Perimeter 81


 • Harga

  Dari $ 8.00
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

Perimeter 81 menawarkan perniagaan alternatif berasaskan awan moden kepada model VPN korporat tradisional. Ia dibangunkan oleh SaferVPN dan penjenamaan produk SaferVPN untuk Perniagaan.

ProPrivacy.com Markah
9.5 daripada 10

Ringkasan

Perniagaan telah menggunakan sistem VPN korporat yang lama untuk membolehkan para pekerja terpencil mengakses sumber intranet IT syarikat dengan selamat seperti perisian dan perisian SaaS. VPN korporat tradisional, bagaimanapun, memerlukan pelayan VPN fizikal yang mahal untuk digunakan dan dijalankan, dan memerlukan tahap kepakaran teknikal yang tinggi untuk mengekalkan.

Mereka juga bertungkus untuk terus selamat apabila berhadapan dengan inovasi yang mencabar seperti trend untuk Membawa Peranti Anda Sendiri (BYOD) dan tidak fleksibel apabila ia menyatukan akses kepada sumber yang dihoskan pada pelbagai platform - seperti pelayan fizikal tradisional, penyimpanan awan peribadi, peranti mudah alih, dan Internet Perkara (IoT).

Ia menggunakan model keselamatan Perisian Perimeter (SDP) untuk memastikan kakitangan yang diberi kuasa boleh mengakses (sumber) sumber yang mereka perlukan dengan selamat. Model perimeter Defined Perisian pada asalnya dibangunkan oleh Agensi Sistem Maklumat Pertahanan (DISA), dan dirancang untuk memberikan keizinan akses berbutir berdasarkan keperluan yang perlu diketahui.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Israel
 • Sambungan serentak
  5

Harga

Pelan Perniagaan Perimeter 81 menelan biaya $ 8 USD setiap ahli pasukan ditambah $ 40 sebulan setiap gerbang khusus. Secara tidak sengaja, "24/7 sokongan segera" digambarkan sebagai tersedia, tetapi dengan tetingkap sokongan e-mel 1 hari.

Pelan Enterprise juga boleh didapati dengan diskaun pukal, API aktiviti lanjutan, dan "24/7 sokongan VIP" (bantuan segera, dengan sokongan e-mel 1 jam). Hubungi Perimeter 81 untuk sebutan yang dipesan lebih dahulu.

Lihat bahagian Perkhidmatan Pelanggan kemudian untuk pengalaman kami mengenai masa sokongan pelanggan.

Platform Pembayaran yang Disokong


Visa / MasterCard

Perimeter 81 juga menerima PayPal.

ciri-ciri

Perimeter 81 menyediakan semua kelebihan VPN korporat tradisional, termasuk akses jauh selamat ke sumber intranet korporat, dan perlindungan ketika mengakses sumber-sumber melalui rangkaian WiFi awam yang tidak selamat. Tanpa memerlukan pelayan fizikal yang mahal dan kakitangan yang berkelayakan diperlukan untuk menjalankannya.

Ia juga:

 • Menyediakan akses yang lebih fleksibel kepada rangkaian sumber rangkaian yang kurang tradisional - seperti rangkaian awan dan sumber IoT.
 • Boleh dinamik secara berperingkat dengan penciptaan gateway pelayan VPN peribadi, masing-masing dengan alamat IP statiknya sendiri.
 • Membenarkan pentadbir untuk memperuntukkan keizinan akses berbutir pada asas yang perlu diketahui. Kumpulan pengguna berbilang dengan kebenaran pasukan dapat diurus dari portal pengurusan terpadu yang mudah digunakan.
 • Membenarkan pentadbir memantau aktiviti rangkaian seperti penggunaan lebar jalur, memerhatikan sumber yang diakses, dan untuk mengesan masalah dan anomali dengan rangkaian.
 • Menyediakan aplikasi yang mudah digunakan untuk kebanyakan platform utama: Windows, macOS, iOS, dan Android. Aplikasi ini termasuk suis membunuh.
 • Menawarkan perlindungan WiFi automatik apabila menggunakan rangkaian WiFi yang tidak diketahui atau tidak selamat.
 • Membolehkan pengesahan dua faktor untuk keselamatan tambahan.
 • Menyepadukan dengan penyedia identiti untuk pengesahan pengguna yang lebih baik. Penyedia yang disokong termasuk Google Suite, Okta, OneLogin, dan Microsoft Azure Active Directory. Perimeter 81 juga boleh memiliki Direktori Aktif Dalam Talian Syarikat melalui Penyambung Aktif / LDAP Penyambung rangkaian anda.

Kemas kini 06/19: Pasukan Perimeter 81 telah meminta kami untuk menyatakan bahawa ia telah mengeluarkan ciri-ciri baru yang penting sejak kajian ini diterbitkan. Ini termasuk:

 • Akses Aplikasi Amanah Nisbah
  , yang membolehkan akses ke aplikasi web, SSH, RDP, VNC atau Telnet, melalui terowong IPSec yang mantap - tanpa ejen.
 • Akses Rangkaian Neraca Amanah menggunakan Perimeter yang Ditetapkan Perisian (SDP) untuk keistimewaan dan mengesahkan semua akses rangkaian.

Selain itu, kini tiada had pada bilangan pelayan peribadi yang boleh dibuat. Kami akan mengkaji sepenuhnya ciri-ciri baru ini dan mengemaskini artikel ini dengan sewajarnya apabila masa membenarkan.

Kelajuan dan Prestasi

Ujian ini dilakukan dari UK menggunakan pelayan ujian UK dan AS. Keputusan ping purata ditunjukkan dalam kurungan. Kebanyakan ujian menggunakan protokol OpenVPN, tetapi kami juga diuji ke pelayan UK dengan protokol VPN ditetapkan kepada "Automatik."

Untuk semakan ini, kami hanya menguji pelayan Perimeter 81 peribadi. Sila lihat Review SaferVPN kami untuk keputusan ujian ke pelayan awam.

Kelajuan muat turun Perimeter 81

Kelajuan muat naik Perimeter 81

Keputusan ini tidak bagus tetapi selaras dengan apa yang kami harapkan dari pelayan VPN perisian yang dihoskan pada "Titisan Digital VPS" (lihat di bawah).

Ujian Bocor

Kebocoran WebRTC dikesan?
Kebocoran IPv6 dikesan?

Malangnya, kami secara konsisten mengesan kebocoran IPv6 apabila menggunakan Perimeter 81. Di Windows dan macOS kami mengesan kedua-dua kebocoran IPv6 biasa dan kebocoran WebRTC IPv6 pada semua pelayan yang diuji - baik awam dan swasta.

Oleh itu, kami sangat menyarankan untuk melumpuhkan IPv6 pada peranti anda sebelum menggunakan perkhidmatan ini.

Kami tidak dapat menguji kebocoran IPv6 pada platform mudah alih pada masa ini. Untuk maklumat lanjut mengenai kebocoran IPv6 dan WebRTC sila lihat Panduan Lengkap untuk Perlindungan Leak IP.

Pertanyaan DNS diselesaikan oleh perkhidmatan pihak ketiga seperti DNS Google, tetapi kami menganggap ini betul digunakan untuk mengekalkan privasi pengguna.

Kemudahan penggunaan

Portal Pengurusan Awan

Di tengah-tengah Perimeter 81 adalah portal web yang membolehkan anda menguruskan ahli pasukan, pelayan, dan kebenaran. Ia juga membolehkan anda memantau penglibatan pasukan anda dengan platform VPN.

Pengurusan awan perimeter 81

Tab Pasukan memberikan anda gambaran keseluruhan ahli pasukan. Dari sini anda boleh menjemput ahli-ahli baru dan melihat apabila ahli-ahli pasukan melog masuk terakhir. Anda juga boleh memberikan mereka "peranan" dalam organisasi anda, yang masing-masing memberi ahli pasukan satu set kebenaran yang berbeza.

Perimeter 81 pengguna

Pentadbir boleh membuat kumpulan, menentukan ahli pasukan mana yang boleh mengakses pelayan persendirian. Oleh kerana setiap pelayan peribadi boleh dikonfigurasi untuk mengakses pelbagai sumber, ini menyediakan pentadbir dengan tahap kekhususan yang tinggi apabila memilih ahli pasukan yang boleh mengakses sumber-sumber yang mana.

Pengguna pasukan Perimeter 81

Boleh dikatakan, ciri keren perkhidmatan ini adalah keupayaan untuk membuat pelayan VPN swasta yang selamat. Ini adalah pelayan VPN perisian yang dijalankan pada mesin maya (contoh VPS). Penyedia hosting VPS yang digunakan bergantung sedikit di mana pelayan peribadi terletak, tetapi kami mendapati bahawa ramai yang dihoskan oleh Digital Ocean.

Mewujudkan pelayan baru adalah sangat mudah.

Perimeter 81 lesen pelayan

Pelbagai pelayan boleh dibuat di lokasi yang sama, atau di pelbagai lokasi di seluruh dunia. Ia kini mungkin untuk mewujudkan pelayan peribadi di pelbagai lokasi AS, Toronto, Amsterdam, London, Frankfurt, Singapura, Bangalore, Paris, Sydney, dan Tokyo.

Sekiranya anda memerlukan pelayan lain, hanya diperlukan satu minit untuk membeli lesen baru. Seperti yang telah diperhatikan, anda boleh mengeluarkan satu pelayan dan membuat satu lagi pada lesen yang sama. Sebaik sahaja pelayan telah dicipta, ia mengambil masa kira-kira sepuluh minit untuk menjadi aktif. Lesen pelayan peribadi kos $ 50 setiap sebulan (kemas kini 06/10: kini tiada had pada bilangan pelayan persendirian yang boleh dibuat).

Tambah lesen pelayan Perimeter 81 baru

Pelayan swasta boleh bertindak sebagai gerbang yang selamat untuk sumber korporat. Arahan disediakan untuk menyambung ke sumber LAN melalui firewall, sebagai tambahan kepada pelbagai sumber awan swasta seperti Amazon Cloud Services (AWS), Platform Awan Google (GCP), dan Heroku Private Spaces.

Contohnya, AWS dan CGP boleh diakses dengan memasuki daftar masuk yang masuk dari pelayan peribadi atau menyediakan VPN Site-to-Site IPSec dari perkhidmatan awan ke Perimeter 81.

Perimeter 81 memberitahu kami bahawa ia sedang berusaha memperkenalkan Wizards untuk membuat proses persediaan untuk pelbagai perkhidmatan lebih mudah.

Integrasi peranti mudah alih untuk persediaan BYO selamat dikendalikan dengan integrasi dengan beberapa perkhidmatan MDM (Pengurusan Peranti Mudah Alih) pihak ketiga yang popular. Ini termasuk VMWare AirWatch, MobileIron, Microsoft Intune, JAMF, dan Meraki.

Selain pelayan peribadi, ahli pasukan dapat menyambung ke sebilangan besar pelayan awam. Ciri ini pada dasarnya memberikan semua pengguna Perimeter 81 akses penuh ke rangkaian SaferVPN biasa. Untuk butiran lanjut, sila lihat Kajian SaferVPN kami.

Rangkaian Server Perimeter 81

Tab Aktiviti menyediakan pentadbir dengan gambaran terperinci dan disesuaikan tentang pertunangan pasukan mereka dengan platform. Walau bagaimanapun, tiada hasil aktiviti yang dipaparkan untuk kami, tetapi ini mungkin disebabkan oleh fakta bahawa kami melakukan kajian ini menggunakan akaun percubaan.

Skrin aktiviti Perimeter 81

Secara keseluruhan, kami kagum dengan platform pengurusan awan Perimeter 81. Ia menyediakan cara yang fleksibel dan intuitif untuk membuat pelayan VPN dengan cepat dan kemudian menggunakannya untuk mengawal akses kepada pelbagai sumber syarikat. Akses penuh ke rangkaian SaferVPN biasa juga merupakan bonus bagus.

Pelanggan VPN Pasukan

Apabila ahli pasukan menerima jemputan, mereka kemudian boleh mengaktifkan akaun mereka dalam talian.

Perimeter 81 Aktifkan anda raccount

Apabila ini dilakukan, mereka boleh memuat turun pelbagai pelanggan. Pautan boleh didapati melalui konsol web sekiranya ia diperlukan pada masa akan datang.

Pelanggan Windows Perimeter 81

Tidak mengejutkan, pelanggan Perimeter 81 hampir sama dengan pelanggan Windows biasa SaferVPN. Satu-satunya perbezaan yang nyata ialah ia membolehkan ahli pasukan untuk menyambung ke pelayan Perimeter 81 swasta sebagai tambahan kepada pelayan awam SaferVPN.

Perimeter 81 pelanggan tingkap

Pelanggan termasuk suis bunuh dan perlindungan WiFi automatik. Ciri terakhir ini juga boleh diaktifkan secara lalai untuk semua ahli pasukan melalui konsol web. Pelanggan Windows menyokong pelbagai protokol VPN.

Protokol perimeter 81

Dalam ujian, suis pembunuh berfungsi dengan baik walaupun selepas kami mensimulasikan kemalangan perisian penuh (kedua-dua pelanggan Perimeter 81 dan perkhidmatan Perimeter 81). Oleh itu, ia menggunakan firewall peringkat sistem.

Platform Lain

Perimeter 81 apl disediakan untuk Windows, macOS, Android dan iOS. Pelanggan Mac hampir sama dengan pelanggan Windows. Satu-satunya perbezaan nyata ialah ia tidak menyokong protokol PPTP atau IKEv2 VPN. Ini bukanlah kerugian besar, bagaimanapun, kerana PPTP sangat tidak selamat.

Tidak seperti klien Windows, walaupun, suis pembunuh gagal selepas kemalangan perisian simulasi.

Aplikasi Android berkongsi rupa dan rasa yang sama dengan aplikasi desktop.

Perimeter 81 Android App

Ia mempunyai perlindungan auto WiFi, suis bunuh, dan sokongan untuk sama ada protokol IKEv2 atau OpenVPN.

Khidmat Pelanggan

Cubaan percuma Ya. Demo atas permintaan.
Sokongan 24-jam
Jaminan balik wang

Terdapat dokumentasi yang luas di laman web, termasuk contoh bagaimana Perimeter 81 dapat memberi manfaat kepada pelbagai jenis perniagaan.

Sokongan boleh dihubungi menerusi klien Chat Langsung, tetapi maklum balas adalah e-mel sahaja. Yang mengelirukan diberikan walaupun digambarkan sebagai "sokongan 24/7 pantas", maklum balas e-mel hanya dijanjikan dalam satu hari untuk pelanggan Perniagaan Kecil biasa.

Dalam amalan, dengan akaun percubaan kami, kami menerima balasan e-mel daripada mana-mana sahaja dalam masa satu jam hingga satu hari. Kami gembira untuk menyatakan kualiti jawapannya adalah tinggi.

Privasi dan Keselamatan

Self-hosted / Proxied DNS Proxied
Membunuh suis
Perlindungan kebocoran IPv4

Bidang kuasa

SaferVPN (dan dengan itu Perimeter 81) berpusat di Israel, yang mempunyai undang-undang perlindungan data yang tegas dan tegas membataskan kemampuan kerajaan untuk mengintip pers

data dalam talian.

Sebaliknya, Mossad adalah sekutu yang rapat dengan NSA, dan Israel dikenali kerana kekukuhan operasi cyberdefense dan untuk kerjasama dengan NSA dalam operasi pengawasan jisimnya.

Bagaimanapun, kita fikir undang-undang perlindungan data Israel yang kuat menjadikannya lokasi yang mesra privasi.

Log

Banyak data yang berkaitan dengan penggunaan ciri Perimeter 81 adalah log:

"1. - Tindakan pentadbir - Kami merakam semua tindakan pentadbir termasuk: menjemput ahli pasukan baru, memotong ahli pasukan, menukar keizinan pasukan, membuat laluan masuk berasaskan awan baru dan sebarang tindakan lain yang boleh diambil pada portal pengurusan kami.

2. - Tindakan anggota pasukan - Kami merekodkan sambungan dan log masuk cap waktu, kesilapan / kesilapan log masuk, lokasi peranti yang disambungkan, nama hos peranti yang disambungkan oleh ahli pasukan, pelayan pengguna perniagaan telah disambungkan dan masa setem sambungan. "

Alamat IP asal dicatat pada gerbang akses peribadi, tetapi tidak pada pelayan awam. Malah, dasar pembalakan untuk pelayan awam hampir pasti sama dengannya untuk pelanggan SaferVPN biasa.

Protokol dan Penyulitan

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec

Perimeter 81 menggunakan penyulitan OpenVPN berikut:

Saluran data: AES-256 cipher dengan pengesahan hash SHA256.

Saluran kawalan: AES-256 cipher dengan enkripsi jabat tangan RSA-2048 TLS dan pengesahan SHA-256. Kerahsiaan ke hadapan yang sempurna (PFS) dibolehkan dari pertukaran kunci DH-4096 Diffie-Hellman

Tetapan ini sangat selamat dan memenuhi atau melebihi cadangan minimum kami.

Pemikiran Akhir

Secara umum, kami fikir Perimeter 81 adalah produk yang menarik yang dilaksanakan dengan baik. Perniagaan kecil dan sederhana (SMB), khususnya, akan menghargai keupayaan untuk menggunakan rangkaian VPN korporat tanpa kos yang tinggi dari segi kedua-dua perkakasan dan kakitangan mahir yang secara tradisional dikaitkan dengan persediaan sedemikian.

Konsol pengurusan membolehkan kawalan mudah dan berbutir di atas tindakan dan keizinan pasukan, dan perisian klien berfungsi dengan baik dan mudah bagi anggota pasukan untuk menggunakan.

Keupayaan untuk mencipta pelayan VPN yang selamat, masing-masing dengan keizinan mereka sendiri, dan kemudian memberikan ahli pasukan kepada mereka secara fleksibel, adalah wahyu. Fleksibiliti ini, walaupun, datang pada harga. Seperti yang diharapkan, contoh-contoh perisian VPS yang dihoskan pada pelayan fizikal bersama tidak menawarkan prestasi kelajuan yang hebat.

Kebocoran IPv6 yang kita lihat pada semua pelayan (termasuk pelayan awam yang digunakan oleh rangkaian SaferVPN) adalah kebimbangan, walaupun sambungan IPv6 boleh dilumpuhkan secara manual pada peranti untuk memastikan masalah ini tidak menjadi masalah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me