SaferVPN


 • Harga

  Dari $ 3.29
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux
 • Buka kunci:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Markah
7.3 daripada 10

Ringkasan

SaferVPN adalah pembekal VPN yang meluaskan perkhidmatan pelanggan di seluruh dunia. Ia baru-baru ini telah meningkatkan permainannya, dan kini merupakan perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) yang dapat kami umumkan. Kelajuan sambungan dan sokongan pelanggan adalah bidang yang masih dapat ditingkatkan, tetapi SaferVPN mempunyai semua keperluan privasi dan keamanan dari perkhidmatan VPN yang baik yang dipaku ke bawah cukup ketat.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Israel
 • Negara
  35
 • Sambungan serentak
  5

ciri-ciri

Jumlah pelayan 700
Negara 35
Sambungan serentak 5
Torrenting
Logam logam atau pelayan maya Gabungan
Penghantaran pelabuhan
Router Disokong R7000 (DD-WRT), RT-N66U Router, WRT1900ACS (DD-WRT),
Sokongan Penghala
Pilihan pelabuhan

SaferVPN menawarkan ciri-ciri tambahan berikut:

 • 24/7 sokongan sembang hidup
 • Algoritma pemilihan lokasi automatik
 • Pengurangan rakan-rakan (P2P) dibenarkan (hanya pelayan Belanda)
 • Perlindungan WiFi
 • Sambungan Chrome

Pelayan terletak di seluruh dunia, dengan beberapa di lokasi yang lebih luar biasa seperti Afrika Selatan, Brazil, India, Australia, dan New Zealand.

Algoritma Pemilihan Lokasi Automatik

Ini adalah ciri yang SaferVPN kelihatan sangat berbangga dengan:

"Kami mempunyai ciri menetapkan diagnosis yang berjalan di latar belakang dan memilih protokol VPN terbaik untuk digunakan berdasarkan konfigurasi sistem. Dalam kebanyakan kes, kami menggunakan IKEv2 melalui IPSEC (AES 256) dan kembali ke OpenVPN (AES 256)."

IKEv2 secara meluas dianggap sebagai protokol VPN yang selamat dan sangat bagus apabila beralih secara berkala antara WiFi dan mudah alih, atau antara rangkaian WiFi yang berbeza. Kami umum mengesyorkan OpenVPN, bagaimanapun, kerana ia merupakan standard yang terbukti untuk memastikan data anda selamat. Sekiranya anda lebih suka melekat dengan OpenVPN maka tidak ada masalah besar kerana Algoritma Seluruh Lokasi Automatik adalah sepenuhnya pilihan.

Sila lihat Panduan Penyulitan VPN saya untuk perbincangan terperinci mengenai perkara ini.

Lawati SaferVPN »

Kelajuan dan Prestasi

Semua ujian telah dilakukan pada sambungan media Virgin Virgin UK 80 Mbps / 5 Mbps, menggunakan protokol OpenVPN. Saya membenarkan SaferVPN untuk memilih pelayan automatik di lokasi tertentu.

Safervpn Down

Safervpn Up

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah, dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Saya telah melihat hasil yang lebih teruk, tetapi meh.

Ujian Leak

Resolusi DNS telah dilakukan dengan betul oleh pelayan pihak ketiga. SaferVPN menggunakan Google DNS untuk ini, tetapi hasilnya proksibel untuk menghalang Google daripada mengetahui siapa yang membuatnya. Walaupun tidak sebaik pembekal melaksanakan resolusi DNS sendiri, saya fikir ini baik-baik saja.

Malangnya, keputusan lain kurang menggalakkan. Di Windows, saya mengesan kebocoran IPv6 melalui WebRTC. Walaupun kebocoran WebRTC adalah terutamanya isu pelayar, banyak perkhidmatan VPN telah mengetatkan tetapan mereka untuk meminimumkan kemungkinan mereka berlaku. Lebih buruk lagi, pelanggan macOS membocorkan alamat IPv6 saya, bukan hanya melalui WebRTC, juga sebagai kebocoran IP biasa. Oleh itu, sesiapa yang mempunyai sambungan IPv6 sangat dinasihatkan untuk melumpuhkan IPv6 dalam tetapan OS mereka dan menyekat WebRTC dalam penyemak imbas mereka.

Harga

24 bulan

$ 3.29
sebulan

12 bulan

$ 5.49
sebulan

1 bulan

$ 12.95
sebulan

Seperti biasa, harga setiap bulan jatuh lebih lama apabila anda membeli langganan. Percubaan percuma 24-jam disediakan, yang bagus. Tiada butiran kad kredit diperlukan untuk ini. SaferVPN juga menawarkan jaminan wang balik 30 hari.

Bayaran boleh dibuat melalui kad kredit / debit, Paypal, atau Bitcoin. Pilihan pembayaran yang lebih jelas juga disediakan oleh PayPal.

Kemudahan penggunaan

Windows
MacOS
iOS
Android
Linux
Telefon Windows

SaferVPN menawarkan aplikasi tersuai untuk Windows, Mac OS, iOS, dan Android. Aplikasi mudah alih menggunakan OpenVPN dengan tetapan penyulitan yang sama sebagai apl desktop. SaferVPN juga menyediakan panduan persediaan manual yang baik untuk Linux, telefon Blackberry, telefon Windows, pelbagai router, dan pelbagai platform streaming media.

Pelanggan VPN SaferVPN Windows

Pelanggan SaferVPN agak mudah, tetapi mendapat pekerjaan yang dilakukan.

Pelanggan desktop SaferVPN

Tidak jelas protokol mana yang digunakan apabila lalai "Automatik" dipilih. Sokongan tidak dapat memberitahu saya ini, sama ada.

Protokol SaferVPN

Pelanggan Windows SaferVPN mempunyai suis bunuh. Saya telah mengujinya dengan menutup aplikasi dalam Windows Task Manager, tetapi mendapati diri saya masih bersambung ke internet.

Ini bermakna suis membunuh adalah reaktif - ia menutup internet apabila ia mengesan bahawa VPN telah terputus. Ia tidak berfungsi, contohnya, jika klien VPN itu sendiri mengalami kemalangan.
Suis pembunuh berasaskan firewall yang menghalang sebarang sambungan di luar VPN akan menjadi lebih baik, tetapi mana-mana suis membunuh lebih baik.

WiFi auto SaferVPN

Saya perasan bahawa pelanggan menyambung ke pelayan VPN dengan cepat, yang bagus. Seperti yang akan kita lihat, walaupun pelanggan tidak memasukkan perlindungan kebocoran DNS.

Android App

Saya memiliki telefon Android, jadi saya turun aplikasi Android dari Play Store.

Kebenaran aplikasi SaferVPN

SaferVPN telah banyak mengurangkan bilangan kebenaran aplikasinya yang diperlukan. Senarai di atas kini sangat munasabah.

Pelanggan mudah alih SaferVPN

Aplikasi ini juga kelihatan bagus, dan saya mengesan tiada kebocoran IP semasa menggunakannya.

Sambungan Chrome dan Firefox

SaferVPN menawarkan sambungan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox. Saya diberitahu bahawa (dan saya menganggap ini juga terpakai kepada Firefox add-on):

"Kami tidak menggunakan penyulitan secara eksplisit dalam sambungan Chrome kami. Chrome sendiri (secara dalaman) menggunakan SSL sebagai lapisan keselamatan di atas pada protokol http untuk mengamankan data sesi pengguna daripada dicuri oleh orang "jahat". "

Saya fikir ini bermakna ia menggunakan HTTPS, tetapi saya jauh dari pasti. Sekiranya anda mahu sambungan yang disulitkan maka gunakan dengan menggunakan klien VPN penuh.

Sambungan Chrome SaferVPN

Khidmat Pelanggan

Sokongan 24-jam
Cubaan percuma Ya - 1 Hari
Sembang langsung
Jaminan balik wang
Panjang jaminan wang kembali 30

Selain daripada panduan persediaan, sokongan adalah terutamanya melalui 24/7 live chat. Sistem e-mel yang ditandatangani juga disediakan. Apabila saya menghubungi sokongan SaferVPN melalui live chat, respons hampir hampir serta-merta, dan sangat mesra.

Saya tidak menganggapnya adil untuk mengharapkan kakitangan sokongan barisan hadapan untuk mempunyai pengetahuan teknikal yang mendalam, tetapi saya sedikit kesal berulang kali diberi "Saya dapat memberi jaminan bahawa kami menggunakan enkripsi terbaik" apabila meminta butiran.

Lebih penting lagi, apabila pertanyaan saya meningkat menerusi e-mel yang ditandatangani oleh kakitangan yang lebih berpengetahuan, saya mendapati jawapannya agak tidak memuaskan. Contoh yang baik ialah apabila saya bertanya tentang keselamatan pelanjutan Chrome, dan apabila saya tidak dapat mengetahui sekiranya kerahsiaan ke hadapan yang sempurna digunakan.

Privasi dan Keselamatan

Membunuh suis
Obfuscation (stealth)
Self-hosted / Proxied DNS Ya

Bidang kuasa

SaferVPN (dan oleh itu Perimeter 81) berpusat di Israel, yang mempunyai undang-undang perlindungan data yang tegas dan secara khusus membataskan kemampuan kerajaan untuk mengintip data peribadi.

Sebaliknya, Mossad adalah sekutu dekat NSA, dan Israel dikenali kerana kekukuhan operasi cyberdefense dan untuk kerjasama dengan NSA dalam operasi pengawasan massa. Bagaimanapun, undang-undang perlindungan data Israel yang kuat menjadikannya lokasi yang mesra privasi.

Log

Di halaman asalnya, SaferVPN berkata,

"Tiada Dasar Pembalakan! Kami menghargai dan menghormati privasi anda - masuk dan keluar dari web. Kami tidak pernah log atau memantau lalu lintas rangkaian VPN anda. "

Mengebil sedikit lagi, SaferVPN tidak menyimpan sebarang log penggunaan. Ia juga tidak log alamat IP anda apabila anda membuat sambungan, atau tetapi ia menyimpan sejumlah maklumat sambungan (metadata) yang lain:

"• tarikh dan masa di mana Sesi bermula, tarikh dan masa di mana Sesi berakhir,

• jumlah data yang dihantar semasa Sesi,

• untuk lokasi yang mana (contohnya, AS Timur) (Kami tidak memegang alamat IP pelayan),

• dan dari negara mana yang anda sambungkan dari (Kami tidak memegang alamat IP)."

Keselamatan teknikal

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

SaferVPN menggunakan penyulitan OpenVPN berikut: AES-256 untuk saluran data data, RSA-2048 untuk jajaran Keselamatan Layer Transport (TLS), dan SHA-256 untuk pengesahan hash saluran kawalan.

Sokongan tidak dapat memberitahu saya apa-apa butiran lanjut, jadi saya akan meneka bahawa SaferVPN menggunakan SHA-1 untuk jabat tangan saluran data (yang baik). SaferVPN kini mengesahkan bahawa ia menggunakan kerahsiaan hadapan yang sempurna (PFS) untuk semua sambungan OpenVPN dan IKEv2.

Ini adalah persediaan OpenVPN yang kuat. Aplikasi Windows dan macafe SaferVPN juga termasuk perlindungan kebocoran DNS dan suis membunuh, tetapi seperti yang kita lihat, ini tidak selalu berkesan. Apl Android dan iOS SaferVPN termasuk suis bunuh, yang kekal sangat berguna, jika ciri terlalu luar biasa.

Pemikiran terakhir

SaferVPN telah membuat beberapa penambahbaikan utama, dan kini hampir menjadi perkhidmatan yang hebat. Ia menggunakan penyulitan yang sangat baik, mempunyai banyak pelayan di lokasi yang berguna, membolehkan lima sambungan sekali gus, dan mempunyai dasar pembalakan yang baik. Ia juga menawarkan beberapa loceng dan wisel yang sangat berguna, seperti lanjutan Chrome dan sokongan kuat untuk IKEv2. Hanya sedikit prestasi kelajuan dan sokongan pelanggan sub-par (tetapi mesra!) Sekarang memegang balik balik SaferVPN. Pengguna IPv6, bagaimanapun, perlu mengambil langkah berjaga-jaga keselamatan tambahan.

Dengan percubaan percuma selama 24 jam dan jaminan wang balik 30 hari, ada sedikit sebab untuk tidak memeriksa perkhidmatan yang sangat kompeten ini untuk diri sendiri.

Lawati SaferVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me