Privatoria

 • Harga

  Dari $ 2.74
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
6.5 daripada 10

Ringkasan

Hakikat bahawa Privatoria tidak menyimpan log sama sekali juga sentiasa cara yang baik untuk mendapatkan di sebelah kanan saya. Kelajuan muat turun Abysmal, bagaimanapun, menjadikannya sukar untuk mengesyorkan perkhidmatan itu.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  8 Mbps
 • Bidang kuasa
  Republik Czech.
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  20

Seperti yang akan kita lihat dalam Kajian Privatoria ini, pembekal VPN yang berpangkalan di Czech ini menawarkan perkhidmatan kos rendah dengan sejumlah loceng menarik dan wisel yang dibuang secara percuma. Ia juga mempunyai aplikasi Android yang agak sejuk.

Lawati Privatoria »


ciri-ciri

Privatoria menawarkan pelayan di 20 lokasi di seluruh dunia. Lokasi yang lebih luar biasa termasuk pelayan di Rusia, Brazil dan India.

Ciri-ciri termasuk:

 • Anda boleh menyambung sehingga lima peranti sekaligus semasa menggunakan perkhidmatan
 • Sebagai tambahan kepada VPN, Privatoria menawarkan Tor melalui VPN tanpa memerlukan Pelayar Tor
 • Tor Proxy Web
 • "Proksi Anonymous"
 • "E-mel Anonim"
 • Aplikasi Android

Mengecewakan, mengotorkan secara khusus dilarang. Oleh itu, Privatoria mendakwa tidak menyimpan sebarang log, jadi bagaimana (dan jika) ini dapat dikuatkuasakan dalam amalan masih menjadi persoalan terbuka.

VPN Plus Tor

Ciri ini membolehkan Tor melalui VPN.

Komputer anda -> VPN -> Tor -> internet

Sila lihat Menggunakan VPN dan Tor bersama untuk perbincangan penuh tentang implikasi ini. Dengan Privatoria, ia dicapai melalui peralihan telus sambungan anda dari pelayan VPN yang dikonfigurasikan khas ke rangkaian Tor.

Perlu diperhatikan, bagaimanapun, bahawa Tor melalui VPN juga dapat dicapai hanya dengan menggunakan Pelayar Tor ketika disambungkan ke VPN. Ini lebih selamat daripada menggunakan proksi telus jenis yang ditawarkan oleh Privatoria kerana:

 • Penyulitan Tor dilakukan secara hujung dari desktop anda ke pelayan Tor. Dengan proksi telus mungkin penyedia VPN anda (cth. Privatoria) dapat memintas lalu lintas sebelum disulitkan oleh pelayan Tor.
 • Penyemak Imbas Tor telah menjadi keras terhadap pelbagai ancaman dengan cara pelayar biasa anda hampir pasti tidak.

Pada asasnya, anda lebih baik menggunakan Penyemak Imbas Tor sambil disambungkan ke VPN.

Tor Proxy Web

Ini sama dengan "VPN Plus Tor," kecuali menggunakan proksi HTTP.

E-mel Anonymous

Privatoria menawarkan pelayan e-melnya sendiri (POP3 / IMAP). E-mel masuk dan keluar disulitkan oleh sambungan HTTPS.

Secara lalai mereka juga disimpan di pelayan Privatoria menggunakan penyulitan AES-256. Penyulitan ini dilakukan oleh Privatoria. Ini akan menghentikan e-mel yang diakses oleh penggodam dan sebagainya, tetapi Privatoria boleh mengaksesnya dan menyerahkannya kepada penguatkuasaan undang-undang, sekiranya perlu diwajibkan untuk berbuat demikian.

Walau bagaimanapun, berita baiknya ialah e-mel Privatoria menyokong penyulitan PGP hujung-ke-akhir. Ini sangat selamat (walaupun metadata header masih kelihatan) dan harus memastikan bahawa tidak ada kecuali pengirim dan penerima yang dimaksudkan dapat membaca email (atau lampiran terbuka).

Menetapkan PGP sentiasa proses yang sedikit terlibat, tetapi Privatoria telah menjadikannya sebagai tidak menyakitkan mungkin. Ia telah, sebenarnya, menambah manual penyulitan PGP yang sangat baik kepada panel kawalannya. Ini hebat, tetapi seperti biasa dengan PGP, kedua-dua penghantar dan penerima mesti menggunakan PGP untuk berfungsi.

"Proksi Anonymous"

Perkara pertama yang perlu diperhatikan ialah perkhidmatan proksi ini tidak, sebenarnya, "tanpa nama." Ini adalah proksi HTTP yang disulitkan HTTPS, dengan lokasi pelayan di 15 negara.

Seperti VPN, proksi akan menyembunyikan alamat IP sebenar anda dari mana-mana laman web yang anda lawati. Sambungan HTTPS juga akan memastikan bahawa ISP anda tidak dapat melihat apa yang anda bangun di internet. Siapa pun yang menjalankan pelayan proksi (dalam kes ini Privatoria), bagaimanapun, dapat melihat apa yang anda bangun di internet. Oleh itu, menggunakan proksi itu adalah "tanpa nama."

Plugin pelayar proksi Privatoria kini tersedia untuk Chrome dan Opera. Apabila menggunakannya, saya tidak mengesan kebocoran DNS, walaupun WebRTC telah mendedahkan alamat IP saya yang sebenar. US Netflix menyekat saya, tetapi saya dapat menggunakan plugin untuk menonton BBC iPlayer.

Sila lihat Proksi vs VPN - Apakah perbezaannya? untuk perbincangan penuh tentang proksi. Kebanyakan pengguna VPN tidak akan memerlukan proksi, tetapi ciri ini mungkin berguna untuk sesetengahnya. Privatoria nampaknya merancang untuk menyokong proksi SOCKS di masa depan juga.

Lawati Privatoria »

Kelajuan dan Prestasi

Kelajuan muat turun Privatoria

Kelajuan muat naik Privatoria

Semua ujian telah dilakukan menggunakan sambungan serat UK 50 Mbps / 3 Mbps.

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut.

Kelajuan muat turun ini amat dahsyat!

Yay! Tiada kebocoran IP! Kebocoran WebRTC mesti disekat oleh pelayan. Perhatikan bahawa ISP saya (Virgin Media UK) tidak menyokong IPv6, jadi saya tidak boleh menguji kebocoran IPv6. Namun, menurut changvog OpenVPN rasmi, kebocoran IPv6 telah ditetapkan.

Netflix AS enggan bermain apabila disambungkan ke pelayan VPN AS Privatoria, tetapi BBC iPlayer lakukan apabila disambungkan ke server VPN UK.

Harga

1 bulan

$ 2.74
sebulan

Tidak seperti kebanyakan perkhidmatan VPN, Privatoria memerlukan pembelian minimum tiga bulan. Memandangkan kos tiga bulan kos yang mesra poket $ 12.99 ($ ​​4.33 sebulan), bagaimanapun, ini tidak mungkin bimbang kebanyakan.

Harga jatuh ke bawah $ 2.74 sekilas jika pelan tahunan dibeli.

Sekiranya mendaftar selama sekurang-kurangnya tiga bulan pada satu masa, bimbang anda, maka percubaan percuma selama satu jam tersedia. Tiada butiran bayaran diperlukan untuk ini.

Di samping itu, percubaan percuma tujuh hari yang tidak terhad sepatutnya lebih daripada cukup untuk menentukan sama ada perkhidmatan itu sesuai untuk anda. Butiran pembayaran diperlukan untuk ini, tetapi anda hanya akan dikenakan jika anda tidak membatalkan dalam masa tujuh hari.

Anda juga boleh meminta bayaran balik dalam masa 30 hari jika anda mengalami kesulitan teknikal yang pasukan sokongan pelanggan Privatoria tidak dapat menyelesaikannya.

Platform Pembayaran yang Disokong

Kemudahan penggunaan

Mendaftar

Untuk mendaftar anda diminta hanya nama pengguna dan alamat e-mel. Anda diberikan kata laluan, tetapi digalakkan untuk memilih yang baru anda sendiri. Ini persediaan yang selamat, dan ia juga bermakna bahawa alamat e-mel yang anda berikan semasa permulaan tidak perlu sah (walaupun buat sementara waktu). Ini bagus!

Apabila anda mendaftar dahulu, anda tidak perlu memberikan sebarang bayaran untuk jam pertama. Ini mungkin tidak lama, tetapi ia sepatutnya cukup untuk memastikan perkhidmatan itu berfungsi untuk anda. Sebagaimana yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh melanjutkan percubaan percuma kepada tujuh hari sebaik sahaja anda memberikan butiran pembayaran.

Pelanggan Privatoria Windows VPN

Atau sebaliknya, kekurangannya. Panduan persediaan disediakan untuk mengkonfigurasi L2TP / IPSec melalui klien VPN yang dibina ke dalam Windows, dan untuk mengkonfigurasi OpenVPN melalui klien OpenVPN rasmi.

Kini, ini pada awalnya bimbang saya. Klien OpenVPN rasmi sentiasa menjadi perisian yang baik dalam banyak cara, tetapi ia tidak memberikan sebarang bentuk perlindungan kebocoran DNS IPv4 atau IPv6. Walau bagaimanapun, ini telah berubah sejak OpenVPN versi 2.3.9.

Sedikit menjengkelkan, setiap fail config .ovpn dimuat turun di bawah nama "openvpn" dan harus diubah suai secara manual agar berguna.

Sudah tentu, pelanggan OpenVPN rasmi tidak mempunyai lonceng dan peluit mewah yang terdapat di banyak aplikasi berdedikasi (yang paling penting adalah suis bunuh). Ia juga sedikit lebih sukar untuk ditubuhkan daripada kebanyakan klien tersuai. Tetapi ia berfungsi, dan ia berfungsi dengan baik.

Platform

Panduan persediaan L2TP / IPsec disediakan untuk peranti Windows, Mac OSX, Android dan iOS. Panduan persediaan OpenVPN disediakan untuk Windows dan Linux (baris arahan).

Fail konfigurasi OpenVPN disediakan untuk Windows dan Mac OSX / Linux, dan tidak ada alasan yang tidak boleh digunakan pada mana-mana sistem yang boleh menjalankan klien OpenVPN.

Serta manual di bahagian ahli laman web, blog mengandungi panduan persediaan tambahan. Sebagai contoh, bagaimana untuk menetapkan OpenVPN di Mac OSX menggunakan klien Viscocity.

Apl Android

Walaupun ia tidak mempunyai pelanggan desktop tersuai, Privatoria mempunyai aplikasi Android. Di samping bertindak sebagai klien VPN, aplikasinya termasuk klien sembang yang selamat dan klien e-mel untuk perkhidmatan E-mel Anonymousnya (lihat di bawah).

App Privatoria Android benar-benar percuma untuk pengguna, walaupun perlu membuat akaun tambahan untuk menggunakannya.

Nit-picks aside, aplikasi Android cukup baik. Ia kelihatan pintar, ia berfungsi dengan baik, dan saya tidak mengesan kebocoran DNS atau WebRTC semasa menggunakannya.

Khidmat Pelanggan

Sokongan berbual langsung tersedia semasa waktu pejabat Central Europe. Soalan saya dijawab dengan cepat, dan kakitangan yang ramah dan bersemangat untuk membantu. Pengetahuan teknis yang mendalam tentang barisan hadapan barangkali nampaknya sedikit nipis, tetapi persoalan sulit dirujuk ke pasukan teknikal dan biasanya dijawab dalam beberapa minit.

Di luar waktu pejabat Czech, sistem e-mel yang ditandatangani telah disediakan. Jawapan dijawab dalam masa 48 jam.

Privasi dan Keselamatan

Privatoria menyokong protokol VPN L2TP dan OpenVPN. Seperti biasa, saya cadangkan menggunakan OpenVPN jika mungkin. Penyulitan OpenVPN menggunakan cipher AES-128 dengan jabat tangan RSA-4096 dan pengesahan data HMAC SHA-1.

AES-256 lebih kerap digunakan pada hari-hari ini, tetapi AES-128 tetap selamat untuk pengetahuan orang lain yang terbaik. Ia sebenarnya mempunyai jadual utama yang lebih kuat daripada AES-256, yang mana sesetengah pakar berpendapat bahawa ia lebih selamat.

Tiada kunci Diffie-Hellman dinyatakan dalam fail konfigurasi OpenVPN, tetapi sokongan Privatoria meyakinkan saya bahawa Kerahsiaan Perfect Forward disokong. HMAC SHA-1 auth adalah baik, dan Privatoria memberitahu saya bahawa ia merancang untuk beralih ke HMAC SHA-256 "tidak lama lagi." Jabat tangan RSA-4096 sangat baik.

Untuk gambaran keseluruhan enkripsi OpenVPN dan istilah yang digunakan, sila lihat di sini.

Suite enkripsi OpenVPN sangat baik. Di bahagian privasi, Privatoria juga berfungsi dengan baik:

"Privatoria.net tidak menyimpan log aktiviti pengguna. Ini termasuk menyemak imbas, sejarah muat turun dan sebarang log trafik yang lain. "

Privatoria berpusat di Republik Czech. Menurut OpenDemocracy,

"Negara Czech tidak mempunyai kapasiti untuk membangunkan program pengawasan internet secara besar-besaran - tetapi resort kepada kaedah pengawasan lebih lama 'sekolah'."

Tanpa undang-undang pengekalan data mandatori, tiada ikatan istimewa untuk NSA atau GCHQ, dan tiada pengawasan negara berskala besar sendiri, Republik Czech adalah tempat yang baik untuk mendasarkan perkhidmatan VPN yang berorientasikan privasi. Privatoria menerima pembayaran menggunakan Bitcoins, yang juga boleh meningkatkan privasi.

Pemikiran Akhir

saya suka

 • Tiada log masuk
 • Suite enkripsi OpenVPN yang hebat
 • Tiada kebocoran IP
 • Murah
 • Lima sambungan serentak
 • Tawaran percubaan yang baik
 • Aplikasi Android yang bagus
 • Sokongan hebat
 • Perkhidmatan e-mel menyokong PGP
 • Plugin pelayar proksi yang bagus
 • Menerima Bitcoins

Saya tidak begitu pasti

 • VPN dengan Tor lebih selamat menggunakan Tor Bowser semasa disambungkan ke VPN

Saya benci

 • Kelajuan muat turun yang dahsyat
 • P2P dilarang

Terdapat banyak untuk mengesyorkan Privatoria. Yang paling penting, ia tidak menyimpan sebarang log dan harganya murah. Walaupun ia tidak menawarkan aplikasi desktop peribadi, pelanggan OpenVPN rasmi berfungsi dengan baik, dan saya tidak mengalami kebocoran IP (sekurang-kurangnya di Windows).

Penyulitan OpenVPN sangat bagus, dan aplikasi Android juga sangat funky.

Perkhidmatan percuma tambahan bagus, dan mungkin berguna untuk beberapa orang. Walau bagaimanapun, dalam semua kes terdapat perkhidmatan yang lebih baik melakukan perkara yang sama di luar sana (atau dalam hal Tor, lebih baik hanya menggunakan Browser Tor sambil disambungkan ke VPN).

Lalat besar dalam salap, bagaimanapun, adalah hasil ujian kelajuan muat turun, yang sangat dahsyat. Untuk tujuannya, sememangnya, membuat perkhidmatan VPN ini semua tetapi tidak dapat digunakan ...

Lawati Privatoria »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me