SuperVPN

 • Harga

  Dari $ 8.00
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
1 daripada 10

Ringkasan

SuperVPN adalah perkhidmatan privasi dalam talian yang berpangkalan di Wilmington, Delaware. Walaupun janji-janji bahasa Inggeris yang pecah di laman web perkhidmatan ini, Rangkaian Peribadi Maya (VPN) ini mempunyai beberapa masalah. Ia tidak dapat memenuhi piawaian tinggi penyedia VPN. Perkhidmatan yang lebih baik, seperti CyberGhost, NordVPN, VPNArea, atau ibVPN, menawarkan lebih banyak ciri daripada SuperVPN pada harga yang lebih rendah. Jika anda masih berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang VPN ini, baca terus untuk mengetahui kekuatan dan kelemahannya.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  16 Mbps
 • Bidang kuasa
  AS
 • Sambungan serentak
  3
 • Negara
  48

Laman web SuperVPN menjanjikan versi percuma. Walau bagaimanapun, meneroka pilihan ini akan mendedahkan salah satu gangguan dalam pengekodan tapak perkhidmatan ini. Butang itu hanya memuat semula laman utama. Kami menyiasat baki pilihan SuperVPN dan menilai sama ada perkhidmatan itu layak untuk membayar.

Kelebihan SuperVPN

 • Julat pelan
 • Pilihan Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) atau OpenVPN
 • Pilihan satu, tiga, atau lima sambungan serentak
 • Aplikasi OpenVPN pihak ketiga untuk Windows, Mac OS X, macOS, Linux, iOS, dan Android
 • Akaun khusus untuk peer-to-peer (P2P)

KEBURUKAN

 • Sangat mahal
 • Pemprosesan pembayaran manual
 • Boleh mengandungi malware
 • Tiada suis bunuh
 • Tiada perlindungan WiFi
 • Kaedah penyulitan tidak diketahui
 • Ulangi pengebilan
 • Sokongan pelanggan berdengkur dan lambat untuk bertindak balas
 • Perlu berjuang untuk mendapatkan bayaran balik

Lawati SuperVPN »


Harga dan Rancangan

Harga pelan yang berbeza adalah tinggi jika dibandingkan dengan harga pesaing. Setiap pelan menawarkan satu set perkhidmatan yang berbeza dengan tag harga yang lebih besar. Pakej teratas sangat mahal. Ia 250% lebih tinggi daripada harga bulanan yang ditawarkan oleh ExpressVPN, yang merupakan pemimpin industri. Selain itu, kebanyakan syarikat VPN, termasuk ExpressVPN, menawarkan tempoh langganan jangka panjang yang memberikan pelanggan kadar yang lebih rendah sebulan.

Syarikat ini menawarkan jaminan wang balik 15 hari. Walau bagaimanapun, ia menerangkan panjang lebar pada beberapa halaman laman webnya yang mungkin tidak akan memberikan pengembalian dana kepada anda. Di halaman FAQ, tempoh bayaran balik yang dinyatakan adalah tujuh hari. Halaman FAQ mengatakan bahawa anda berhak mendapatkan kembali wang anda jika perkhidmatan tidak berfungsi atau jika anda tidak berpuas hati. Walau bagaimanapun, ia juga menunjukkan kecurigaan sesiapa sahaja yang mungkin meminta bayaran balik: "terdapat banyak pelanggan yang cuba menggunakan perkhidmatan kami beberapa hari dan kemudian cuba mengembalikan wang dan melakukan hal yang sama dengan pembekal VPN seterusnya."

Ini adalah satu lagi amaran amaran bahawa VPN ini tidak berminat untuk mematuhi piawaian yang ditawarkan oleh para pesaingnya - terutamanya kerana remanstrasi itu ditulis dengan teruk.

Pemprosesan Pembayaran

Sebuah syarikat pihak ketiga, yang dipanggil SWREG, memproses pembayaran. SWREG dimiliki oleh Digital River dan beroperasi melalui laman web plimus.com. Jenis pembayaran yang diterima untuk langganan adalah Visa, Mastercard, pemindahan bank, cek, dan PayPal. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh membayar terus di laman web dengan kad kredit. Jika anda ingin membayar dengan PayPal, anda perlu menghubungi meja bantuan, yang akan menghantar e-mel kepada anda pautan untuk invois PayPal.

Terdapat satu lagi kejutan pada akhir proses pembayaran. Jika anda mempunyai akaun bank atau akaun PayPal di negara EU, kadar VAT negara itu akan ditambah kepada harga yang anda lihat di laman web ini.

Perlu diketahui bahawa pemproses pembayaran akan membuat pesanan pembayaran berulang pada akaun anda. Pastikan anda membatalkannya jika anda mahu menamatkan langganan anda. Pemprosesan pembayaran dilakukan secara manual, jadi perisian aplikasinya tidak tersedia segera selepas pembayaran.

ciri-ciri

Pakej yang ditawarkan oleh SuperVPN datang dengan pelbagai tahap perkhidmatan dan pelbagai jenis penyulitan.

Ciri-ciri pakej utama termasuk:

 • Jaminan wang balik 15 hari (di bawah syarat yang ketat)
 • Penghantaran data tidak terhad, kecuali pada pakej teratas
 • Penghantaran pelabuhan
 • Apl pihak ketiga untuk sambungan Lapisan Soket Selamat (SSL)
 • Persediaan manual untuk PPTP

SuperVPN menjalankan pelayan di enam bandar di Amerika Syarikat. Pelan termurah menawarkan perlindungan PPTP melalui pelayan di 22 negara. Pelan termurah yang termasuk perlindungan OpenVPN berfungsi melalui pelayan di 26 negara. Pelan OpenVPN berharga yang lebih tinggi memberikan akses kepada pelayan di 28 negara dan membolehkan tiga sambungan serentak. Rancangan yang paling mahal memberikan akses kepada pelayan di 36 negara, walaupun laman web laman web mendakwa bahawa ia mengendalikan pelayan di 48 negara.

Lawati SuperVPN »

Keselamatan

Pelan SuperVPN termurah menggunakan Protokol Terowong Titik ke Titik. Ini adalah sistem VPN komersil tertua di sekeliling. Ia tidak dianggap sangat selamat. Tidak ada penjelasan mengenai tapak mengenai kaedah penyulitan yang digunakan oleh perkhidmatan VPN ini. Pengendali sokongan pelanggan hanya dapat memberitahu saya bahawa ia menggunakan Encikulation Routing Generik 128-bit (GRE). Walau bagaimanapun, definisi protokol GRE tidak termasuk metodologi penyulitan, supaya tidak betul.

PPTP biasanya menggunakan kaedah penyulitan yang disebut Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE). Microsoft mencipta MPPE untuk protokol ini (yang juga merupakan ciptaan Microsoft). Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan protokol GRE tanpa penyulitan. Oleh kerana tiada seorang pun di SuperVPN dapat memberitahu saya yang mana penyulitan encryption digunakan untuk pelaksanaan PPTP, ada kemungkinan bahawa tidak ada penyulitan yang terlibat sama sekali.

OpenVPN

Semua rancangan yang tinggal menggunakan OpenVPN, yang mana laman web SuperVPN merujuk sebagai SSL. Ini kerana OpenVPN menggunakan perpustakaan ciri keselamatan yang dipanggil OpenSSL. Ini sebenarnya melaksanakan Keselamatan Layer Pengangkutan (TLS), pengganti kepada SSL.

TLS menggunakan sistem penyulitan simetri yang dipanggil RSA untuk penubuhan sesi dan pengedaran utama. Di bawah TLS, pelanggan pertama merujuk kepada perakuan yang diadakan pada pelayan pihak ketiga untuk memeriksa identiti pelayan. Sijil ini mengandungi kunci penyulitan pelayan. Pelanggan menyulitkan mesej ke pelayan dengan RSA, menggunakan kunci awam pelayan yang dinyatakan pada sijil keselamatan. Pelayan harus dapat mendekripsi mesej ini dan membuktikan bahawa ia sebenarnya adalah komputer yang dirujuk pada sijil keselamatan. Server juga menyemak sijil untuk klien dan menghantar mesej yang disulitkan. Pelanggan membuktikan identiti dengan keupayaannya untuk menyahsulit mesej itu.

Penjelasan mengenai fasa sambungan ini adalah penting kerana ia adalah pusat kepada keselamatan TLS. Ia menghalang penggodam daripada menyamar sebagai pelayan yang dimaksudkan. Log sambungan menunjukkan bahawa sambungan SuperVPN tidak memeriksa perakuan pelayan, jadi sukar untuk mengetahui bagaimana kedua belah pihak dalam sambungan dapat menukar kunci.

Pasukan sokongan pelanggan tidak menganggap kegagalan keselamatan ini menjadi alasan yang mencukupi untuk bayaran balik.

Penyulitan

Halaman penetapan tapak web menerangkan bahawa VPN menggunakan penyulitan 4096-bit. Rancangan atribut jadual tidak menerangkan sistem penyulitan ini digunakan. Walau bagaimanapun, saiz 4096 bit adalah tipikal penyulitan RSA. Walaupun demikian, halaman FAQ laman web mengatakan di satu tempat bahawa kunci penyulitan adalah 1024 bit panjang. Di tempat lain pada halaman yang sama, ia menyatakan bahawa panjang kunci adalah 2048 bit.

Apabila saya bertanya kepada pengendali sokongan teknikal tentang berapa lama sistem menggunakan, dia mula-mula memberitahu saya 2048 bit. Kemudian, dia memberitahu saya 1024 bit. Apabila saya menyatakan bahawa halaman Harga menyatakan bahawa kunci adalah 4096 bit panjang, dia berkata betul. Dia mendakwa pengguna boleh memilih panjang kunci. Walau bagaimanapun, tiada pilihan dalam tetapan program GUI OpenVPN yang digunakan sebagai aplikasi untuk perkhidmatan VPN ini yang membolehkan pengguna menentukan panjang kunci yang digunakan untuk penubuhan sesi.

Tidak ada sebutan mengenai laman web cipher yang digunakan untuk menyulitkan data melalui terowong VPN. Pengendali sokongan pelanggan menegaskan bahawa sistem RSA digunakan untuk penyulitan ini. Apabila saya menjelaskan kepadanya yang tidak mungkin dan menghantarnya pautan kepada definisi sistem OpenSSL, yang menyenaraikan pilihan penyulitan data, dia hanya menutup.

OpenVPN GUI

Banyak perkhidmatan VPN menggunakan antara muka GUI OpenVPN. Oleh itu, saya telah terbiasa membaca fail konfigurasi dan fail log untuk sistem ini. Cip yang perlu digunakan untuk menyulitkan data dalam VPN dinyatakan dalam baris dalam fail konfigurasi. Fail log biasanya juga menunjukkan bahawa sifar penyulitan sedang digunakan semasa sambungan. Garis-garis ini tidak muncul dalam fail konfigurasi SuperVPN. Juga tidak terdapat sebarang rekod cip yang dilaporkan dalam sesi fail log yang dijalankan oleh VPN.

Pertubuhan Penyelidikan Sains dan Industri Komanwel di Australia menerbitkan penyelidikan ke dalam VPN yang tersedia di Google Play. Laporan itu menjadi berita utama pada awal tahun 2017. SuperVPN mendapat kedudukan yang berbeza dalam kajian ini. Para penyelidik mendapati bahawa ini adalah VPN terburuk ketiga yang tersedia untuk Android dari segi virus. Kajian itu meletakkan setiap 283 VPN yang dipertimbangkan melalui pemeriksa dalam talian, yang dikenali sebagai VirusTotal. Ini mengagregasi sistem pengesanan malware lebih daripada 100 alat antivirus.

13 ahli antivirus VirusTotal mengesan malware dalam SuperVPN. Hanya OKVPN dan VPN Mudah dilakukan lebih buruk daripada SuperVPN. Kedua-dua mereka telah ditarik balik dari pasaran.

Aplikasi ini tidak mempunyai suis membunuh, blok rangkaian, firewall, atau perlindungan WiFi automatik.

Privasi

Syarikat menyatakan bahawa ia tidak menjejaki aktiviti pengguna, tetapi ia menyimpan log sambungan. Ia menyimpan rekod ini selama lima hari selepas anda menutup sambungan. Ini adalah masalah, kerana peguam hak cipta boleh menggunakan maklumat pada alamat IP dan masa sambungan sebenar anda untuk mengesan aktiviti memuat turun anda melalui syarikat VPN dan ISP anda. Ini boleh menyebabkan mereka mendapatkan nama dan alamat anda. Ini mendedahkan anda kepada pendakwaan untuk memuat turun bahan berhak cipta.

Hakikat bahawa SuperVPN didaftarkan di Amerika Syarikat juga bimbang. Itulah negara tempat pemegang hak cipta paling aktif dalam mengejar pengundian mereka. Syarikat menyatakan bahawa ia tidak akan menyerahkan balak sambungan tanpa perintah mahkamah. Walau bagaimanapun, ini bukan ukuran perlindungan sebenar kerana mana-mana peguam hak cipta dengan mudah boleh mendapatkan perintah mahkamah untuk maklumat ini.

Sokongan

Peluang terbaik anda untuk mendapatkan jawapan cepat untuk pertanyaan anda adalah dengan menghubungi pasukan sokongan melalui sembang langsung. Anda mengakses sistem sembang melalui butang di bahagian atas kanan laman web.

Butang sembang mempunyai ulasan padanya dengan jam yang sistem diawaki. Walau bagaimanapun, saya tidak dapat menghubungi ejen sokongan walaupun cuba pada waktu yang ditetapkan. Sebaliknya, ia menghantar saya ke laman web mel.

Selepas menghantar borang, saya menerima notis kegagalan dalam peti masuk Yahoo Mail saya. Rupa-rupanya, sistem e-mel SuperVPN menghalang alamat e-mel Yahoo. Saya menghantar semula borang menggunakan alamat Hotmail.

The SuperVPN "Tentang kita" halaman menyatakan:

"Pasukan Sokongan Teknikal kami adalah antara yang terbaik dalam web hosting, IT dan industri VPN. Kami adalah antara beberapa syarikat yang menyelesaikan hampir semua masalah teknikal utama dalam masa kurang dari 15 minit. Super VPN memilih kakitangannya di kalangan komputer dan pakar IT yang paling berbakat."

Malangnya, saya tidak mendapat jawapan dalam masa 15 minit.

Saya menangkap juruteknik sokongan pada hari yang lain.

Anda perlu memilih sama ada anda mahu bercakap dengan seseorang dari jabatan Perkhidmatan Pelanggan atau jabatan Sokongan Teknikal. Terlepas dari jabatan mana yang anda pilih, anda akan mendapat lelaki yang sama: Ian.

Ian tidak dapat memberi saya maklumat yang bermakna mengenai enkripsi yang digunakan oleh SuperVPN. Saya memintanya untuk memeriksa maklumat tersebut dan menghantar e-mel kepada saya fakta-fakta. Malangnya, semua yang dia boleh beritahu saya dalam e-mel adalah bahawa pelaksanaan PPTP menggunakan 128-bit GRE encryption. Ini tidak munasabah kerana GRE bukan satu cipher penyulitan. Dia nampaknya tidak tahu banyak mengenai bagaimana perkhidmatan berfungsi atau apa-apa mengenai VPN secara umum.

Proses ini

Mendaftar

Syarikat itu tidak menawarkan percubaan percuma. Ia juga menyenaraikan fakta itu pada halaman penetapan harganya:

Oleh itu, anda mungkin tertanya-tanya mengapa terdapat butang VPN Percuma di laman utama. Penulis halaman FAQ tidak dapat berfungsi dengan baik, jadi meliputi semua basis dengan dua jawapan berikut:

Pautan ke percubaan percuma hanya membawa anda kembali ke laman utama, jadi jika anda benar-benar ingin mencuba SuperVPN, anda perlu membayar.

Anda tidak boleh membayar di laman web untuk perkhidmatan ini jika anda ingin membayar dengan PayPal. Jika anda bercadang untuk membayar dengan kad kredit, anda juga lebih baik tidak membayar di laman web ini. Itu kerana anda mendapat harga yang lebih rendah jika anda pergi dengan laluan yang ditawarkan kepada pengguna PayPal.

Anda perlu memberitahu operator sokongan pelanggan (Ian) yang merancang untuk mendaftar. Dia akan menghantar link kepada invois. Anda boleh memilih untuk membayar invois dengan kad kredit, jadi PayPal bukan satu-satunya pilihan anda. Saya meminta pelan SSL Deluxe, yang berharga $ 15 di laman web ini. Walau bagaimanapun, ia disenaraikan pada $ 14 pada invois. Oleh itu saya menyelamatkan satu dolar dengan mendapatkan invois manual dan bukannya membayar melalui laman web ini. Lebih jauh di dalam skrin ini adalah bidang yang membolehkan anda membayar dengan kad kredit sebaliknya.

Ekstra yang tidak diingini

Item tambahan, tidak dikembalikan akan ditambah ke tagihan anda. Ini adalah Perkhidmatan Muat Turun Lanjutan, yang mengatakan ia akan mengekalkan perisian yang akan anda muat turun di Cloud selama dua tahun jika anda membayar $ 3,95. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai tawaran ini dengan mengklik pada "Apakah ini?" pautan.

Anda boleh menyingkirkan item baris ini dengan mengklik pada ikon tong sampah. Anda tidak perlu membayar harga $ 14 kerana apabila anda mengklik pada butang PayPal untuk membayar, laman web ini menganggap anda meninggalkan halaman tanpa membeli dan memberikan anda tawaran diskaun.

Klik pada butang dalam pop timbul untuk mengira semula bil anda.

Klik pada butang PayPal Checkout untuk meneruskan. Anda perlu log masuk ke PayPal, dari mana sistem pengebilan akan mengekstrak alamat rumah anda. VAT negara di mana anda mempunyai akaun PayPal anda akan ditambah ke invois.

Selepas anda menekan butang "Beli sekarang" butang, anda akan ditunjukkan resit sebagai bukti pembelian.

Lihatlah peti masuk anda untuk e-mel 'selamat datang' dari VPN Hebat (melihat perubahan nama). Ini mengandungi pautan ke panduan pemasangan dan muat turun untuk perisian OpenVPN GUI.

Pelanggan SuperVPN Windows VPN

Jika anda telah mencuba perkhidmatan VPN lain, anda mungkin mempunyai sistem GUI OpenVPN pada komputer anda. Dalam hal ini, cukup pindahkan fail konfigurasi SuperVPN ke dalam direktori config untuk OpenVPN untuk disambungkan.

Apabila anda memulakan antara muka, anda tidak akan melihat aplikasi muncul di skrin anda. Sebaliknya, lihat pada dulang sistem desktop anda. Aplikasi ini muncul sebagai ikon yang menggambarkan skrin komputer dengan padlock padanya.

Klik kanan pada ikon untuk mengakses menu VPN, yang menyenaraikan semua pelayan yang tersedia. Tuding pada nama lokasi pelayan untuk mengakses sub-menu arahan.

Apabila anda mengklik pada Sambung, tetingkap akan dibuka dengan overlay log masuk. Nasib baik, nama pengguna dan kata laluan untuk VPN ini tidak dijana, tetapi istilah yang tidak dapat diingati. Anda perlu memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda setiap kali anda log masuk ke pelayan.

Apabila VPN disambungkan, ikon OpenVPN dalam dulang sistem anda akan bertukar menjadi hijau.

Prestasi (Kelajuan, DNS, WebRTC dan Ujian IPv6)

Saya menguji sambungan SuperVPN menggunakan testmy.net. Saya melakukan ujian mengenai sambungan ke pelayan Miami dan London testmy.net. Ujian Miami pertama kali berlari tanpa melibatkan VPN. Ini menubuhkan asas bagi penilaian prestasi. IPLocation.net melaporkan lokasi pelayan AS SuperVPN sebagai Wilmington, Delaware. Pelayan Kanada didapati berada di Montreal, dan pelayan UK di London.

Perkhidmatan internet tempatan saya tidak bagus. Ini adalah jenis syarat yang boleh anda hadapi apabila anda melancong ke luar negara semasa bercuti dan memerlukan VPN untuk menyambung ke perkhidmatan TV rumah. Walaupun perkhidmatan SuperVPN memperlambat sambungan di Amerika Utara, prestasi pelayan UK adalah sebanding dengan kelajuan pada garis yang tidak dilindungi. Dalam semua kes, prestasi muat turun SuperVPN cukup baik untuk streaming video HD.

Saya telah menguji kebocoran IP dengan ipleak.net semasa disambungkan ke pelayan SuperVPN AS. Laman ini mengesan lokasi saya sebagai di AS, tetapi tidak dapat menyelesaikan lokasi yang tepat. Semua panggilan nama Sistem (DNS) telah dibuat kepada pelayan di California dan Iowa. Tidak ada tanda-tanda lokasi sebenar saya, yang berada di Republik Dominika. Laporan Komunikasi Masa Nyata Web (WebRTC) tidak mendedahkan lokasi sebenar saya.

doileak.net datang dengan hasil yang sama. Ia meletakkan saya di AS tetapi tidak dapat menentukan bandar. Tiada kebocoran DNS dan laporan WebRTC tidak menunjukkan di mana saya benar-benar berada.

Pembekal internet saya tidak menggunakan alamat Internet Protocol versi 6 (IPv6), jadi saya tidak dapat menguji kebocoran IPv6.

Perkhidmatan Streaming

Saya berhubung dengan pelayan AS SuperVPN dan menguji kebolehan VPN untuk mendapatkan beberapa pelayan streaming video berasaskan AS. Netflix melihat VPN dan menghalang saya daripada menonton video. ABC.com juga menyekat akses. Saya dapat menonton video di NBC.com.

Semasa bersambung ke pelayan SuperVPN UK, saya menguji laman web saluran TV UK dan juga mencuba Netflix lagi. Netflix UK tidak akan membiarkan saya menonton video dan tidak juga BBC iPlayer. Hub ITV dan Channel 4 kedua-dua biarkan saya menonton kandungan mereka.

Platform Lain

Anda boleh memasang OpenVPN GUI untuk digunakan dengan SuperVPN pada Windows, Android, Mac OS X, macOS, dan peranti iOS. Anda juga boleh memasang pelaksanaan OpenVPN SuperVPN pada Linux Ubuntu.

Mendapatkan Bayaran Balik

Laman web SuperVPN menjadikannya sangat jelas bahawa anda akan bertarung di tangan anda jika anda ingin bayaran balik.

Memandangkan VPN tidak menyertakan sebarang penyulitan, anda tidak sepatutnya mendaftar untuk perkhidmatan tersebut di tempat pertama. Bagaimanapun, jika anda membuat kesilapan itu, inilah yang dapat anda harapkan apabila anda meminta bayaran balik.

Saya meminta bayaran balik melalui borang hubungan di laman web SuperVPN, tetapi itu hanya memberi saya jawapan bahawa akaun itu berfungsi dengan baik, yang bukan apa yang saya minta.

Saya membayar untuk perkhidmatan melalui PayPal, dan saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama. Proses langganan menyediakan perjanjian pengulangan berulang pada akaun anda, jadi perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menghentikannya.

Langkah 1

Log masuk ke PayPal dan klik pada Profil di bahagian atas sebelah kanan skrin. Pilih Profil dan Tetapan dari menu Profil jatuh turun. Ini akan membawa anda ke halaman Profil Saya.

Langkah 2

Klik pada Duit saya dalam menu sebelah kiri, kemudian pada Kemas kini di dalam "Pembayaran pra-kelulusan saya" seksyen. Anda akan mendapat senarai perjanjian pengebilan ulang.

Langkah 3

Klik pada nama MyCommerce Inc - ini adalah perjanjian bil anda untuk SuperVPN.

Langkah 4

Dalam skrin Butiran Pengebilan, klik pada Batalkan dalam baris Status.

Sebaik sahaja anda membatalkan perjanjian itu, SuperVPN akan mengetahui maksud perniagaan anda. Laman web itu mengisytiharkan bahawa syarikat itu hanya perlu memberikan bayaran balik jika perkhidmatan itu tidak berfungsi. Kenyataan ini dikuatkuasakan oleh maklumat bahawa "tiada bayaran balik" dasar dipersetujui oleh pemproses pembayaran, SWREG. Oleh itu, kalahkan cuba mendapatkan wang anda daripada SuperVPN dan pergi ke SWREG.

E-mel [email dilindungi], memberikan Pesanan Pelanggan ID anda dari resit PDF yang dihantar oleh syarikat anda. Sebut sahaja: "Saya ingin membatalkan akaun saya dan mendapatkan bayaran balik kerana perkhidmatan itu tidak seperti yang diiklankan."

SWREG akan menghantar e-mel kepada SuperVPN dan menyalin anda masuk. Baris subjek mesej ini akan menjadi Permintaan balik SWREG 1ST. SuperVPN akan menghantar beberapa e-mel yang cuba untuk membolehkan anda memasang perisian itu lagi. Abaikan mereka. Biarkan beberapa hari kemudian hantar e-mel anter ke SWREG, katakan "Saya meminta bayaran balik, di mana ia?" Anda harus menerima bayaran balik sepenuhnya dalam masa kira-kira empat jam.

Kajian SuperVPN: Kesimpulan

SuperVPN mempunyai banyak aspek yang mencurigakan yang menjadikan saya tidak selesa. Perkhidmatan VPN mempunyai alamat dan nombor telefon di Wilmington, Delaware, tetapi staf sokongan pelanggan bekerja di Waktu Eropah Tengah. Atas invoisnya, syarikat itu meletakkan dirinya di Ireland.

Perkhidmatan ini dipanggil SuperVPN di seluruh laman web, tetapi dalam e-mel sokongannya, garis tandatangan merujuk kepada VPN Hebat. Identiti peralihan ini kelihatan agak cerdik.

Hakikat bahawa tidak ada seorang pun di syarikat yang mempunyai idea apa kaedah penyulitan yang menggunakan VPN adalah benar-benar ganjil. Fail konfigurasi untuk antara muka GUI OpenVPN tidak mempunyai garisan kod yang termasuk pelaksanaan OpenVPN standard. Di samping itu, fail log untuk sambungan tidak menunjukkan sebarang rekod penyulitan.

Perisian sambungan klien tidak mengesahkan sijil pelayan yang dihubunginya, dengan itu meletakkan semua sambungan terbuka untuk serangan orang-dalam-tengah. Ini adalah pengawasan yang besar untuk syarikat yang mengendalikan keselamatan internet dan perkhidmatan privasi.

Syarikat itu terbuka tentang menjaga log sambungan selama lima hari. Faktor ini menjadikan VPN ini pilihan yang buruk bagi mereka yang mahukan perlindungan identiti ketika memuat turun dengan torrents. Ketidakupayaan perkhidmatan untuk mendapatkan perkhidmatan penstriman video banyak bermakna bahawa VPN yang lebih murah, seperti NordVPN atau VPNArea, akan menawarkan tawaran yang lebih baik.

Saya suka:

 • Aplikasi berbilang bahasa
 • Antara muka OpenVPN generik
 • Fail konfigurasi dibundel
 • Sehingga lima sambungan serentak dibenarkan, bergantung kepada pelan
 • Kelajuan yang baik

Saya tidak pasti tentang:

 • Kakitangan tanpa pengetahuan mengenai protokol VPN

Saya benci:

 • Pengekalan log sambungan
 • Kandungan malware yang dilaporkan
 • Penyulitan ragu-ragu
 • Kekurangan pengesahan sijil pelayan
 • Identiti korporat yang disegani
 • Tiada suis bunuh
 • Tiada perlindungan WiFi automatik

Ini adalah mengenai VPN paling mahal dalam perniagaan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu menggunakannya untuk muat turun P2P, streaming video, perlindungan identiti, pencegahan penggodam, atau perlindungan WiFi. Ia mungkin bahawa pelanggan bahawa keuntungan VPN ini tidak tahu lebih baik. Sukar untuk membayangkan sesiapa yang pernah ke laman web seperti ProPrivacy.com, dan mengklik melalui VPN yang disyorkan, kemudian memilih untuk mengambil langganan SuperVPN.

Lihatlah ExpressVPN dan lihat SuperVPN. Yang mana yang anda pilih?

Lawati SuperVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me