Kerja basikal


Kerja basikal
adalah pengurus kata laluan selamat yang menyediakan penyulitan end-to-end yang kuat. Ia dibangunkan oleh Aii Corporation dan kedua-duanya berasaskan dan dihoskan di Helsinki, Finland. Finland dianggap tempat yang baik untuk perkhidmatan privasi yang akan didasarkan, kerana kerajaan Finlandia sangat berupaya dari segi arahan pengekalan data. Di samping itu, Finland bukanlah sebahagian daripada Sembilan Mata yang lebih besar atau perjanjian pengawasan 14 Mata.

ProPrivacy.com Markah
6.2 daripada 10

Ringkasan

Passwork adalah perkhidmatan yang ditujukan terutamanya kepada pasukan dan perniagaan, namun ia juga sesuai untuk pengguna bersendirian. Malangnya, pengurus kata laluan ini bukan sumber terbuka, yang pasti akan meletakkan beberapa orang dari perkhidmatan tersebut. Dalam kajian ini, kami akan melihat dengan lebih dekat perkhidmatan ini untuk memutuskan sama ada ia bernilai membelanjakan wang anda pada langganan. Atau adakah lebih baik untuk berpegang pada pengurus kata laluan sumber terbuka yang selamat.

Gambaran Keseluruhan Passwork

Sudah menjadi semakin sukar untuk mengingati kata laluan unik yang mantap untuk semua akaun dan perkhidmatan dalam talian yang kami gunakan. Di sinilah pengurus kata laluan seperti Passwork direka untuk membantu. Passwork adalah pengurus kata laluan yang mudah yang melindungi kata laluan klien anda menggunakan penyulitan.

Dengan mengingati kata laluan anda bagi pihak anda, anda bebas untuk menetapkan kata laluan yang sukar untuk semua akaun anda. Dan kerana perkhidmatan menyediakan penyulitan akhir untuk semua kata laluan anda, anda tidak perlu risau tentang butiran masuk sensitif anda yang disimpan dalam keadaan rentan.

Pengguna internet boleh memilih untuk mencuba Passwork.me secara percuma selama lima hari. Pelan percuma menyediakan akses kepada semua ciri utama perkhidmatan. Di luar itu, pengguna perlu membayar $ 1.50 setiap pengguna - sebulan. Tiada diskaun yang boleh didapati untuk berbilang pengguna, bermakna jika anda mahu sekumpulan 25 orang menggunakan Passwork, anda perlu membayar $ 450 setahun.

Harga Pas Passwork

Ini adalah format langganan yang agak mahal dan luar biasa, yang berfungsi sangat mahal jika anda menggunakan Passwork untuk pasukan. Walau bagaimanapun, manfaat Passwork untuk pasukan boleh menjadikan perkhidmatan ini menarik kepada sesetengah perniagaan meskipun terdapat kos yang tinggi.

Ciri-ciri Apa Tawaran Passwork?

Langganan untuk Passwork akan memberi anda ciri utama berikut:

 • Pengurusan kata laluan selamat dengan pengetahuan sifar
 • Penyulitan AES 256 yang kuat untuk menyimpan dan menghantar kata laluan dengan selamat
 • Aplikasi untuk semua platform
 • Sambungan Chrome dan Firefox
 • Ciri mengisi borang automatik (menggunakan pelanjutan penyemak imbas)
 • Portal awan untuk akses mudah ke kata laluan dari mana-mana sahaja
 • Ciri label dan carian untuk mencari kata laluan dengan berkesan
 • Kata laluan import dan eksport dengan mudah
 • Log masuk sekali klik untuk laman web dan perkhidmatan
 • Menjemput rakan sepasukan untuk peti masuk kata laluan dan folder
 • Persediaan keizinan khusus untuk peti dan folder
 • Jejaki perubahan kata laluan dan kembali ke kata laluan lama jika perlu (versi)
 • Cari dan kemas kini kata laluan yang lemah
 • Diri sendiri pelayan kata laluan anda sendiri untuk mengelakkan menggunakan pelayan Passwork

Bagaimana untuk menubuhkan Passwork

Kami memutuskan untuk menguji pengurus kata laluan ini menggunakan percubaan percuma selama 5 hari. Berita baiknya ialah sesiapa sahaja boleh menguji Passwork tanpa perlu menyerahkan butiran kad mereka. Ini adalah sentuhan yang bagus.

Menetapkan akaun sangat mudah. Lawati laman web dan sertai menggunakan alamat e-mel yang sah. Apabila membuat akaun, firma itu mengingatkan anda bahawa jika anda terlupa kata laluan induk anda, anda tidak akan dapat mengakses kata laluan lagi.

Borang pendaftaran kerja berpasukan

Ini adalah satu-satunya kelemahan penyulitan end-to-end pelanggan sejati. Walau bagaimanapun, semasa tidak dapat mendapatkan kata laluan boleh meletakkan beberapa orang; ini sebenarnya salah satu kelebihan keselamatan utama dalam perkhidmatan ini.

Sebaik sahaja anda telah mendaftar, anda akan dilog masuk secara automatik dan boleh mula menggunakan pengurus kata laluan secara percuma. Sesiapa sahaja yang ingin menggunakan pelanjutan penyemak imbas atau apl khusus untuk Android atau iOS boleh mengaksesnya dengan mengklik ikon tetapan di sebelah kiri atas diikuti oleh Permohonan.

Kami memuat turun pelanjutan Chrome dan aplikasi Android untuk memberikannya satu ujian. Kedua-dua dimuat turun dan dipasang tanpa sebarang masalah. Menyelaraskan kata laluan dari pelayan adalah mungkin kerana anda boleh menggunakan kata laluan induk anda untuk menyahsulit kata laluan tidak kira versi Passwork anda berada pada.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa sesiapa sahaja yang ingin mengemas kini kata laluan induk mereka boleh melakukannya dengan memasukkan kata laluan lama mereka dan menetapkan yang baru. Ini memastikan bahawa jika anda percaya kata laluan induk anda telah dikompromi, anda boleh mengemas kini kemudian untuk menampung seluruh kebiasaan kata laluan anda.

Kami mengesyorkan sentiasa menggunakan kata laluan tuan unik yang anda tidak gunakan dengan mana-mana akaun atau perkhidmatan lain. Dan amat mengesyorkan bahawa anda menggunakan kata laluan akaun yang berlainan dan Kata Laluan Guru (atau jika anda meletakkan kata laluan pada risiko).

Untuk membantu memilih kata laluan induk yang kuat, lihat pemeriksa kekuatan kata laluan kami di bawah:

Meter Kata Laluan

Skor terperinci akan datang ke sini

Adakah Passwork Mudah Digunakan?

Sebaik sahaja anda telah mencipta akaun dan menetapkan kata laluan utama anda secara automatik dilog masuk ke portal web dan boleh mula menyimpan kata laluan ke pangkalan data anda.

Passwork mempunyai penjana kata laluan automatik, yang bermaksud bahawa anda tidak perlu memikirkan kata laluan selamat untuk akaun anda sendiri. Kata laluan automatik adalah 15 aksara panjang dan mereka terdiri daripada rentetan aksara dan angka, huruf besar dan simbol atas dan huruf rawak. Ini adalah ideal kerana Passwork akan mengingati kata laluan untuk anda.

Kami bermula dengan membuat peti besi untuk kata laluan kami di sebelah kiri. Untuk melakukannya klik pada tanda "Plus" di sebelah bilik kebal dan masukkan nama untuk peti besi anda.

Buat peti besi

Untuk menambah kata laluan klik pada biru Tambah Kata Laluan butang pada skrin utama. Anda boleh menambah kata laluan ini ke peti besi peribadi anda.

Menambah kata laluan

Kami memutuskan untuk menambah kata laluan untuk akaun Facebook kami untuk menguji perkhidmatan itu. Bagi sesiapa yang menubuhkan akaun dalam talian buat pertama kalinya, pilihan untuk menyalin kata laluan ke papan klip anda tersedia - supaya anda boleh memasukkan kata laluan yang dijana secara automatik ke laman web yang anda buat semasa anda pergi.

Sebaik sahaja kata laluan telah ditetapkan, ia akan muncul di peti besi anda supaya anda boleh menyalinnya ke dalam bentuk bila-bila masa yang anda pilih. Kami memutuskan untuk melabel kata laluan Facebook kuning (yang kami memutuskan akan menjadi warna untuk semua kata laluan media sosial kami).

Facebook dalam pangkalan data

Kami menuju ke Facebook untuk pergi menggunakan sambungan Chrome untuk mengakses kata laluan kami untuk Facebook. Mengklik pelanjutan dari laman utama Facebook membawa kata laluan kami dari peti besi dalam tetingkap baru.

Passwork dengan Facebook

Mengklik pada simbol biru di sebelah kanan Facebook auto-mengisi kata laluan anda ke dalam borang login dan membolehkan anda secara automatik log masuk ke akaun anda tanpa perlu melakukan apa-apa. Fungsi autofill ini sangat ideal dan menjadikan pengurus kata laluan ini hebat untuk pemula yang tidak ingin mengelak menyalin dan menyisipkan kata laluan secara manual dari peti besi mereka.

Untuk mempercepatkan perkara, kami memutuskan untuk mengimport beberapa kata laluan dari pengurus kata laluan lama kami. Kebanyakan pengurus kata laluan membolehkan anda mengimport kata laluan melalui fail CSV, dan Passwork tidak berbeza.

Untuk mula mengimport kata laluan anda, ketik dahulu ke pengurus kata laluan lama anda dan eksportnya melalui fail CSV supaya mereka disimpan pada cakera keras anda. Sekarang klik pada ikon menu di sebelah Tambah kata laluan butang pada skrin utama Passwork, dan pilih Import Data.

Import data

Setelah skrin seterusnya dibuka, anda akan diberi pilihan untuk mengimport fail CSV anda.

Pilih fail

Kami mendapati fungsi berfungsi tanpa masalah, dan kami dapat mengimport kata laluan yang kami dieksport dari Chrome demi perbicaraan. Ciri ini hebat untuk sesiapa sahaja yang ingin pergi dari satu pengurus kata laluan kepada yang lain dengan cepat dan tanpa tekanan.

Sesiapa yang tertanya-tanya sama ada mereka boleh mengeksport kata laluan akan senang mendengar bahawa fungsi terbalik juga boleh didapati. Jadi, jika anda memutuskan untuk meninggalkan Passwork di belakang untuk pengurus kata laluan yang berbeza - anda akan dapat memindahkan kata laluan anda dengan jayanya. Untuk berbuat demikian, buka tetapan dan bawah Pengurusan pilih Data eksport. Kini anda boleh memasukkan kata laluan induk anda untuk mengeksport semua kata laluan anda sebagai fail CSV.

Mengeksport data

Sesiapa yang tertanya-tanya sama ada ia selamat untuk meninggalkan komputer mereka semasa mereka log masuk ke portal web mempunyai pilihan untuk mengunci pengurus kata laluan untuk memastikan kata laluan induk mesti dimasukkan untuk meneruskan mengakses kata laluan. Untuk mengunci pengurus kata laluan hanya klik pada kunci di sebelah kanan atas klien web.

Untuk memeriksa kekuatan kata laluan anda, klik pada anak panah bawah di sebelah kanan atas klien web dan klik pada Papan Pemuka Keselamatan. Sekarang klik Menganalisis kata laluan untuk memeriksa kekuatan semua kata laluan anda. Kami menikmati laporan yang membolehkan anda dengan cepat memastikan jika terdapat kata laluan yang lemah yang bergantung kepada keperluan yang dikemas kini.

Bagi sesiapa sahaja yang ingin berkongsi kata laluan dengan ahli pasukan, ia perlu bagi mereka kenalan untuk turut melanggan perkhidmatan tersebut. Sebaik sahaja kenalan anda telah membayar yuran langganan (syarikat boleh membayar untuk berbilang akaun dalam satu masa) adalah mungkin untuk mula menambah kenalan tersebut. Untuk berbuat demikian, klik pada Pengurusan pasukan di kiri atas klien web.

Pengguna boleh berkongsi akses kepada folder dan peti masuk kata laluan sama ada secara langsung melalui platform atau dengan menggunakan rahsia kongsi. Kami menghargai keupayaan untuk memberi pelbagai ahli pasukan keizinan yang berbeza, yang merupakan fungsi penting bagi perniagaan yang ingin mengawal banyak kata laluan dengan selamat.

Betapa Baiknya adalah Passwork untuk Privasi dan Keselamatan

Passwork adalah sebuah syarikat dari Finland yang menganjurkan datanya di server yang berpusat di Finland. Ini dianggap baik untuk privasi kerana Finland bukanlah sebuah negara dengan amalan pengawasan yang terlalu banyak. Laman web ini dihoskan pada a .saya domain dari Montenegro, yang nampaknya lebih baik untuk privasi di atas kertas.

Di mana keselamatan berkenaan, Passwork menyediakan penyulitan end-to-end pelanggan yang kuat. Ini dicapai melalui penciptaan kata laluan utama yang disimpan di dalam negara dan tidak pernah dihantar ke pelayan Passwork.

Kata laluan induk sepenuhnya tidak dapat dipulihkan, jadi pastikan anda tidak melupakannya. Pengguna boleh menggunakan kata laluan induk mereka untuk menyulitkan kata laluan mereka dengan penyulitan AES 256 dengan selamat sebelum memuat naiknya ke pelayan Passwork dengan selamat menggunakan RSA. Ini dianggap selamat.

Passwork juga melaksanakan enkripsi TLS / SSL yang kuat untuk mengamankan semua data yang dihantar dari penyemak imbas pengguna ke pelayan firma. Kami menguji kualiti keselamatan pengangkutan Passwork menggunakan Qualys SSL Labs dan mendapati bahawa ia menjaringkan A +. Ini bermakna penyulitan TLS Passwork berfungsi sebagaimana mestinya dan data pengguna itu selamat semasa dalam transit.

Kerja bas diri yang dihoskan

Di laman webnya, terdapat maklumat yang menunjukkan bahawa kod sumber untuk Passwork tersedia untuk diaudit. Walau bagaimanapun, kami menghubungi firma dan wakilnya dengan cepat untuk memberitahu kami bahawa Passwork adalah sumber tertutup dan tidak boleh diaudit oleh sesiapa.

Ini adalah malu yang nyata kerana untuk perkhidmatan privasi menjadi benar-benar boleh dipercayai adalah penting untuk kodnya disahkan. Dengan kod sumber tertutup, mustahil untuk mengesahkan bahawa penyulitan sisi klien berfungsi seperti yang dijanjikan.

Sumber tertutup bermakna anda mesti mempercayai Passwork untuk melakukan seperti yang dikatakannya, dan ia adalah unsur kepercayaan yang membuat keraguan dalam sebarang perkhidmatan privasi. Pada penghujung hari, kami tidak mempunyai sebab untuk tidak mempercayai bahawa Passwork tidak berfungsi kerana ia menuntut. Walau bagaimanapun, kami tidak mempunyai sebab untuk mempercayai sama ada.

Atas sebab ini, ia mesti turun ke situasi peribadi anda sama ada anda memutuskan untuk menggunakan pengurus kata laluan sumber tertutup ini. Bagi sesiapa yang mahukan pilihan yang lebih selamat, lebih baik untuk berpegang pada pengurus kata laluan sumber terbuka yang telah diaudit sepenuhnya oleh pihak ketiga yang boleh dipercayai.

Untuk keselamatan tambahan, ada kemungkinan untuk menetapkan Kebenaran Dua Faktor. Tidak seperti banyak perkhidmatan yang menawarkan pilihan pengesah, Passwork hanya akan membenarkan anda mengesahkan menggunakan Google Authenticator.

Kami juga menyukai keupayaan untuk memeriksa sejarah Pendaftaran anda dari tab Tetapan kebenaran. Ini membolehkan anda memastikan tiada siapa yang telah melog masuk dan mengakses kata laluan anda tanpa pengetahuan anda. Ia juga membolehkan anda log keluar daripada mana-mana sesi yang sedang anda bimbangkan.

Sejarah log masuk

Di mana pasukan bimbang, salah satu manfaat Passwork adalah keupayaan untuk menetapkan keistimewaan akses individu untuk fail individu, folder, dan peti besi. Ini membolehkan pengguna untuk berkongsi kata laluan dengan selamat dengan ahli pasukan atau kenalan sambil mengekalkan keupayaan untuk membatalkan akses jika perlu. Pelbagai peringkat aksesibiliti boleh ditetapkan, memberikan admin penuh kata laluan yang boleh mengakses apa dan kapan.

Untuk berkongsi kata laluan secara langsung, pengguna boleh memilih untuk berkongsi rahsia umum. Ini membolehkan penerima untuk menyahsulit kata laluan dengan kata laluan yang dikongsi melalui beberapa saluran komunikasi pihak ketiga. Ini adalah proses yang selamat.

Sesiapa sahaja yang memilih untuk menjadi tuan rumah sendiri kata laluan mereka pada pelayan mereka sendiri mempunyai pilihan untuk berbuat demikian, dan ini akan menghapus keperluan untuk mempercayai Passwork untuk menyimpan kata laluan anda dengan selamat di pelayannya.

Terakhir, kami menyemak dasar privasi dan Syarat Perkhidmatan untuk memastikan tiada apa yang mencurigakan atau tidak diingini. Dasar-dasar ini kelihatan seperti tambang undang-undang piawai, walaupun perlu diperhatikan bahawa firma itu mengumpul alamat IP anda dan tidak meletakkan cookies di pelayar anda. Di samping itu, firma itu membebaskan diri dari sebenarnya untuk memastikan kata laluan anda:

Notis kerja

Seberapa Baik Perkhidmatan Pelanggan Passwork?

Sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penggunaan perkhidmatan ini mempunyai peluang untuk mempelajari maklumat di laman webnya. Soalan Lazim adalah sumber yang berguna yang menerangkan semua yang anda ingin ketahui mengenai edisi kendiri Self-host. Walau bagaimanapun, maklumat mengenai versi berasaskan pelayar agak tipis di atas tanah.

Sebuah blog tersedia yang mempunyai rencana tentang perlindungan data dan privasi data. Walau bagaimanapun, tidak ada panduan untuk benar-benar menggunakan perkhidmatan ini dan tidak ada panduan apabila anda melancarkan perkhidmatan pertama. Ini bermakna bahawa mana-mana pengguna yang tidak dikenali dengan pengurus kata laluan akan dibiarkan keliru.

Ini memalukan, kerana Passwork tidak begitu sukar untuk dibiasakan, dan dengan hanya beberapa panduan pengguna, kami dapat mengesyorkan perkhidmatan ini kepada pemula. Kerana ia menonjolkan mana-mana pengguna yang tidak berteknologi yang tidak pernah menggunakan pengurus kata laluan sebelum mungkin mahu mencari tempat lain.

Bagi sesiapa sahaja yang memutuskan untuk menggunakan perkhidmatan ini, terdapat pilihan untuk meminta bantuan melalui e-mel. Kami dapati kakitangan sokongan yang berpengetahuan dan respons selalu datang pada hari yang sama. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa pasukan sokongan pelanggan kelihatan kecil dan hanya boleh didapati dalam waktu perniagaan Eropah.

Sembang langsung tersedia di laman webnya, yang merupakan sumber yang sangat baik. Walau bagaimanapun, anda perlu log masuk ke messenger Facebook untuk memulakan perbualan. Ini mungkin meninggalkan beberapa pengguna yang menghargai perasaan privasi yang agak sejuk.

Pemikiran Akhir Saya

Passwork adalah pengurus kata laluan selamat yang tidak mahal dan boleh diuji secara percuma. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa tiada diskaun untuk berbilang pengguna. Ini tidak biasa dan bermakna ada banyak pilihan yang lebih murah untuk perniagaan yang memerlukan penyelesaian pengurusan kata laluan.

Keupayaan untuk mengimport kata laluan dari perkhidmatan lain adalah hebat dan dapat mengakses kata laluan dari mana saja melalui pelayar anda-menggunakan kata laluan induk - menjadikan ini penyelesaian yang sesuai untuk sesiapa sahaja yang memerlukan akses berterusan ke kata laluan mereka di beberapa lokasi dan peranti.

Sambungan penyemak imbas dan fungsi auto-fill menjadikan pengurus kata laluan ini sangat mudah digunakan. Dan, wajar untuk mengatakan bahawa tidak ada keluk pembelajaran yang besar ketika menggunakan perkhidmatan tersebut. Namun, bagi pemula yang tidak pernah menggunakan pengurus kata laluan sebelum ini, perkhidmatan ini mungkin sedikit mengecewakan. Ini terutamanya kerana tiada panduan pengguna. Sebaliknya, kami telah terperinci bagaimana menggunakan perkhidmatan ini dalam ulasan ini, jadi sesiapa yang berminat untuk memberikan perkhidmatan percubaan menggunakan percubaan percuma selama 5 hari boleh melakukannya tanpa masalah.

Di mana pasukan bimbang pengurus kata laluan ini mempunyai banyak ciri berguna, dan penyulitan akhir-ke-akhir bermaksud bahawa kata laluan anda sentiasa disimpan dalam cara yang disulitkan. Ini bermakna bahawa anda hanya bertanggungjawab untuk kekunci induk untuk peti masuk kata laluan anda, dan selagi anda memilih kata laluan induk yang unik, anda tidak perlu risau tentang kata laluan anda yang digodam.

Secara keseluruhan, kami mendapati perkhidmatan ini mudah digunakan dan percaya ia sesuai untuk pemula yang tidak keberatan belajar di kaki mereka.

Kami kecewa kerana klien web untuk Passwork adalah sumber tertutup dan tidak boleh diaudit. Ini bermakna anda mesti meletakkan kepercayaan dalam perkhidmatan, dan mesti percaya bahawa ia berbuat apa yang dikatakan dengan kata laluan anda. Walau bagaimanapun, nampaknya adil untuk kebanyakan orang ini adalah penyelesaian pengurusan kata laluan yang sesuai yang mencapai hasil yang diinginkan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me