ProksiServer


  • Harga

    Dari $ 7,99
    / bulan

ProPrivacy.com Markah
6.4 daripada 10

Ringkasan

Kemas kini: Perkhidmatan VPN ini tidak lagi beroperasi. ProxyServer telah dibeli oleh NordVPN dan laman web mengarahkan pelawat ke halaman NordVPN.

ProxyServer berkembang penyedia VPN, membina jenamanya di tunggak kembar berkonsepkan pengguna dan VPN berkinerja kelas, dengan beberapa kelemahan yang ketara seolah-olah disebabkan umur, bukannya niat buruk. Dengan rangkaian pelayan yang mengagumkan dan pelanggan yang mudah tetapi berfungsi, ProxyServer mungkin VPN yang tepat untuk berkembang.

ciri-ciri

Ditubuhkan pada pertengahan 2012, ProxyServer tertakluk kepada undang-undang AS dan di bawah bidang kuasa tersebut, termasuk NSA yang sentiasa mengganggu. Mereka kini menjalankan 36 pelayan di 23 negara (dengan perbezaannya terdiri daripada 13 pelayan AS), dengan liputan geografi yang luar biasa untuk sebahagian besar dunia. Pelayan di Hong Kong, Australia dan Iceland, serta Eropah dan Israel melebarkan jaring yang luas. Kemas kini masa depan mungkin termasuk Afrika dan Amerika Selatan.

Filesharing dan torrenting adalah ok, buat masa ini. Semak halaman pelayan rangkaian secara berkala kerana kemas kini masa depan mungkin mengehadkan perkongsian fail ke pelayan tertentu untuk pertimbangan lalulintas.

Kelajuan dan Prestasi

Kelajuan telah diuji pada sambungan 30 Mbps dan berada di atas purata, hingga paling tinggi, secara keseluruhannya. Menyambung ke mana-mana pelayan tertentu, selain yang diuji adalah masalah yang mudah dan hampir seketika (sama dengan pemotongan, untuk perkara itu).

Kelajuan ProksiServer

Malangnya, klien ProxyServer didapati kurang mengenai bug WebRTC (yang mana anda boleh membetulkannya dengan cepat di sini), walaupun banyak pembekal belum memaparkan bentuk kebocoran DNS ini. Sebaliknya, ia adalah indah untuk melihat tiada DNS mudah atau kebocoran IPv6, yang mana kedua-dua pesaing belum lagi mengira - tahniah berada dalam susunan yang sepatutnya, di hadapan itu. Kami mengesyorkan anda menyemak kebocoran IPv6 secara berkala (di sini), dan kebocoran DNS termasuk bug WebRTC (di sini).

Harga dan Rancangan

Anda hanya boleh memilih satu pakej VPN buat masa ini, kerana ProxyServer kini menawarkan pakej VPN Premium sebanyak $ 7.99 sebulan. Sambungan serentak dibenarkan pada dua peranti pada satu masa, walaupun anda boleh memasang ProxyServer pada seberapa banyak peranti yang anda inginkan. Paling penting, ada jaminan wang selama 30 hari untuk mencuba sebelum melakukan apa-apa jangka panjang.

Harga proksiServer

Kesepakatan 'bagus' berkuatkuasa mengenai laporan pepijat. Sekiranya anda melihat pepijat yang tidak diambil kira dalam bahagian pepijat umum bahagian FAQ, anda akan menerima satu bulan secara percuma! Bukan masalah buruk sama sekali (juga, penulisan ini, satu-satunya penyedia yang menawarkan kesepakatan saling berfaedah ini).

Privasi dan Keselamatan

ProksiServer hanya menawarkan sambungan melalui protokol OpenVPN, tetapi melihat bagaimana piawaian penyulitan yang paling selamat, itu lebih daripada mencukupi. Penyulitan dikendalikan dengan menggunakan kekunci 128-bit yang tidak berada pada satah keselamatan max yang sama sebagai kunci 256-bit, sekali lagi, tidak ada busuk.

L2TP dirancang untuk kemas kini masa depan, jika anda ditujukan ke arah prestasi keselamatan, untuk keperluan permainan atau streaming, mungkin. Tiada perkataan lagi pada protokol lain.

Syarat Perkhidmatan dan Dasar Privasi adalah kedua-dua tambang yang cukup standard, dengan penafian liabiliti tipikal yang anda akan dapati dalam sebarang lelaran sama ada. Tidak menyenangkan, ingatlah bahawa ProxyServer mengumpul kedua-dua log penggunaan dan koneksi, yang akan dimansuhkan untuk bergerak maju. Walaupun kononnya untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan dan memantau pepijat, dasar tidak bertanggungjawab adalah sesuatu yang kami menyokong ProPrivacy dengan tegas, dan ingin melihat pelaksanaan di seluruh industri. Yang mengatakan, ia kelihatan seolah-olah ProxyServer tidak melampirkan sebarang pengecam peribadi kepada data yang mereka kumpulkan, jadi panggilan amanah adalah milik anda untuk membuat.

"Di samping itu, kami boleh mengumpul maklumat berikut: masa apabila disambungkan ke perkhidmatan kami, pilihan lokasi pelayan, dan jumlah data yang dipindahkan setiap hari. Kami menyimpan ini untuk dapat memberikan pengalaman rangkaian terbaik kepada anda. Kami menganalisis maklumat ini secara generik dan menyimpan data yang selamat. "

Kemudahan penggunaan

Laman web ProxyServer memberikan fungsinya, sementara tidak menstrukturkan melalui reka bentuk - ia berkesan tanpa panache tambahan. Spanduk utama di laman utama meletakkan bahagian perkhidmatan, sokongan, dan kawasan klien dengan jelas, jadi tidak ada pemburu yang terlibat. Pengguna yang melanggan perkhidmatan boleh memasuki kawasan pelanggan untuk melihat maklumat status pengebilan dan akaun.

Satu masalah kecil muncul apabila anda mengklik pada mana-mana menu teratas dari laman utama melalui 'peringkat kedua' di laman web ini. Mengklik mana-mana salah satu perkhidmatan, sokongan, atau menu drop-down pengebilan menjadikan menu sebenar di bawah tajuk rumah, dan mengklik boleh menjadi sedikit wonky. Bukan masalah utama, navigasi-bijak, ia mungkin akan dibetulkan pada masa anda melihat kajian ini.

Bahawa dikatakan, navigasi keseluruhan jauh daripada masalah, dengan muat turun, pautan pelanggan dan sokongan tidak lebih dari sekadar ketikan. Tidak ada blog lagi, walaupun seksyen pengumuman kelihatan bertaruh yang baik untuk akhirnya menyertakan berita dan tawaran industri, selain PSA perkhidmatan. Akaun berjalan ProksiServer di Twitter, Facebook, dan Google+. Ketiga-tiga mereka mempunyai jawatan yang sama, dengan pengumuman perkhidmatan dan pautan ke artikel infosec bermaklumat.

Sokongan

Sokongan boleh disalahgunakan kerana kekurangan sistem 24/7 Livechat, tetapi apa yang hadir agak teliti. Panduan persediaan yang cepat dan berguna boleh didapati dengan klien ProxyServer Pro VPN yang dipesan lebih dahulu pada Windows (ingat, ProxyServer VPN adalah Windows sahaja pada masa ini).

The Knowledgebase adalah informatif tanpa membebankan. Walau bagaimanapun, forum pengguna pastinya bernilai, dan adalah sesuatu yang semua pembekal VPN harus menawarkan untuk menggalakkan ketelusan dan membantu mengurus maklum balas tanpa kehilangan soalan berpotensi bermanfaat bagi sebilangan besar pengguna untuk satu suapan sokongan satu-satu.

Masa tindak balas untuk Tiket Sokongan tidak lebih daripada satu jam, dan maklum balas itu segera berguna. Ia menunjukkan apabila orang-orang di sisi lain berminat untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan sepenuh hati berbanding dengan merawat anda sebagai dompet tanpa wajah.

Proses ini

Mendaftar

Malangnya, mendaftar ke Rancangan VPN Premium ProksiServer percuma (satu-satunya yang mereka tawarkan sekarang) melibatkan nama anda (anda boleh menggunakan palsu), e-mel, maklumat kad kredit, alamat rumah dan nombor telefon - walaupun anda boleh memilih untuk memalsukan dua lagi, sebagai tambahan kepada nama anda - hanya perlu diingat bahawa dalam skrin pembayaran berikutnya, anda perlu memasukkan semula maklumat yang sah untuk tujuan pengebilan. Ringkasnya, proses ini kelihatan agak berlebihan dan tidak sejajar dengan piawaian industri yang berpandukan privasi. Ia akan menjadi sangat baik untuk melihat keseluruhan prosedur diperkemas - dengan pilihan yang kurang invasif seperti Bitcoin ditambah kepada campuran transaksi.

Sebaik sahaja berbayar, ia adalah beberapa langkah sehingga penyemakan imbas VPN diaktifkan. Sama ada menyemak peti masuk anda dan ikut arahan. Atau, pergi ke bahagian muat turun, pergi ke klien Windows, muat turun dan pasang (mengambil masa kira-kira tiga minit, tetapi saya menyemak mesej teks yang mungkin ditunda pada 30 saat hingga satu minit sehingga perasan selesai).

ProksiServer Windows VPN client

Sesetengah pelanggan VPN sesat di sisi yang lembut, dan sesetengahnya sangat berfungsi untuk keluar sedikit kikuk, walaupun tidak sama dengan ProxyServer. Pelanggan adalah Spartan namun bergaya dalam ukuran yang sama dan merasa intuitif untuk mengklik. Terdapat juga pautan sokongan berguna terbina dalam.

Senarai pelayan datang ke hadapan dalam menu drop-down, dan ada grafis negara yang berguna dengan bendera IP asli anda, dan bendera pelayan VPN yang Anda sambungkan. Butang bersambung / putus dengan jelas kelihatan dan cukup responsif. Pujian juga dalam rangka untuk tema latar belakang metalik-transistor sebagai sentuhan yang bagus - ia hanya tenang. Pengalaman klien Windows secara keseluruhannya pasti menyenangkan, dengan kemas kini masa depan (dibincangkan ke arah akhir) hanya menetapkan untuk memperbaikinya lagi.

Platform Lain

ProksiServer sedang dalam proses melancarkan kemas kini untuk peranti iOS dan Android, masing-masing. Buat masa ini, hanya terdapat klien Windows VPN Pro yang terdahulu, atau konfigurasi OpenVPN pada tangan. Pembunuh killswitch, tolol pengesan bocor DNS, dan mungkin pelayan silap akan menjadi penambahan yang sangat baik untuk aplikasi yang akan datang dengan operasi mudah alih, dan WiFi yang sedang berjalan dalam fikiran. Fungsi-fungsi ini akan menjadi apropos pada klien Windows sedia ada, untuk perkara itu.

Pemikiran Akhir

ProxyServer agak kurang dalam perisian yang dipesan lebih dahulu, tetapi apa yang mereka ada dilaksanakan dengan baik, seolah-olah dalam kelas yang mempunyai kualiti tambahan yang mantap, bukannya pesat tetapi kuantiti yang tidak serasi. Walaupun dasar pendaftaran dan pembalakan agak tidak menyenangkan, tawaran percubaan percuma sebulan, harga langganan yang rendah, dan kelajuan yang sangat baik mungkin meletakkan ProxyServer sebagai VPN yang tepat untuk anda. Tekan butang lompat di bawah untuk memberi mereka pergi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me