SmartDNSProxy


 • Harga

  Dari $ 2.08
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android
 • Buka kunci:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

Proksi DNS Pintar adalah perkhidmatan yang kini termasuk perkhidmatan VPN dalam kos langganan. Ini bermakna perkhidmatan ini sesuai untuk kedua-dua membuka sekatan kandungan yang besar tetapi juga untuk mendapatkan privasi dan keselamatan semasa berada di WiFi awam. Perkhidmatan ini tersedia untuk semua platform yang popular, dengan aplikasi yang tersedia untuk Windows, Mac, iOS, dan Android.

ProPrivacy.com Markah
5.5 daripada 10

Ringkasan

Proxy DNS Pintar adalah salah satu perkhidmatan SmartDNS terbaik yang kami telah diuji dan benar-benar hebat untuk streaming! Perlu diketahui bahawa menjadi perkhidmatan SmartDNS, ia tidak menyediakan sebarang keselamatan seperti VPN (anda boleh membaca mengenai perbezaan antara kedua-dua jenis perkhidmatan di sini). Oleh itu, anda perlu melanggan perkhidmatan VPN untuk mendapatkan keselamatan dan privasi.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Seychelles
 • Sambungan serentak
  5
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  17 Mbps
 • Negara
  37

Nota: Kami baru-baru ini melancarkan keseluruhan laman web mengenai SmartDNS. Sila semak bahawa untuk maklumat lebih terperinci tentang perkhidmatan SmartDNS.

Harga dan Rancangan

Proksi DNS Pintar, sama seperti 90% penyedia VPN dan SmartDNS di luar sana, mempunyai satu pelan set dengan diskaun yang meningkat bergantung pada berapa lama anda mendaftar. Pelan 24 bulan yang masuk hanya $ 2.08 / bulan adalah pilihan yang sangat murah yang menyaingi beberapa VPN termurah di pasaran. Ini benar-benar harga yang sangat baik untuk perkhidmatan gabungan SmartDNS dan VPN.

SmartDNSProxy_Pricing

Proxy DNS Pintar juga menyediakan percubaan percuma selama 14 hari yang tidak memerlukan anda memasukkan sebarang maklumat sensitif / pembayaran. Langganan tahunan juga datang dengan jaminan wang balik 30 hari, supaya anda boleh menguji perkhidmatan tanpa risiko. Satu-satunya perkara yang perlu diberi perhatian ialah apabila langganan tahunan tamat tempoh ia akan berubah kepada pelan bulanan berulang.

ciri-ciri

Proxy DNS Pintar adalah jenama Global Stealth Inc yang berpusat di Seychelles untuk melindungi pelanggannya. Global Stealth Inc adalah sebahagian daripada Cakinberk Telekom yang sebelum ini berlari BoxPN dan juga memiliki GetFlix - bermakna mereka mempunyai banyak pengalaman dalam menjalankan rangkaian VPN dan DNS.

Proksi DNS Pintar menyediakan anda dengan membuka kunci banyak laman web popular, termasuk Facebook, Twitter, Vevo, dan YouTube. Di samping itu, mereka menyediakan akses kepada 133 perkhidmatan Streaming Video dan Muzik di 32 negara - termasuk, Netflix, Hulu, dan BBC iPlayer.

Untuk dapat mencapai semua pembukaan hebat ini, mereka mempunyai 400 pelayan di seluruh dunia dengan 4 DNS IP yang merupakan pengimbang beban. Pelayan juga membantu dengan redundansi dan untuk mengekalkan kebolehpercayaan kelajuan dan ketersediaan perkhidmatan

Anda boleh menggunakan SmartDNS dengan beberapa peranti, selagi anda mempunyai alamat IP yang sama (disambungkan ke rangkaian yang sama) tetapi jika anda mahu menggunakannya di beberapa lokasi pada masa yang sama, anda perlu membeli akaun lain.

Tidak seperti perkhidmatan SmartDNS, perkhidmatan VPN tidak dikunci ke alamat IP anda, bermakna anda boleh menggunakannya untuk menyambung ke WiFi awam atau di tempat lain yang anda pilih. VPN boleh digunakan pada sehingga 5 peranti secara serentak, dan mengotorkan dibenarkan untuk mereka yang ingin memuat turun melalui P2P.

Lawati Proksi DNS Pintar »

Keselamatan dan Privasi

Perkhidmatan DNS Pintar tidak menyediakan sebarang penyulitan, jadi anda perlu menggunakan VPN penuh untuk mendapatkan privasi dari ISP anda dan laman web yang anda lawati.

Kedua-dua Dasar Privasi dan Ketentuan Penggunaan telah dibentangkan dengan baik dan memberikan kejelasan besar mengenai operasi syarikat. Di dalamnya firma itu jelas menyoroti maklumat yang mereka kumpulkan dan mengapa. Satu perkara penting yang perlu diingat ialah firma itu mengumpul alamat IP anda apabila anda menyertai untuk mengunci perkhidmatan DNS Pintar ke kediaman ini.

Untuk menjejaki anda, ia mesti sentiasa memeriksa alamat IP anda apabila anda menyambungkannya. Log sambungan ini boleh membenarkan pihak berkuasa untuk melancarkan serangan korelasi masa ke atas perkhidmatan, yang akan memusnahkan privasi anda. Walaupun ini adalah serangan yang sangat disasarkan yang hanya akan dijalankan oleh pihak berkuasa semasa melakukan penyiasatan jenayah, bergantung kepada model ancaman anda, mungkin cukup untuk membebaskan anda.

Ia juga menarik bahawa firma undang-undangnya berpangkalan di Kanada dan di mana sebarang pertikaian akan diselesaikan. Ini menunjukkan bahawa walaupun berdaftar di Seychelles di atas kertas, ia sebenarnya kehabisan Kanada. Sekali lagi, ini mungkin meletakkan sesetengah orang daripada perkhidmatan ini kerana undang-undang pengawasan invasif Kanada.

Penyulitan

Perkhidmatan VPN Proksi DNS Pintar menyediakan akses kepada beberapa protokol penyulitan yang berbeza; PPTP, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2, dan OpenVPN. Kedua-dua Mac dan iOS memberikan akses kepada IKEv2 dan L2TP / IPSec secara asli, yang bermaksud bahawa anda perlu menggunakan klien pihak ketiga untuk menyambungkan melalui OpenVPN.

Kedua-dua Windows dan Android menyediakan akses kepada penyulitan OpenVPN dari dalam klien tersuai dan pengguna boleh memilih antara UDP dan TCP. Pengguna juga boleh memilih untuk menukar kepada TCP melalui port 443 untuk menyembunyikan penggunaan VPN sebagai lalu lintas HTTPS biasa.

Pilihan penyulitan ini kuat, dan ketersediaan fail .ovpn bermaksud sesiapa sahaja boleh menyambung ke pelayan menggunakan OpenVPN jika mereka mahu. OpenVPN dilaksanakan dengan tetapan lalai piawai, yang bermaksud bahawa ia sesuai untuk tujuan privasi dan keselamatan tetapi tidak sama dengan VPN lain di pasaran. Tetapan tersebut ialah:

Saluran data: Blowfish-128 dengan HMAC SHA1 hash auth
Saluran kawalan: Blowfish-128 dengan jabat tangan RSA-2048 dan HMAC SHA1 hash auth. Tiada rahsia ke hadapan yang sempurna.

Laman web ini

Laman web Proksi DNS Pintar direka dengan sangat baik - bukan sahaja mudah untuk mengemudi tetapi juga mudah untuk mendapatkan banyak maklumat berguna tentang perkhidmatan ini. Mereka juga menyimpan rangkaian sosial mereka sehingga kini dengan maklumat yang berguna mengenai perkhidmatan serta berita streaming dan siri TV.

SmartDNSProxy_HomePage

Bahagian Blog membolehkan anda membaca artikel yang dikumpulkan dari al sekitar web, dan panduan berguna membolehkan anda menyediakan perkhidmatan Smart DNS atau VPN pada nombor untuk peranti.

Sokongan

Proksi DNS Pintar mempunyai 2 jenis sokongan: sembang langsung dan tiket / e-mel.

Sembang langsung sangat cepat untuk dijawab dan sangat membantu, namun, mereka kurang berpengetahuan tentang aspek teknikal syarikat dan terutama terdapat untuk pertanyaan umum. Sokongan tiket memenuhi jurang ini, dengan mempunyai sistem sokongan multi-tier, dan sama membantu dan menyokong.

SmartDNSProxy_Support

Proses ini

Mendaftar

Mendaftar ke Proksi DNS Pintar memerlukan Nama Penuh, alamat e-mel dan kata laluan anda. Untuk percubaan percuma selama 14 hari, anda tidak perlu memasukkan sebarang maklumat pembayaran tetapi selepas itu anda perlu. Bitcoin tidak diterima jadi anda perlu membayar sama ada melalui Paypal atau kad debit atau kad kredit.

Pelanggan Windows VPN

Tidak seperti beberapa pembekal SmartDNS yang lain, Smart DNS Proxy tidak mempunyai klien spoofing DNS sendiri. Ini bagus kerana ini bermakna komputer anda tidak tersumbat dengan perisian yang tidak perlu, tetapi tidak baik kerana jika perubahan IP anda (kekerapannya bergantung pada ISP anda), anda perlu melawat laman web mereka. Untuk menyelesaikan masalah yang terakhir, mereka mempunyai laman web yang anda boleh penanda buku yang akan mengemas kini IP anda secara automatik.

Ciri-ciri hebat Proxy DNS Pintar, yang tidak kita lihat di tempat lain ialah apabila anda menyambung ke pelayan yang anda pilih, anda boleh menonton mana-mana perkhidmatan penstriman tanpa perlu mengubah sebarang tetapan. Seperti yang dinyatakan, mereka mempunyai beberapa pelayan di seluruh dunia untuk membantu memberikan anda kelajuan terbaik.

SmartDNSProxy_Setup

Di mana perkhidmatan VPN bimbang pelanggan Windows tersuai boleh didapati, dan, walaupun apa yang dikatakan di laman webnya, ia tidak lagi di beta.

Pelanggan membenarkan pengguna untuk bertukar mudah antara protokol penyulitan dan untuk menyambung ke pelayan di 37 negara. Di samping itu, aplikasi ini dilengkapi dengan killswitch untuk menghalang anda membocorkan sebarang data ke ISP anda sekiranya sambungan VPN diturunkan secara tidak sengaja. Perlindungan kebocoran DNS dimasukkan secara lalai dan pengguna boleh menyambung melalui TCP melalui port 443 untuk menyembunyikan penggunaan VPN sebagai HTTPS dan memintas firewall ISP yang direka untuk menyekat VPN.

Platform lain

Proksi DNS Pintar mempunyai aplikasi untuk macOS, iOS, dan Android. Pelanggan Android menyediakan akses penuh ke penyulitan OpenVPN dan membolehkan orang untuk menukar protokol dan port. Pengguna Mac dan iOS perlu menggunakan klien OpenVPN pihak ketiga (TunnelBlick atau OpenVPN Connect) untuk melalui OpenVPN. Pelanggan asli Apple hanya menyediakan l2TP dan IKEv2.

Prestasi (Kelajuan, DNS dan Ujian IP)

Apabila menggunakan ciri DNS Pintar, perkhidmatan tersebut tidak menyediakan sebarang privasi. Oleh itu, kita melihat alamat IP kita sendiri apabila kita diuji untuk kebocoran menggunakan ipleak.net. Bagaimanapun, kami sangat gembira dengan ujian kebocoran DNS, kerana tidak seperti penyedia lain, satu-satunya hasil ialah alamat DNS yang diberikan kepada kami oleh perkhidmatan.

Memandangkan tiada penyulitan pada perkhidmatan DNS Pintar, tidak menghairankan bahawa tiada hampir penurunan kelajuan dalam sistem dan ini tetap konsisten tidak kira peranti atau perkhidmatan streaming yang kami gunakan.

SmartDNSProxy_PureSpeed SmartDNSProxy_SmartDNS_Speed
Kelajuan asli Kelajuan SmartDNS

Di mana kelajuan VPN prihatin, pengguna cenderung untuk mengadu bahawa perkhidmatan berada di sisi yang perlahan. Atas sebab ini, jika anda menginginkan VPN yang dapat memberikan kelajuan sambungan cepat kilat, kami akan cenderung untuk mengesyorkan mencari di tempat lain. Terdapat VPN yang lebih cepat di pasaran untuk kos yang sama.

DNS Pintar untuk semua peranti

Kelebihan besar SmartDNS melalui VPN ialah ia dapat menyokong rangkaian peranti yang lebih besar kerana melakukan penggunaan biasa setiap hari. Proksi DNS Pintar sepenuhnya menggunakan fakta ini dan oleh itu telah menetapkan panduan untuk pelbagai peranti termasuk penghala, komputer, kotak set-top, konsol permainan, dan juga TV Pintar.

Kami memberi ujian pada kedua SmartTV dan Router kami, yang kedua-duanya adalah mudah untuk ditubuhkan, dan seperti yang diharapkan ia menyebabkan sama sekali tidak ada masalah dan kami tidak dapat melihat perbezaan dalam kelajuan internet atau kualiti penstriman.

Kesimpulannya

Keseluruhan Proxy DNS Pintar mungkin merupakan syarikat SmartDNS yang terbaik yang telah kami uji terima kasih kepada harga yang rendah, kemudahan penggunaan dan sokongan yang hebat. Walaupun sesetengah orang mungkin dimatikan oleh kekurangan perisian / aplikasi berkaitan dengan SmartDNS (terutamanya cara mereka melaksanakannya) kami fikir ini hebat.

Lebih-lebih lagi, penambahan perkhidmatan VPN penuh termasuk dalam kos langganan yang sama adalah keuntungan besar untuk perkhidmatan ini yang menjadikannya sesuai untuk sesiapa yang memerlukan VPN untuk mendapatkan privasi dan keselamatan semasa berada di WiFi awam. Walaupun asas mungkin firma di Kanada mungkin meletakkan sesetengah orang, realitinya ialah VPN ini mungkin akan memberikan privasi yang mencukupi untuk kebanyakan orang.

Walau bagaimanapun, log sambungan yang disimpan di sebelah alamat IP mungkin meletakkan beberapa orang bergantung kepada model ancaman mereka. Secara keseluruhannya, kami boleh mengesyorkan perkhidmatan ini kepada sesiapa yang ingin membuka sekatan banyak kandungan dari seluruh 37 negara di mana ia mempunyai pelayan.

Mungkin satu-satunya kelemahan dari perkhidmatan ini ialah kelajuan sambungan perlahan yang dilaporkan pada VPN. Walau bagaimanapun, jika sekatan membuka kunci kandungan secara murah melalui Smart DNS adalah keperluan utama anda, dan anda mungkin hanya akan menggunakan VPN untuk mendapatkan keselamatan di WiFi umum, perkhidmatan ini patut dipertimbangkan.

Lawati Proksi DNS Pintar »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me