TorGuard

 • Harga

  Dari $ 4.16
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS

ProPrivacy.com Markah
8.2 daripada 10

Ringkasan

TorGuard adalah Rangkaian Peribadi Maya (VPN) yang sangat dihormati dan dilanggan yang kami anggap lebih tinggi daripada purata. Pelayan terletak di lebih dari 50 buah negara yang memberi pelanggan lebih banyak pilihan untuk membuka laman web dan menghalang penapisan. Enkripsi kuat dan pelanggan mendapat banyak pilihan. Dan, kerana ia mempunyai privasi dasar kosong log adalah terjamin (walaupun berpusat di Amerika Syarikat). Jika dibeli setiap tahun, TorGuard VPN menyediakan perkhidmatan yang berharga dengan kelajuan sambungan cepat dan penjagaan pelanggan yang luar biasa.

Statistik Pantas

 • Negara
  55
 • Sambungan serentak
  5
 • Bidang kuasa
  USA
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  0 Mbps

Kajian Video

Ketahui apa yang kami fikir TorGuard dalam ulasan video berguna kami, atau terus tatal untuk melihat lebih terperinci.

Kajian TorGuard | ProPrivacy


Kajian TorGuard | ProPrivacy

Kajian TorGuard | ProPrivacy

ciri-ciri

Jumlah pelayan 3000
Negara 55
Sambungan serentak 5
Torrenting
Sokongan Penghala
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan
Router Disokong DDWRT Tomato OpenWRT Asuswrt-Merlin
Logam logam atau pelayan maya Logam terdedah

Pelayan TorGuard terletak di 50+ negara. Itu memberi banyak pilihan kepada pelanggan dan membolehkan mereka menyekat hampir semua kandungan dari seluruh dunia. Di samping itu, ia bermakna tidak kira di mana pengguna berada, TorGuard akan mempunyai pelayan berdekatan dengan mereka (untuk mendapatkan kelajuan sambungan yang lebih baik).

TorGuard membolehkan pelanggan menggunakan lima sambungan serentak. Walau bagaimanapun, pengguna boleh membeli lebih banyak untuk kadar yang sangat berpatutan $ 1.00 sebulan (setiap sambungan tambahan ke VPN). Ini adalah pilihan yang sangat baik yang membolehkan orang ramai menampung seberapa banyak peranti yang mereka mahu (dan hebat untuk keluarga yang mempunyai banyak peranti yang mereka perlukan untuk melindungi).

Suis pembunuh boleh didapati di platform OS X dan Windows tetapi bukan versi mudah alih pelanggan. Begitu juga, Perlindungan kebocoran Sistem Nama Domain (DNS) boleh didapati di Windows dan OS X. Ia boleh ditanggalkan dan dimatikan dalam perisian.

Sambungan silap untuk memintas firewall (seperti Great Firewall of China) juga boleh didapati di semua pelan VPN TorGuard. Selain itu, terdapat penghalang ad-blocker dan malware yang boleh ditanggalkan dan dimatikan dalam perisian.

P2P

TorGuard membenarkan memuat turun P2P pada semua pelayan yang dikongsi. Oleh itu, sekiranya torrenting penting kepada anda, TorGuard adalah sempurna (Tor dalam nama itu ada kerana fokusnya pada BitTorrenting, bertentangan dengan apa-apa gabungan kepada Projek Tor). Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lihat VPN terbaik kami untuk tapak torrent.

Proksi

TorGuard menyediakan perkhidmatan proksi asas dengan 200 pelayan di lapan negara bagi mereka yang tidak memerlukan perkhidmatan VPN penuh. Opsyen yang lebih murah ini akan memberikan beberapa privasi, tetapi tidak akan memberikan tahap keselamatan yang dilakukan oleh VPN. Walau bagaimanapun, ia adalah sesuai untuk membuka kunci kandungan geo-terhad dan perkongsian fail P2P (yang mana ia dioptimumkan).

Perkhidmatan E-mel Anonymous

TorGuard mempunyai perkhidmatan e-mel tanpa nama dengan empat pelan yang berbeza, yang paling murah ialah $ 6.95 sebulan. Perhatikan bahawa anda mendapat versi percuma perkhidmatan e-mel tanpa nama apabila anda mendaftar ke salah satu rancangan VPN. Pelan percuma menyediakan 10mb penyimpanan e-mel luar pesisir dan anda boleh menggunakannya pada mana-mana OS. Ini adalah perkhidmatan bolt-on yang berguna untuk pelanggan VPN yang bernilai menarik.

Rancangan berbayar untuk perkhidmatan e-mel tanpa nama datang dengan simpanan 30GB disulitkan dengan aplikasi penyegerakan desktop untuk Windows, iOS, dan Android. G / PGP E-mel Encryption, Tugasan / Nota / Kalendar, sokongan POP3 / IMAP, Penyimpanan Fail, Penapisan E-mel, Buku Alamat, dan banyak lagi.

IP khusus untuk Streaming

Bagi orang yang ingin menstrimkan US Netflix, Hulu, BBC iPlayer - dan perkhidmatan penstriman lain - rancangan VPN asas tidak akan mencukupi.

Sebaik sahaja anda melanggan, perlu juga mendapatkan pelan IP Streaming Dedicated. Berita baiknya ialah pengguna boleh menggunakan kod diskaun (TGLifetime50) untuk mengurangkan kos langganan tahunan dengan IP khusus. Menggunakan kod itu adalah mungkin untuk mendapatkan IP streaming khusus untuk hanya $ 27.50. Walau bagaimanapun, jika anda mahu membayar IP khusus untuk iPlayer UK dan untuk Netflix AS, anda perlu membayar untuk kedua-duanya, yang kami anggap mahal.

Antara muka Torguard

TorGuard juga menawarkan perkhidmatan premium 'VPN Residential IP'. Penyedia perkhidmatan memajak alamat IP kediaman warisan secara langsung dari ISP besar di Amerika Syarikat dan UK, memberikan penampilan yang pengguna menyambung menggunakan alamat IP kediaman standard. Pembekal mengatakan ini menjadikannya hampir mustahil untuk sebuah laman web atau perkhidmatan pihak ketiga untuk menentukan sama ada pengguna sedang melalukan melalui penyedia VPN yang diketahui.

Lawati TorGuard »

Kelajuan dan Prestasi

Tuding tetikus anda pada graf di bawah untuk melihat hasil kelajuan terkini untuk VPN terpantas di pasaran

Ujian kelajuan untuk TorGuard dijalankan menggunakan sistem ujian kelajuan saintifik (berasaskan pelayan). Dalam carta di bawah, anda akan melihat purata di semua empat pelayan yang kami uji: Hong Kong, Australia, UK, dan Amerika Syarikat.

Seperti yang anda dapat lihat dari graf, TorGuard berfungsi dengan baik jika dibandingkan dengan VPN premium lain. Muat turun kelajuan untuk bulan Oktober dan November purata 28.7 Mbps dengan kelajuan pecah sebanyak 114.6 Mbps. Kelajuan tersebut sangat baik memandangkan harga langganan tahunan.

Grafik kelajuan muat turun

Saya membuat keputusan untuk tasik melihat setiap pelayan secara individu untuk melihat bagaimana mereka berkelakuan. Saya dapati bahawa pelayan UK dilakukan sedikit lebih rendah daripada purata dengan purata muat turun 23.9 Mbps. Walaupun ini purata sedikit perlahan, kelajuan cukup baik untuk streaming dalam HD - yang hebat.

graf kelajuan muat turun

Berita baik untuk pelanggan TorGuard adalah bahawa kelajuan sambungan VPN telah meningkat akhir-akhir ini. Ini adalah satu petanda yang baik dan menunjukkan bahawa perkhidmatan itu melabur dalam pelayan dan infrastruktur yang lebih baik.

Kelajuan Torguard setakat ini

Ujian Leak

Kebocoran IPv4 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Had data
Had lebar jalur
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) N / A

Saya menguji TorGuard untuk kebocoran IP menggunakan ipleak.net. Berita baiknya adalah bahawa saya dikesan tiada kebocoran IP, tiada kebocoran DNS, dan tiada kebocoran WebRTC. Torguard menggunakan penyahkod DNS sendiri secara lalai. Bagaimanapun, pelanggan boleh memilih dari pilihan DNS berikut dalam tetapan apl TorGuard: Level3, Google, OpenDNS, Cloudflare, Quad9, atau TorGuard Ad Blocking DNS. Ini adalah tambahan bagus kepada perkhidmatan ini, tetapi untuk privasi dan sebab-sebab keselamatan kami secara umumnya mengesyorkan melekat pada pelayan DNS TorGuard sendiri.

Harga

Pengguna boleh membeli TorGuard pada beberapa pelan pembayaran yang berbeza. Yang pertama ialah perkhidmatan proksi yang berharga $ 5.95 sebulan. Ia membolehkan pelanggan menggunakan proksi Socket Secure (SOCKS5) dan Protokol Pemindahan Soket Hypertext (HTTP) / Secure Sockets Layer (SSL) pada lima peranti. Para pelanggan boleh menggunakan perkhidmatan proksi untuk mengakses klien torrent. Di samping itu, perkhidmatan proksi memberikan akses kepada 200+ alamat Protokol Internet (IP) proksi, di lapan negara. Akses tidak terhad kepada penggunaan atau jalur lebar sama ada.

Pricelist proksi

Jika perkhidmatan proksi bukan cawan teh, anda boleh membeli perkhidmatan VPN premium penuh untuk $ 9.99 sebulan ($ 11.54 jika dibeli dalam satu bundle dengan perkhidmatan proksi yang dibuang). Harga-harga tersebut berkurang dengan ketara jika anda melakukan lebih banyak masa: $ 20.97 setiap suku tahun, atau $ 64.00 setiap tahun (yang berfungsi pada hanya $ 5 sebulan).

Semua rancangan menyediakan tahap perkhidmatan yang sama, yang jauh lebih membingungkan daripada banyak VPN. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa TorGuard memberi ganjaran kepada pelanggan kerana melakukan lebih banyak masa.

Para pelanggan juga boleh memilih untuk membayar alamat IP khusus dan penghantaran port. Perkhidmatan ini cukup mahal: $ 7,99 per bulan, $ 18,99 per suku, $ 36,99 per enam bulan, atau $ 54,99 per tahun. Walau bagaimanapun, pengguna boleh menggunakan kod diskaun "TGLifetime50" untuk mendapatkan langganan VPN mereka dan IP khusus untuk streaming pada separuh harga. Ini akan mengurangkan kos VPN tahunan dengan satu IP khusus untuk hanya $ 57.50 (yang merupakan harga yang sangat baik).

Pembayaran diterima oleh kad kredit, PayPal, Bitcoin atau sebilangan besar kaedah pembayaran dalam talian yang lain. TorGuard menawarkan lebih banyak pilihan pembayaran berbanding VPN yang lain. TorGuard juga menawarkan beberapa metode pembayaran kriptografi tanpa nama termasuk Monero. Mereka juga menerima bayaran Bitcoin dan Litecoin melalui BTCpay (untuk privasi tambahan berbanding BitPay). TorGuard adalah pembekal VPN yang pertama untuk mula menerima pembayaran Rangkaian Bitcoin dan Litecoin pada awal tahun 2018.

Jaminan wang balik

Juga hebat: TorGuard menyediakan jaminan wang balik tujuh hari, jadi anda boleh menguji perkhidmatan sepenuhnya tanpa risiko. Walau bagaimanapun, jaminan itu tidak tersedia kepada sesiapa sahaja yang membayar dengan kriptografi. Di samping itu, TorGuard tidak menawarkan bayaran balik kepada pelanggan yang memilih untuk mendapatkan IP berdedikasi. Ini adalah syarat yang perlu diingat - jika anda ingin mengelakkan kekecewaan.

Kemudahan penggunaan

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Telefon Windows

Mendaftar

Mendaftar ke TorGuard adalah bagus dan mudah. Untuk mendaftar dengan pengguna kad kredit, anda perlu menyerahkan alamat e-mel, nama penuh, alamat pengebilan dan kata laluan. Walau bagaimanapun, orang boleh menggunakan maklumat palsu dan bitcoin untuk membayar, dengan itu melindungi diri mereka dengan lapisan tidak mahu namanya disiarkan di peringkat langganan.

Pelanggan mempunyai sejumlah besar pilihan pembayaran: Visa, Amex, Mastercard, Discover, PayPal, Altcoins, Alipay, CashU, PaySafeCard, kad hadiah dan Bitcoin (yang setakat ini adalah yang terbaik untuk tidak dikenali). TorGuard menghantar e-mel yang menjelaskan bagaimana untuk memulakan apabila pelanggan telah melanggan.

Setelah melanggan, pengguna boleh log masuk ke kawasan ahli dan memuat turun klien yang mereka perlukan. Pelanggan memuat turun dengan cepat dan memasang dengan mudah. Sebaik sahaja dipasang, ia hanya berlaku untuk menjalankan perisian, log masuk, memilih pilihan penyulitan pilihan anda, dan menyambung ke pelayan.

The TorGuard Windows VPN Client

Walaupun mudah dan tidak rapi, pelanggan TorGuard mempunyai semua ciri-ciri yang diperlukan yang anda harapkan dari perkhidmatan VPN teratas.

Suis pembunuh menghentikan pengguna daripada membocorkan data ke Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) mereka dengan membuat semua data melalui terowong VPN secara lalai (apabila digunakan). Di samping itu, terdapat perlindungan protokol Internet Masa Nyata (WebRTC), DNS, dan Internet Protokol versi 6 (IPv6) yang boleh dimatikan dan dimatikan dalam tetapan. Terlebih lagi, TorGuard kini telah menambah Stunnel (pelayan tersekat) kepada pelanggan desktopnya (kedua-dua Windows dan Mac)

Pelanggan boleh menyambung menggunakan sama ada Protokol Kawalan Penghantaran (TCP) atau User Datagram Protocol (UDP). UDP adalah lebih baik untuk streaming kerana ia lebih cepat. Pelanggan boleh memilih tahap penyulitan yang mereka inginkan - kami cadangkan anda memilih AES-256 kerana ini adalah pilihan yang paling selamat (dan kini boleh didapati di semua pelayan TorGuard).

Menyambung ke pelayan TorGuard sangat mudah - hanya pilih lokasi pelayan dan klik Sambungkan. VPN mengambil masa kira-kira dua puluh saat untuk disambungkan dan menjadikannya jelas apabila sambungan telah ditubuhkan.

Platform Lain

TorGuard juga boleh didapati di Android, iOS, OS X, dan Linux. Ia mempunyai aplikasi tersuai untuk peranti mudah alih. TorGuard VPN juga menjual router berbilang dan mempunyai panduan untuk menghidupkan router DD-WRT dan Tomato dengan perisiannya (untuk menyambung dengan OpenVPN), bersama-sama dengan router Boxee (PPTP sahaja). Ini adalah penambahan hebat, dan ia bagus untuk melihat penghala yang dijual sebelum ini.

Android

Saya memuat turun dan menggunakan platform Android. Walaupun ia jauh lebih kecil daripada perisian Windows, ia berfungsi tanpa sebarang masalah. Kelajuan sambungan adalah sama dengan yang kami temui pada klien Windows. OpenVPN boleh didapati dari dalam klien, dan pengguna boleh menukar tetapan penyulitan dan memilih sehingga AES 256 dengan 512 SHA (yang merupakan bentuk penyulitan yang sangat kuat).

Malangnya, tiada pembunuh atas Android. Apa lagi; Saya tidak menghadapi sebarang kebocoran DNS apabila menggunakan klien Android dan saya TorGuard memberitahu saya bahawa pelanggan termasuk perlindungan kebocoran DNS. Juga sangat baik: Torguard telah menambah Stunnel (pelayan tersumbat) kepada pelanggan Android. Ini membolehkan orang ramai untuk menyembunyikan penggunaan VPN mereka dari ISP dan membolehkan mereka mendapatkan Firewall di negara-negara seperti China dan Iran.

iOS

Aplikasi iOS hanya menyediakan penyulitan IPsec atau IKEv2. Oleh itu, untuk menyambung menggunakan OpenVPN, anda perlu menggunakan OpenVPN Connect App pihak ketiga. Berita baiknya adalah bahawa TorGuard mempunyai panduan untuk membantu anda membuat persediaan ini.

Malangnya, tiada pembunuh atas iOS. Walau bagaimanapun, ia melaksanakan perlindungan kebocoran DNS.

Linux

TorGuard adalah salah satu penyedia VPN sahaja yang menyediakan aplikasi klien VPN dengan Interface User Graphic (GUI) untuk semua distro Linux. Ini menjadikan TorGuard menjadi pilihan yang sangat baik untuk pengguna Linux.

Lain-lain / Perkhidmatan Percuma

Perkhidmatan tambahan utama yang terdapat di TorGuard adalah akaun e-mel tanpa nama. Ini tersedia untuk pelbagai kos tetapi datang percuma dengan langganan VPN. Versi percuma memberikan akses kepada 10mb storan e-mel yang disulitkan. Anda boleh menggunakannya pada mana-mana OS.

Khidmat Pelanggan

Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Panjang jaminan wang kembali 7
Cubaan percuma Tidak

Sokongan pelanggan di TorGuard dikendalikan melalui perkhidmatan sembang 24/7 di laman webnya. Jika atas sebab apa pun, perbualan langsung kelihatannya tidak aktif - menavigasi ke "Dapatkan TorGuard Sekarang" halaman - di mana sembang langsung sentiasa tersedia.

Sembang langsung adalah sumber luar biasa yang membolehkan kedua-dua pelanggan dan pelanggan berpotensi bertanya soalan tentang perkhidmatan tersebut. Wakil-wakil itu sangat menarik, berpengetahuan, dan mesra. Di samping itu, mereka berkomunikasi dengan cepat dan mempunyai semua pautan yang mereka perlukan di hujung jari mereka. Hasilnya ialah mereka dapat dengan cepat memberi nasihat kepada pengguna mengenai cara menyelesaikan masalah, dan dapat menghubungkannya dengan panduan untuk membantu menyelesaikan pekerjaan.

Di samping itu, para pelanggan boleh menggunakan sistem tiket untuk bertanya, yang mana TorGuard menjawab melalui e-mel. Saya ingin bertanya beberapa soalan teknikal tentang penyulitan, jadi sila hubungi mereka melalui sistem tiket. Saya menerima jawapan dalam masa kurang dari 24 jam dari pasukan berteknologi mereka, yang memberitahu saya semua yang perlu saya ketahui tentang apa-apa penambahbaikan baru-baru ini kepada perkhidmatan.

TorGuard juga menyediakan panduan persediaan dan tutorial untuk membantu orang menubuhkan segala-galanya dari router yang dilancarkan ke OpenVPN menggunakan aplikasi pihak ketiga. Selain itu, laman web ini mempunyai subseksyen untuk setiap platform yang berlainan, supaya pengguna boleh mendapatkan panduan yang dikenakan kepada mereka.

Privasi dan Keselamatan

Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC
Membunuh suis
Self-hosted / Proxied DNS Ya

TorGuard adalah syarikat berdaftar AS. Ini bermakna, secara teori, kerajaan AS boleh mengeluarkan waran dan perintah gagah yang memaksa TorGuard mematuhi siasatan tanpa memaklumkan pelanggannya. Malangnya, ini berlaku bagi semua firma berasaskan AS, sebab itu AS dianggap tempat yang salah dari segi privasi.

Polisi privasi TorGuard menyatakan bahawa ia tidak menyimpan penggunaan atau log sambungan, yang ideal. A dasar log sifar sangat baik. Ini bermakna jika TorGuard didatangi oleh kerajaan dengan waran, ia tidak mempunyai apa-apa untuk diserahkan. Satu-satunya perkara yang disimpan dalam TorGuard ialah maklumat pengebilan. Walau bagaimanapun, kerana ia mungkin untuk membayar dengan Bitcoins - walaupun bahagian proses ini boleh dilakukan dengan nama palsu jika perlu.

Inilah yang dikatakan oleh TorGuard mengenai bidang kuasa bawah AS:

"Perwakilan undang-undang kami pada masa ini selesa dengan penstrukturan korporat semasa di Amerika Syarikat tetapi kami tidak akan teragak-agak untuk memindahkan semua aset di peringkat antarabangsa sekiranya pergeseran tanah di bawah kaki kami. Semua infrastruktur pengebilan utama, pelayan pengesahan, dan kakitangan kejuruteraan sudah ada di peringkat antarabangsa. "

Protokol Penyulitan

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Protokol lain Shadowsocks, Stunnel, terowong SSH, OpenConnect / AnyConnect, Proksi SSL

Semua platform boleh menyambung ke TorGuard menggunakan OpenVPN (protokol kami yang disyorkan). Walau bagaimanapun, OpenVPN hanya berasal dari Windows dan OS X. Pada iOS, Internet Protocol Security (IPsec) dan Internet Key Exchange versi 2 (IKeV2) disediakan secara lalai, dan anda perlu memasang OpenVPN Connect untuk menggunakan OpenVPN. Di Android, perlu menggunakan perisian OpenVPN pihak ketiga (tersedia di Google Play Store). Walaupun ini sedikit sakit, kenyataannya ialah perisian OpenVPN pihak ketiga adalah bebas, selamat dan sangat mudah dipasang.

Para pelanggan juga boleh memilih antara Protokol Terowong Titik ke Titik (PPTP) dan Protokol Terowong 2 Lapisan (L2TP) jika mereka mahu (dengan menyambung dengan Kelikatan). Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan agar anda menjauhkan diri dari PPTP kerana ia tidak selamat lagi - jadi pelanggan rasmi dengan Terbuka OpenVPN adalah sempurna. Apa yang saya suka tentang perkhidmatan ini ialah pelanggan boleh memilih antara banyak kekuatan enkripsi OpenVPN yang berbeza:

TorGuard juga menyediakan pilihan untuk membolehkan "proksi stealth" (ditemui dalam aplikasi TG lite>lebih banyak tetapan>proksi>TorGuard Stealth Proxy). Pengguna boleh memilih dari lima pelayan Jepun atau lima AS, yang disambungkan melalui terowong proksi SOCKS5 yang disulitkan. Ini menambah lapisan kedua penyulitan AES-256 (Advanced Encryption Standard). Pilihan ini hebat untuk orang yang ingin memintas firewall seperti Great Firewall of China.

Inilah yang dikatakan TorGuard mengenai menawarkan pelbagai tahap enkripsi pada platform:

"Apabila anda mengatakan terdapat kerentanan yang diketahui oleh BF - CBC, seseorang mungkin menganggap bahawa ia benar-benar patah. Ini bukan kes itu (belum), dan jika ada bukti sokongan tentang ini, kami akan mengeluarkan pilihan dari perisian kami. Dengan menambah banyak pilihan penyulitan kepada SEMUA pelayan OpenVPN (BF CBC, AES128, AES 256), ini akan membolehkan pengguna membuat pilihan mereka sendiri atas keselamatan sambungan. "

Skandal VPN.ac

Dua tahun yang lalu, VPN.ac menuduh TorGuard mencuri kodanya. Walaupun sesetengah orang mungkin tidak melihat masalah ini, masalahnya (menurut VPN.ac) adalah bahawa TorGuard tidak menyalin kod dengan betul dan telah meninggalkan pengguna dengan kelemahan keselamatan. TorGuard menafikan bahawa ia telah melakukan apa-apa yang salah dengan tujuan, mendakwa bahawa pemaju pihak ketiga telah lulus isu itu kepadanya.

Menurut TorGuard, masalah itu telah ditetapkan dengan sangat cepat dan platform TorGuard telah benar-benar selamat sejak kerentanan telah ditembusi. Di samping itu, TorGuard kini menjalankan semua pelayannya. Oleh itu, tidak ada apa-apa untuk pelanggan bimbang apabila menggunakan pelanggan TorGuard.

Pemikiran Akhir

Opsyen penyulitan OpenVPN TorGuard sangat menggerunkan. Para pelanggan mendapat perkhidmatan yang menyediakan beberapa penyulitan tertinggi di pasaran, dengan pilihan untuk turun ke apa-apa untuk tugas yang tidak memerlukan banyak privasi. Ini memberi pengguna pilihan yang besar, membolehkan mereka menggunakan perkhidmatan dengan cara yang berbeza pada masa yang berlainan, yang hebat.

Kelajuan diberikan dengan baik walaupun pada tetapan penyulitan terkuat, dan dasar privasi kosong sifar bercakap untuk dirinya sendiri. Pilihan pelayan di 50+ negara melancarkan perkhidmatan dengan baik. VPN ini mempunyai kakitangan sokongan yang sangat baik, panduan yang hebat, ia menjual router yang dilancarkan (dan mempunyai panduan untuk menetapkan router yang disalurkan). Di samping itu, ia menyediakan jaminan wang balik 7 hari yang berguna.

Walaupun ia agak mahal untuk langganan satu bulan, ia adalah sejajar dengan pasaran VPN yang paling tinggi, dan harga lebih berpatutan setiap tahun. Perkhidmatan VPN yang mengagumkan.

Lawati TorGuard »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me