VPNTunnel

 • Harga

  Dari $ 2.99
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
4 daripada 10

Ringkasan

VPNTunnel adalah perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) milik Sweden yang berkembang pesat yang berpusat di Seychelles. Syarikat ini mempunyai kehadiran yang sangat kuat di Eropah. Walau bagaimanapun, senarai pelayannya juga termasuk lokasi di Amerika Latin. Ini menjadikannya salah satu perkhidmatan terbaik untuk rantau ini, yang sering diabaikan oleh industri VPN.

Perkhidmatan VPN ini memberikan anda pilihan capaian. Ini termasuk pilihan aplikasi tersuai untuk peranti Windows, Android, dan iOS, atau klien OpenVPN standard untuk senarai sistem pengendalian yang lebih panjang. Untuk mendapatkan maklumat tentang cara mengakses VPN ini, baca ulasan kami.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Seychelles (berpusat di Sweden)
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  32

PROS VPNTunnel

 • Jaminan wang balik tujuh hari
 • Percubaan percuma selama tiga hari
 • Aplikasi tersuai untuk Windows, Android, dan iOS
 • Aplikasi OpenVPN pihak ketiga untuk Windows, Mac OS X, macOS, dan Linux
 • Peruntukan lima sambungan serentak
 • Tiada log

CONS VPNTunnel

 • Apl tersuai tidak tersedia untuk Mac
 • Tiada suis bunuh
 • Perkongsian fail tidak dibenarkan

Lawati VPNTunnel »


Harga dan Rancangan

VPNTunnel adalah salah satu VPN paling murah dalam industri. Kadar diskaun satu tahun amat murah apabila dikira secara bulanan. Tempoh langganan tiga bulan juga boleh didapati, walaupun tidak banyak didiskaunkan sebagai pelan setahun.

Setiap tempoh langganan layak mendapat jaminan wang balik selama tujuh hari. Langganan melayakkan anda menyambung sehingga lima peranti sekaligus. Walau bagaimanapun, perkongsian akaun dilarang.

Syarikat menerima pelbagai jenis kaedah pembayaran, termasuk kad kredit, PayPal, Bitcoin, dan pemindahan bank.

Laman web VPNTunnel tidak akan memberitahu anda, tetapi ProPrivacy.com akan: anda boleh mendapatkan percubaan percuma selama tiga hari VPNTunnel jika anda menulis kepada pasukan sokongan melalui halaman Hubungi Kami di laman web ini.

ciri-ciri

Ciri-ciri pakej syarikat adalah:

 • Lebih daripada 800 pelayan di 31 negara
 • Aplikasi proprietari untuk Windows, Android, dan iOS
 • Aplikasi berbilang bahasa untuk OpenVPN
 • Protokol Terowong Titik ke Titik (PPTP), Protokol Sokongan Terowong Soket (SSTP), dan Protokol Terowong Lapisan 2 (L2TP) disediakan untuk persediaan manual
 • Tiada log aktiviti
 • Peruntukan lima sambungan serentak
 • Tiada had saluran data
 • Laman web berbilang bahasa

Rangkaian pelayan mempunyai kehadiran yang kuat di Eropah. Ia juga mempunyai beberapa lokasi hebat di Amerika Latin, termasuk Brazil, Argentina, dan Panama.

Lawati VPNTunnel »

Keselamatan

VPNTunnel menawarkan PPTP, SSTP, dan L2TP / Internet Protocol Security (IPSec) untuk setup manual. Pemilik komputer macOS perlu memperhatikan bahawa PPTP tidak disokong oleh sistem operasi. Laman web VPNTunnel menyatakan bahawa OpenVPN tidak tersedia untuk peranti iOS dan Android. Sebaliknya, ia memberikan arahan persediaan VPN manual bagi sistem operasi tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat antara muka GUI OpenVPN yang tersedia secara percuma untuk sistem pengendalian. Oleh itu, anda sekurang-kurangnya harus memasang versi itu mencuba pada telefon pintar atau tablet anda.

Secara kebetulan, sebaik sahaja saya melanggan perkhidmatan, saya dapati terdapat aplikasi khusus yang tersedia untuk Windows, Android dan iOS. Nampaknya kenyataan di laman FAQ laman adalah ketinggalan zaman.

Pelaksanaan OpenVPN menggunakan penyulitan Blowfish dengan kunci 128-bit. Kebanyakan VPN menggunakan kunci 256-bit dengan enkripsi Advanced Encryption Standard (AES). AES dicipta untuk kerajaan AS. Ia adalah sistem penyulitan yang paling selamat di dunia. Walau bagaimanapun, ada yang tidak percaya kerana penglibatan kerajaan AS dalam penciptaannya. Blowfish adalah alternatif yang dihormati. Tiada siapa yang pernah memecahkannya.

Kunci penyulitan yang lebih lama menjadikannya lebih sukar untuk retak penyulitan. Program komputer hanya boleh berfungsi melalui setiap kombinasi kunci yang mungkin dalam percubaan kekerasan untuk mencari kunci. Walau bagaimanapun, semakin lama kunci, semakin lama ia akan mengambil kunci untuk mendapatkan kunci dengan kaedah ini. Oleh itu, ia memerlukan masa yang lebih lama untuk memecahkan kunci 256-bit daripada kunci 128-bit. Penyokong kunci 128-bit menunjukkan bahawa Blowfish dengan kunci 128-bit tidak pernah retak. Menggunakan kekunci 256-bit mencipta banyak pemprosesan tambahan, menggunakan kapasiti CPU dan mewujudkan kelewatan yang lama dalam proses komunikasi. Ini adalah sekeping kejuruteraan yang tidak perlu, apabila matlamatnya adalah untuk memperbaiki sistem yang tidak dapat dikalahkan.

Penyulitan OpenVPN

 • Cipher: Blowfish-128
 • Data Auth: HMAC SHA1
 • Handshake: RSA-2048
 • Kawalan Pengarang: HMAC SHA1
 • Majukan Kerahsiaan: DHE-2048

Log & Undang-undang

 • Sambungan: Tiada
 • Trafik: Tiada
 • Negara: Ok

Kekunci penyulitan Blowfish perlu diedarkan kerana kunci yang sama menyulitkan dan menyahsulit mesej, jadi kedua-dua pihak dalam sambungan harus memiliki kunci yang sama. Tugas pengedaran utama penyulitan data berpotensi menjadi titik lemah dalam sistem keselamatan mana pun. OpenVPN menggunakan sistem kunci awam untuk fasa ini. Dalam senario ini, kunci yang berbeza menyahsulit mesej dan adalah mustahil untuk meneka kunci penyahsulitan jika anda mempunyai kunci penyulitan. Ini bermakna pemilik kunci boleh membuat kunci penyulitan awam. Kunci awam ini ditulis pada sijil keselamatan, yang juga bertindak sebagai kaedah pengesahan.

Sijil keselamatan diadakan pada pelayan berasingan. Perkara pertama yang akan dilakukan klien apabila menyambung ke pelayan adalah menyulitkan mesej menggunakan kunci awam yang ditulis pada sijil. Jika pelayan boleh menyahsulit mesej itu dan membalasnya, ia telah membuktikan identitinya. Seorang penggodam yang memintas mesej itu tidak akan dapat menyahsulit mesej.

Cip cip RSA yang digunakan oleh VPNTunnel mempunyai kunci 2048-bit. Ini adalah piawaian untuk industri VPN. Walau bagaimanapun, pangkat utama syarikat telah memutuskan untuk bergerak ke kunci 4096-bit, hanya untuk selamat.

Satu masalah besar dengan penggunaan antara muka GUI OpenVPN standard ialah VPNTunnel tidak dapat memasukkan ciri-ciri keselamatan tambahan. Pembekal VPN dengan aplikasi mereka sendiri biasanya menulisnya ke dalam perisian tersuai mereka. Langkah keselamatan utama, yang benar-benar meningkatkan pelaksanaan OpenVPN standard, adalah suis bunuh (untuk menghalang internet jika sambungan ke VPN dipecahkan). Satu lagi ciri keselamatan yang bagus ialah perlindungan WiFi automatik. Ini amat penting untuk peranti mudah alih.

Privasi

Dasar privasi VPNTunnel adalah salah satu yang terbaik dalam industri. Ia tidak menyimpan sebarang log. Hanya kira-kira semua VPN mengatakan bahawa, tetapi kemudian cetak halus memberikan fakta bahawa mereka sebenarnya menyimpan log. Bukan sahaja VPNTunnel tidak menyimpan log aktiviti, tetapi juga tidak menyimpan sebarang log sambungan. Isu log sambungan adalah satu aspek yang banyak syarikat VPN gagal.

Cetakan baik VPNTunnel bercakap dengan keyakinan mengenai pelayannya di Sweden. Syarikat itu bermula di Sweden. Pemilik dan pengendali jelas masih mempunyai minat yang besar di negara itu, walaupun basis operasional servis kini berada di Seychelles.

Pasukan polis boleh dengan mudah mendapatkan perintah mahkamah untuk memaksa syarikat VPN menyerahkan rekod mereka. Kehadiran log sambungan, yang mengandungi alamat IP dan cap waktu menunjukkan ketika anda aktif, sudah cukup untuk membolehkan pendakwa mengesan anda. Jadi ketiadaan log sambungan di VPNTunnel sangat, sangat baik.

Malangnya, syarikat itu kemudian menyatakan bahawa dasar yang sangat baik ini hanya berlaku kepada pelayannya di Sweden. Kenyataan dasar privasi di laman FAQ tapak web VPNTunnel merujuk pembaca kepada syarat dasar perkhidmatan dan privasi dasar syarikat untuk prosedur pembalakan yang dikuatkuasakan di pelayan di negara lain. Walau bagaimanapun, kedua-dua halaman ini tidak menjelaskan dasar pembalakan di negara-negara selain Sweden. Dasar privasi mengisytiharkan bahawa syarikat itu tidak mengumpul maklumat peribadi mengenai pelanggannya. Walau bagaimanapun, tidak ada rujukan khusus terhadap alamat alamat IP pengguna VPNTunnel.

Malangnya, syarat perkhidmatannya secara jelas mengharamkan muat turun fail yang dilindungi hak cipta. Oleh itu, anda tidak harus melanggan perkhidmatan ini jika anda memerlukan perlindungan untuk mengurai.

Sokongan

Pasukan sokongan pelanggan dapat dicapai melalui layanan chat langsung di situs web. Perkhidmatan ini tidak selalu dikendalikan. Pemberitahuan mengenai sama ada seseorang yang menghadiri sembang langsung dipaparkan di bahagian bawah kanan laman web.

Sekiranya tidak ada orang di meja bantuan, anda boleh meninggalkan mesej sama ada dengan mengklik notis, atau dengan pergi ke halaman hubungan tapak.

Anda juga boleh menghubungi pasukan sokongan melalui e-mel.

Halaman FAQ adalah saluran sokongan lain. Walau bagaimanapun, maklumat yang ada lebih banyak ditujukan kepada pelanggan yang berpotensi, bukannya menjadi penyelesaian penyelesaian masalah.

Proses ini

Mendaftar

Apabila anda sudah bersedia untuk melanggan, klik pada Perintah di bar menu teratas tapak. Klik pada tempoh langganan yang anda ingin beli dan masukkan alamat e-mel anda. Jangan masukkan alamat e-mel palsu. Anda memerlukan akses ke akaun e-mel yang anda masukkan ke dalam bidang ini kerana e-mel pengesahan akan dihantar kepadanya. Anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan ini sehingga anda telah mengesahkan alamat e-mel anda. Sekiranya anda marah bahawa keperluan ini menjejaskan identiti anda, buatlah akaun webmail pembakar untuk komunikasi dengan VPNTunnel.

Anda mempunyai banyak pilihan pembayaran. Bahagian pembayaran skrin menyesuaikan mengikut jenis pembayaran yang anda pilih. Saya pergi ke PayPal.

Pastikan anda tidak menyahtanda "Dayakan Langganan" pilihan. Jika tidak, anda mempunyai perjanjian pengebilan berulang.

Sebagai pengguna PayPal, saya diminta untuk log masuk ke akaun saya dan meluluskan pembelian. Caj ini dinilai dalam dolar AS. Saya mempunyai dolar dalam akaun PayPal saya, jadi urus niaga ini mudah. Jika anda tidak mempunyai dolar, wang itu akan diambil dari apa sahaja mata wang anda dalam akaun PayPal anda dan ditukarkan secara automatik kepada dolar. Jika anda membatalkan langganan, PayPal mengira bayaran balik sebagai penghapusan transaksi. Oleh itu, jika anda dibayar dari akaun yang berada dalam mata wang yang berbeza, anda akan menerima kembali jumlah yang sama. Ini terpakai walaupun kadar pertukaran dolar berubah antara anda membayar untuk perkhidmatan dan mendapatkan bayaran balik.

Selepas proses pembayaran selesai, saya telah ditunjukkan halaman Terima Kasih.

Mesej di laman ini bimbang saya kerana memberitahu saya bahawa saya boleh membatalkan perjanjian pengebilan ulang. Walau bagaimanapun, saya telah tidak memeriksa "Dayakan Langganan" kotak, jadi tidak sepatutnya caj pengulangan diletakkan pada akaun saya. Saya menyemak akaun PayPal saya. Tidak ada entri pembayaran berulang untuk Penyelesaian Jualan Dalam Talian, yang merupakan nama bil yang digunakan oleh VPNTunnel.

Klik pada butang dalam skrin Terima Kasih untuk menyediakan akaun dan muat turun perisian VPN. Sebaik sahaja anda membuat nama pengguna dan kata laluan anda, anda mendapat akses ke kawasan klien laman web. Di sinilah anda boleh memuat turun aplikasinya.

Yang menjengkelkan, proses pemasangan aplikasi memerlukan anda untuk memulakan semula komputer anda.

Anda akan menerima tiga e-mel mengenai langganan anda. Yang pertama berkaitan dengan akaun anda dan mempunyai butang pengesahan di dalamnya. Anda perlu mengesahkan alamat e-mel anda sebelum perkhidmatan akan berfungsi. E-mel kedua hanya terima kasih. Yang ketiga ialah resit daripada anda pemproses pembayaran.

VPNTunnel Windows VPN Client

Proses pemasangan harus membuat pintasan pada desktop anda. Klik untuk membuka aplikasi VPNTunnel.

Nama pengguna dan kata laluan anda untuk apl tersebut adalah kelayakan yang anda tetapkan sebaik sahaja anda membayar untuk perkhidmatan tersebut. Anda hanya perlu masukkan mereka kali pertama anda mengakses aplikasinya. Selepas itu, sistem akan log masuk secara automatik.

Aplikasi ini dibentangkan dengan baik dan anda tidak perlu menjadi pakar untuk menggunakannya. Bahagian atas skrin menunjukkan lokasi semasa anda. Anda kemudian mempunyai senarai drop-down yang memberi anda pilihan protokol VPN. Ini adalah ciri yang hebat, tetapi pertaruhan terbaik anda adalah untuk meninggalkan tetapan itu pada lalainya, iaitu OpenVPN melalui Pengguna Datagram Protocol (UDP). Tugas anda yang lain ialah memilih lokasi dan tekan Sambungkan.

Pilihan tetapan aplikasinya adalah terhad. Ia akan menjadi sangat baik untuk melihat suis bunuh dan perlindungan WiFi automatik. Walau bagaimanapun, dengan mengaktifkannya "Mulakan program dengan Windows" dan "Sambung semula secara automatik jika sambungan dijatuhkan," anda boleh mendapat cukup dekat dengan dua keperluan tersebut.

Anda juga boleh menukar tetapan bahasa aplikasi. Terdapat pilihan untuk bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Rusia, Sepanyol, dan Sweden.

Lebih jauh di skrin adalah pilihan untuk menentukan port yang sambungan anda pergi ke. Walau bagaimanapun, anda mungkin boleh meninggalkan mereka sendiri melainkan anda seorang pakar rangkaian.

Prestasi (Kelajuan, DNS, WebRTC dan Ujian IPv6)

Saya menjalankan ujian kelajuan pada perkhidmatan VPNTunnel menggunakan OpenVPN berbanding UDP.

Dalam setiap kes, saya menjalankan lima ujian berjalan dengan testmy.net dari lokasi di Caribbean. Sambungan ke AS telah dibuat ke pelayan di Miami. Ujian UK pergi ke pelayan di London.

Saya menggunakan IPLocation.net untuk menguji lokasi sebenar pelayan VPNTunnel yang saya akses. Saya mula-mula memilih pelayan VPN di New York. Aplikasi ini melaporkan lokasi baru saya sebagai Parsippany, New Jersey. Ini bukan betul-betul New York, tetapi ia cukup dekat. IPLocation mengumpul hasil dari lima sistem lokasi geo. Dua daripada mereka melaporkan lokasi sebenar saya di Parsippany, New Jersey, satu memutuskan bahawa saya berada di Newark, New Jersey, yang lain berkata saya berada di Garwood, New Jersey, dan pemikiran terakhir saya di New York City.

Saya terputus dari pelayan dan disambung semula. Kali ini, aplikasi memberitahu saya bahawa saya berada di New York City. IPLokasi melaporkan lokasi saya sebagai New York Garden City (dua undi), Westbury di New York, Lingwood, Texas, dan City of London di UK.

Untuk pelayan VPN Utara Amerika kedua, saya mahu mencuba lokasi di Kanada. Oleh itu, saya mengakses pelayan VPNTunnel di Toronto. Walau bagaimanapun, sambungan gagal. Saya cuba lokasi VPNTunnel di Montreal sebaliknya. Hanya satu ahli panel IPLokasi yang melaporkan lokasi ini sebagai Montreal. Tiga berfikir bahawa saya berada di Saint Quentin, New Brunswick, dan satu menyatakan bahawa saya berada di Carvel, Alberta.

Kelajuan yang dilaporkan untuk lokasi Montreal saya sangat perlahan sehingga mereka kelihatan tidak realistik, jadi saya terputus dan kemudian mencuba lagi. IPLocation datang dengan keputusan yang sama. Kelajuan masih perlahan. Saya mengambil semua langkah yang mungkin untuk memberikan VPNTunnel peluang yang adil dan mengetepikan kemungkinan bahawa hasilnya tidak terjejas secara tidak adil oleh faktor lain. Walau bagaimanapun, ujian kelajuan pelayan Kanada adalah sangat teruk setiap kali.

VPNTunnel mempunyai tiga pelayan di UK. Salah satu daripada mereka ditala untuk BBC iPlayer. Oleh kerana saya mahu menguji kebolehan perkhidmatan untuk masuk ke perkhidmatan streaming video dari luar negara, saya memilih pilihan itu. Hasil IPLokasi apabila saya disambungkan ke pelayan ini benar-benar di seluruh peta. Salah satu daripada lima perkhidmatan pengesanan yang mendasari itu memikirkan bahawa saya berada di Johannesburg, Afrika Selatan. Satu perkhidmatan pengesanan memberitahu saya bahawa saya berada di Maidenhead dan yang lain mengatakan bahawa saya berada di Bromley - dua lokasi di Kent, di UK. Dua lagi perkhidmatan melihat bahawa saya berada di UK, tetapi tidak dapat menyebut lokasi tepat saya.

Malangnya, kelajuan yang ditawarkan oleh pelayan itu terlalu rendah untuk menyiarkan video.

Saya tidak dapat membuat sambungan dengan pelayan VPNTunnel di London, jadi saya berhubung dengan pelayan Coventry. Lima perkhidmatan IPLocation meletakkan pelayan ini di Coventry atau Rugby, yang bersebelahan.

Kelajuan muat turun VPNTunnel

Kelajuan muat naik VPNTunnel

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah, dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi.

Pelayan New York dan Coventry memberikan prestasi kelajuan yang baik untuk muat turun dan untuk muat naik.

Saya melakukan lebih banyak ujian dengan ipleak.net semasa saya disambungkan ke pelayan VPNTunnel di New York, untuk memeriksa kebocoran Sistem Nama Domain (DNS) dan bug Web Real Time Komunikasi (WebRTC). Laman ini melaporkan lokasi saya sebagai Parsippany, New Jersey dan menemui panggilan kepada hanya dua pelayan DNS. Salah satunya adalah di Arizona dan yang lain di Sweden. Ini tidak biasa. Walau bagaimanapun, tidak memberikan lokasi sebenar saya di Republik Dominika.

Semasa masih bersambung ke pelayan New York, saya mengakses tapak ujian doileak.net. Ini juga mengesan lokasi saya sebagai di AS. Laman ujian ini tidak dapat menemui kebocoran WebRTC atau kebocoran DNS.

Pembekal Perkhidmatan Internet saya tidak menggunakan alamat Protokol Internet 6 (IPv6), jadi saya tidak dapat menguji kebocoran IPv6.

Perkhidmatan Streaming

Saya menguji akses kepada beberapa perkhidmatan penstriman video untuk memeriksa sama ada VPNTunnel boleh mengelakkan blok akses luar negara mereka. Semasa bersambung ke pelayan New York, saya tidak dapat memuatkan laman web Netflix. Kesalahan yang dikembalikan oleh penyemak imbas saya menyatakan bahawa laman web itu mengambil masa terlalu lama untuk bertindak balas. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, saya dapat mengakses Yahoo dan Facebook tanpa masalah. ABC melihat VPN dan enggan menyampaikan video. Saya juga tidak dapat menonton video di NBC, yang buruk kerana sistem pengesanan VPN tapak mempunyai bar yang sangat rendah.

Saya berhubung dengan pelayan VPNTunnel yang ditetapkan untuk akses kepada BBC iPlayer. Walau bagaimanapun, BBC melihat VPN dan tidak membenarkan saya menonton video. Netflix UK juga enggan memberikan saya sebuah video. Channel 4 membenarkan saya menonton. Walau bagaimanapun, kelajuan pemindahan terlalu perlahan dan main balik dijeda untuk jangka masa yang lama.

Pelayan Coventry mempunyai kelajuan yang lebih baik, jadi saya dapat menonton video dari laman web Channel 4 dengan selesa. Walau bagaimanapun, Netflix UK dan BBC iPlayer masih tidak akan membiarkan saya menonton.

Platform Lain

Aplikasi peribadi VPNTunnel tersedia untuk peranti Windows, Android, dan iOS.

VPNTunnel boleh digunakan dengan antara muka GUI OpenVPN pada Windows, Mac OS X, macOS, dan Linux. Syarikat menyatakan bahawa sistem OpenVPN tidak tersedia kepada pengguna peranti mudah alih. Walau bagaimanapun, terdapat antara muka OpenVPN yang tersedia secara percuma untuk sistem operasi iOS dan Android. Antara muka OpenVPN ini bergantung kepada fail OVPN untuk mengkonfigurasi sambungan ke pelayan. Fail OVPN yang dibekalkan oleh VPNTunnel harus serasi dengan mana-mana sumber terbuka, antara muka OpenVPN bukan proprietari.

VPNTunnel menjalankan pelayan PPTP, SSTP, dan L2TP yang boleh disambung oleh pelanggan dengan menyediakan VPN secara manual pada sistem operasi mereka. PPTP tidak disokong dalam macOS, tetapi ia boleh digunakan pada Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Linux. SSTP dan L2TP boleh digunakan pada semua sistem operasi dan juga pada macOS.

Kajian Semula VPNTunnel: Kesimpulan

VPNTunnel ternyata perlu mengemas kini tapak webnya kerana tidak menyebutkan aplikasi tersuainya di mana saja di halaman jualannya. Kehadiran aplikasi ini hanya dijelaskan setelah anda mendaftar. Pemilik peranti mudah alih tidak akan peduli untuk melanggan perkhidmatan ini kerana laman web itu memberitahu mereka bahawa hanya ada PPTP dan L2TP yang tersedia untuk mereka dan mereka perlu menyediakan VPN secara manual, yang tidak benar.

Anda harus mengelakkan VPNTunnel jika anda ingin memuat turun fail dengan torrents kerana istilah perkhidmatan melarang penggunaan rangkaian untuk aktiviti ini. VPN juga tidak digunakan untuk cuba mendapatkan perkhidmatan streaming dari luar negara.

Saya suka:

 • Jaminan wang balik tujuh hari
 • Tapak dan aplikasi berbilang bahasa
 • Menerima PayPal dan Bitcoin
 • Data tidak terhad
 • Sembang dalam talian untuk sokongan

Saya tidak pasti tentang:

 • Sembang dalam talian jarang dikendalikan

Saya benci:

 • Ban pada peer-to-peer (P2P) muat turun
 • Beberapa pelayan tidak tersedia
 • Sesetengah pelayan sangat perlahan
 • Tidak boleh masuk ke banyak perkhidmatan penstriman video

Adalah mengesahkan bahawa VPNTunnel menawarkan percubaan percuma selama tiga hari tetapi hanya membuat maklumat tersebut tersedia kepada pelanggan selepas mereka telah membayar. Mungkin syarikat itu tidak mahu prestasi pelayan yang banyak diturunkan kepada pelanggan berpotensi.

Lawati VPNTunnel »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me