Supernet

ProPrivacy.com Markah
5 daripada 10

Ringkasan

Kemas kini: Perkhidmatan VPN ini tidak lagi beroperasi.

Perisian secara kerap cenderung untuk membawa kegembiraan segera kegembiraan ke kepala, terutamanya mengenai VPN - Supernet tidak terkecuali. Anda bayangkan pilihan yang paling ekonomik mungkin juga yang terbaik. Nah, itu benar kepada satu titik, tetapi perkhidmatan VPN cenderung secara kasarnya mengaitkan kualiti dengan harga, ke tahap yang tertentu. Teruskan membaca untuk mengetahui mengenai hubungan prestasi harga dan lebih lanjut mengenai Supernet.

ciri-ciri

Melayari laman web Supernet, nampaknya perkhidmatan itu berada di bawah syarikat induk yang bernama Vpnster, yang menawarkan produk serupa kepada Supernet. Di sinilah perkara menjadi sedikit kabur. Vpnster berada di bawah syarikat induk lain, Roibax LLC, yang juga mengendalikan perkhidmatan VPN ketiga (Hideninja). Jangan risau jika perenggan ini menimbulkan ketidakpastian - tanpa membuat spekulasi dengan cepat - nampaknya seolah-olah kekeliruan berlapis ini mengenai siapa sebenarnya yang menjalankan apa dan bertanggungjawab untuk apa-apa isu yang mungkin disengaja di pihak orang atau orang yang bertanggungjawab. Walau bagaimanapun, tidak semestinya kekeliruan itu tetap tidak menentu.


Satu-satunya pelayan yang sedia ada pada masa ini adalah berpangkalan di Kesatuan Eropah dan Rusia, malangnya meninggalkan banyak dunia dalam jarak dekat geografi dengan mana-mana pelayan optimum individu tertentu, yang berprestasi tinggi. Sisi yang terang adalah bahawa terdapat tiada had pada sambungan serentak, atau, sekurang-kurangnya, dua peranti boleh dihubungkan sekaligus. Saya menggunakan telefon Android saya dan Google Chrome pada komputer riba saya serentak tanpa sebarang isu, mungkin disebabkan oleh proses pendaftaran yang tidak wujud.

Kelajuan dan Prestasi

Berita baik, Supernet dilakukan mengagumkan semasa ujian, di kedua-dua UK dan AS pelayan. Bagi bekas, kelajuan hiliran purata 15 Mbps, dengan hampir 5 Mbps hulu adalah lebih daripada mencukupi, dan bukannya penurunan yang tidak baik dari sambungan ISP kami 30 Mbps.

Kelajuan AS - seperti yang diharapkan lebih lambat - tetapi masih cukup baik untuk kebanyakan keperluan penyemakan imbas dan streaming, dengan kelajuan muat turun purata 9 Mbps dan kelajuan muat naik pada 4Mbps (dengan hanya satu hingga dua kali slaid Mbps dari ujian pelayan AS tanpa VPN ). Secara keseluruhannya, Supernet berada di tengah ke peringkat atas dengan kelajuan VPN, dengan hanya dua pelayan untuk berkongsi beban, yang patut dipuji.

Menyambung dan mencabut sambungan dalam Penyemak Imbas Chrome atau Android adalah hampir serta-merta, dan sambungan terbukti stabil melalui streaming episod satu jam klasik klasik HBO, Deadwood.

1 bulan

$ 0.00
sebulan

Harga

Supernet adalah perkhidmatan VPN sepenuhnya tanpa sebarang yuran dalam aplikasinya atau langganan peringkat peringkat. Anda boleh mencari dan memuat turun perisian di kedai Google Play, atau melalui laman web Supernet. Inilah mengapa perkhidmatan percuma: iklan. Walau bagaimanapun, tiada iklan muncul semasa kajian ini, yang merupakan kejutan yang menyegarkan dalam persekitaran pemasaran yang terlalu tepu pada 2016.

Ramai pesaing menawarkan pelan percuma, tetapi hanya sebagai tawaran percubaan sementara yang kemudiannya memerlukan pembelian versi penuh. Lebih-lebih lagi, rancangan 'percuma' ini sering mempunyai topi data, topi kelajuan, atau pelayan yang lebih sedikit.

Jarang sekali anda jumpa pembekal VPN yang menawarkan aplikasi yang tidak ditahan sepenuhnya sepenuhnya. Oleh itu, ia mungkin bernilai mengambil sesuatu dengan sebatian garam, atau mempertimbangkan bagaimana syarikat lain mahu atau perlu mengewangkan perkhidmatan VPN - berada di atas papan dan menyediakan tahap privasi dan keselamatan yang tinggi - sementara Supernet menguruskan untuk menyediakan perkhidmatan ini secara percuma.

Terus membaca untuk mencari tahu mengapa, atau lihat di sekeliling kami yang paling murah (di bawah $ 7 sebulan) VPN.

Kemudahan penggunaan

Laman web Supernet adalah sangat mudah untuk menavigasi, dan maklumat pada umumnya disusun dengan baik dalam satu halaman yang berterusan. Satu perkara yang nampaknya akan menjadi kelebihan grafik di laman utama. Pasangan bahawa dengan hakikat bahawa halaman halaman pendaratan bergulir ke bawah beberapa saat, mungkin sukar untuk memuat dengan kelajuan sambungan yang lebih lambat, atau apabila menggunakan peranti mudah alih.

Supernet dikendalikan pada halaman mingguan yang dikemaskini mingguan pada: Facebook, Google+, Twitter, dan VK (sehingga pertengahan bulan Februari 2016, sejak itu mereka telah diposkan semula pada 3/9/2016). Melayari sepintas lalu melalui catatan lama menunjukkan fokus pada keamanan umum dan berita web, sebagai tambahan kepada gangguan layanan internal atau memperbarui PSA.

Khidmat Pelanggan

Malangnya, sokongan LiveChat tidak wujud pada masa ini. Apa lagi, menavigasi ke kawasan hubungan untuk sokongan dari laman utama juga agak rumit. Anda perlu pergi ke Google Play Store terlebih dahulu, kemudian cari pautan untuk membantu di Zendesk. Pautan itu sendiri aktif ketika saya mula menulis tulisan ini tetapi saat ini. E-mel yang saya hantar sebelum ini melalui pautan bantuan telah disahkan, tetapi tidak menerima balasan.

Supernet perlu menumpukan perhatian dengan kuat untuk meningkatkan sokongan mereka, seolah-olah pada masa ini seolah-olah tidak ada (atau ia turun untuk beberapa sebab).

Privasi dan Keselamatan

Supernet berpusat di Rusia, dan secara teorinya boleh tertakluk kepada pencerobohan kerajaan Rusia, atau pengawasan lain (walaupun, penyedia VPN yang paling banyak juga dibatasi oleh kemungkinan yang sama.

Supernet hanya menawarkan lima pelayan pada masa ini, dengan satu di Amerika Syarikat, UK, Luxembourg, Rusia dan Belanda. Pemilihan secara geografi yang tipis untuk kebanyakan Asia, Australia, Amerika Selatan, Afrika, walaupun kemas kini telah dirancang!

Melihat kemelut Hola (dari perspektif privasi dan ketelusan), penting untuk berhati-hati bahawa syarikat kadang-kadang bertindak tanpa kepentingan pengguna mereka dengan sepenuh hati. Dalam contoh tertentu, lebar jalur pengguna sedang dijual tanpa pengetahuan mereka, yang berpotensi meninggalkan mereka yang bertanggungjawab terhadap jenayah yang dilakukan menggunakan alamat IP mereka, walaupun berkata pengguna memasang Hola dengan niat baik dan bertindak sedemikian semasa menggunakan perkhidmatan tersebut. Ini tidak bertujuan untuk menakutkan anda dari Supernet, atau menyamakan mereka dengan Hola entah bagaimana (jari melintasi), hanya kerana peringatan ketekunan.

Sekarang mari kita bincangkan penyulitan mengikut kesimpulan apa yang boleh diambil dari protokol penyulitan Supernet sebagai cara mereka tidak didedahkan dan tindak balas tidak terjawab. Sebagai sekeping sumber tertutup perisian (dan disebabkan oleh sikap tidak responsif), tidak jelas apa bentuk penyulitan yang digunakan dalam sambungan Supernet dan pelanggan mudah alih. Memuat turun fail APK terbukti sia-sia sebagai mengimbas laman web dan memuat turun kedai dalam hal ini.

Atas nota itu, pengguna yang prihatin dengan privasi, tetapi masih ingin VPN percuma, harus mencari pembekal menggunakan OpenVPN, sebaiknya dengan pengesahan SHA-2 dan AES-256 bit, walaupun pengesahan data BF cipher dan SHA-1 lebih baik daripada tidak menggunakan VPN untuk bermula dengan.

Sungguh mengagumkan untuk tidak melihat kebocoran DNS mudah. Walau bagaimanapun, IPv6 dan WebRTC tidak dikira dengan baik oleh pasukan pembangunan Supernet. Kebocoran ini akan menjadi sesuatu yang perlu diambil kira segera jika mereka benar-benar prihatin dengan tidak mahu dikenali dan keselamatan - lebih-lebih lagi pada peringkat tinggi setiap yang dijanjikan. Pergi ke test-ipv6.com untuk memeriksa bekas, sementara ipleak.net akan memaparkan kebocoran WebRTC atau kebocoran DNS lain.

Orang-orang yang baru-baru ini mengemas kini ke Windows 10, sememangnya harus mencari kebocoran DNS yang terhasil daripada tetapan kilang.

Pemikiran Akhir

Pengguna yang mencari tahap privasi dan keselamatan yang tinggi, berbanding dengan pembasmian dan keperluan semasa, harus melihat dengan teliti perkhidmatan lain kerana situasi undang-undang dan syarikat semasa keruh meninggalkan beberapa kebimbangan penyedia VPN yang penting mengenai Supernet. Sebagai alternatif, jika anda mencari penyelesaian VPN yang intuitif dan mudah untuk persediaan (jangan lupa!), Maka Supernet mungkin tepat untuk anda. Ketik pautan di bawah untuk mencubanya untuk diri sendiri, atau berasa bebas untuk meneliti agregat kami VPN percuma teratas untuk pilihan lanjut.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me