Trust.Zone


 • Harga

  Dari $ 3.33
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
6.8 daripada 10

Ringkasan

Trust Zone adalah pembekal VPN yang berpangkalan di Seychelles. Mereka mendakwa mempunyai dasar kosong sifar dan mereka telah membuat beberapa penambahbaikan sejak semakan asal kami pada tahun 2015 dan seterusnya susulan tahun lepas. Walaupun matlamat syarikat sebahagian besarnya tetap sama, pengguna kini mempunyai akses kepada lebih banyak ciri, pelayan, sambungan, dan aplikasi untuk harga yang lebih rendah. Kami mengkaji semula ciri-ciri baru yang telah mereka tambahkan kepada perkhidmatan dan pelbagai aspek perkhidmatan ini dalam kajian VPN Zon Amanah ini.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  18 Mbps
 • Bidang kuasa
  Seychelles
 • Sambungan serentak
  3
 • Negara
  32

ciri-ciri

Trust.Zone didaftarkan di Seychelles, yang merupakan berita hebat jika anda mencari privasi. Seychelles dikecualikan dari sebarang undang-undang pengekalan data mandatori, menjadikannya asas operasi yang hebat untuk VPN.

Trust.Zone juga mendakwa menyimpan log kosong aktiviti pengguna pada pelayan VPN. Extra Solutions Ltd adalah syarikat induk Trust.Zone dan penyelidikan lanjut tidak menunjukkan apa-apa yang mencurigakan dengan syarikat ini.

Selama bertahun-tahun, Trust.Zone telah bekerja keras untuk meningkatkan bilangan pelayan di bawah kawalannya. Pada masa ini, perkhidmatan ini mempunyai 170 pelayan yang mengagumkan di 98 zon geo berasingan yang terletak di 36 negara yang berbeza, dengan lokasi seperti Afrika Selatan, Hong Kong, New Zealand, dan Singapura yang berdiri sendiri. Agak mengecewakan, masih terdapat satu pelayan di kedua benua Afrika dan Amerika Selatan.

Semua pakej kini termasuk alamat IP berdedikasi untuk streaming, manakala sambungan boleh berbeza-beza dari satu peranti pada versi Percubaan sehingga lima sambungan serentak pada langganan dua tahun.

Lawati Trust.Zone »

Kelajuan dan Prestasi

Aspek yang paling kritikal bagi setiap perkhidmatan VPN adalah sejauh mana kesannya terhadap kelajuan sambungan anda. Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai prestasi Trust.Zone, saya menjalankan beberapa ujian kelajuan pada pelayan Trust.Zone Jerman, UK dan AS..

Kelajuan muat turun Trust.Zone

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut.

Seperti yang anda dapat lihat, kebanyakan keputusan ujian saya kembali positif, kecuali pelayan Jerman. Walaupun lokasi-lokasi lain hanya melambatkan sambungan sedikit, Jerman jauh lebih miskin.

Pengalaman asal kami dengan produk mendedahkan beberapa kebocoran DNS, tetapi untuk kredit Trust.Zone, masalah itu cepat dan cekap dibatalkan pada 2017. Sejak itu, syarikat itu telah membuat beberapa penambahbaikan penting untuk membuat isu ini menjadi sesuatu yang masa lalu. Ini termasuk halaman baru yang menerangkan kepada pengguna dengan tepat apa kebocoran DNS dan semua ciri yang dilaksanakan untuk melindungi pengguna sejak, termasuk Internet Kill Switch, Perlindungan Leak DNS, dan Perlindungan WebRTC.

Harga dan Rancangan

1 bulan

$ 3.33
sebulan

Trust.Zone membolehkan pelanggan mencuba VPN sebelum mendaftar dengan percubaan percuma selama tiga hari. Perlu diingat percubaan percuma ini juga menghadkan anda kepada 142 dari 170 pelayan yang berlainan dan hanya 1GB data, jadi streaming atau memuat turun fail besar tidak digalakkan. Harga untuk Trust.Zone mengikuti model standard, dengan pelbagai diskaun bergantung kepada panjang rancangan anda. Terdapat kenaikan harga bulanan kepada $ 8.88, lebih baik mencerminkan standard industri dengan lebih banyak pelayan dan ciri untuk boot. Pengguna tidak boleh lagi membayar setiap tiga bulan, kerana tahap ini telah digantikan dengan tawaran 2 tahun baru. Pemilihan baru ini memperkenalkan 5 sambungan serentak dan boleh ditemui secara diskaun melalui jualan bermusim.

Harga TrustZone

Sekiranya anda melangkau percubaan percuma dan mendaftar untuk pelan aman Trust.Zone, anda mempunyai jaminan pulangan wang selama 10 hari untuk kembali jika anda tidak berpuas hati. Perlu diingat bahawa ini akan memaklumkan kepada Trust.Zone melalui e-mel keputusan anda untuk membatalkannya.

Trust.Zone menerima pelbagai jenis pembayaran: semua kad kredit utama, PayPal, Alipay, cryptocurrency utama dan bahkan pemindahan bank langsung.

Keselamatan dan Privasi

Dengan tujuan utama VPN untuk menyulitkan dan menjamin sambungan internet anda, pembekal VPN perlu menggunakan standard penyulitan yang sangat baik untuk disyorkan oleh ProPrivacy.com. Trust.Zone lulus ujian ini dengan cipher AES-256-CBC, pengesahan SHA256, dan jabat tangan RSA-2048.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, Trust.Zone mendakwa dasar pembalakan tidak ketat yang sesuai dengan ketiadaan undang-undang pengekalan data di Seychelles.

Trust.Zone menggunakan protokol OpenVPN dengan klien Windows, yang merupakan berita baik jika anda mencari VPN yang selamat. Menyediakan sambungan melalui L2TP / IPSec juga mungkin, walaupun hanya disyorkan untuk platform mudah alih tertentu.

Melihat untuk meningkatkan keselamatan anda semasa mengecewakan? Memuat turun filem, muzik, dan perisian melalui P2P dibenarkan pada semua pelayan Trust.Zone.

Pelanggan Trust.Zone Windows dilengkapi dengan suis pembunuh internet secara automatik, serta keupayaan untuk memulakan automatik dan menyambung ke pelayan VPN apabila memasang PC anda.

Kemudahan penggunaan

Laman web Trust.Zone tidak banyak berubah sejak kajian ProPrivacy.com yang terakhir pada tahun 2015. Rasa yang digilap dari laman web itu menjadikan pengalaman pengguna yang menyenangkan, daripada mendaftar untuk mengurus akaun anda.

Halaman pengurusan langganan Trust.Zone membolehkan anda melihat masa permulaan dan tamat tempoh pelan anda, bersama dengan kaunter jalur lebar yang berguna supaya anda dapat menjejaki lalu lintas anda.

Saya juga akan menyebut di sini bahawa Trust.Zone menyimpan waran kanari yang aktif. Halaman ini menunjukkan sama ada pembekal VPN terpaksa mematuhi sebarang perintah kehakiman. Waran kanari adalah cara yang bagus untuk meningkatkan ketelusan, tetapi tidak boleh dianggap jaminan privasi.

Terdapat juga profil aktif Facebook, Google Plus, dan Twitter, sekiranya anda dengan cepat perlu berhubung dengan sokongan Trust.Zone.

Sokongan

Salah satu faktor yang paling penting apabila melihat VPN adalah sokongan pelanggan yang diberikan oleh penyedia. Malangnya, saya kecewa untuk mengetahui bahawa Trust.Zone hanya menawarkan sokongan tiket dan halaman FAQ standard.

Sokongan tiket juga tidak tersedia 24/7, dengan waktu perniagaan pada Isnin hingga Jumaat, 6:00 hingga 4:00 pm GMT.

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai sokongan Trust.Zone, saya mengemukakan tiket ujian yang meminta beberapa soalan asas. Saya dengan senang hati menerima balasan cepat dan cekap lima jam selepas menghantar tiket saya pada 10:30 pagi GMT.

Walaupun saya dapat mendapat sokongan yang memuaskan dalam beberapa jam, saya ingin melihat lebih banyak pilihan sokongan daripada Trust.Zone, terutama dengan VPN yang menawarkan sembang langsung, telefon, dan juga sokongan Skype!

Perisian

Mendaftar

Mendaftar untuk Trust.Zone adalah proses mudah yang mengambil masa kira-kira lima minit dari awal hingga akhir.

Pendaftaran akaun memerlukan alamat e-mel (Trust.Zone menghantar e-mel pengaktifan anda), kata laluan, dan melengkapkan captcha keselamatan.

Setelah akaun anda dibuat, anda boleh memilih rancangan Trust.Zone yang anda ingin beli, diikuti dengan kaedah pembayaran. Sebaik sahaja dibayar, muat turun dan pasang Trust.Zone pada platform pilihan anda dan anda semua ditetapkan!

Pada masa menulis, Trust.Zone menawarkan diskaun 10% jika anda membayar menggunakan Bitcoin atau kriptografi lain.

Pelanggan VPN Windows

Pelanggan Trust.Zone Windows kelihatannya menjadi pelanggan tepat yang sama dari kajian ProPrivacy.com yang terakhir pada tahun 2015. Walaupun tidak ada masalah utama dengan pelanggan, kemas kini visual akan menjadi sentuhan yang baik untuk tujuan estetik seperti ada rasa bertarikh ke aplikasi semasa.

Pelanggan Windows datang dengan banyak ciri selamat datang, termasuk suis membunuh internet secara automatik, ciri auto mula, dan pilihan pelabuhan yang bagus yang anda boleh gunakan untuk menyambung ke VPN.

Saya mesti menambah bahawa saya mempunyai satu isu yang menjengkelkan muncul dengan klien Trust.Zone. Jika anda memulakan klien (tanpa menyambung ke pelayan VPN), rangkaian berasingan dicipta yang mengganggu sambungan internet rangkaian semasa anda. Walaupun ini boleh dibaiki dengan mudah dengan menutup pelanggan (atau menyambung ke VPN), ia boleh menjadi isu yang mengecewakan untuk pengguna kali pertama.

Android & iOS

Trust.Zone telah meningkatkan skopnya dalam beberapa tahun kebelakangan ini, memperkenalkan aplikasi mudah alih baharu untuk Android dan iOS. Antara muka pengguna hampir sama dengan versi desktop, tetapi ia sangat sesuai untuk mudah alih dengan rupa yang lebih bersih.

Semua ciri tersedia untuk semua versi aplikasi terima kasih kepada keseragaman ini, menjadikan Trust.Zone sesuai untuk pengguna yang memerlukan privasi merentasi beberapa peranti.

Linux & macOS

Pada masa ini, Trust.Zone tidak menawarkan aplikasi semua-dalam-satu untuk sistem operasi lain pada masa ini. Linux dan macOS terus disokong melalui konfigurasi tersuai, tetapi ini sudah tentu lebih sukar untuk dijalankan untuk mereka yang kurang pengetahuan teknikal.

Untungnya, Trust.Zone menawarkan beberapa panduan persediaan untuk platform ini, termasuk sistem operasi yang lebih lama seperti Windows Vista untuk penawaran semasa di pasaran seperti mac OS X dan pelbagai versi Linux.

Pemikiran Akhir

Untuk perkhidmatan VPN yang berpatutan, Trust.Zone cukup baik jika anda baru bermula dengan VPN. Bahawa dikatakan, terdapat beberapa isu yang mungkin tidak menarik kepada veteran VPN. Kelajuan sambungan pada sesetengah pelayan boleh mengecewakan, sementara lebih banyak pilihan sokongan akan dialu-alukan juga.

Saya sangat gembira melihat Trust.Zone dengan cepat membetulkan masalah kebocoran DNS dengan memperkuat perlindungan kepada pelanggan dan bahkan menambahkan panduan untuk pengguna baru untuk mengetahui kebocoran DNS.

Kesimpulannya, Trust.Zone adalah cukup baik, murah VPN, terutama jika anda mendaftar untuk jangka panjang dan kunci dalam kadar bulanan yang murah. Mendaftar untuk percubaan percuma dan periksa mereka sendiri!

Lawati Trust.Zone »

Ada soalan atau komen mengenai Trust.Zone? Biarkan mereka di bawah!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me