KAMI PERUBAHAN BAGAIMANA KITA MENYELURUH ULASAN!
Kami baru-baru ini mengemas kini proses pemarkahan kami untuk semua ulasan di ProPrivacy.com. Butiran kriteria pemarkahan baru kami boleh didapati di sini

Surfshark

 • Harga

  Dari $ 1.99
  / bulan

 • Ada pada:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • MacOS

  • Linux
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Berasaskan di British Virgin Islands, Surfshark adalah perkhidmatan VPN tanpa log dengan keselamatan teknikal yang hebat, sekumpulan ciri-ciri berguna, dan sokongan 24/7 hebat.

ProPrivacy.com Markah
9.5 daripada 10

Ringkasan

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  77.26 Mbps
 • Bidang kuasa
  Pulau British Virgin
 • Sambungan serentak
  1000
 • Negara
  60

ciri-ciri

Pilihan pelabuhan
Sambungan serentak 1000
Jumlah pelayan 1000
Negara 60
Sokongan Penghala
Router Disokong DD-WRT, Tomato, AsusWRT, Netgear, TP-Link, Linksys.
Logam logam atau pelayan maya Logam terdedah
Torrenting

Surfshark menjalankan lebih daripada 1000 pelayan di lebih 60 daerah. Secara mengejutkan, ia mendakwa bahawa semua ini adalah pelayan logam terdedah tunggal. Di samping semua lokasi biasa, Surfshark mempunyai kehadiran yang kuat di Asia, Amerika Latin, Timur Tengah, dan Afrika.


Lebih menarik lagi, Surfshark membenarkan sambungan serentak tanpa had. Ini bermakna anda boleh menyambung seberapa banyak peranti yang anda mahu, menggunakan akaun yang sama.

Surfshark meminta pengguna mengehadkan akses kepada ahli keluarga dan tidak berkongsi butiran akaun dengan orang lain, tetapi mengatakan bahawa ia mesti mempercayai penggunanya. Ia tidak menyimpan log yang boleh mengenal pasti penyalahgunaan dalam hal ini. Kami peminat besar ini.

Torrenting dibenarkan pada semua pelayan, dengan Surfshark secara automatik mengarahkan lalu lintas P2P ke pelayan Kanada atau Belanda, yang dikonfigurasi khusus untuk tujuan.

Terowong perpecahan ("Senarai putih" dan senarai putih terbalik)

Terowong perpecahan adalah ciri yang berguna saat ini tersedia di aplikasi Windows dan Android. Ia membolehkan anda membuat laluan hanya program / aplikasi yang dipilih melalui VPN, atau untuk mengecualikannya dari sambungan VPN seluruh sistem. Aplikasi Windows juga membolehkan anda untuk mengecualikan laman web dan IP yang selektif dari VPN.

Ciri terowong perpecahan

DNS pintar

Surfshark menawarkan perkhidmatan DNS Pintar kepada semua pengguna. Ini sangat berguna untuk memalsu lokasi anda pada peranti yang tidak dapat menjalankan klien VPN. Seperti TV pintar, konsol permainan, dan Apple TV. Hanya sedar bahawa ia tidak memberi manfaat privasi atau keselamatan.

IP Statik

Ciri IP statik SurfShark tersedia dalam aplikasi Windows dan Android. Jika anda menyambung ke senarai pelayan yang berpusat di Jerman, Jepun, Belanda, UK, atau AS, maka setiap kali anda menyambung ke pelayan yang sama, anda akan diberikan alamat IP yang sama. Ini sangat berguna jika anda menjalankan pelayan FTP, pelayan permainan, pelayan media, atau sebaliknya perlu menyambung ke komputer dari internet semasa VPN sedang berjalan.

Ciri IP Statik

Netflix dan iPlayer Unblocking

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Surfshark menyekat pelbagai pilihan perkhidmatan penstriman, termasuk Netflix di 16 negara yang berbeza. Yang agak beberapa pencapaian. Dalam ujian kami, ia membuka kunci AS Netflix dan BBC iPlayer seperti yang diiklankan.

Sekiranya mengakses perkhidmatan ini adalah matlamat utama anda, pastikan anda menyemak VPN Terbaik untuk Netflix dan VPN Terbaik untuk BBC iPlayer untuk maklumat lanjut.

Kelajuan dan Prestasi

SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 77.26
Kebocoran IPv6 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Kebocoran IPv4 dikesan?
Had data
Had lebar jalur
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 202.87

Pada masa mengemaskini kajian ini, Surfshark adalah VPN terpantas pada buku kami dari segi kelajuan purata. Yang baik. Prestasi kelajuan pecutan Max tidak begitu mengagumkan tetapi tidak ada apa-apa untuk mengeluh dan akan menjadi lebih cepat daripada hampir semua pengguna VPN.

Ujian kebocoran IP

Kami mengesan sifar IPv4, IPv6, WebRTC atau kebocoran DNS (IPv4 atau IPv6). Markah tertinggi.

Perlu diingat bahawa Surfshark hanya menjamin perlindungan kebocoran WebRTC jika anda menggunakan alat penyemak imbas Chrome dan / atau Firefox, walaupun kami mengesan kebocoran tanpa mereka.

Untuk maklumat lanjut tentang bahaya yang ditimbulkan oleh kebocoran IP, sila lihat panduan lengkap kami untuk kebocoran IP.

Harga

24 bulan

$ 1.99
sebulan

12 bulan

$ 5.99
sebulan

Seperti biasa hari ini, semua pelanggan Surfshark menikmati ciri yang sama. Harga per bulan agak tinggi pada skala tinggi, namun diskaun curam tersedia untuk langganan 1 tahun dan 2 tahun. Juga jika anda mendaftar untuk perkhidmatan menggunakan pautan ini
diskaun tambahan ditawarkan.

Jika anda seorang pengguna macOS, Android atau iOS, anda boleh mengambil bahagian dalam percubaan percuma selama 7 hari, walaupun anda perlu mendaftar untuk akaun dan memberikan butiran pembayaran untuk memanfaatkan ini. Tiada bayaran akan diambil jika anda membatalkan dalam tempoh 7 hari.

Surfshark kini menawarkan ciri-ciri HackLock dan BlindSearch (yang kita lihat kemudian dalam ulasan ini) sebagai tambahan tambahan untuk tambahan $ 0.99 sebulan untuk kedua-dua mereka.

Semua pengguna juga boleh mengambil kesempatan daripada jaminan wang balik 30 hari yang murah hati. Surfshark meyakinkan kami bahawa tidak ada batasan untuk ini, yang bagus, tapi sedar bahawa pembayaran diperbaharui secara automatik, jadi anda perlu menghubungi sokongan untuk membatalkannya.

Platform Pembayaran yang Disokong

Surfshark menerima bayaran melalui PayPal, kad kredit / debit, dan Alipay, yang diproses oleh Stripe. Kaedah pembayaran lain disokong melalui perkhidmatan pemprosesan pembayaran Tenpay dan Unionpay.

Pembayaran Bitcoin, Litecoin, dan Etherium juga disokong melalui sama ada Coingate atau CoinPayments. Membayar dalam Bitcoin atau Litecoin boleh memberikan tak anonimiti tertentu, tetapi jangan lupa bahawa Surfshark akan sentiasa dapat melihat alamat IP anda.

Kemudahan penggunaan

Selain daripada butiran pembayaran, satu-satunya maklumat yang diminta semasa mendaftar untuk perkhidmatan ialah nama dan alamat e-mel anda. Sekiranya anda ingin mendaftar secara anonim, anda boleh berbuat demikian dengan membayar Bitcoin atau Litecoin tanpa nama secara anonymous dan menggunakan alamat e-mel sekali pakai.

E-mel pengesahan akan dihantar kepada anda yang mengandungi pautan berguna, tetapi semua yang anda perlukan sedia ada di laman web pula.

Pelanggan Windows

Semua aplikasi Surshark baru-baru ini telah menjalani reka bentuk UI utama, dan kini kelihatan hebat. Aplikasi Windows VPN menggunakan IKEv2 secara lalai, tetapi juga menyokong OpenVPN.

Pelanggan Windows

Pelanggan mempunyai suis bunuh, terowong perpecahan ("Whitelister"), "CleanWeb", dan multihop. Ia juga menyokong Hacklock dan BlindSearch jika anda telah membayar untuk ciri-ciri ini.

ciri tambahan

Kami fikir mod Mini baru agak ganjil.

disambungkan ke pelayan Chile

Perlindungan kebocoran IPv4 dan IPv6 terbina dalam, walaupun Surfshark mengatakan bahawa anda harus menggunakan alat penyemak imbasnya untuk mencegah kebocoran WebRTC. Walaupun kami tidak mengesan sebarang kebocoran dalam ujian, ini masih merupakan nasihat yang baik.

Suis pembunuh tidak diaktifkan secara lalai, tetapi bekerja dengan baik dalam ujian kami. Ujian kemalangan simulasi menunjukkan bahawa suis membunuh mengubah peraturan firewall sistem Windows, yang bermaksud bahawa ia terus berfungsi walaupun pelanggan Surfshark dan daemon OpenVPN mengalami kemalangan yang tidak dijangka.

Pengguna boleh bertukar dari OpenVPN UDP ke OpenVPN TCP (port 443) untuk membuat lalu lintas VPN kelihatan seperti trafik HTTP biasa. Ini berguna untuk mengelakkan blok VPN, tetapi tidak akan menipu teknik pengesanan yang lebih canggih.

Pelanggan macOS

Aplikasi macosh VPN Surfshark boleh didapati melalui Apple App Store dan sebagai fail .dmg berdiri sendiri dari laman web. Aplikasi ini menggunakan IKEv2. Ia pada masa ini agak terang pada ciri-ciri, walaupun Surfshark memberitahu kami ini akan ditambah secepat mereka boleh diberi kuasa oleh dasar-dasar App Store yang ketat.

Kami gembira melihat bahawa aplikasi Mac mempunyai suis bunuh. Sama dengan pelanggan Windows, ini menggunakan peraturan firewall sistem, dan sebagainya tetap berkesan walaupun pelanggan Surfshark mengalami kemalangan. Seperti semua aplikasi Surfshark yang lain, pelanggan Mac menawarkan ciri "CleanWeb". Ia juga mempunyai ciri-ciri "Sambungan WiFi."

Aplikasi Android

Aplikasi Android VPN Surfshark untuk Android juga menggunakan IKEv2 secara lalai, tetapi juga menyokong OpenVPN (UDP dan TCP). Dan ia melakukan apa yang ia katakan pada timah. Suis pembunuh (yang tidak diaktifkan secara lalai), Whitelisting, CleanWeb, dan Shaodowsocks memakan semua yang hadir dan betul.

Aplikasi Android

Sangat keren adalah ciri yang mengatasi fungsi lokasi GPS terbina dalam peranti Android anda, menjadikan aplikasi yang menggunakan GPS memikirkan anda berada dalam lokasi VPN.

Platform Lain

Apl kustom tersedia untuk Windows, macOS, Android, Android TV / Amazon Fire TV, dan iOS. Menariknya aplikasi VPN iOS mempunyai suis bunuh dan kini menyokong IKEv2 dan OpenVPN. Semua aplikasi (termasuk penyemak imbas tambahan) sekarang menggunakan antara muka pengguna pintar yang sama yang dapat kita lihat di atas.

Aplikasi baris arahan untuk Linux kini juga tersedia. Panduan persediaan manual yang baik juga disediakan untuk semua platform, termasuk macOS dan Linux (Ubuntu, menggunakan NetworkManager). Di samping itu, panduan persediaan boleh didapati untuk DD-WRT, Tomato, dan beberapa penghala popular yang menjadikan pelanggan OpenVPN terbina dalam (AsusWRT, Netgear, TP-Link dan Linksys).

Tambahan penyemak imbas

Sebagai tambahan kepada sokongan platform, Surfshark menawarkan penyemak imbas tambahan untuk Chrome dan Firefox yang telah diaudit secara bebas untuk kelemahan oleh firma keselamatan Cure53. Ini mewujudkan sambungan proksi HTTPS selamat dalam pelayar ke pelayan Surfshark.

Mereka juga menyediakan perlindungan WebRTC. Sekarang ... kami sangat berharap perkhidmatan VPN akan berbuat lebih banyak untuk memberi amaran kepada pelanggan mereka mengenai isu WebRTC, dan memberi amaran kepada mereka bahawa mereka harus melindungi diri mereka daripada tidak mendedahkan alamat IP mereka secara dalam talian apabila menggunakan VPN.

Ini termasuk Surfshark, walaupun kita tidak boleh terlalu keras kerana kami tidak mengesan kebocoran WebRTC menggunakan perisiannya. Yang berkata, ia masih paling selamat untuk sama ada memasang add-on ini atau melumpuhkan WebRTC dalam penyemak imbas anda secara manual.

Ciri pengaya penyemak imbas "CleanWeb" sebagai pilihan (lihat kemudian).

Perkhidmatan pelanggan dan sokongan

Cubaan percuma 7 hari (macOS dan aplikasi mudah alih)
Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Panjang jaminan wang kembali 30

Sokongan Langsung Chat tersedia 24/7, atau anda boleh menghantar permintaan e-mel tiket. Kami menjumpai masa tindak balas Live Chat menjadi dekat-segera, dan terkesan dengan kecekapan dan kualiti jawapannya.

Terdapat juga knowledgebase. Ia tidak besar tetapi termasuk FAQ berguna, artikel persediaan, dan bit berguna dan bobs berguna.

Privasi dan keselamatan

Self-hosted / Proxied DNS Self-hosted
Membunuh suis
Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC

Bidang kuasa

Surfshark didaftarkan di British Virgin Islands (BVI) dan Syarat Perkhidmatannya menjelaskan bahawa semua pertikaian akan diselesaikan di mahkamah BVI. Kepulauan British Virgin adalah wilayah Inggeris di luar negara. Ia mengawal hal ehwal dalamannya sendiri dan tidak mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori, tetapi tetap di bawah bidang kuasa dan kedaulatan kerajaan UK. Ini bererti munasabah untuk mengandaikan bahawa UK boleh memberi tekanan kepada kerajaan BVI dan mana-mana perniagaan yang berpusat di sana.

Walaupun berpangkalan di BVI mungkin lebih selamat daripada berada di negara 14-Mata, ia masih tidak sesuai.

Log

Surfshark dengan mudah memenuhi keperluan kami untuk tiada log VPN:

"Kami tidak mengumpul alamat IP, sejarah pelayaran, maklumat sesi, jalur lebar yang digunakan, setem masa sambungan, lalu lintas rangkaian dan data lain yang serupa."

Aplikasinya mengumpul beberapa data diagnostik dan kemalangan tanpa nama secara lalai, walaupun ini boleh dilumpuhkan. Ini termasuk data prestasi agregat, berapa kerap anda menggunakan perkhidmatannya, percubaan sambungan yang tidak berjaya dan maklumat lain yang tidak dapat dikenal pasti serupa.

Maklumat asas dan maklumat bil disimpan, dengan sepenuhnya mematuhi GDPR untuk pelanggan Eropah.

Penjejakan laman web

Walaupun aktiviti web tidak dikesan semasa menggunakan VPN itu sendiri, laman web Surfshark melakukan banyak pelacakan. Ini termasuk alamat IP logging dan melakukan cap jari pelayar pada pelawat.

Surfshark menggunakan beberapa pelawat pihak ketiga, termasuk Google Analytics.

Keselamatan teknikal

IKEv2
OpenVPN

Surfshark adalah peminat besar IKEv2, yang digunakan sebagai protokol lalai VPN dalam semua aplikasinya. IKEv2 tidak seperti pertempuran yang diuji sebagai OpenVPN, tetapi dianggap sangat selamat, dan semakin popular dengan perkhidmatan VPN kerana ia lebih cepat daripada enkripsi OpenVPN.

Seperti biasa, kita melihat secara terperinci pada tetapan OpenVPN yang digunakan oleh pembekal ini. Bukan sahaja mereka memberikan penunjuk yang baik tentang penjagaan perkhidmatan mengambil alih penyulitan, tetapi ia adalah cara terbaik untuk membandingkan seperti seperti merentasi perkhidmatan VPN. Surfshark menggunakan tetapan OpenVPN berikut dalam apl yang menyokongnya:

Saluran Data: serpihan AES-256-GCM. Tiada pengesahan tambahan diperlukan kerana pengesahan yang dikendalikan oleh AES-GCM.

Channel Control: sebuah cipher AES-256-GCM dengan pertukaran kunci TLS yang dijamin menggunakan RSA-2048. Tiada pengesahan tambahan diperlukan kerana pengesahan yang dikendalikan oleh AES-GCM, dan kerahsiaan yang sempurna disediakan oleh pertukaran utama ECDH- (384?).

Ini adalah persediaan yang sangat selamat. Lihat Penyulitan VPN: Panduan Lengkap untuk maklumat lanjut tentang perkara ini. Seperti telah dibincangkan, aplikasi Surfshark Windows, macOS, dan iOS semuanya mempunyai suis bunuh. Kami juga mengesan sebarang kebocoran IP apa-apa jenis di mana-mana platform,

Perlu diingat bahawa Surshark membuat sesuatu tentang keselamatan yang diaudit oleh Cure53, tetapi hanya untuk menjadi jelas: ia hanya pelanjutan Chrome dan Firefox yang diaudit dalam cara ini.

Ciri keselamatan lain

Berita baiknya ialah kami tidak mengesan kebocoran IP apa-apa jenis pada mana-mana platform yang diuji, walaupun masih paling selamat menggunakan salah satu sambungan penyemak imbas Surfshark untuk memastikan kebocoran WebRTC. Pelanggan Windows, macOS, dan iOS mempunyai suis bunuh peringkat sistem.

Surfshark menggunakan pelayan logam telanjang. Sesetengah lokasi adalah lokasi maya tanpa kehadiran pelayan fizikal, tetapi ini adalah) ditandakan dengan jelas dalam aplikasi, dan b) dijalankan pada pelayan yang dikendalikan oleh Surfshark dan oleh itu dari sudut pandangan pandangan privasi sebagai pelayan logam telanjang. Ia juga menyelesaikan semua permintaan DNS sendiri pada pelayan yang anda sambungkan, yang ideal.

CleanWeb

Semua perisian Surfshark mempunyai pilihan "CleanWeb". Ini diiklankan sebagai menyekat iklan, pelacak, phishing, serangan, dan malware, dan hampir pasti satu set peraturan firewall yang menyekat sambungan berdasarkan penyekat yang mudah. Yang sepatutnya berfungsi dengan baik.

Multihop

Ciri ini tersedia dalam klien Windows. Ia membolehkan anda untuk "rantai" pelayan VPN supaya data anda dialihkan antara dua pelayan VPN kerana ia bergerak antara anda dan internet.

PC anda -> Pelayan VPN 1 -> Pelayan VPN 2 -> Internet

Surfshark menawarkan beberapa kombinasi VPN berganda, tetapi anda tidak boleh mengikat dua pelayannya.

senarai pelayan

Multihop VPN boleh memberikan beberapa perlindungan terhadap serangan pemasaan akhir-ke-akhir terhadap pelayan akhir, tetapi akan sentiasa mengakibatkan kehilangan kelajuan yang besar. Kami fikir faedah privasi / keselamatan VPN pelbagai-hop adalah terhad, tetapi kami tahu ini lebih penting kepada sesetengah pengguna daripada yang lain.

Shadowsocks

Sekali lagi, ciri anti penapisan luar biasa ini disokong oleh aplikasi Windows dan Android. Shaowsocks "adalah aplikasi proksi sumber terbuka, digunakan secara meluas di tanah besar China untuk mengelakkan penapisan Internet. "Pada dasarnya ia adalah proksi SOCKS5. Untuk menggunakannya, anda perlu memuat turun aplikasi Shadowsocks sumber terbuka dan konfigurasikannya supaya anda menyambung ke Shadowsocks melalui pelayan VPN Surfshark. Proses ini sedikit fiddly tetapi harus berkesan untuk mengelakkan blok VPN.

Sambungan WiFi

Ciri ini, yang tersedia dalam klien Windows, membolehkan anda memutuskan cara aplikasi VPN berfungsi apabila anda menyambung ke rangkaian WiFi baru - meminta, melindungi, atau sentiasa melindungi.

HackLock

Terdapat dengan BlindSearch sebagai bolt-on tambahan, HackLock mengimbas web mencari untuk melihat apakah alamat e-mel anda telah terlibat dalam pelanggaran data. Oleh itu, ia sangat mirip dengan alat pelanggaran data kita sendiri, kecuali ia menyediakan imbasan automatik biasa. Ia boleh didapati di aplikasi Windows dan Android.

BlindSearch

Ini adalah enjin carian peribadi untuk pelanggan Surshark yang bebas iklan dan tidak melog masuk carian anda. Kami akan meneka contohnya SearX, dan ia berfungsi dengan baik.

Carian buta

Amanah DNS

Aplikasi Android ini tersedia percuma untuk semua orang dari Play Store. Ia menghantar pertanyaan DNS dari peranti anda ke Surfshark dan bukannya ISP anda untuk meningkatkan privasi dan membantu mengalahkan penapisan. Pertanyaan-pertanyaan ini dilindungi dari mata bersuara menggunakan DNS melalui HTTPS (DoH) (secara lalai) atau DNS melalui protokol penyulitan TLS (DoT).

Kesimpulannya

Surfshark adalah perkhidmatan VPN yang hebat. Ia tidak menyimpan log, cukup cepat, dan menawarkan keselamatan teknikal yang hebat tanpa sebarang kebocoran IP. Hakikat bahawa ia menawarkan banyak pilihan pelayan adalah baik, tetapi hakikat bahawa mereka semua pelayan telanjang logam yang aman adalah lebih baik.

Sambungan serentak yang tidak terhad juga hebat, dan kami kagum dengan kualiti sokongan 24/7 Live Chat Surfshark.

Tambahan yang ditawarkan, seperti VPN multihop, "Cleanweb", dan sambungan WiFi, adalah tambahan yang baik. Walaupun tiada satu pun daripada mereka yang membunuh ciri-ciri, mereka baik untuk mempunyai dan pengumpulan itu semakin meningkat sepanjang masa, yang meningkatkan cadangan nilai Surfshark yang sudah besar.

Surfshark adalah perkhidmatan VPN yang mesra privasi yang menarik semua kotak penting dengan mudah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me