SmartVPN

 • Harga

  Dari $ 6.95
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
1 daripada 10

Ringkasan

Kajian SmartVPN kami mendapati pembekal baru di tempat kejadian dengan kelajuan yang sangat baik dan harga yang baik, walaupun ada kebimbangan tentang enkripsi dan soalan mengenai kebolehpercayaan sokongan mungkin membuktikan buruk bagi sesetengah pengguna. Semak perkhidmatan menggunakan pautan di bawah, atau baca untuk beberapa analisis lagi.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  13 Mbps
 • Bidang kuasa
  Maghribi
 • Sambungan serentak
  1
 • Negara
  14

ciri-ciri

Pendaftaran undang-undang SmartVPN berpusat di Maghribi (yang mempunyai undang-undang DRD sama dengan EU), di bawah nama syarikat Anonymous yang dinamakan moniker. Terdapat 15 pelayan untuk dipilih dalam pelan Premium, merangkumi 13 lokasi terutamanya di Eropah, satu di Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, dan Singapura. Liputan ini agak jarang berlaku bagi mereka yang tinggal di atau melancong melalui kebanyakan Afrika, Amerika Selatan, dan Australia - walaupun kemas kini akan datang dengan Brazil, Ireland, Lithuania, Korea Selatan dan Australia yang baru (sebagai tambahan kepada beberapa pelayan misteri) , yang dijadualkan pada hujung minggu depan.

Malangnya, anda mungkin hanya mempunyai satu peranti yang disambungkan ke VPN pada satu masa, walaupun itu tidak lama lagi akan berubah dengan pembebasan pelanggan mudah alih yang dipesan lebih dahulu untuk Android dan iOS. Lawati SmartVPN menggunakan pautan di bawah, atau terus membaca untuk beberapa pemikiran tentang keselamatan.


Lawati SmartVPN »

Kelajuan dan Prestasi

Kelajuan secara konsisten hebat di semua pelayan dalam ujian tidak formal, dan nombor menyokong kesan prestasi anekdot. Kelajuan rata-rata dalam jarak 15 Mbps hilir untuk sambungan UK dan Jerman. Kelajuan AS juga sangat mengejutkan - meskipun jarak jauh secara geografi - purata dalam julat 12 Mbps di hilir.

Tiada kebocoran DNS, kebocoran IP, atau kebocoran WebRTC, ditemui semasa kajian SmartVPN ini. Bahawa dikatakan, selalu baik untuk memeriksa sendiri perkara dengan menggunakan ipleak.net

Harga dan Rancangan

SmartVPN menawarkan tiga pelan yang berbeza-beza dalam harga dan ciri-ciri yang terdapat di dalamnya. Untuk kajian ini, kami akan memfokuskan kepada Rancangan Premium, kerana batasan pelayan (DE, NL) dalam pelan Asas mungkin menjadikan ia secara geografi tidak menarik bagi ramai pengguna yang tidak dekat dengan negara-negara ini, atau mereka yang memerlukan keperluan yang tidak disekat . Peningkatan harga dari $ 3 hingga $ 6 sebulan tidak terlalu curam peningkatan untuk lebih banyak lokasi pelayan. Anda juga boleh memilih pilihan pilihan $ 13 setiap bulan, jika anda ingin IP yang berdedikasi, walaupun ini tidak dapat disamakan dengan nama anda - meninggalkan anda terdedah kepada serangan waktu akhir ke hujung.

Harga SmartVPN

Setiap pelan memberi anda pilihan protokol penyulitan utama, yang akan dibincangkan dengan lebih terperinci di bawah, cukup untuk mengatakan OpenVPN harus menjadi pilihan anda dalam kebanyakan kes. Terdapat juga diskaun dalam perkadaran langsung dengan panjang komitmen anda, meningkatkan diskaun 5%, seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Anda boleh menyimpan 5% untuk pendaftaran suku tahunan, 10% untuk setengah tahun, dan 15% jika anda menikmati perkhidmatan dan ingin melakukan satu tahun. Anda boleh membayar dengan mana-mana kad kredit utama, PayPal, atau bahkan oleh Bitcoin melalui bitpay untuk memelihara tanpa nama anda sepenuhnya. Terdapat juga jaminan wang balik 7 hari dengan beberapa kaveat sebahagiannya diterbitkan semula di bawah.

"Semua bayaran balik yang dibuat melebihi tempoh 7 hari pembelian tingkap hendaklah dipertimbangkan dalam budi bicara SmartVPN, hanya apabila pelanggan bersumpah untuk menunjukkan ketidakhadiran perkhidmatan atau yang sama digunakan semasa tempoh langganan atau bahawa banyak usaha yang munasabah dibuat untuk menghubungi SmartVPN untuk menyelesaikan masalah ini."

Maksudnya, SmartVPN tidak akan berfungsi pada peranti anda sebelum dan selepas menghubungi sokongan SmartVPN, seperti yang diperkirakan prospek mungkin muncul kepada beberapa orang. Walau bagaimanapun, walaupun bayaran Bitcoin dapat dikembalikan - seperti semua yang lain - dalam USD. Bukan perjanjian yang buruk, kerana pembekal yang paling tidak menawarkan bayaran balik Bitcoin.

Terdapat juga rancangan Fidelity (rujukan) di mana anda berpotensi mendapatkan satu bentuk kredit ke arah perkhidmatan percuma untuk setiap rakan yang mendaftar pada nasihat anda, dan setiap pembaharuan langganan anda sendiri.

Privasi dan Keselamatan

Keselamatan, malangnya, adalah jumlah beg campuran, jika hanya kerana kami tidak menerima jawapan tentang apa kaedah penyulitan yang digunakan, selain daripada kemungkinan pakej OpenVPN 256 bit A5 seperti yang disenaraikan di bahagian protokol laman web - tetapi ada tidak apa-apa lagi untuk mengatakan tetapi spekulasi tulen sehingga pasukan reka bentuk SmartVPN memberi komen.

Ia juga bagus untuk menjelaskan imej di atas dan di bawah mengenai pembalakan, kerana jelas bahawa pembalakan sambungan berlaku, tetapi berapa lama ia disimpan untuk agak misteri. Sebaik-baiknya, tidak ada log sambungan yang bergerak ke hadapan, tetapi ia tidak praktikal dalam industri.

Selalunya ada unsur kepercayaan pada bahagian anda, bahawa SmartVPN - atau mana-mana prover VPN yang lain, untuk perkara itu - tidak akan berkompromi dengan data anda dan menyerahkan anda. Sebagai perkhidmatan yang agak baru, tidak lebih banyak untuk memberi komen mengenai perkara itu daripada apa yang anda lihat di atas, dan dalam keseimbangan artikel ini.

Kemudahan penggunaan

Laman web SmartVPN adalah Spartan, tetapi cekap, dan pastinya tidak ada mata untuk dilihat. Terdapat alat yang berguna untuk menukarkan mata wang dari Euro kepada Dolar ke GBP. Pautan kepada ciri-ciri perkhidmatan, sokongan, dan bahagian blog jelas dibentangkan.

Sementara itu, spanduk bawah mempunyai pautan media sosial dan halaman maklumat pelayan, serta suapan twitter yang berfungsi di sudut kanan bawah.

Blog ini mempunyai beberapa catatan yang berguna untuk membuka sekatan dan maklumat keselamatan untuk perniagaan. Ia kelihatan seperti sumber kandungan infosec yang menjanjikan ke hadapan.

Sokongan

Sokongan datang dalam dua bentuk, LiveChat, dan berasaskan tiket. Ejen-ejen sokongan menjawab soalan saya dengan sebaik mungkin jika sedikit tiba-tiba kadang-kadang. Sebaliknya, soalan bernuansa telah dialihkan kepada sokongan tiket dan mengambil masa beberapa hari untuk bertindak balas (masih tiada perkataan seperti tulisan ini, seperti yang dibincangkan di bahagian 'Keselamatan' di atas).

Bahagian FAQ tidak terlalu informatif, tetapi ia berjaya menangani soalan mudah. Adalah lebih baik untuk melihat kawasan FAQ yang lebih luas di masa depan, tetapi itu cenderung untuk datang dengan masa.

Proses ini

Mendaftar

Mendaftar termasuk memasukkan nama dan alamat e-mel anda, maklumat pengebilan - atau tidak, bergantung kepada jika anda menggunakan Bitcoin -dan kemudian mengikuti arahan persediaan di kawasan Pelanggan untuk memulakan.

Pelanggan VPN SmartVPN Windows

Pelanggan Windows SmartVPN yang dipesan lebih awal lagi tanpa cacat, tetapi apa yang berlaku adalah agak baik, jika tidak betul-betul memikirkan minda dari sudut pandangan visual. Anda hanya pilih pelayan anda dan tekan sambung untuk melibatkan sambungan VPN - putuskan sambungan untuk melumpuhkannya. Tidak ada pembunuh killer yang ditawarkan, tetapi perlindungan DNS kelihatan baik (tidak kelihatan, tetapi dibakar), seperti yang dibincangkan dalam bahagian di bawah. Anda boleh memilih untuk menyambungkan secara automatik pada permulaan, atau menggunakan ciri baru 'Smart Connect', untuk menyambung ke port VPN yang optimum.

Platform Lain

SmartVPN kini boleh didapati di Windows, OSX, Linux, Android, dan iOS, walaupun terdapat hanya klien berdedikasi untuk OSX (atau aplikasi Windows yang disebutkan di atas).

Pemikiran Akhir

SmartVPN mempunyai beberapa kelajuan mentah terbaik di sekitar, dengan sambungan yang boleh dipercayai untuk boot. Malangnya, beberapa kebimbangan mengenai penyulitan menyuarakan perasaan yang tidak menentu, sama seperti kekurangan dasar percubaan atau pembayaran balik. Gunakan pautan di bawah untuk memberikan cubaan SmartVPN.

Lawati SmartVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me