langganan berlainan; pelan bulanan, pelan suku tahunan, dan pelan tahunan.

Harga

Seperti yang biasanya berlaku, UltraVPN memberikan pengguna yang melanggan tempoh masa yang lebih lama dengan diskaun yang lebih besar. Struktur penetapan harga ini direka untuk memberi ganjaran kepada pelanggan yang berkomitmen untuk perkhidmatan tersebut. Selain itu, semua pelan langganan adalah sama dan semua pengguna mendapat akses kepada semua pelayan dan ciri VPN.

Dengan kos $ 7,99 untuk satu bulan, VPN ini sangat kompetitif dan harga tahunannya $ 45 - atau setara $ 3.75 - menjadikan UltraVPN salah satu VPN yang lebih murah di pasaran.

Bagaimanapun, dengan menariknya, jika anda mengklik halaman pendaftaran dan tunggu sebentar - dan kemudian klik kembali - anda ditawarkan lagi 70% off. Ini mengurangkan kos langganan setiap tahun kepada hanya $ 27 (atau setara dengan $ 2.25 sebulan). Ini adalah harga yang sangat baik, jadi kami sangat mengesyorkan menunggu halaman ini menawarkan diskaun automatik ini.

harga diskaun ultaVPN

Kami juga menyukai bahawa VPN ini menyediakan jaminan wang balik 30 hari, yang bermaksud anda boleh cuba tanpa perlu risau tentang risiko tunai anda.

Yang paling mengesankan semua? UltraVPN menyediakan percubaan percuma 7 hari yang tersedia untuk semua pengguna hanya dengan memuat turun dan memasang perisian ke peranti anda. Sebaik sahaja anda telah mencipta akaun percuma anda dengan serta-merta boleh mula menggunakan VPN secara percuma tanpa memberikan apa-apa butiran pembayaran. Ini sangat jarang berlaku dan adalah sesuatu yang kita suka tentang perkhidmatan ini.

Pilihan Pembayaran UltraVPN

Sesiapa sahaja yang membuat keputusan untuk mendapatkan langganan dengan UltraVPN boleh memilih untuk membayar sama ada dengan kad kredit atau kad debit. UltraVPN menerima Visa, Mastercard, Amex, dan Discover. Para pelanggan juga boleh membayar melalui PayPal. Malangnya, Ultra VPN tidak menerima apa-apa kriptografi yang bermaksud bahawa anda tidak boleh membayar secara anonim untuk perkhidmatan tersebut.

Buka kunci Netflix?

UltraVPN adalah antara bilangan perkhidmatan VPN yang semakin tipis yang masih berfungsi untuk menyahpasang perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix US dan BBC iPlayer. Dengan akaun berbayar anda mendapat akses ke Ultraflix UK di London, Ultraflix AS di New York, serta Ultraflix Japan dan Ultraflix Canada. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa anda tidak akan dapat mengakses Netflix pada percubaan percuma 7 hari kerana pelayan "Ultraflix" hanya tersedia pada akaun berbayar.

Kami mendapati BBC iPlayer boleh didapati di semua pelayan UKnya, yang bagus. Di samping itu, kami cuba mengakses hulu pada pelayan AS, tetapi kami sedih untuk melaporkan bahawa UltraVPN tidak dapat menyekat perkhidmatan ini pada masa ini. Oleh itu, jika hulu menarik minat anda, anda perlu membeli-belah di tempat lain.

Secara keseluruhan, bagaimanapun, kami kagum dengan keupayaan VPN yang agak murah ini untuk membuka sekatan aliran, yang pastinya akan menjadi titik jualan bagi banyak pengguna.

ciri-ciri

Pilihan pelabuhan
Penghantaran pelabuhan
Sambungan serentak 3
Jumlah pelayan 100
Negara 34
Sokongan Penghala
Router Disokong Tomato, DD-WRT
Logam logam atau pelayan maya Campurkan
Torrenting

UltraVPN adalah perkhidmatan yang sangat tidak ada keperluan. Ia adalah rendah pada ciri-ciri dan tidak mempunyai ciri-ciri top-end yang boleh anda temui dengan banyak perkhidmatan VPN.

Kami meminta penyedia sama ada Torrenting dibenarkan, dan ia memberitahu kami bahawa Torrenting mungkin dilakukan pada semua pelayannya (walaupun ia tidak aktif mempromosikan atau mengiklankan menggunakan perkhidmatan untuk Torrenting). Walaupun begitu, P2P tidak terhad dan BitTorrent, utorrent, dan lain-lain, semuanya berfungsi dengan baik dengan UltraVPN. Oleh itu sama ada anda membuat keputusan untuk BitTorrent menggunakan perkhidmatan ini bergantung kepada model ancaman peribadi anda sendiri (ini adalah VPN yang berpangkalan di UK dan mengikut dasar privasinya sendiri, ia menyimpan log sambungan). Walau bagaimanapun, secara keseluruhan, Torrenting seharusnya tidak bermasalah.

Di bawah ini anda dapat melihat semua ciri yang UltravPN menyediakan pengguna dengan:

 • Pelayan di lebih daripada 50 buah negara

 • Penyulitan Terbuka OpenVPN dan IKEv2

 • 24/7 sokongan sembang hidup

 • Aplikasi untuk Windows, Mac, Android, iOS, dan Amazon Firestick

 • Killswitch pada kedua aplikasi desktop

 • Buka kunci Netflix AS

 • Percubaan percuma 7 hari (tiada kad diperlukan)

 • Jaminan 30 hari-pulangan wang

Kelajuan dan Prestasi

Kami menguji kelajuan VPN menggunakan sistem ujian kelajuan berdasarkan saintifik. Ini membolehkan kami menguji pelbagai pelayan VPN tiga kali sehari - untuk mendapatkan hasil yang tepat dan terkini mengenai prestasi VPN tersebut.

Pada masa penerbitan, bagaimanapun, kami masih menunggu pelayan uji UltraVPN untuk menyediakan data. Atas sebab ini, kami menguji VPN dengan tangan menggunakan speedtest.net. Kami menguji pelayan Austria pada sambungan 50 Mbps dan mendapati kelajuan muat turun lebih daripada separuh hingga 20 Mbps. Pelayan UK / London mengurangkan kelajuan internet kami hanya 8.76 Mbps, ini sangat perlahan - mewakili setinggan 43 Mbps. Seterusnya, kami menguji pelayan AS Easy coast di Washington DC. Sekali lagi ini mengurangkan sambungan internet kami kepada hanya 13 Mbps. Walaupun ini lebih cepat daripada pelayan UK, ia masih mengecewakan kerana kami kehilangan kira-kira tiga perempat daripada kelajuan sambungan asas kami.

Secara keseluruhannya, keputusan ini sedikit mengenai, dan kami sangat berminat untuk melihat bagaimana ia berfungsi apabila kami menguji dengan teliti dengan sistem berasaskan pelayan kami. Oleh itu, sila semak semula beberapa minggu untuk mendapatkan hasil yang dikemas kini. Sementara itu, berhati-hati dengan VPN ini - kerana kelajuan sambungan ini rendah di pelayan UK adalah tanda buruk.

Ujian Leak

Kebocoran IPv6 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Kebocoran IPv4 dikesan?

VPN mesti diperiksa untuk melihat sama ada ia berfungsi dengan betul. Sebarang kebocoran boleh bermakna bahawa VPN menyediakan rasa aman palsu tanpa menyampaikan privasi yang diklaimnya.

Untuk memastikan fungsi VPN berfungsi dengan baik, kami menyemaknya untuk kebocoran IP, kebocoran DNS, dan kebocoran WebRTC pada PC yang menjalankan Windows 10. Kami menguji VPN pada kedua-dua sambungan IPv4 dan IPv6 untuk memastikan bahawa VPN tidak mengalami kebocoran sama ada.

Semasa ujian, kami mendapati kebocoran DNS yang sangat serius pada IPv4 dan IPv6. Ini bermakna ISP anda dapat melihat dengan tepat apa laman web yang anda lawati ketika anda menggunakan VPN ini. Walau bagaimanapun, kami tidak membocorkan kebocoran IP atau kebocoran WebRTC pada IPv4 atau IPv6. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa firewall mesti dialihkan untuk mengelakkan kebocoran IP pada IPv6 (jika anda tidak membenarkan tetapan ini, anda akan mendapat IPv6 IP kebocoran lurus).

Di bawah ini anda dapat melihat kebocoran DNS yang kami hadapi semasa menguji pada sambungan IPv6:

Kebocoran DNS 1

Walaupun VPN ini hanya mengalami kebocoran DNS, ini masih merupakan masalah yang besar kerana ini bermakna ISP anda boleh mengesan semua permintaan DNS anda dan oleh itu mengetahui dengan tepat apa laman web yang anda lawati.

Di bawah ini anda dapat melihat bagaimana ia dilakukan pada IPv4 apabila kami secara manual melumpuhkan IPv6:

Kebocoran DNS 2

Pada nota yang lebih gembira, kami mempunyai peluang untuk menguji pelanggan Android untuk kebocoran pada sambungan IPv4 dan mendapati ia tidak mengalami kebocoran. Oleh itu, UltraVPN nampaknya lebih selamat di Android daripada pada desktop Windows (selagi anda menggunakannya pada sambungan IPv4).

Untuk menguji UltraVPN untuk kebocoran diri, dan mengesahkan penemuan kami, sila lawati laman web seperti ipleak.net, test-ipv6.com, atau doileak.net.

Privasi dan Keselamatan

UltraVPN berpangkalan di UK, yang secara teknis bermaksud bahawa ia dikehendaki oleh undang-undang British untuk menyimpan rekod mengenai apa yang dilakukan oleh penggunanya apabila ia disambungkan ke pelayannya. Log pengekalan data mandatori ini ditetapkan dalam Akta Kuasa Penyelidikan UK. Ini adalah kerana ia bermakna UK adalah tempat yang sangat dahsyat untuk VPN yang akan berasaskan.

Walaupun keperluan undang-undang ini, klaim UltraVPN di laman webnya menjadi perkhidmatan tanpa VPN. Jadi apa yang kita dapat deduce dari melihat dasar privasi UltraVPN?

Kami menyemak dasar dengan teliti dan mendapati bahawa ia ditulis untuk menjadi serasi GDPR. Walau bagaimanapun, dasar ini mempunyai beberapa unsur yang menimbulkan kebimbangan yang cukup besar. Pertama, firma menyatakan perkara berikut:

"Kami hanya akan menggunakan data peribadi anda apabila undang-undang membenarkan kami. Selalunya, kami akan menggunakan maklumat peribadi anda dalam keadaan berikut:

 • Di mana kita perlu melaksanakan kontrak yang akan kita masukkan atau masuk dengan anda.

 • Di mana perlu bagi kepentingan perniagaan kami yang sah (atau pihak ketiga) dan kepentingan dan hak asas anda tidak mengatasi kepentingan tersebut.

 • Di mana kita perlu mematuhi kewajipan undang-undang atau peraturan. "

Seperti yang dapat anda lihat, UltraVPN menyatakan bahawa ia akan menggunakan data peribadi anda untuk mematuhi sebarang kewajipan kawal selia undang-undang. Ini secara langsung menelefon loceng penggera, kerana peraturan UK memerlukan VPN untuk menyimpan semua log sambungan anda bersebelahan dengan alamat IP.

Kemudian dalam dasar itu, firma menyatakan bahawa ia akan melakukan beberapa pengumpulan data automatik:

"Maklumat Automatik. Kami mungkin mengumpul maklumat mengenai peranti yang anda akses Perkhidmatan dari, seperti alamat IP atau pengecam peranti unik yang lain. Jika anda mengakses akaun anda dari peranti mudah alih, peranti mudah alih ini juga boleh memberikan kami butiran lokasi anda. Kebanyakan peranti mudah alih membolehkan anda melumpuhkan fungsi ini. "

Ini adalah jenis log yang secara teorinya boleh digunakan untuk mengikat pengguna ke tab imbas web mereka - kerana setem masa sambungan di sebelah alamat IP boleh digunakan untuk melancarkan serangan korelasi masa. Ini cukup membuktikan bahawa UltraVPN bukan VPN sifar-log (mengikut dasar privasinya sendiri).

Terlebih lagi, kemudian dalam dasar firma itu menerangkan bagaimana UltraVPN menggunakan maklumat peribadi anda

 • "Menjana dan mengkaji laporan dan data mengenai asas pengguna kami dan corak penggunaan Perkhidmatan,

 • menganalisis ketepatan, keberkesanan, kebolehgunaan, atau populariti Perkhidmatan,

 • meningkatkan kandungan dan ciri-ciri Perkhidmatan dan

 • membolehkan kami memperibadikan kandungan dan pengiklanan yang anda lihat pada Perkhidmatan. "

Seperti yang dapat anda lihat, firma itu mengakui bahawa ia akan menggunakan data pelanggan untuk memperibadikan kandungan dan pengiklanan. Sekali lagi, ini lalat dalam menghadapi tuntutan sifar-log yang boleh didapati pada halaman "ciri" yang digambarkan di bawah.

pembalakan sifar

Seolah-olah ini tidak mencukupi, firma itu mengakui bahawa ia akan berkongsi maklumat peribadi anda dengan:

 • "Pihak ketiga yang dipilih dengan teliti yang menyediakan perkhidmatan kepada kami untuk menyokong operasi teras kami, seperti: memproses mel kami, berkomunikasi dengan pelanggan dan bakal pelanggan bagi pihak kami (termasuk melalui media sosial), menjalankan promosi, menyediakan sistem IT dan perkhidmatan pentadbiran dan pembangunan dan peningkatan sistem dan proses dalaman;

 • Pihak berkuasa yang kompeten (badan berkanun, pihak berkuasa pengawalselia, badan yang diberi kuasa yang mempunyai peranan yang ditetapkan oleh undang-undang);

 • Organisasi lain di mana kami diwajibkan secara sah untuk mendedahkan maklumat peribadi anda (seperti permintaan yang dibuat dalam pencegahan dan pengesanan jenayah) atau di mana pendedahan diperlukan untuk melindungi harta, hak, dan keselamatan kami dan kakitangan kami atau mematuhi mana-mana undang-undang , peraturan, atau waran atau kehakiman kerajaan, peraturan, perintah atau sepina;

 • Pihak ketiga yang boleh memilih untuk menjual, memindahkan, atau menggabungkan bahagian perniagaan atau aset kami. Sebagai alternatif, kami mungkin berusaha mendapatkan perniagaan lain atau bergabung dengan mereka. Sekiranya perubahan berlaku kepada perniagaan kami, pemilik baru boleh menggunakan data peribadi anda dengan cara yang sama seperti yang ditetapkan dalam Dasar Privasi ini;

 • Syarikat-syarikat lain di mana kami memproses produk dan perkhidmatan yang kami anggap boleh meningkatkan penawaran kami kepada pelanggan dan / atau proses perniagaan kami; dan

 • Pihak ketiga lain di mana anda telah memberikan persetujuan tegas anda atau di mana kami semunasabahnya percaya pihak ketiga bertindak bagi pihak anda. "

Oleh itu, untuk membuat kesimpulan, adalah jelas dari dasar bahawa VPN ini menyimpan beberapa maklumat peribadi anda, Dan sementara dasar menyatakan bahawa ia "mungkin" menyimpan log sambungan di sebelah alamat IP, kita mesti mengambil ini untuk bermaksud bahawa ia akan. Akibatnya, kami tidak dapat mengesyorkan VPN ini untuk tujuan privasi.

Perlu diingat bahawa UltraVPN telah datang kepada kami untuk mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log ini, dan jika itu adalah kes, ia adalah dinasihatkan supaya ia benar-benar membaik pulih dasarnya kerana kerana mereka kini ditulis adalah mustahil untuk mempercayai tuntutannya sebaliknya. Ia juga bernilai menyebut bahawa firma itu mendakwa untuk menyewa pelayannya dari VPN Kanada; Bercerita. Walaupun ini semua baik dan baik, ini tidak mengubah hakikat bahawa - tidak seperti Windscribe - UltraVPN adalah sebuah perbadanan berdaftar UK dan untuk sebab ini ia mesti mematuhi undang-undang UK (termasuk Akta Kuasa Penyelidikan).

Hakikat bahawa UltraVPN telah mengaku sebagai salah satu daripada Windscribe nampaknya menarik, dan secara umumnya kami akan mengesyorkan bahawa sesiapa yang berminat dalam perkhidmatan ini akan melekat pada Windscribe sendiri (yang mempunyai dasar yang lebih baik dan didasarkan pada bidang kuasa yang sedikit lebih baik).

Protokol Penyulitan

UltraVPN menyediakan dua protokol penyulitan IKEv2 dan OpenVPN. Ini adalah kedua-duanya dianggap sebagai protokol selamat yang harus menyimpan data anda dari mata yang prying. Pada Mac dan Windows, pengguna mendapat pilihan menggunakan IKEv2 atau OpenVPN. Pada Android, hanya OpenVPN tersedia. Pada iOS sahaja IKEv2 tersedia. Ini adalah rutin yang cukup untuk pelanggan-pelanggan tertentu.

Walaupun di sini di ProPrivacy.com kita tidak menentang IKEv2 - dan ia lebih cepat daripada OpenVPN (yang bermaksud bahawa sesetengah pengguna lebih suka menggunakannya) - kami biasanya lebih suka OpenVPN. Ini kerana OpenVPN telah diaudit banyak kali dan pada masa ini dianggap standard emas untuk privasi dan keselamatan VPN.

Atas sebab ini, kami cenderung mencadangkan agar orang menggunakan OpenVPN jika mungkin. Dengan kata itu, ia juga benar bahawa OpenVPN boleh dilaksanakan dan dikonfigurasi dengan pelbagai cara; dan ia tidak selalu dilaksanakan dengan selamat. Itulah sebabnya kami sentiasa memeriksa setiap pelaksanaan pembekal VPN OpenVPN untuk memastikan ia memenuhi atau melebihi standard minimum kami. Di bawah ini kami terperinci dengan tepat bagaimana UltraVPN melaksanakan protokol penting ini:

Saluran kawalan: cip: AES-256-GCM, jabat tangan: TLS dengan panjang kekunci lalai RSA 4096-bit, auth: HMAC SHA (saiz kunci yang tidak diketahui - tetapi sebagai HMAC SHA1 selamat juga,.

Saluran data: cipher: AES-256-CBC, auth: HMAC SHA: 512

Saluran kawalan juga melaksanakan Secrecy Perfect Forward menggunakan ECDHE untuk menambah keselamatan dan kelajuan. Untuk membuat kesimpulan, ini adalah piawaian pelaksanaan yang kukuh yang menunjukkan terowong VPN selamat daripada penggodam.

Pengalaman pengguna

UltraVPN adalah pembekal yang telah menghabiskan banyak masa mengembangkan estetika laman webnya. Menu navigasi utama direka untuk mengarahkan pengguna dengan cepat ke butiran mengenai ciri VPN dan mengajukan pertanyaan melalui sembang langsung yang bagus dan mudah. Tidak seperti banyak VPN, laman web ini juga kelihatan bagus, yang pasti memberikan profesionalisme tertentu.

Laman web UltraVPN

Di bahagian bawah setiap halaman, ada menu lain, yang dengan mudah dapat mengarahkan anda kepada maklumat tentang VPN pada berbagai platform yang memiliki perangkat lunak untuk. Di sini anda juga boleh mencari pautan kepada aspek penting perkhidmatan seperti dasar privasi dan terma perkhidmatan.

Bagi mereka yang mencari sokongan, pangkalan pengetahuan dikaitkan dan pengguna boleh menavigasi ke pelbagai blog mengenai penggunaan VPN. Pangkalan pengetahuan itu penuh dengan Lazim, tips dan trik umum, dan pelbagai panduan untuk menyediakan VPN. Kami mencari seketika tetapi sekali lagi tidak dapat mencari maklumat mengenai pelaksanaan keselamatan di platform. Butiran-butiran terinspirasi ini adalah penting dan ia akan menjadi lebih baik jika mereka ditangani dalam Soalan Lazim

Blog, yang berjenama "Berita UltraVPN", adalah sumber hebat yang mempunyai pelbagai artikel mengenai VPN dan topik privasi. Kami dapati ia menjadi blog yang teratur dengan baik yang perlu diperiksa.

Berita keselamatan UltraVPN

Secara keseluruhannya, kami mendapati laman web itu menyenangkan, walaupun ia tidak mempunyai maklumat teknikal tentang VPN (seperti apa penyulitan yang disediakan dan bagaimana ia dilaksanakan).

Pada pendapat kami, data semacam ini sangat penting, dan untuk alasan ini, laman web itu dapat difahami untuk melayani tujuan membuat jualan - daripada sebenarnya memberitahu pengguna yang berpotensi mengenai tahap perkhidmatan yang mereka boleh jangkakan.

Pelanggan Windows

Kami memutuskan untuk mengambil klien Windows untuk menjalankan ujian pada Windows 10. Kami mendapati perisian ini tersedia di laman webnya tanpa sebarang kekecohan dan dapat mula menggunakannya secara percuma terima kasih kepada percubaan 7 hari.

Mengklik pada tetapan membolehkan anda mendapat idea tentang apa yang terdapat di bawah hud. Kami memutuskan untuk memulakan dengan memeriksa tab Sambungan.

menyambung ke VPN dalam aplikasinya

Seperti yang anda lihat, VPN datang kepada IKEv2 secara lalai. Ini adalah bentuk penyulitan yang selamat yang diketahui memberikan kelajuan yang baik dan merupakan pilihan yang baik untuk kebanyakan orang.

Mengklik pada anak panah bawah mendedahkan dua lagi pilihan UDP dan TCP. Kedua-dua tetapan ini berkaitan dengan protokol penyulitan enkripsi VPN yang kuat yang dipanggil OpenVPN. OpenVPN sebenarnya protokol pilihan kami untuk tujuan privasi, atas sebab ini, kami umum mengesyorkan bertukar kepada UDP (yang lebih cepat dari dua pilihan OpenVPN yang tersedia).

Tetapan UltraVPN

Mengklik pada UDB menghasilkan menu drop-down pilihan pelabuhan yang tersedia untuk anda. Bagi kebanyakan orang, 443 adalah pilihan terbaik kerana ini bermakna lalu lintas anda disamarkan sebagai HTTPS biasa. Sebaik sahaja anda telah memilih port pilihan anda, VPN akan memohon kebenaran anda untuk memasang pemacu TAP - ini adalah perlu untuk sambungan OpenVPN ditubuhkan.

Pasang Windows TAP

Mengklik pada Startup membolehkan anda menyediakan VPN untuk dilancarkan apabila anda memulakan Windows. Ia juga mungkin untuk memilih VPN untuk menyambung secara automatik sama ada ke pelayan terpantas, atau pelayan terakhir yang anda sambungkan. Kami biasanya lebih suka VPN untuk menyambung ke lokasi terakhir yang kami gunakan, jadi kami memilih ini.

permulaan ultravpn

Mengklik pada Firewall membolehkan anda menyediakan Killswitch. Killswitch direka untuk menghalang anda daripada membocorkan sebarang lalu lintas yang tidak disahkan di luar terowong VPN, sekiranya sambungan VPN gagal. Ini adalah ciri penting yang menghalang anda daripada membocorkan data ke ISP anda (semasa anda sedang merosot, sebagai contoh).

firewall diaktifkan

Kami membuat keputusan untuk menguji pembunuhan itu untuk melihat sama ada ia seluruh sistem atau tidak. Kami mencapai ini dengan memaksa apl untuk menutup dan memeriksa sama ada sambungan kami dimatikan. Berita baiknya adalah bahawa killswitch dilaksanakan menggunakan Platform Penapisan Windows, dan jika aplikasi crash firewall akan menendang dan menghalang anda daripada bocor lalu lintas.

Akhirnya, tab Umum membolehkan anda menaik taraf ke akaun premium dan menukar tetapan bahasa. Secara keseluruhannya adalah jumlah pilihan yang sangat minimum, dan adil untuk mengatakan bahawa UltraVPN adalah VPN tanpa bawaan yang datang dengan keperluan yang telanjang. Sama ada ini menarik kepada anda akan bergantung kepada apa yang anda mahu menggunakan VPN untuk.

Sekiranya anda seorang pemula yang ingin mendapatkan privasi dan membuka sekatan kandungan tanpa mengutak-atik sebarang ciri lanjutan, VPN ini mungkin merayu kepada anda. Ia didatangkan dan bersedia untuk pergi, dan yang perlu anda lakukan ialah memilih lokasi pelayan dan klik bersambung. VPN melakukan segala-galanya untuk anda.

ultavpn bersambung

Kami mendapati VPN untuk menyambung dengan sangat cepat, yang menyenangkan berbanding dengan VPN lamban yang mengambil masa setengah minit untuk dihubungkan. Untuk menguji bagaimana ia berfungsi dengan Netflix, kami memutuskan untuk log masuk ke akaun premium dan menguji pelayan UltraFlix US (ini tidak tersedia pada pelan 7 hari percuma).

Pelanggan lain

Kami berjalan pantas melalui pelanggan lain untuk memeriksa sama ada terdapat perbezaan yang besar antara mereka. Berita baiknya adalah bahawa kedua-dua klien desktop adalah sama, dan, selain mempunyai beberapa ciri, mereka bekerja dengan baik.

Seperti mana yang berlaku pada Windows, pengguna Mac mendapat killswitch dan keupayaan untuk menukar antara OpenVPN dan IKEv2. Tidak ada ciri lain untuk bercakap selain dari auto-connect pada pelancaran.

Pelanggan Android adalah OpenVPN sahaja dan ia tidak mempunyai sebarang ciri selain keupayaan untuk menyambung (dan menyambung auto) ke pelayan UltraVPN. Dalam pengalaman kami sambungan telah ditubuhkan dengan jayanya dan cepat, namun, kami telah melihat orang yang mengadu bahawa ini bukanlah kes bagi mereka.

senarai pelayan ultravpn

Diakui, perisian tidak semestinya sedikit. Kami mendapati bahawa mengklik mana-mana ciri mengambil sedikit masa untuk perisian itu untuk mengenali, ini pasti menambah lapisan kekecewaan untuk menggunakan perisian.

Selain itu, kami tidak melihat alamat DNS setempat apabila kami menyemak pelanggan ini untuk kebocoran, dan tidak ada kebocoran IP atau kebocoran WebRTC pada IPv4. Malangnya, kami tidak mendapat peluang untuk memeriksa pelanggan Android di IPv6; jadi kami akan mengesyorkan berbuat demikian jika anda akan menggunakan klien Android ini secara tetap melalui IPv6.

Pelanggan iOS mirip dengan Android dalam segala hal, selain hakikat bahawa ia adalah IKEv2 sahaja. Tidak mempunyai OpenVPN pada iOS tidak mengejutkan kerana biasanya diperlukan untuk menyambung menggunakan perisian pihak ketiga untuk menikmati OpenVPN pada iPhone. Kami tidak menemui sebarang kelesuan pada pelanggan ini, yang bermaksud bahawa ia mungkin sedikit lebih baik daripada rakan Androidnya. Sudah tentu, kedua-dua pelanggan Android dan iOS muncul untuk memberi anda apa yang anda perlukan untuk tetap selamat di WiFi umum, dan keupayaan untuk membuka kunci Netflix boleh merayu kepada banyak pengguna.

Sokongan pengguna

Seperti banyak VPN di pasaran, UltraVPN adalah perkhidmatan yang menyediakan sokongan kedua-duanya melalui sistem tiket e-mel dan melalui sokongan chat langsung. Sokongan sembang langsung tersedia 24/7, bagaimanapun, kami mendapati ejen sokongan pelanggan mereka untuk tidak terlatih sepenuhnya penggunaan sedikit.

Ejen itu tidak dapat memberitahu kami platform apa yang pelanggannya ada, atau sama ada pelanggan menyediakan penyulitan OpenVPN. Malah, ejen itu seolah-olah tidak tahu apa OpenVPN itu. Kami bertanya: mana antara aplikasi anda mempunyai OpenVPN? Yang mana ejen mereka menjawab:

"Itu adalah perisian percuma dan tidak kepunyaan kami jadi saya takut saya tidak tahu apa ciri-ciri mereka."

Kami menolak untuk jawapan, tetapi ejen tidak boleh berbuat apa-apa selain memberitahu kami bahawa UltraVPN boleh didapati di seluruh dunia. Apabila ditanya walaupun soalan asas, dia tidak dapat berbuat apa-apa untuk membantu dan hanya meneruskan saya kepada Knowledgebase untuk mencari jawapan saya sendiri. Saya cuba menolak maklumat mengenai penyulitan pada platform, tetapi ejen memutuskan untuk menutup sembang itu,

Ini sangat mengecewakan dan bermakna bahawa sembang langsung tidak banyak digunakan melainkan jika anda menghadapi masalah membayar VPN.

Pangkalan pengetahuan itu sendiri adalah sumber yang baik yang melakukan pekerjaan yang lebih baik untuk menjawab pertanyaan teknikal daripada para agen. Soalan-soalan Lazim berguna dan panduan persediaan ditulis dengan sendirinya.

Pemikiran terakhir

Disebabkan kekurangan ciri dan kebimbangan privasi yang mengelilingi VPN ini, adalah wajar untuk mengatakan bahawa ia adalah perkhidmatan yang terlalu mahal. VPN lain boleh didapati di pasaran yang mempunyai ciri privasi yang besar pada kos yang sangat serupa, dan kadang-kadang lebih murah. VPN ini membenarkan Torrenting, tetapi sesetengah orang boleh mempertimbangkan log yang ia mengumpul terlalu banyak risiko kepada Torrent.

Log sambungan itu terus membimbangkan, dan kerana ia berpusat di UK VPN ini adalah tanggungjawab privasi. Diakui, penyulitan OpenVPN kuat, dan VPN menuntut untuk tidak menyimpan sebarang log penggunaan. Bagaimanapun, dalam keadaan ini, adalah mustahil untuk mengesyorkan VPN ini untuk tujuan privasi. Kebocoran DNS pada IPv4 dan IPv6 mendedahkan VPN ini menjadi risiko dan kami sangat menyarankan anda mencari di tempat lain jika anda mencari VPN untuk komputer desktop. Walau bagaimanapun, VPN ini tidak mempunyai kebocoran pada Android - jadi jika anda mencari hanya untuk VPN Android VPN ini mungkin Oke.

Sebaliknya, perkara-perkara yang dipertimbangkan, kami secara amnya mengesyorkan bahawa pengguna melihat di tempat lain. Ia semestinya tidak bernilai untuk membayar VPN ini melainkan satu-satunya perkara yang anda perlukan adalah akses kepada Netflix AS. Memandangkan anda boleh mendapatkan akses Netflix - dan privasi yang kuat juga - dengan beberapa pesaingnya sukar untuk memahami mengapa sesiapa yang memilih untuk VPN ini.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me