PureVPN


 • Harga

  Dari $ 2.88
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ProPrivacy.com Markah
9.5 daripada 10

Ringkasan

PureVPN adalah perkhidmatan VPN yang berpangkalan di Hong Kong yang terkenal dengan bilangan lokasi pelayan yang sangat besar. Ia juga baru-baru ini tiada kayu balak, yang bagus untuk kesedaran privasi. Senarai ciri PureVPN adalah luas dan akan memastikan walaupun pengguna VPN yang paling menuntut gembira. Ia juga membuka sekatan pada setiap perkhidmatan streaming yang anda boleh berharap untuk mengakses.

Statistik Pantas

 • Negara
  141
 • Sambungan serentak
  5
 • Bidang kuasa
  Hong Kong
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  77.37 Mbps

Harga

24 bulan

2 tahun berurusan dengan 74% off!

74% Off

$ 2.88
sebulan

1 bulan

$ 10.95
sebulan

Seperti biasa, harga penetapan PureVPN hanya berkaitan dengan berapa lama anda membeli langganan. Semua pelanggan mempunyai akses kepada semua ciri PureVPN. Ia perlu dikatakan bahawa pelan satu bulan itu sedikit mahal, tetapi kos sebulan jika anda membeli langganan tahunan atau lebih lama adalah murah!

Jaminan pulangan wang 31 hari tersedia (7 hari jika hanya membeli langganan satu bulan), tetapi pastikan anda membatalkan masa ini jika anda tidak mahu meneruskan langganan anda. PureVPN mempunyai reputasi yang ketat dengan bayaran balik. Pilihan yang lebih selamat adalah membayar $ 2.50 untuk percubaan selama 3 hari.

PureVPN menerima pembayaran melalui kad kredit / debit, PayPal, AliPay, dan CashU. Pembayaran berpotensi anonim boleh dilakukan melalui kad hadiah atau pelbagai kriptografi yang diproses oleh pembekal pembayaran pihak ketiga yang berpangkalan di US PaymentWall.

Bagaimanapun, seperti yang kita bincangkan kemudian, PureVPN bukanlah pilihan yang baik bagi mereka yang memerlukan banyak privasi. Oleh karena itu, manfaat membayar PurePN secara anonim adalah agak terbatas. Ia juga diperhatikan bahawa pembayaran menggunakan kaedah berpotensi tanpa nama tidak dapat dikembalikan.

Platform Pembayaran yang Disokong


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

ciri-ciri

Torrenting
Negara 141
Sambungan serentak 5
Sokongan Penghala
Logam logam atau pelayan maya Logam terdedah
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan
Router Disokong DD-WRT, Asus, Linksys, Tomato, TP-Link,, Belkin, pfsense, Sabai Buffalo, Sabai dan banyak lagi
Jumlah pelayan 2000

PureVPN dengan jelas menandakan lokasi mana yang maya tidak ada pelayan fizikal yang terletak di sana, tetapi yang dimalukan menggunakan routing DNS pintar mewah. Bagi kebanyakan pengguna, sama ada atau tidak mereka menggunakan lokasi maya akan sama sekali tidak relevan.

Di lokasi di mana pelayan fizikal digunakan, mereka semua adalah pelayan penyewaan tunggal logam. Ini bagus kerana pelayan logam telanjang jauh lebih selamat daripada contoh VPS perisian yang dihoskan pada pelayan bersama.

Keselamatan WiFi PureVPN

Ciri hebat ini secara automatik mengesan apabila anda menyambung ke tawaran rangkaian WiFi yang tidak dikenali untuk menjamin sambungan anda dengan menghidupkan VPN. Ini adalah cara yang baik untuk memastikan anda tidak pernah melayari internet di hotspot WiFi yang tidak selamat tanpa perlindungan VPN.

Alamat IP khusus

Salah satu kekuatan terbesar PureVPN ialah ia akan menyahpasang hampir setiap perkhidmatan streaming yang diketahui manusia. Ini termasuk perkhidmatan seperti BBC iPlayer dan Netflix yang julat IP bocor yang diketahui milik syarikat VPN.

PureVPN boleh melakukan ini kerana (agak mengelirukan) ia menawarkan dua jenis "alamat IP berdedikasi." Jenis pertama adalah IP yang dibuat sementara untuk mengakses acara tertentu atau perkhidmatan penstriman dalam talian. Jadi mereka "didedikasikan" untuk itu walaupun atau perkhidmatan, tetapi dikongsi di kalangan ramai pengguna.

Sekiranya anda mendapati perkhidmatan yang disekat kepada pengguna VPN, sila hubungi terus 24/7 Live Chat PureVPN dan mereka hampir pasti akan dapat memberikan anda alamat IP pelayan yang berfungsi.

Sebagai tambahan kepada "IP berdedikasi" semacam ini, PureVPN menyewakan IP khusus yang lebih tradisional untuk $ 1,99 sebulan. Ini adalah IP pengguna tunggal yang unik untuk akaun anda.

IP peribadi yang unik ini juga bagus untuk mendapatkan sekitar blok yang mensasarkan julat IP VPN yang diketahui. Di samping itu, mereka berguna untuk orang yang menjalankan sesuatu seperti pelayan permainan atau yang ingin mengakses sumber LAN yang memerlukan sambungan ke alamat IP statik tetap.

Penghantaran pelabuhan maju

Seperti kebanyakan perkhidmatan VPN moden, PureVPN menawarkan firewall NAT untuk menghalang sambungan masuk yang tidak diminta. Masalah dengan firewall NAT adalah bahawa mereka baik untuk keselamatan, tetapi adalah sesuatu yang lebih rendah jika, seperti P2P torrent-kepala, anda sebenarnya mahu sambungan masuk yang tidak diminta untuk memudahkan memudahkan perkongsian fail.

Pemajuan port menyelesaikan masalah ini dengan membenarkan pengguna membuka lubang (port) dalam firewall NAT melalui mana sambungan masuk dapat lulus. Sebagai tambahan kepada para torrent, ciri ini berguna untuk sesiapa sahaja yang ingin mengakses sumber seperti pencetak, pemacu LAN, dan permainan atau pelayan media yang berada di belakang VPN.

Sila lihat Panduan Utama kami untuk Pengiriman Pelabuhan VPN untuk perbincangan penuh mengenai ciri ini, termasuk isu-isu yang berpotensi.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa port forwarding tidak berfungsi jika IP yang dikongsi (Network NAT) digunakan.

Adakah PureVPN membuka kunci Netflix?

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Sebagai tambahan kepada penanda aras kami Netflix dan perkhidmatan BB iPlayer, PureVPN menyekat Amazon Prime, Hulu, dan banyak lagi. Sesungguhnya, kerana penggunaan IP yang berdedikasi (kedua-dua jenis) PureVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN terbaik di pasaran untuk membuka kunci perkhidmatan streaming dan mengakses acara sukan terhad. PureVPN juga akan menyahsekat video Youtube yang dihadkan di rantau anda.

Kelajuan dan Prestasi

Di bawah adalah carta langsung yang menunjukkan kelajuan semasa untuk PureVPN dalam ujian kelajuan maju yang berterusan.

Harus dikatakan bahawa kita telah melihat penurunan yang ketara dalam prestasi keseluruhan PureVPN sepanjang tahun lepas. Purata kelajuan tahun lepas bekerja pada 29 Mbit / s yang terhormat, tetapi sepanjang bulan lepas, kami telah mencatatkan purata hanya 9.1 Mbit / s.

Walau bagaimanapun, ini tidak memberitahu kami kisah penuh kerana keputusan kelajuan maksimum bulan lepas adalah 232.8 Mbit / s yang sangat dihormati. Ini bermakna, selagi anda menyambung ke pelayan berdekatan, anda mungkin mengalami prestasi kelajuan yang sangat baik apabila menggunakan PureVPN.

Masa carian DNS adalah sedikit underwhelming (purata 0.52 saat, dan maksimum 6.97 saat) dan pengguna PureVPN 'mengalami masa menunggu purata terpanjang di buku kami apabila menyambung ke perkhidmatan. Tetapi ini masih hanya 14.1 saat.

Ujian Leak

Kami menjalankan ujian kebocoran IP menggunakan alat open ipleak.net. Semua ujian dilakukan di mesin maya yang baru dengan hanya pelayar yang menyokong pemasangan WebRTC. Kami menetapkan penyemak imbas ini ke mod peribadi / penyamaran untuk setiap ujian untuk mengelakkan masalah caching mengelirukan hasilnya.

Di Windows, kami tidak mengesan masalah, tetapi klien macOS membocorkan alamat IPv6 kami melalui DNS biasa dan WebRTC.

Tidak ada kebocoran IPv4 WebRTC yang dikesan apabila kami melumpuhkan IPv6, walaupun, sehingga pemilik Mac dengan sambungan IPv6 seharusnya baik-baik saja hanya mematikan IPv6 secara manual di macOS. Tetapi hanya untuk memastikan, kami mencadangkan juga melumpuhkan WebRTC di pelayar anda.

Tiada kebocoran IP yang dikesan semasa menggunakan proksi pelayar proksi, walaupun perlu diperhatikan bahawa ciri "Kecocokan WebRTC kebocoran '" add-on "hanya menghalang kebocoran WebRTC untuk sambungan proksinya sendiri. Ia tidak menghalang kebocoran WebRTC semasa menggunakan VPN.

Kami tidak dapat menguji kebocoran IPv6 pada Android tetapi tidak mengesan sebarang kebocoran IPv4.

Had data
Had lebar jalur
Kebocoran WebRTC dikesan?
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 77.37
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 252.3

Kemudahan penggunaan

PureVPN menawarkan aplikasi Windows, macOS dan Android VPN. Sebagai tambahan kepada Android biasa, PureVPN menawarkan aplikasi khusus untuk Amazon Firestick dan Android TV. PureVPN juga mempunyai sambungan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox, dan aplet tersuai untuk Kodi dan DD-WRT. Phew!

Aplikasi OpenVPN Linux yang baru tersedia, walaupun ini hanya baris perintah. Apl VPN iPhone tidak tersedia pada masa menulis ulasan ini tetapi sedang menjalani semakan dari App Store.

Panduan persediaan manual yang baik boleh didapati untuk kombinasi platform dan protokol VPN yang membingungkan. Ini termasuk iOS, Linux (banyak distros) dan pelbagai router.

Keserasian

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Telefon Windows

Pelanggan Windows

Pelanggan Windows mempunyai animasi yang agak comel ketika ia dipasang. Setelah dipasang, ia kelihatan pintar dan penuh dengan ciri-ciri yang berguna.

pelanggan tingkap purevpn

Ia bermula dengan menanyakan mod yang anda ingin gunakan: aliran, kebebasan internet, keselamatan / privasi, dan sebagainya. PureVPN tidak menerangkan secara terperinci apa perbezaan setiap mod membuat ke tetapan sambungan anda, jadi kami akan mengandaikannya betul dioptimumkan untuk tugas yang diiklankan.

mod mod purevpn klien pilih

Hotspot VPN menggunakan ciri Hotspot terbina dalam Windows 10 untuk membolehkan peranti lain menyambung melalui Windows ke internet sambil mendapat manfaat daripada perlindungan VPN. Ini pasti hebat, tetapi hanya tersedia untuk pengguna Windows 10 dan hanya jika anda mempunyai antara muka WiFi yang serasi dengan ciri Hotspot tingkap (banyak yang tidak).

Kami dengan sukacitanya memperhatikan bahawa ciri-ciri yang pernah didapati untuk pengguna arus perdana kini berada di mana mereka berada - dalam Beta, dan hanya boleh didapati untuk sukarelawan guinea babi. Ini termasuk perpecahan terowong dan "Gravity" (satu penyekat iklan dan ciri carian selamat yang menapis hasil eksplisit daripada pilihan enjin carian popular).

Secara lalai, pelanggan Windows menggunakan protokol IKEv2 VPN. Ini adalah pilihan yang semakin popular kerana walaupun tidak bertarung dalam OpenVPN, IKEv2 secara meluas dianggap selamat dan sudah pasti lebih pantas daripada OpenVPN.

Adalah baik untuk melihat bahawa perlindungan kebocoran IPv6 kini diaktifkan secara lalai, walaupun suis pembunuh berasaskan firewall tidak. Ini adalah jenis suis bunuh yang lebih baik, kerana ia menghalang sebarang lalu lintas yang masuk atau keluar dari PC anda di luar terowong VPN. Ia juga selamat daripada kemalangan perisian simulasi, dan oleh itu menggunakan dinding Firewall peringkat sistem. Sekali lagi, ini bagus.

Seperti kebanyakan perkhidmatan VPN, PureVPN menawarkan alamat IP dikongsi. Tidak seperti kebanyakan perkhidmatan VPN, ciri ini adalah pilihan. Anda hanya mendapat faedah privasi menggunakan IP dikongsi dengan pilihan rangkaian NAT yang diaktifkan. Bukan pengguna NAT diberikan alamat IP yang unik.

Oleh itu, penting untuk diperhatikan bahawa secara lalai perisian PureVPN akan memilih sambungan NAT atau bukan NAT berdasarkan ketersediaan. Jika anda ingin menggunakan IP dikongsi maka anda mesti menentukan jenis Network NAT dalam tetapan lanjutan klien.

Platform Lain

Aplikasi Mac muncul sama dengan aplikasi Windows dalam hampir setiap cara. Satu perkara yang tidak ada adalah perlindungan kebocoran IPv6, jadi anda perlu melumpuhkan IPv6 secara manual di macOS. Ia nampaknya menghalang kebocoran WebRTC IPv4, tetapi sekali lagi, tidak menyekat kebocoran WebRTC IPv6.

Pada masa ini, pelanggan Mac tidak menyokong IKEv2. Ia menggunakan protokol SSTP VPN secara lalai, tetapi ini boleh ditukar kepada OpenVPN (UDP atau TCP). Kerana ia menggunakan klien VPN terbina dalam macOS secara lalai, VPN akan tetap berlaku walaupun pelanggan PureVPN crash.

Sukan app Android mungkin lebih banyak ciri berbanding aplikasi desktop. Ia menawarkan port forwarding, suis membunuh dan "WiFi selamat." Satu-satunya protokol VPN yang disokong ialah OpenVPN (UDP atau TCP) dan IKEv2, tetapi kerana ini adalah satu-satunya protokol VPN yang anda harus menggunakan hari ini, ini sebenarnya tidak satu isu.

Barisan aplikasi OpenVPN untuk Linux berfungsi dengan teliti, tetapi agak asas. Selain daripada pra-konfigurasi untuk PureVPN, kita dapat melihat tiada kelebihan untuk menggunakannya melalui klien baris perintah OpenVPN.

Line Command PureVPN OpenVPN

Tambahan penyemak imbas

Tambahan proksi penyemak imbas tersedia untuk Firefox dan Chrome. Ini berguna untuk menipu lokasi anda dengan cepat, tetapi tidak memberi manfaat keselamatan atau privasi kerana sambungan proksi tidak disulitkan.

purevpn untuk menyambungkan tingkap

Khidmat Pelanggan

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Cubaan percuma Tidak Ya - 3 Hari Tidak
Panjang jaminan wang kembali 31 30 30

Audit Anugerah Perkhidmatan Pelanggan 2020 kami pada umumnya sangat baik untuk PureVPN. Kakitangan sembang 24/7nya berpengetahuan tentang kebanyakan perkara yang kami harapkan kakitangan sokongan barisan hadapan akan berpengetahuan dan gembira untuk menyampaikan pertanyaan mengenai perkara yang lebih teknikal ke jabatan yang betul untuk maklum balas emel kemudian.

Tanggapan e-mel ini, pada umumnya, cepat dan menjawab soalan kami dengan baik. Satu-satunya isu ialah kita gagal menerima apa-apa jawapan kepada salah satu soalan yang lebih sukar.

Privasi dan keselamatan

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Cubaan percuma Tidak Ya - 3 Hari Tidak
Panjang jaminan wang kembali 31 30 30

Bidang kuasa

PureVPN berpangkalan di Hong Kong, yang walaupun ditadbir oleh China menikmati beberapa akses internet yang paling bebas dan tidak dipertingkatkan di dunia.

Log

Penyedia VPN di Hong Kong tidak dikehendaki menyimpan apa-apa bentuk log. Sehingga baru-baru ini PureVPN menyimpan log sambungan yang luas, yang digunakan untuk membantu FBI untuk membantu menangkap salah seorang penggunanya. Walau bagaimanapun, ini telah berubah. PureVPN telah mengemas kini dasar privasinya dan kini secara rasmi tiada log VPN.

"Set data minimum yang teliti diperlukan untuk membantu anda dengan bantuan teknikal, menyelesaikan masalah menyambung, dan mengatasi masalah khusus rantau," tetapi alamat IP yang anda sambungkan, IP pelayan VPN yang anda sambungkan, dan cap waktu apabila anda menyambung tidak disimpan.

Kami sangat mengalu-alukan langkah ini.

Protokol Penyulitan

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Pada klien, mod yang berbeza menggunakan kemungkinan menggunakan protokol yang berlainan, walaupun IKEv2 dan SSTP kelihatan mungkir. Apabila menggunakan OpenVPN, PureVPN menggunakan tetapan berikut:

Saluran data: cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA1.

Saluran kawalan: cecair AES-256-CBC dengan penyulitan jabat tangan RSA-2048 dan pengesahan hash HMAC SHA384. Rahsia ke hadapan yang sempurna disediakan menerusi bursa utama Diffie-Hellman (DHE), walaupun kami tidak tahu panjang kunci untuk ini.

Ini adalah persediaan yang selamat yang sepadan atau melebihi cadangan minimum kami pada semua mata. Sila lihat Panduan Penyulitan VPN untuk maklumat lanjut.

Barang lain

Seperti yang telah diperhatikan, PureVPN hanya menggunakan pelayan logam telanjang. Ia menggunakan "lokasi maya," tetapi ini dihoskan pada pelayan secara langsung di bawah kawalan PureVPN dan oleh itu tidak memberikan ancaman keselamatan. Kami juga menyukai bahawa PureVPN kini mengendalikan semua permintaan DNS menggunakan pelayan DNS dalaman untuk privasi maksimum.

Tidak begitu baik ialah laman web PureVPN menggunakan pelbagai pengesan privasi yang menyerang di laman webnya, termasuk analisis Google. Walau bagaimanapun, ini tidak menjejaskan privasi sesi penyemakan VPN anda.

Semua aplikasi PureVPN menawarkan OpenVPN melalui TCP, yang kami anggap menggunakan port 443. Ini boleh berkesan mengalahkan blok VPN tetapi mudah dikalahkan dengan menggunakan langkah penapisan yang lebih canggih. PureVPN tidak menawarkan sebarang teknologi pemusnahan VPN tambahan.

Pemikiran terakhir

Perkara utama yang menahan perkhidmatan VPN yang sangat dimainkan ini adalah log sambungan yang luas yang disimpannya. Sekarang bahawa ia telah berhenti menyimpan log yang dapat menjejaskan privasi penggunanya, PureVPN mudah dianjurkan.

Terutamanya, PureVPN adalah salah satu pilihan terbaik di pasaran kerana ia sangat berkesan untuk membuka kunci hampir segala-galanya. Pengguna Mac, bagaimanapun, harus berhati-hati untuk melumpuhkan IPv6 pada sistem mereka (dan mungkin juga WebRTC di peramban mereka).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me