KAMI PERUBAHAN BAGAIMANA KITA MENYELURUH ULASAN!
Kami baru-baru ini mengemas kini proses pemarkahan kami untuk semua ulasan di ProPrivacy.com. Butiran kriteria pemarkahan baru kami boleh didapati di sini

PrivateVPN

 • Harga

  Dari $ 1.89
  / bulan

 • Ada pada:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • MacOS

  • Linux
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Anugerah ProPrivacy.com kini diiktiraf sebagai acara utama dunia untuk memberi penghargaan dalam pencapaian dalam industri VPN. Pada acara eksklusif tahun ini di Las Vegas, PrivateVPN telah dianugerahkan tempat kedua di Malaysia VPN Terbaik untuk Perkhidmatan Pelanggan anugerah. Ini adalah bukti kepada perkhidmatan sembang langsung yang hebat dan kakitangan yang pandai mengetahuinya! Baca terus untuk mengetahui semua yang anda perlu ketahui tentang VPN yang luar biasa ini.

ProPrivacy.com Markah
9.8 daripada 10

Ringkasan

PrivateVPN adalah sebuah VPN yang ditubuhkan yang berpusat di Sweden. Ia adalah perkhidmatan yang selamat dengan pelanggan yang dipesan lebih dahulu yang boleh digunakan sehingga enam peranti secara serentak. Ia bukan perkhidmatan VPN log yang mempunyai 100+ pelayan di 56 negara di seluruh dunia. Itu adalah sejumlah besar server yang semakin meningkat.


Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  50.41 Mbps
 • Bidang kuasa
  Sweden
 • Sambungan serentak
  6
 • Negara
  60

Kajian video

Dalam kajian video PrivateVPN kami, kami melihat beberapa kebaikan dan keburukan mereka.

PrivateVPN Review | ProPrivacy

PrivateVPN Review | ProPrivacy

PrivateVPN Review | ProPrivacy

ciri-ciri

Torrenting
Pilihan pelabuhan
Penghantaran pelabuhan
Sambungan serentak 6
Jumlah pelayan 100
Negara 60
Sokongan Penghala
Logam logam atau pelayan maya Gabungan

PrivateVPN mempunyai semua ciri privasi dan keselamatan yang canggih yang mungkin anda perlukan. Sama ada anda mahukan VPN untuk menyekat kandungan asing, atau untuk menghentikan ISP anda dan kerajaan yang mengamati tabiat pelayaran anda - PrivateVPN telah dilindungi:

Pelayan

PrivateVPN mengendalikan pelayan di 56 negara. Lokasi tersebut termasuk lima bandar di Amerika Syarikat (termasuk pantai Barat dan Timur), UK, di seluruh Eropah (termasuk Belanda dan Switzerland). Plus: Brazil, Australia, Kanada, Korea Selatan, Jepun, Singapura, dan Rusia. Satu-satunya tempat yang tidak benar-benar dilihat ialah Afrika, Timur Tengah, dan China. Oleh itu, jika lokasi-lokasi ini menarik minat anda, anda perlu mencari di tempat lain.

Walaupun jumlah negara yang dilindungi, jumlah pelayan yang tersedia agak rendah berbanding pembekal lain. Walau bagaimanapun, ini kerana PrivateVPN adalah firma yang lebih muda yang mempunyai lebih sedikit pelanggan daripada pesaingnya. Pada hakikatnya, PrivateVPN adalah perkhidmatan popular yang secara aktif memperluas bilangan pelayan yang ada ketika ia tumbuh. Atas sebab ini, ia tidak menjadi kebimbangan.

Sambungan serentak

Para pelanggan boleh menyambung sehingga enam peranti kepada PrivateVPN sekaligus. Ini benar-benar luar biasa dan sangat sedikit VPN di pasaran menawarkan lebih banyak. Dengan ini, PrivateVPN boleh dianggap sebagai VPN yang sangat berguna untuk keluarga besar yang mempunyai keperluan VPN pada beberapa telefon, tablet, dan komputer riba, di rumah dan apabila menggunakan WiFi awam.

Torrenting

Torrenting pada PrivateVPN bukan sahaja dibenarkan tetapi adalah kegembiraan kerana kelajuan sambungan pantas. Perkhidmatan ini juga menyediakan pilihan penyulitan yang kuat untuk memastikan keselamatan dan peribadi anda mengurai.

Adakah PrivateVPN menyahsekat Netflix dan perkhidmatan penstriman lain?

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

PrivateVPN berada di kelab elit penyedia VPN yang masih menyahsekatkan sejumlah perkhidmatan streaming di seluruh dunia. Malah, ia dapat memberikan akses kepada hampir setiap perkhidmatan streaming!

Ini adalah VPN yang hebat untuk pelanggan Netflix kerana ia akan menyahsekat kandungan Netflix dari seluruh dunia. Ia juga membolehkan pengguna untuk menonton BBC iPlayer di luar negara. Ini disebabkan PrivateVPN menyediakan akses kepada alamat IP berdedikasi dinamik percuma setiap kali pengguna menyambung menggunakan protokol lalai (OpenVPN TUN + UDP + 1194) di lokasi berikut: Sweden, Norway, Jerman - Frankfurt 1, Netherlands 1, Ukraine , Switzerland, United Kingdom - London 2, Perancis - Paris, Amerika Syarikat - Buffalo dan Amerika Syarikat - Los Angeles. PrivateVPN juga akan membolehkan anda menyahsekat video Youtube yang dihadkan di rantau anda.

Ini hebat dan bermakna PrivateVPN adalah salah satu daripada beberapa VPN yang akan memberikan anda akses kepada hampir semua perkhidmatan penstriman dalam talian! Ini cukup membimbangkan kerana kebanyakan VPN mengenakan bayaran tambahan untuk IP berdedikasi yang berfungsi dengan perkhidmatan penstriman.

Kelajuan dan prestasi

Kelajuan muat turun PrivateVPN

Ujian dilakukan dengan menggunakan sistem ujian kelajuan saintifik. Muat turun purata kelajuan pada 52.59 Mbit / s yang sangat cepat dan membandingkan dengan lebih baik di antara VPN julat di pasaran. Kelajuan pecutan (kelajuan muat turun Max) dihidupkan pada 139.62 Mbit / s, yang mengingati harga VPN ini sangat pantas. Sebenarnya, saya tidak fikir mungkin untuk mendapatkan nisbah harga yang lebih baik berbanding dengan yang anda dapatkan dengan PrivateVPN.

Ujian Leak

Had data
Had lebar jalur
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 118.93
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 50.41
Kebocoran IPv6 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Kebocoran IPv4 dikesan?

PrivateVPN telah lulus semua kebocoran IP, kebocoran DNS, dan ujian kebocoran WebRTC dengan warna terbang, yang merupakan berita baik untuk pelanggan mereka. (Ia tidak mempunyai kebocoran IPv4 atau IPv6.)

Harga

24 bulan

Jimat 83% pada pelan dua tahun!

83% Off

$ 1.89
sebulan

3 bulan

$ 4.20
sebulan

6 bulan

$ 5.99
sebulan

1 bulan

$ 6.95
sebulan

Hands down salah satu perkara terbaik tentang PrivateVPN adalah hakikat bahawa anda mendapat perkhidmatan VPN premium untuk harga bajet.

VPN murah ini tidak meresahkan dengan memisahkan perkhidmatannya ke dalam pelbagai pelan, yang menyegarkan. Walau bagaimanapun, VPN berharga lebih murah untuk orang yang membuat keputusan untuk melakukan lebih banyak masa: memberi kesetiaan pelanggan dengan diskaun.

Ujian dan jaminan wang balik

Tidak seperti banyak pembekal di pasaran, PrivateVPN menawarkan percubaan percuma selama 7 hari perkhidmatan mereka. Ini bercerita banyak tentang keyakinan syarikat dalam produk mereka dan keupayaannya untuk menyampaikan perkhidmatan yang membutakan sebagai ujian percuma VPN sukar dicari.

PrivateVPN juga menawarkan jaminan 30 hari yang sangat murah. Ini jauh lebih baik daripada banyak VPN di pasaran. Jaminan tiada quibbles bermakna pelanggan boleh mengubah fikiran mereka jika mereka mahu.

PrivateVPN menerima semua kaedah pembayaran utama - seperti yang anda harapkan dari perkhidmatan VPN premium. Tetapi, sesuatu yang mungkin menarik perhatian pengguna yang lebih berhati-hati adalah bahawa ia kini juga menerima Bitcoin untuk pembayaran. Ini bermakna anda boleh membayar untuk VPN dengan tidak mahu dikenali jika anda mahu.

Kemudahan penggunaan

Android
iOS
Windows
MacOS
Linux
Telefon Windows

PrivateVPN pasti cuba membuat segalanya semudah mungkin kerana pelanggannya. Perisian VPN adalah estetika yang menyenangkan dan mudah digunakan. Di samping itu, PrivateVPN dibungkus dengan pilihan protokol penyulitan dan ciri privasi top-of-the-range untuk memastikan pelanggannya selamat.

Platform yang ada

Pelanggan Windows

Pelanggan VPN Windows adalah mudah. Ia memberi pengguna keupayaan untuk menukar banyak pilihan protokol dan perlindungan kebocoran DNS dibina. Pelanggan PrivateVPN tidak termasuk suis membunuh yang dipanggil "Pengawal Sambungan" (yang menghalang lalu lintas internet dari perjalanan di luar terowong VPN). Suis bunuh juga membolehkan anda memilih perisian tertentu yang perlu ditamatkan sekiranya sambungan VPN keluar.

Secara keseluruhannya pelanggan adalah hebat dan sudah tentu sebaik mana-mana yang pernah saya gunakan dari segi penggunaan dan fungsi. Ia juga mempunyai ciri auto-menyambung yang akan menyambung semula VPN anda secara berturut-turut dengan killswitch sebaiknya sambungannya.

Pelanggan Mac

Klien VPN Mac kelihatan sama dengan versi lain, dan melaksanakan protokol OpenVPN dengan AES / GCM untuk cipher data. Malangnya pelanggan tidak mempunyai pembunuh pembunuh yang terbina dalam. Walau bagaimanapun, suis pembunuh boleh digunakan jika anda berteknologi tinggi menggunakan alat arahan terbina dalam yang dipanggil pf. Sebaliknya, anda hanya boleh menyambung menggunakan Tunnelblick (yang kini telah membunuh pembunuh) kerana ini akan mengurangkan banyak kerja tambahan.

Walaupun tidak ada perlindungan kebocoran DNS aktif yang dibina, tiada kebocoran DNS telah didaftarkan semasa ujian kami. Inilah yang dikatakan PrivateVPN kepada saya:

"Kami mempunyai DNS sendiri untuk setiap pelayan yang kami ada yang ditolak secara automatik kepada klien OpenVPN anda apabila anda menyambung kepadanya. Sebab mengapa kami tidak meletakkan maklumat ini di khalayak ramai adalah kerana mereka hanya berada dalam pelayan nama DNS terowong dan tidak berfungsi sebagai pelayan nama DNS Awam. Sekiranya demikian, terdapat dua pelayan nama Statik DNS yang didesak bersama pelayan pelayan DNS tertentu: 108.59.1.193 & 95.211.121.23"

Pelanggan Bergerak

PrivateVPN menawarkan Android VPN (4.0.3 dan ke atas), serta aplikasi VPN iOS (9.0 dan ke atas). Ia boleh didapati di Google Play Store dan App Store, Ia juga boleh dimuat turun sebagai fail .apk untuk Android secara langsung dari PrivateVPN.

Aplikasi ini adalah tambahan baru (Januari 2017) kepada keluarga PrivateVPN. Sama seperti aplikasi desktop, aplikasi Android direka secara intuitif dan berfungsi dengan baik. Juga berita hebat, saya mengesan tiada kebocoran DNS ketika menggunakan klien Android.

Khidmat Pelanggan

Panjang jaminan wang kembali 30
Cubaan percuma Ya - 7 hari
Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung

PrivateVPN mempunyai sokongan 24/7, yang dikendalikan melalui e-mel dan ciri sembang langsung di laman webnya. Saya mencuba ciri sembang langsung pada hujung minggu dan mendapati ia tidak tersedia. Walau bagaimanapun, ia telah mendorong saya untuk menghantar mesej yang telah dijawab pada masa yang baik. Oleh itu, saya mengesyaki bahawa walaupun ciri perbualannya bukan 24/7, mereka mempunyai kakitangan sokongan yang bekerja sepanjang masa.

Untuk benar-benar pasti, saya mencuba live chat sekali lagi pada hari Isnin pagi (semasa jam kerja Eropah) dan mendapati ia berjalan dan berjalan. Wakilnya mesra dan melakukan yang terbaik untuk menjawab semua soalan saya. Sebagai kesimpulan, saya mengesyaki bahawa sembang langsung mungkin hanya tersedia di waktu siang hari Eropah. Oleh itu, jika anda tinggal di tempat lain, anda perlu berkomunikasi melalui e-mel (yang tidak semestinya masalah kerana mereka menjawab dengan cepat).

Privasi dan keselamatan

Self-hosted / Proxied DNS Proksi
Membunuh suis
Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC

PrivateVPN berpusat di Sweden. Oleh kerana hakikat bahawa Sweden mempunyai undang-undang pengekalan data, ini jauh dari ideal. Walau bagaimanapun, selepas perbincangan tentang fakta ini dengan PrivateVPN, mereka menerangkan kepada saya secara langsung bahawa sebab ia tetap berpusat di Sweden adalah bahawa ia mempunyai akses penuh ke pusat data pusatnya di mana mereka memiliki semua perkakasan dan juga mengawal penghala. Atas sebab itu, PrivateVPN dapat lebih yakin daripada yang paling tidak mengenai tuntutan lognya.

Dasar pembalakan

Walaupun Sweden bukanlah tempat yang paling sesuai untuk syarikat VPN yang berasaskan. Berita baiknya adalah bahawa ini bukan log VPN, mereka tidak menyimpan apa-apa log. Oleh itu, jika diminta untuk mematuhi siasatan (menggunakan waran) PrivateVPN tidak dapat memberikan apa-apa kepada pelanggan mengenai pihak berkuasa. Malah, ini telah berlaku pada masa lalu dan ia perlu memberitahu pihak berkuasa bahawa ia tidak mempunyai apa-apa.

Saya meminta PrivateVPN secara langsung tentang bagaimana ia mendapat sekitar undang-undang pengekalan data tempatan dan IPRED dan ia memberitahu saya bahawa IPRED hanya terpakai kepada ISP dan ia tidak terikat untuk menyimpan apa-apa log. Firma itu juga cukup jujur ​​untuk mengakui saya bahawa mereka telah mengalami tekanan "kami mendapat aduan" wakilnya memberitahu saya, tetapi kerana ia "tidak mempunyai maklumat sedemikian tentang pelanggan kami" ia tidak dapat membantu dengan sebarang penyiasatan.

Di samping itu, PrivateVPN memberitahu saya bahawa ia mempunyai rekod 100% untuk menyediakan privasi kepada pelanggannya. Saya bertanya soalan berikut: adakah sesiapa pernah mendapat masalah untuk pembajakan - atau apa-apa lagi - menggunakan perkhidmatan anda? Dan ia memberi saya jawapan yang tegas: "Tidak, tidak pernah".

Semua perkara yang dipertimbangkan, akan kelihatan bahawa pelanggan memang selamat menggunakan PrivateVPN. Dasar log sifarnya adalah kedap air, dan dasar privasinya, yang termasuk tidak pernah berkongsi data dengan pihak ketiga, sangat mengagumkan. Oleh itu, kami memberikan PrivateVPN satu thumbs up untuk privasi.

Juga positif: VPN memberitahu saya bahawa jika ada yang pernah berlaku untuk berkompromi operasi mereka di Sweden - ia akan keluar dari negara.

Protokol Penyulitan

IKEv2
OpenVPN
Protokol lain IPSec, Shadowsocks
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Di bahagian teknikal, penyulitan yang digunakan oleh PrivateVPN untuk sambungan OpenVPN adalah hebat dengan cipher AES-256, jabat tangan RSA-2048, dan HMAC SHA256 data yang digunakan. Kekunci DHE 2048-bit menyediakan Kerahsiaan Hadapan Sempurna.

Di samping itu, beberapa protokol penyulitan lain boleh didapati dalam klien PrivateVPN. PPTP adalah antara mereka, tetapi kerana ia tidak lagi cukup kuat untuk melindungi privasi pengguna, kami sangat mengesyorkan terhadapnya. Sebaliknya, kami menggalakkan anda memilih salah satu daripada yang lain (lebih baik OpenVPN). Protokol yang tersedia adalah OpenVPN (UDP dan TCP), L2TP, PPTP, IPSec, IKEv2, Proksi HTTP, dan SOCKS5.

PrivateVPN mengendalikan permintaan DNS melalui pelayannya sendiri, dan para pelanggannya menyediakan Perlindungan Leak Perlindungan IPv6 dan Perlindungan DNS Leak, yang menjadikannya pilihan terbaik untuk privasi dan keselamatan.

Ciri-ciri keselamatan

Perisian PrivateVPN direka dengan baik dan mempunyai suis bunuh untuk memotong internet sekiranya sambungan VPN hilang. Ini adalah ciri yang berguna yang membolehkan para pelanggannya menjamin bahawa mereka tidak secara tidak sengaja membocorkan lalu lintas web mereka ke ISP mereka. Di samping itu, pengguna boleh menentukan perisian untuk disertakan dalam ciri suis bunuh. Killswitch adalah berdasarkan WFP dan mempunyai dua lapisan keselamatan: membunuh suis dan membunuh aplikasi. Ini memberi pelanggan pilihan untuk menggunakan aplikasi membunuh hanya jika mereka lebih suka. Ia adalah cubaan killswitch yang diuji dan diuji yang boleh kita jamin.

Di samping itu, penghantaran pelabuhan juga disokong oleh PrivateVPN. Walaupun anda perlu menyemak senarai pelayannya atau berkomunikasi dengannya secara langsung untuk mengetahui pelayan atau pelayan mana yang mempunyai ciri-ciri yang diperlukan untuk menubuhkan peranti tertentu.

Pelayan Stealth adalah ciri bonus bagi sesiapa sahaja yang tinggal dalam rejim yang ketat dan perlu menyembunyikan sebarang lalu lintas yang boleh menghubungkan VPN kembali kepada mereka.

Akhirnya, perkhidmatan itu juga menawarkan DNS dalam bentuk proksi, yang berguna ketika membongkar kunci kandungan. Bagaimanapun, pada hakikatnya, IP dinamik mungkin akan menolong anda.

Bagi sesiapa sahaja sesiapa sahaja yang ingin menggunakan privasi tambahan yang diberikan oleh IP yang dikongsi, sila pilih protokol OpenVPN - TUN + TCP + 443 dalam tetapan penyulitan. Keupayaan untuk menukar di antara IPS dinamik berdedikasi (OpenVPN TUN + UDP + 1194) dan IP yang dikongsi adalah bahagian yang luar biasa dari perkhidmatan.

Penyulitan

Ciri-ciri Privasi lain

Pelayan HQN

Pelayan rangkaian Berkualiti Tinggi boleh didapati di rangkaian PrivateVPN. PrivateVPN mengatakan bahawa ia bertujuan "untuk membeli kapasiti Internet secara langsung dari pembekal transit IP". Server tier-1 ini membolehkan PrivateVPN tidak mempunyai orang tengah dalam rangkaiannya yang dikatakan membolehkan ia memberikan kelajuan sambungan yang lebih baik. Sila semak bahagian sambungan sambungan semakan untuk keputusan ujian kelajuan.

Alat kawalan jauh

Untuk teknophob sebenar, ciri pemasangan jauh boleh didapati. Apabila dilaksanakan, ia akan membolehkan seorang juruteknik sokongan pelanggan PrivateVPN untuk mengambil alih mesin pelanggan secepat mungkin untuk membantu mereka menubuhkan VPN. Ini tidak perlu, kerana VPN sangat mudah didirikan. Walau bagaimanapun, ciri ini merupakan tambahan yang sangat baik yang pastinya boleh dianggap sebagai titik jualan yang membezakannya daripada pesaingnya. Ciri ini juga tersedia untuk penyelenggaraan umum dan dikendalikan dengan perisian sokongan jauh TeamViewer. PrivateVPN bahkan menyediakan panduan untuk mendapatkan kawalan jauh yang ditubuhkan di kawasan sumbernya.

Pemikiran Akhir

PrivateVPN adalah perkhidmatan yang telah wujud selama beberapa tahun sahaja. Pada masa itu ia telah menubuhkan perkhidmatan bertaraf dunia. Pelanggan mendapat akses kepada rangkaian pelayan peringkat 1 yang sangat baik di seluruh dunia. Kelajuan sambungan berfungsi dengan baik di semua pelayan, dengan kejatuhan prestasi sedikit apabila disambungkan. Ini menjadikan VPN sempurna untuk penstrimanan dan tugas-tugas data yang intensif.

Privasi dengan VPN sangat bagus, dan dasar log sifar bercakap untuk dirinya sendiri. Penyulitan juga kuat, dan keupayaan untuk bertukar-tukar antara UDP dan TCP dalam klien adalah hebat. Ketersediaan HTTP Proxy, SOCKS5, dan port forwarding, juga merupakan manfaat yang besar. Plus akses percuma kepada IP berdedikasi yang dinamik. Akhir sekali, ciri auto-menyambung dan membunuh diri adalah tambahan yang baik, yang akan menyampaikan privasi walaupun VPN memotong sesaat.

Dengan pelayan yang terletak di seluruh dunia, gambaran keseluruhan saya PrivateVPN adalah bahawa ia adalah perkhidmatan VPN yang sangat baik yang bernilai wang yang diminta (terutamanya jika anda mendaftar selama setahun). Terima kasih kepada percubaan tujuh hari dan jaminan wang selama 30 hari sesiapa sahaja boleh mengujinya tanpa risiko untuk memastikan ia sesuai dengan keperluan mereka. VPN yang mengagumkan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me