Privasi yang sempurna


 • Harga

  Dari $ 8.95
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
9.2 daripada 10

Ringkasan

Privasi yang sempurna
adalah pembekal VPN tanpa log yang berpangkalan di Switzerland yang pertama kali dilancarkan pada tahun 2008. VPN itu tepat dinamakan kerana ia menyediakan sejumlah besar ciri privasi dan keselamatan - termasuk beberapa yang agak jarang berlaku.

Privasi Sempurna mempunyai aplikasi untuk semua platform yang membolehkan pengguna dengan mudah menyembunyikan alamat IP sebenar mereka untuk membuka sekatan kandungan. Ia juga menyediakan privasi kedap air berkat pelaksanaan enkripsi OpenVPN yang mantap. Walaupun ia mempunyai ciri-ciri mewah, Privacy Perfect dianggap agak mahal jika dibandingkan dengan pesaing yang sama.

Terlebih lagi, perkhidmatan ini tidak dapat membuka sekatan beberapa perkhidmatan utama seperti Netflix US. Walaupun demikian, Privasi Sempurna adalah VPN berkualiti tinggi yang boleh merayu kepada pengguna internet tertentu.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Switzerland
 • Sambungan serentak
  1000
 • Negara
  26
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  14.95 Mbps

Harga

2 tahun

$ 8.95
sebulan

1 tahun

$ 9,99
sebulan

1 bulan

$ 12,99
sebulan

Privasi Perfect menawarkan pelanggannya tiga pilihan ketika memilih pelan langganan. Semua rancangan itu adalah sama dari segi ciri-ciri, dan hanya berbeza kerana mereka menjadi lebih murah lebih lama yang anda langgan. Ini adalah tambang biasa untuk VPN premium yang ingin menggalakkan pengguna untuk melakukan lebih lama.

Walau bagaimanapun, tidak seperti kebanyakan VPN - yang cenderung untuk menjatuhkan harga dengan ketara - Privasi Sempurna hanya menawarkan diskaun kecil. Suatu bulan akan membuat anda kembali $ 12,99, dan jika anda membuat komitmen selama satu tahun harga itu berkurang hanya dengan 23% hingga $ 9.99 sebulan. Untuk diskaun terbesar sebanyak 31%, pengguna mesti melanggan selama dua tahun. Walau bagaimanapun, walaupun itu hanya mengurangkan harga kepada $ 8.95 sebulan.

Ini mengecewakan dan bermakna Privasi Sempurna pasti dianggap sebagai salah satu VPN premium yang lebih mahal di pasaran. Sama ada ia bernilai membayar lebih untuk VPN ini sebahagian besarnya akan menjadi keperluan peribadi dan pilihan.

Pilihan pembayaran Privasi yang sempurna

Platform Pembayaran yang Disokong

Bagi sesiapa yang berminat dengan langganan, pilihannya ada untuk menguji terima kasih kerana jaminan wang balik VPN 7 hari. Jaminan ini berguna dan bermakna bahawa mereka yang berminat dalam perkhidmatan boleh memberikan ujian jika mereka mahu.

Para pelanggan boleh memilih untuk membayar melalui kad kredit atau kad debit, Amex, PayPal, atau salah satu daripada 60 kaedah yang disediakan oleh PaymentWall perkhidmatan. Firma itu juga menerima bayaran Bitcoin dan Bitcoin Cash yang dibuat melalui BitPay perkhidmatan terkenal. Ini bermakna pengguna boleh memilih untuk membayar perkhidmatan tersebut secara tanpa nama jika mereka lebih suka.

Adakah Privasi Sempurna Membongkar Netflix?

Jika anda mencari VPN untuk Netflix, anda mungkin mahu mencari tempat lain.

Walaupun harga VPN ini tinggi, malangnya bukan perkhidmatan yang baik ketika membuka kunci aliran popular. Semasa ujian kami, VPN ini gagal memberikan akses kepada sama ada katalog AS atau UK Netflix. Di samping itu, kami tidak dapat bersambung ke Hulu atau BBC iPlayer. Ini malang dan mungkin bermaksud bahawa VPN ini tidak aktif dalam percubaannya untuk mencari alamat IP bersih yang tidak disekat oleh perkhidmatan popular itu.

Oleh itu, sementara perkhidmatan ini mungkin dianggap maju dari segi privasi dan ciri-ciri keselamatan, bagi mereka yang menginginkan perkhidmatan mudah untuk aliran buka kunci adalah lebih baik untuk mencari di tempat lain.

ciri-ciri

Privasi Sempurna adalah perkhidmatan yang sangat baik ketika datang ke ciri keselamatan lanjutan. Atas sebab ini, ia adalah pilihan VPN yang menarik yang mungkin menarik bagi pengguna VPN tertentu. Di bawah ini anda dapat melihat senarai komprehensif ciri-ciri yang disediakan oleh VPN ini, di samping perihal atribut yang lebih unik.

 • Pelayan di 26 negara
 • Apps untuk semua platform
 • Pilihan penyulitan OpenVPN atau IPsec
 • Killswitch
 • Perlindungan kebocoran DNS
 • Penjejakan VPN pelbagai hop (sehingga 4 pelayan boleh dipilih secara manual)
 • Bilangan sambungan serentak yang tidak terhad
 • Pelayan yang terpencil untuk memintas firewall ISP dan menyembunyikan penggunaan VPN
 • Pengurus SSH untuk menubuhkan sambungan proksi HTTP atau SOCKS5
 • Tor atas VPN
 • Pemajuan pelabuhan
 • Pelayan telanjang berdedikasi di seluruh rangkaian
 • Sokongan IPv6 penuh
 • Penapis TrackStop menyediakan penyekatan iklan, anti-penjejakan dan anti-malware (sebelah server).

Ciri NeuroRouting. Ciri multi-hop pelayan yang unik ini secara automatik melantunkan data anda melalui beberapa pelayan Privasi Sempurna untuk privasi tambahan.

Seperti yang anda lihat, Privasi Perfect mempunyai sejumlah besar ciri menarik termasuk ciri-ciri TrackStop dan NeuroRouting; kedua-duanya boleh menjadi sampingan pelayan persediaan. Di bawah ini kami akan menggariskan beberapa ciri-ciri yang lebih jarang ini untuk menjelaskan dengan tepat bagaimana mereka boleh memberi manfaat kepada anda.

TrackStop

Perkara yang baik tentang TrackStop, ialah pengguna boleh menetapkannya untuk menapis data yang tidak diingini daripada tiba di mesin anda. Ini dapat meningkatkan kelajuan pengalaman pelayaran internet anda dengan mengurangkan masa beban halaman dan mengurangkan beban pada CPU anda. Pengguna boleh memilih untuk menapis penapis secara manual untuk menyekat laman web dan data mengikut keperluan khusus mereka sendiri.

Ini juga termasuk keupayaan untuk ibu bapa menyusun blok ibu bapa dari dalam VPN; ciri unik yang memberi ibu bapa keupayaan untuk melindungi anak-anak mereka daripada kandungan dewasa sambil tetap membenarkan mereka untuk mendapatkan privasi digital yang diberikan oleh VPN. Dan, kerana ciri ini boleh menjadi sampingan pelayan persediaan, ia terpakai kepada semua peranti pada rangkaian VPN yang bermaksud ia boleh disiapkan melalui router untuk bertindak sebagai blok tangkapan semua orang untuk seluruh rumah.

Di bawah ini kami telah menyenaraikan semua jenis penapisan yang boleh dicapai menggunakan TrackStop:

 • Penjejakan dan senarai hitam Adblock lebih daripada 30,000 domain pengesanan dan iklan
 • Blok penapis penipuan melebihi 45,000 domain malware yang diketahui dan 20,000 domain phishing
 • Blok domain Facebook dan pelacak Facebook di semua laman web
 • Sekat semua domain Google (lebih daripada 400)
 • Penapis Media Sosial: menyekat semua domain media sosial yang besar
 • Penapis ibu bapa untuk menyekat kandungan dewasa, tapak perjudian, laman web ganas dan iklan yang tidak sesuai untuk kanak-kanak
 • Penapis berita palsu yang menyekat senarai laman web tapak berita palsu (melalui senarai yang diterbitkan dan dikemas kini di GitHub)

NeuroRouting

Ciri ini menggunakan pembelajaran mesin sumber terbuka (TensorFlow) untuk secara automatik melantun lalu lintas anda di sekitar rangkaian Privasi Sempurna sebelum keluar melalui lokasi pelayan terbaik. Routing multi-hop yang dinamik ini memastikan bahawa nod keluar yang digunakan oleh pelanggan berbeza bergantung pada perkhidmatan mana lalu lintas mereka terikat. Akibatnya, alamat IP VPN yang dapat dilihat oleh setiap perkhidmatan internet yang mereka gunakan adalah berbeza.

NeuroRouting boleh ditubuhkan untuk bekerja sama dengan OpenVPN atau IPsec dan mesti disediakan pelayan-side. Ini bermakna NeuroRouting boleh ditetapkan untuk bekerja untuk setiap contoh VPN, dan akan berfungsi secara lalai untuk semua lalu lintas anda jika anda memasang VPN Privasi Sempurna secara langsung pada penghala WiFi anda.

Walaupun ciri ini sebelum ini telah dibandingkan dengan Tor oleh beberapa pengulas (disebabkan oleh cara ia bekerja secara dinamik dan secara automatik melantun lalu lintas pengguna melalui pelbagai nod), perlu diingatkan bahawa ciri ini membantu untuk memberikan privasi tambahan; tetapi tidak dikenali. Ini kerana tidak seperti Tor, Privacy Perfect melakukan semua routing untuk menanggung pelayan logam di bawah kawalannya. Dan sementara itu tidak menyimpan apa-apa log apa yang pengguna lakukan ketika disambungkan ke servernya - mungkin firma dapat memonitor lalu lintas secara real-time saat melewati jaringannya.

Jadi, kenapa ciri ini menarik? Dengan NeuroRouting, anda tidak perlu sentiasa memutuskan sambungan dan bersambung ke lokasi pelayan yang berbeza untuk menggunakan perkhidmatan geo-terhad di negara-negara tersebut. Sebaliknya (selagi Privasi Sederhana mempunyai pelayan di lokasi tersebut), anda secara automatik akan mendapat IP tempatan yang membolehkan anda kelihatan berada di negara ini perkhidmatan itu masuk. Jenis multihop automatik ini adalah unik untuk Privasi Sempurna, dan ia adalah hebat dari segi kemudahan penggunaan untuk pelanggan.

Kelajuan dan Prestasi

Di ProPrivacy.com, kami menggunakan sistem pemeriksaan kelajuan berasaskan pelayan untuk memantau kelajuan sambungan VPN secara langsung. Penyelesaian berasaskan pelayan unik kami memeriksa VPN untuk kelajuan maksimum (pecah) dan kelajuan muat turun purata di empat lokasi pelayan - empat kali sehari.

Kelajuan sambungan ini dikemas kini dalam masa nyata untuk menilai apakah perkhidmatan terpantas berada pada halaman VPN terpantas kami. Sistem ujian kelajuan tersuai kami menguji VPN dengan penyulitan OpenVPN yang dibolehkan, dan menguji kedua-dua kelajuan sambungan tempatan dan antarabangsa dari pelayan ujian yang terletak di Hong Kong, UK, AS, dan Belanda.

Malangnya, apabila DevOps kami menambah Privasi Sempurna kepada sistem ujian kelajuan, pelayan mereka semua tamat masa. Muat turun sangat perlahan sehingga aplikasi penguji ujian membunuh ujian selepas 2600 saat. Hasil daripada tidak dapat memperoleh sebarang data, kami terpaksa menggunakan ujian VPN secara manual menggunakan sumber ujian kelajuan dalam talian speedtest.net.

Kami menguji Privasi Sempurna pada sambungan internet BT 50Mbps di UK. Kami menguji sambungan untuk mendapatkan hasil asas tanpa sambungan VPN dan mendapati ia mendapat kelajuan muat turun sekitar 49 Mbps. Seterusnya, kami berhubung dengan pelayan VPN UK dan mengujinya tiga kali. Kami mendapati kelajuan muat turun turun hanya di bawah setengah hingga 27Mbps. Muat naik kelajuan apabila dari 17 Mbps tanpa VPN hingga 14 Mbps dengan. Hasil ini cukup baik dan bermakna VPN harus melakukan hal yang baik untuk streaming dalam HD.

Untuk menyemak pelayan antarabangsanya, kami memutuskan untuk mempercepat pengujian pelayan Amsterdamnya di Belanda. Server Belanda melakukan sentuhan lebih cepat dari pelayan UK, yang mengejutkan mengingat data harus terus berjalan. Muat turun kelajuan 29 Mbps bermaksud, sekali lagi, pelayan ini akan berfungsi dengan baik untuk streaming. Akhir sekali, kami memutuskan untuk memeriksa kelajuan sambungan pelayan East Coast di Amerika Syarikat. Tidak mengejutkan, memandangkan jarak yang melibatkan New York melakukan sedikit perlahan. Kami mencatat purata muat turun 18 Mbps, yang akan membolehkan saya menstrim dalam HD tanpa sebarang masalah.

Keseluruhannya, kami sangat kagum dengan kelajuan yang disediakan oleh VPN ini, dan walaupun ia mungkin bukan VPN terpantas di dunia, ia pasti mempunyai apa yang anda perlukan untuk menstrim dan melakukan tugas intensif data lain ketika bersambung ke VPN.

Kebocoran IP, kebocoran DNS, dan kebocoran WebRTC

Untuk menubuhkan bahawa VPN berfungsi dengan betul dan bahawa ia dengan betul memberikan privasi yang diklaimnya, adalah penting untuk mengujinya untuk kebocoran. Kebocoran berpotensi merosakkan privasi yang disediakan oleh VPN, menjadikannya tidak berguna.

Kami menggunakan alat yang terkenal ipleak.net untuk memeriksa kebocoran pada sambungan IPv4 dan IPv6. Kami melakukan ujian dalam inkognito pada Mesin Maya untuk memastikan hasil yang adil dan tidak disadarkan pada kedua-dua Mac dan Windows. Ujian kami mendedahkan bahawa VPN tidak mengalami kebocoran, bermakna Privasi Sempurna boleh dipercayai untuk tujuan privasi dan menyembunyikan lokasi anda.

Kami menguji VPN dan mendapati ia tidak mempunyai kebocoran IPv4 atau IPv6, kebocoran DNS, atau kebocoran WebRTC. Ini sangat baik dan bermaksud bahawa VPN berfungsi kerana ia bertujuan untuk. Keserasian IPv6 penuh adalah jarang, kebanyakan VPN hanya menyekat sambungan IPv6 dan kembali ke IPv4. Walau bagaimanapun, dengan Privasi Sempurna terowong berfungsi lebih IPv6 tanpa sebarang masalah.

Untuk menguji sambungan Privasi Anda sendiri yang sempurna untuk melayari laman web seperti ipleak.net, test-ipv6.com, atau doileak.net.

Privasi dan Keselamatan

Privasi Perfect adalah perkhidmatan VPN yang berpusat di Switzerland; lokasi yang umumnya dipersetujui untuk privasi digital. Di Switzerland, kerajaan cenderung untuk tidak membuang berat badannya dan sangat jarang ia akan menggunakan waran untuk memaksa syarikat membuat sebahagian daripada data mengenai pengguna. Oleh itu, Switzerland dianggap sebagai tempat yang baik untuk perkhidmatan privasi yang berasaskan, dan mengapa perkhidmatan privasi seperti Proton Mail, Proton VPN, dan VyprVPN juga didasarkan di sana.

Pada keseluruhannya, kami menganggap ini VPN sifar log benar kepada namanya. Dasar privasinya adalah mematuhi GDPR dan ia tidak memberi petunjuk bahawa apa-apa log sambungan apa pun yang dikumpulkan. Dan, kerana VPN ini menyediakan ciri-ciri privasi mewah dan penyulitan yang kuat (lihat lebih jauh) VPN ini boleh dipertimbangkan terutamanya yang kuat apabila ia membekalkan privasi untuk pelanggannya.

Protokol Penyulitan

Privasi yang sempurna memberi tumpuan kepada menyediakan dua protokol penyulitan VPN; OpenVPN dan IPsec / IKEv2. Kedua-dua protokol tersebut dianggap selamat, yang bermaksud bahawa pelanggan akan baik untuk digunakan sama ada.

Seperti yang selalu berlaku dengan klien VPN tersuai, klien iOS hanya menyediakan akses kepada protokol IPsec / IKEv2 yang disebutkan tadi. Akibatnya, sesiapa yang ingin menggunakan OpenVPN perlu menggunakan aplikasi sambung OpenVPN pihak ketiga (ini benar semua VPN dan bukan aspek negatif pembekal tertentu ini).

Walaupun IPsec / IKEv2 dianggap selamat, di sini di ProPrivacy.com kami cenderung untuk mengesyorkan enkripsi OpenVPN. Ini kerana ia merupakan protokol VPN yang diaudit dan selamat yang dipersetujui untuk menyediakan tahap privasi dan keselamatan yang tertinggi. Kepada mereka yang berakhir, di sini di ProPrivacy.com kami sentiasa menganalisis setiap pelaksanaan protokol VPN untuk memastikan ia memenuhi piawaian minimum kami. Kami meminta VPN Privasi Sempurna untuk memberikan kami piawaian pelaksanaan dan VPN memberitahu kami perkara berikut:

 • Saluran kawalan: Sebuah cipher AES-256 dengan pengesahan hash HMAC SHA384. RSA digunakan untuk menjamin jabat tangan TLS, tetapi kami tidak dapat menentukan panjang kunci lalai yang digunakan. Kerahsiaan yang sempurna dapat dicapai dengan menggunakan pertukaran utama DHE.
 • Saluran data: cipher AES-128-CBC dengan HMAC SHA-512

Piawaian pelaksanaannya adalah selamat, dan penambahan tls: crypt pada saluran kawalan adalah lapisan keselamatan tambahan. Satu-satunya perkara yang menghalang kita menilai sepenuhnya piawaian penyulitan ini adalah kekurangan pengetahuan tentang kunci kunci tangan TLS. Walau bagaimanapun, ia seolah-olah adil untuk menganggap bahawa ia menggunakan piawaian default minimum OpenVPN (RSA-2048).

Seperti yang anda lihat, VPN ini juga menyediakan Kerahsiaan Serasi Ke Hadapan menggunakan kekunci Diffie Hellman Ephemeral (DHE), yang menambah keselamatan keseluruhan protokol. Akibatnya, VPN ini boleh dipercayai untuk menyediakan privasi kedap air dan tidak ada sebab untuk bimbang tentang terowong VPN yang retak untuk masa yang lama ke masa depan.

Pengalaman pengguna

Privasi Perfect adalah pembekal VPN yang berjalan pada aplikasi yang direka dan dilaksanakan dengan baik untuk semua platform. Ia juga serasi dengan Amazon Fire Stick, Raspberry Pi, Synology, dan sejumlah besar router (AsusWRT, AsusWRT Merlin, pfSense, DDWRT, Tomato, eBlocker).

Laman web ini biasanya dibina dengan baik dan memberikan maklumat yang baik tentang apa yang VPN tawarkan. Sebaliknya, adalah penting untuk menyebut bahawa laman web ini agak kurang dari segi data teknikal penting (seperti butiran pelaksanaan OpenVPN yang disebutkan di atas). Walau bagaimanapun, ini adalah cubaan kecil, dan ia adalah mungkin untuk menghubungi sokongan pelanggan untuk maklumat jika perlu.

Akaun Privasi yang sempurna

Satu perkara yang kami perhatikan adalah bahawa laman ciri NeuroRouting terlalu membanggakan dan membuat beberapa tuntutan palsu seperti "Dalam kes terbaik, lalu lintas tidak didedahkan kepada Internet sama sekali." Lalu lintas anda harus melewati internet (termasuk lulus disulitkan melalui pelayan ISP anda untuk mendapatkan pelayan VPN, ia mesti melayari internet di antara pelayan pelayan, dan ia mesti melepasi internet untuk sampai ke laman web yang anda lawati. Ini jenis salah nyata (untuk tujuan membuat jualan) adalah sedikit yang tidak perlu memandangkan ciri itu sendiri adalah unik, dan berpotensi menarik dalam haknya sendiri kepada pengguna yang memerlukan atau mahukannya.

Halaman ujian kebocoran laman web adalah ciri berguna yang boleh memeriksa sama ada VPN berfungsi dengan betul, bagaimanapun, kami cenderung menyarankan agar melekat menggunakan perkhidmatan pihak ketiga yang dipercayai untuk menjalankan ujian ini.

Pelanggan Windows

Kami menguji klien Windows Privasi Perfect dengan teliti untuk mendapatkan idea yang baik tentang bagaimana ia berfungsi. Kami mendapati ia mudah untuk ditubuhkan dan digunakan, dan ia mempunyai semua ciri VPN yang penting yang anda harapkan.

Walaupun pelanggan pastinya bukan aplikasi paling menarik untuk dilihat, ia memberikan banyak maklumat yang sangat baik. Bandwidth yang tersedia memberi anda idea tentang berapa banyak beban server terdedah, supaya anda boleh memilih pelayan yang akan memberikan prestasi yang lebih baik.

Satu perkara yang kami perhatikan adalah bahawa Privasi Sederhana mengambil masa yang lama untuk mewujudkan sambungan. Walau bagaimanapun, apabila sambungan ditubuhkan, ia tetap stabil. Ini adalah bukti kestabilan rangkaian pelayan telanjang-logamnya.

Mengklik pada tetapan membolehkan anda memilih antara IPsec dan OpenVPN. Sambungan OpenVPN datang pada UDP secara lalai, tetapi klik pada Tetapan Program membenarkan anda menukar kepada TCP jika anda lebih suka. Tetingkap ini juga membolehkan anda mengkonfigurasi penyulitan dengan memilih variasi ciphers yang berbeza. Pengguna yang mencari kelajuan sedikit lebih baik boleh kembali ke AES-128 tanpa sebarang kebimbangan mengenai privasi.

Persediaan Pelanggan Windows

Satu perbualan kecil adalah bahawa aplikasi tidak menjelaskan sama ada VPN melaksanakan L2TP / IPsec atau IKEv2 / IPsec. Kami biasanya mencadangkan melekat pada OpenVPN, yang kami anggap didirikan untuk menjalankan UDP kerana ini menyediakan kelajuan yang lebih baik untuk streaming.

Beberapa ciri penting lain ialah perlindungan kebocoran IPv6 DNS penuh, penghantaran port, berbilang disesuaikan, auto-menyambung, dan tetapan firewall yang disesuaikan (VPN killswitch).

Tetapan klien Windows

Mengklik pada IP dan Pelabuhan tab diikuti oleh Gunakan IP keluar rawak membolehkan anda memilih alamat IP rawak pada pelayan yang anda sambungkan. Ini bermakna jika pelayan VPN yang anda pilih mempunyai banyak IP, anda akan mendapat IP yang berbeza setiap kali. Secara jujur, sukar untuk mempertimbangkan ciri ini memandangkan ini adalah yang paling dilakukan oleh VPN secara automatik dan disyorkan oleh Privasi Sempurna yang anda biarkan ia dihidupkan.

Untuk melengkapkan kepala multihop secara automatik ke Cascading dan Stealth tab diikuti oleh membolehkan cascading; pengguna boleh memilih sehingga 4 hop. Kami membiarkan ini, tetapi tidak dapat memberitahu jika ada yang berlaku kerana pelayan keluar masih berdaftar sama pada IPLeak.net, ini mungkin disebabkan oleh fakta bahawa ia memberi anda tiga hop secara rawak sebelum anda tiba di titik akhir yang anda pilih.

Kami menguji ciri NeuroRouting dengan membolehkannya berada di kawasan ahli. Ini sepatutnya bermakna bahawa lalu lintas kami melantun di sekitar pelbagai pelayan dan keluar hampir di mana tujuan akhir adalah.

Tetapan pelanggan NeuroRouting Windows

Seterusnya, kami menuju ke dua alat IP yang berlainan untuk melihat sama ada ciri-ciri pelayan telah menghasilkan titik keluar yang berbeza. Berita baiknya adalah bahawa sementara alamat DNS masih diselesaikan di lokasi yang anda pilih secara manual, alamat IP ditukar ke Belanda untuk IPleak.net, dan Kanada untuk IPleak.org. Oleh itu, nampaknya ciri tersebut berfungsi seperti yang diiklankan.

Stealth boleh didapati menggunakan Stunnel, Obfsproxy3, atau SSH - yang merupakan pilihan yang sangat besar. Dan, pelanggan bahkan mengizinkan anda untuk secara manual memilih pelayan Privasi Perfect yang menangani permintaan DNS anda.

Secara keseluruhan, kami mendapati pelanggan ini menjadi ciri-ciri. Kami menguji penapis dan mendapati mereka berfungsi dengan baik, selagi anda memulakan semula klien VPN. Penapis Google menghentikan kami daripada dapat mengakses carian Google dan Youtube. Penapis media sosial menghentikan kami daripada mengakses Facebook dan Twitter. Iklan kelihatan berjaya disekat di tapak yang terkenal dengan banyak iklan. Di samping itu, penapis perlindungan kanak-kanak itu menghentikan PornHub daripada memuatkan. Oleh itu, ciri-ciri ini, yang boleh ditetapkan di kawasan ahli, semuanya seolah-olah berfungsi dengan baik.

Pelanggan lain

Sebagai tambahan kepada klien Windows yang kami uji dengan teliti, Privasi Sempurna juga mempunyai aplikasi untuk Android, dan Mac yang kami ambil untuk menjalankan ujian.

Mac

Pelanggan VPN Mac mempunyai semua ciri yang sama dengan klien Windows, dan sementara kami tidak memberi mereka ujian yang mendalam seperti yang kami lakukan di Windows, kami hanya boleh menganggap bahawa tetapan berfungsi dengan cara yang sama. Walau bagaimanapun, adalah bernilai menyebut bahawa klien Mac mempunyai pandangan yang sama sekali berbeza dengan rakan sejawatnya, dan umumnya lebih bersih untuk melihat.

Pilihan pelanggan UDP atau TCP Windows

Seperti mana yang berlaku pada Windows, pengguna boleh memilih sama ada OpenVPN UDP atau TCP. Walau bagaimanapun, pengguna tidak boleh mengubah cipher ke Camelia atau menukar kekuatan penyulitan AES seperti yang berlaku pada Windows.

Kami menguji pelanggan untuk kebocoran dan mendapati bahawa ia tidak mengalami apa-apa. Sambungan IPv6 dilumpuhkan secara automatik dalam klien ini, yang memastikan bahawa sambungan VPN berfungsi dengan sempurna melalui IPv4.

Ciri-ciri penting lain termasuk Killswitch yang mesti ditukar ke dalam mod "pakar". Walau bagaimanapun, pelanggan ini tidak mempunyai port forwarding, multihop, lata, atau mod siluman seperti yang terjadi di Windows. Oleh itu, klien Mac ini adalah klien VPN yang lebih standard dengan keperluan asas untuk melindungi privasi anda.

Berita baiknya ialah pengguna Mac masih boleh mengaktifkan iklan menyekat dan penapis lain, serta ciri NeuroRouting dari dalam kawasan ahli - dan ini masih berfungsi seperti yang diiklankan.

iOS

Malangnya, Privasi Sempurna tidak mempunyai apl VPN iOS tersuai. Untuk menggunakan VN ini pada iPad atau iPhone, anda perlu memuat turun fail .ovpn config untuk menyambung menggunakan klien sambungan OpenVPN pihak ketiga.

Ini adalah sedikit kelemahan, bagaimanapun, firma itu menyediakan panduan untuk menetapkannya dengan cara ini. Dan pelanggan Sambung sangat baik, bermakna anda akan dapat menggunakan VPN ini tanpa terlalu banyak masalah. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa sambungan OpenVPN untuk iOS adalah pelanggan asas yang tidak menawarkan sebarang ciri lanjutan yang tersedia di Windows.

Android

Kami memuat turun klien VPN Android dan memberinya ujian cepat untuk memeriksa ciri-ciri apa yang tersedia. Kami mendapati pelanggan ini menjadi yang terbaik untuk dilihat.

Senarai pelayan

Bagaimanapun, ia tidak mempunyai ciri-ciri canggih. Pelanggan membolehkan anda menyambung dan memutuskan sambungan dan itu sahaja. Tiada killswitch tersedia dan anda tidak boleh menggunakan mana-mana ciri canggih yang anda peroleh dengan Windows.

Sokongan pengguna

Memandangkan kos VPN ini, adalah wajar untuk mengatakan bahawa sokongan adalah kawasan di mana ia sangat kurang. Tiada sokongan sembang langsung tersedia, yang bermaksud bahawa anda perlu menggunakan Soalan Lazim atau sistem tiket untuk bertanya. Kami mendapati panduan dan Soalan Lazim berguna, dan mereka pasti menjawab kebanyakan soalan penting yang mungkin orang bertanya.

Mengirim tiket dengan permintaan tidak sukar, dan anda mendapat respons automatik untuk memberitahu anda bahawa soalan telah diterima. Dari sudut itu ia adalah permainan menunggu. Walau bagaimanapun, kami mendapati syarikat itu bertindak balas dengan sangat cepat dan mereka memberikan jawapan yang kami perlukan.

Kami lebih suka melihat VPN ini menambah ciri sembang langsung ke kawasan ahlinya. Walau bagaimanapun, selagi anda tahu jalan anda di sekitar VPN dan tidak keberatan berkomunikasi melalui sistem tiket e-mel ini tidak boleh menyebabkan anda terlalu sedih.

Pemikiran terakhir

Privasi yang sempurna adalah VPN yang boleh dipertimbangkan secara adil pada semua platform tetapi Windows. Sebagai VPN Windows ia datang ke dalamnya sendiri, menyediakan sejumlah besar ciri yang tidak tersedia dengan banyak pembekal di pasaran. Dasar sifar log adalah pemenang, dan yang berpangkalan di Switzerland tentunya meletakkannya daripada jangkauan kerajaan yang menyerang seperti AS dan UK.

Walaupun VPN ini tidak seperti premium dari segi rasa dan kelihatan seperti banyak VPN lain di pasaran, tentunya ia dapat menyelesaikan pekerjaan. Dan selagi anda tidak keberatan kekurangan killswitch - pelanggan Android adalah Okay.

Hakikat bahawa VPN ini membolehkan anda menggunakan akaun anda pada nombor tidak terhad peranti yang baik. Walau bagaimanapun, VPN mengingatkan anda bahawa ia hanya untuk penggunaan seseorang sahaja. Walau bagaimanapun, VPN tidak menyimpan log dan ia tidak memantau sambungan serentak - bermaksud bahawa ia harus bergantung pada kejujuran orang untuk penggunaan adil.

Disebabkan kos VPN ini, kami agak tidak terkesan dengan keseluruhan VPN ini. Jika anda mencari Windows VPN dengan ciri-ciri pakar, maka VPN ini patut dipertimbangkan. Dan jika ciri NeuroRouting menarik kepada anda, VPN ini bernilai ujian.

Walau bagaimanapun, pengalaman semasa menggunakan VPN ini pada apa-apa tetapi Windows cukup sederhana dan sukar untuk menganggapnya sebagai nilai yang baik untuk wang. Mungkin jika VPN ini lebih murah, ia boleh disarankan untuk apa-apa selain Windows.

Di sisi lain, VPN ini menyediakan jaminan wang balik 7 hari - jadi anda tidak mempunyai sebab untuk tidak mengujinya jika mana-mana ciri VPN yang unik menarik minat anda. Pasti bernilai ujian jika anda mencari Windows VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me