SurfEasy


 • Harga

  Dari $ 6.49
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
7.6 daripada 10

Ringkasan

SurfEasy adalah Rangkaian Persendirian Maya (VPN) yang telah wujud selama beberapa tahun. Ia adalah VPN yang dilanggan dengan baik yang menawarkan beberapa perkhidmatan yang menarik dan unik, seperti dongle USB yang dimuatkan dengan pelayar yang selamat. VPN menyediakan OpenVPN secara lalai, yang sangat baik. Di samping itu, pelaksanaan penyulitan kuat disebabkan oleh saluran kawalan yang mantap. Akhirnya, VPN ini menyediakan kelajuan sambungan yang cukup cepat, yang sepatutnya menjadikannya sesuai untuk keperluan kebanyakan orang.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  25 Mbps
 • Bidang kuasa
  Kanada
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  28

ciri-ciri

Lokasi Pelayan

Tahun lepas, SurfEasy mempunyai pelayan di hanya 14 negara. Sekarang, perkhidmatan telah berkembang untuk menyediakan sekitar 500 pelayan di 28 negara. Ini adalah peningkatan yang besar, dan kerana VPN sudah mempunyai liputan hebat di semua negara yang paling penting di seluruh dunia (untuk tujuan unblocking), pelayan tambahan benar-benar membuat SurfEasy VPN yang sangat baik.

Peer-to-peer (P2P)

Perkongsian fail dan torrenting dibenarkan, tetapi hanya pada pelan Ultra, jadi sila log masuk ke pelan ini jika P2P menjadi kebimbangan.

SurfEasy datang dengan algoritma penghalang iklan yang "memintas cookie yang digunakan oleh pengiklan untuk mengikuti anda dalam talian."

Peranti serentak

VPN boleh dipasang pada lima peranti secara serentak, yang bermaksud ia sesuai untuk menyediakan keselamatan pada semua peranti anda (atau mungkin untuk digunakan oleh keluarga). Walau bagaimanapun, pada pelan Mobile hanya satu sambungan dibenarkan.

Perlindungan Kebocoran Sistem Nama Domain (DNS)

Perkhidmatan ini menyediakan perlindungan kebocoran DNS, yang berlaku di peringkat pelayan dan tidak boleh diterbangkan dan dimatikan. Permintaan DNS dikendalikan oleh GoogleDNS, tetapi permintaan proksinya.

Lawati SurfEasy »

Kelajuan dan Prestasi

Ujian kelajuan dilakukan pada sambungan serat 50 Mbps. Ujian kelajuan dijalankan menggunakan testmy.net dan pelayan diuji dari pelayan ujian UK (UK dan Belanda VPN) dan pelayan New York untuk ujian AS. Seperti yang dapat anda lihat, kelajuan mengambil sedikit penurunan pada pelayan AS dan Belanda - lebih daripada yang saya harapkan. Walau bagaimanapun, mereka bukanlah kelajuan yang paling teruk yang pernah kita hadapi. Di samping itu, saya cuba streaming dalam HD dan dapat. Walau bagaimanapun, saya tidak akan mengesyorkan VPN ini kepada orang yang ingin melakukan aktiviti dalam talian yang sengit seperti permainan; terdapat VPN yang lebih cepat di sekitar untuk tujuan itu. Secara keseluruhan, bagaimanapun, kelajuan yang cukup baik.

Muat turun SurfeasyMuat naik Surfeasy

Saya telah menguji kebocoran DNS menggunakan ipleak.net dan mendapati tiada kebocoran Protokol Internet (IP), tiada kebocoran DNS, dan tiada kebocoran Web Komunikasi Masa Nyata (WebRTC). Sayangnya (kerana ISP saya tidak membenarkan saya), saya tidak dapat menguji kebocoran Internet Protocol version 6 (IPv6). Walau bagaimanapun, selain itu, saya sangat gembira dengan hasilnya. Ya, benar bahawa VPN menggunakan GoogleDNS, tetapi kerana ia mempercepat permintaan itu tidak menjadi masalah.

Firma itu memberitahu saya bahawa perlindungan kebocoran DNS berlaku di peringkat pelayan. Walau bagaimanapun, kebocoran DNS berlaku apabila permintaan DNS berlaku di luar terowong data, yang bermaksud bahawa ia sebenarnya tidak dapat dilindungi di peringkat pelayan. Ini bermakna kerana tidak ada perlindungan kebocoran DNS dalam aplikasi, kita mesti menganggap tiada perlindungan kebocoran DNS sama sekali. Walau bagaimanapun, seperti yang dinyatakan sebelum ini saya sebenarnya mengesan tiada kebocoran DNS.

1 bulan

$ 6.49
sebulan

Harga

SurfEasy VPN mempunyai tiga rancangan berbeza (bulanan, suku tahunan, dan tahunan). Rancangan itu kelihatan seperti ini:

 • Mobile mempunyai pelayan di 16 negara dan satu had peranti. Ia berharga $ 2,99 setiap bulan atau $ 29,99 setiap tahun.
 • Jumlah mempunyai pelayan di 16 negara dan had lima peranti. Ia berharga $ 4.99 bulanan atau $ 47.88 setiap tahun.
 • Ultra mempunyai pelayan di 25 negara, membenarkan torrenting dan mempunyai had lima peranti. Ia berharga $ 11.99 bulanan atau $ 77.88 setiap tahun.

Di samping itu, SurfEasy menyediakan pelan permulaan yang membolehkan pengguna mengalami 16 negara (had lima peranti) dengan had penggunaan 500MB (sebulan). Pengguna boleh mendapat ganjaran untuk mendapatkan sedikit penggunaan. Perkhidmatan starter adalah percuma dan hebat kerana ia membolehkan orang untuk mencuba sebelum mereka membeli. Di samping itu, ia merupakan pilihan hebat bagi orang yang perlu memintas penapisan kerajaan seperti itu di Emiriah Arab Bersatu atau China.

Seperti kebanyakan VPN, opsyen adalah satu tahun, enam bulan, atau langganan satu bulan. Diskaun diberikan kepada pelanggan jangka panjang. Di samping itu, firma itu mempunyai jaminan wang balik selama tujuh hari, yang bermaksud bahawa sesiapa sahaja boleh mencuba SurfEasy tanpa risiko.

Pilihan Pelayan

Pelayan terletak di 16 atau 28 negara, bergantung pada pelan yang anda pilih. Pelan Ultra memberikan pelanggan akses kepada semua 28, manakala rancangan Mobile dan Total hanya termasuk penggunaan 16 pelayan. Pelayan tersebar di pelbagai lokasi yang sangat baik, walaupun pada rancangan yang lebih mudah. Lokasi termasuk Amerika Syarikat, Kanada, Inggeris, Jerman, Perancis, Itali, Norway, Belanda, Sepanyol, Brazil, Jepun, Australia, dan Singapura.

Kedua-dua pelan 16 pelayan itu mencukupi untuk keperluan kebanyakan orang, dan mereka yang mempunyai keperluan khusus boleh pergi untuk langganan Ultra. Perhatikan bahawa sebahagian besar rancangan itu hanya tersedia untuk orang yang memuat turun pelanggan dan melihatnya akaun > papan pemuka sebahagian daripada laman web. Oleh itu, jika anda melihat di laman web dan tidak dapat melihat rancangan yang telah saya sebutkan, muat turun perisian untuk menggunakan pelan permulaan percuma dan semuanya akan menjadi jelas.

Para pelanggan boleh membayar dengan kad kredit atau dengan PayPal. Malangnya, membayar dengan bitcoin untuk tidak mahu dikenali tambahan tidak mungkin dengan SurfEasy VPN - satu kemunduran kecil, tetapi perlu diingat. SurfEasy tidak terlalu murah pada langganan bulanan, tetapi ia menjadi lebih munasabah jika anda melanggan setiap tahun, dan tidak kelihatan terlalu mahal (jika dibandingkan dengan perkhidmatan serupa).

Di samping itu, SurfEasy juga menjual pelayar desktop peribadi yang dimuatkan pada tong USB. Oleh kerana ini merupakan penyelesaian yang sangat baik untuk terus selamat di mana sahaja (ia sesuai untuk pelancong dan orang yang sering menggunakan WiFi awam), kami akan melihat dengan lebih dekat perisian tersebut di bahagian 'Perkhidmatan Lain' dalam ulasan ini.

Kemudahan penggunaan

Mendaftar

Mendaftar ke SurfEasy VPN tidak semestinya lebih mudah. Walaupun, saya lebih suka jika mereka mempunyai semua rancangan di laman web dan bukannya disembunyikan di papan pemuka pelanggan. Walau bagaimanapun, ini adalah aduan kecil, terutamanya memandangkan pelanggan boleh didapati secara percuma pada pelan permulaan, yang membolehkan pengguna mencuba SurfEasy secara percuma. Ya, percuma!

Untuk melanggan, semak masuk ke SurfEasy dengan e-mel dan kata laluan. Berikutan itu, sama ada menggunakan pelan permulaan atau pilih rancangan dan bayar dengan kad kredit atau PayPal. Yang dilakukan, pelanggan menerima e-mel pengenalan dengan pautan kepada pelbagai pelanggan dan muat turun lain (seperti fail .ovpn). Proses ini jelas, dan terdapat panduan untuk menubuhkan VPN jika anda adalah nube total (atau ingin mendapatkan OpenVPN bekerja pada klien pihak ketiga, misalnya).

Platform Lain

SurfEasy tersedia untuk kebanyakan platform yang popular. Satu-satunya yang tidak mempunyai perisian VPN tersuai yang tersedia untuknya adalah Linux. Atas sebab itu, menyambung ke SurfEasy di Linux bermaksud menggunakan perisian OpenVPN pihak ketiga. Walau bagaimanapun, ini mudah untuk memuat turun dan memasang. Di samping itu, SurfEasy telah memberi panduan persediaan yang ilustrasi dan informatif untuk kebanyakan platform (kecuali Linux, yang sekali lagi tidak dilindungi).

Seperti pada Windows, pelanggan Mac dan Android datang dengan OpenVPN sebagai lalai. IOS, sebaliknya, datang dengan IPsec sebagai standard. Pelanggan semua sama dengan rakan Windows, mudah dinavigasi, dan mudah digunakan. Terdapat kekurangan suis bunuh yang sama pada semua platform.

Lain-lain / Perkhidmatan Percuma

Perkhidmatan terbaik yang boleh dibeli dari SurfEasy (pada satu masa sahaja) ialah USB mikro pra-dimuatkan, yang dilengkapi dengan penyemak imbas yang selamat. Bagi orang yang ingin kekal peribadi dan selamat, ini adalah versi Firefox yang disulitkan dengan Secure Sockets Layer (SSL). Ia berfungsi dengan hanya memasukkannya ke dalam port USB.

Penyemak imbas swasta SurfEasy sangat berguna untuk orang yang ingin kekal selamat di WiFi awam. Ia datang dalam pemegang kad domino bersaiz kad kredit, sehingga dapat dengan mudah dibawa setiap saat. Penyemak imbas peribadi boleh dibeli dengan harga $ 69.99 (tidak termasuk penghantaran), yang merupakan bayaran sekali sahaja untuk penggunaan seumur hidup penyemak imbas. Walaupun itu mungkin kelihatan agak mahal, itu sebenarnya bernilai hebat untuk wang memandangkan ia sudah cukup untuk memastikan data anda selamat di mana-mana hotspot WiFi awam. Atas sebab ini, produk ini disyorkan kepada orang yang mencari penyelesaian keselamatan ketika keluar dan sekitar.

Privasi dan Keselamatan

SurfEasy adalah VPN Kanada yang berpangkalan di Toronto, Ontario. Ia tersedia untuk Windows, OS X, iOS, dan Android. Firma itu juga mempunyai sambungan untuk Opera dan penyemak imbas Chrome. Berasaskan di Kanada bermakna syarikat itu tertakluk kepada beberapa undang-undang yang menyerang privasi yang telah diluluskan di negara ini dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Selain itu, ia berada di bawah payung 5 Mata - perjanjian pengawasan yang membolehkan negara-negara berbahasa Inggeris berkongsi data pengawasan antara agensi perisikan mereka.

Syukurlah, untuk pergi bersama-sama dengan peningkatan undang-undang Kanada yang gemuruh dan terlalu banyak, SurfEasy telah menguatkan dasar privasinya. Perkhidmatan VPN hanya menyimpan log jalur lebar (agregat dan bukan pengguna khusus) selama lebih setahun sekarang. Ini bermakna pelanggan bebas melakukan apa yang mereka mahu.

Berhampiran dengan log sifar bermakna walaupun kerajaan berkhidmat dengan waran, SurfEasy tidak mempunyai apa-apa penggunaan untuk menyerahkan. Oleh sebab itu, SurfEasy secara terbuka mengiklankan bahawa P2P, BitTorrenting, dan perkongsian fail semua dibenarkan pada perkhidmatan tersebut. Ini adalah jenis dasar privasi yang boleh anda harapkan, dan kami memuji SurfEasy untuknya.

Satu-satunya kes di mana SurfEasy mungkin membuat kuasanya untuk menamatkan langganan adalah dalam apa yang mereka gambarkan sebagai "terlebih guna" (seperti orang yang menjalankan pelayan melalui perkhidmatan mereka). Akaun SurfEasy adalah untuk kegunaan peribadi, dan lima sambungan serentak adalah lebih daripada munasabah. Oleh itu, ini tidak kelihatan seperti dasar privasi yang tidak munasabah.

Penyulitan

Ketika datang ke penyulitan, SurfEasy tidak bercelaru dengan Protokol Tunneling Point-to-Point (PPTP). Sebaliknya, pelanggan Windows, Mac dan Android datang dengan OpenVPN (256 bit) sebagai standard. Aplikasi iOS menggunakan Internet Protocol Security (IPsec - 128 bit), yang masih jauh lebih selamat daripada PPTP. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menyambungkan OpenVPN pada iOS, anda perlu menyambung menggunakan perisian OpenVPN Connect pihak ketiga (sangat mudah untuk menyediakan jika perlu). Semuanya, dasar privasi yang baik dan penyulitan yang kuat.

SurfEasy menggunakan GoogleDNS. Ini tidak semudah VPN yang mengendalikan permintaan DNS dengan pelayan mereka sendiri, yang agak memalukan. Walau bagaimanapun, berita baiknya ialah firma itu memohon kepada permintaan tersebut: jadi, sebenarnya, ia bukan masalah. Tiada mata yang ditolak.

Khidmat Pelanggan

Sokongan ditangani melalui sistem sembang langsung antara jam 08:00 dan 20:00 (EST) Isnin hingga Jumaat dan hingga 17:00 EST pada hujung minggu. Firma itu juga mempunyai hotline telefon (yang bebas daripada panggilan dari UK, AS, dan Kanada). Bagi sesiapa lagi, sistem tiket tersedia yang dijawab melalui e-mel. Saya dapati kakitangan sokongan sangat membantu.

Di samping itu, ejen perkhidmatan pelanggan kelihatan mempunyai keupayaan untuk berkomunikasi dengan ahli lain dari pasukan SurfEasy dengan mudah. Ini membolehkan firma mengendalikan masalah dengan cekap dan cepat. Saya tidak perlu menunggu lebih daripada setengah hari untuk mendapatkan jawapan, yang menyenangkan. Pasukan sokongan pelanggan yang cemerlang adalah kredit kepada penyedia.

Saya juga sangat menyukai panduan pengetahuan, panduan persediaan, dan bahagian Soalan Lazim (FAQ) di laman web, yang semuanya terperinci dan disajikan dengan baik apabila diperlukan. Sesetengah VPN mempunyai seksyen sokongan barebones yang sangat - SurfEasy, di sisi lain, mempunyai kumpulan sumber yang dirancang dengan baik dan logik. Ini adalah sebahagian daripada laman web yang sangat berguna, yang membolehkan orang ramai mencari penyelesaian kepada masalah tanpa perlu berbual ke perkhidmatan pelanggan jika mereka tidak mahu.

Pemikiran Akhir

Saya suka:

 • OpenVPN sebagai lalai pada Mac, Windows, dan Android
 • Di atas purata kelajuan sambungan
 • Pelayan di 16-25 negara
 • Pilihan penyemak imbas peribadi USB
 • Buka kunci BBC iPlayer
 • Hanya beberapa log sambungan terkumpul yang disimpan
 • Penyulitan kuat

Saya tidak pasti tentang:

 • Tidak menyahsekat Netflix AS

Saya benci:

 • Tiada suis bunuh
 • Perlindungan kebocoran DNS dalam aplikasi tidak

SurfEasy VPN adalah perkhidmatan VPN Kanada yang bertambah baik sejak beberapa tahun lalu. Pelayan terletak di tempat-tempat yang sangat berguna di seluruh dunia, dan jika ia tidak terlalu lambat, VPN ini akan sesuai untuk semua tujuan. Penyulitan kuat pada saluran kawalan, yang bermaksud bahawa ia adalah kuat. Ia juga dilengkapi dengan OpenVPN sebagai lalai. Satu kelemahan adalah kekurangan suis bunuh dan perlindungan kebocoran DNS - orang hanya boleh berharap bahawa SurfEasy akan menjanjikan janji bahawa suis membunuh akan datang tidak lama lagi (semak dengan SurfEasy jika ini adalah ciri yang anda perlukan).

Semuanya, SurfEasy adalah VPN selamat dengan dasar privasi yang kuat. Walaupun (sangat sedikit) log sambungan disimpan, sila sedar bahawa ini adalah log teragregat, yang tidak memberikan apa-apa tentang mana-mana satu pelanggan. Ini adalah jenis log sambungan yang tidak boleh digunakan untuk melancarkan serangan korelasi trafik, sebab itulah jenis log koneksi yang dianggap selamat.

Kecuali anda akan melakukan tugas-tugas yang sangat intensif data, VPN ini benar-benar layak. Ia pastinya merupakan pilihan yang baik untuk pelancong yang sering ingin selamat di WiFi awam. Di samping itu, kerana pelan permulaan percuma dan jaminan wang balik tujuh hari, anda benar-benar tidak mempunyai apa-apa kehilangan dengan mencuba SurfEasy untuk diri sendiri. Jadi, kenapa tidak memberikan perkhidmatan itu cuba?

Lawati SurfEasy »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me