Terlalu banyak


 • Harga

  Dari $ 4.95
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
7.8 daripada 10

Ringkasan

OverPlay adalah syarikat VPN yang berpangkalan di AS, dengan ibu pejabat di Winter Park, Florida. Walaupun perkhidmatan ini terletak di Amerika Syarikat, ia menyokong penyalahgunaan selama muat turun hanya untuk penggunaan pribadi.

Selain menarik para pemetik, syarikat ini akan sangat menarik bagi mereka yang ingin menonton video streaming, terutama bagi mereka yang suka menggunakan Kodi.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Amerika Syarikat
 • Negara
  50

PROS

 • Jaminan wang balik lima hari
 • Hebat untuk Kodi
 • P2P dibenarkan
 • Kelajuan yang baik
 • Pelayan VPN di 45 negara

KEBURUKAN

 • VPN tidak boleh masuk ke Netflix UK atau BBC

Lawati OverPlay »

Harga dan Rancangan

Anda tidak boleh mengambil langganan OverPlay jika anda berada di Cuba, Iran, Libya, Korea Utara, Sudan, Syria, Nigeria, atau Ghana. Syarikat ini mempunyai perkhidmatan DNS pintar dan anda hanya boleh melanggannya. Pelan kedua menggabungkan VPN dengan DNS pintar.

Anda mendapat elaun tiga sambungan serentak dengan perkhidmatan VPN, tetapi perkongsian akaun tidak dibenarkan.

Anda boleh membayar dengan PayPal atau kad kredit.

ciri-ciri

Ciri-ciri pakej syarikat adalah:

 • Jaminan wang balik lima hari
 • Tujuh puluh lokasi pelayan di 45 negara
 • OpenVPN L2TP, dan PPTP
 • Penyulitan AES
 • Aplikasi tersuai
 • Tiada log aktiviti
 • Peruntukan tiga sambungan serentak
 • Tiada had saluran data
 • Bunuh suis
 • P2P dibenarkan
 • DNS pintar untuk penstriman video

Pengundian P2P dibenarkan di rangkaian selagi ia digunakan untuk kegunaan peribadi. Syarikat tidak membenarkan sambungan ke perkhidmatan melalui sistem VPN yang lain, melalui Tor, atau dari pelayan maya, seperti perkhidmatan awan.

Overplay mempunyai sejumlah besar pelayan yang terletak di 45 negara. Rangkaian pelayan mempunyai lokasi di Eropah, Asia, Afrika, Australasia, dan Amerika Utara dan Selatan. Server AS terletak di sembilan bandar. Empat bandar raya UK yang menjadi tuan rumah Pelayan Overplay dan rangkaian Kanada melibatkan Montreal, Toronto, dan Vancouver. Terdapat pelayan di dua bandar di setiap Australia, Sepanyol, Turki, Austria, Brazil, dan Estonia.

Walaupun tidak ada pelayan di Rusia, pelanggan di barat negara dilayan oleh lokasi berdekatan di Latvia, Lithuania, Estonia, Finland, dan Ukraine. Pelanggan Cina boleh menyambung ke pelayan di Hong Kong dan Korea Selatan.

Ini bukan salah satu rangkaian pelayan terbesar dalam industri ini, tetapi ia sangat teragih dan mempunyai kehadiran di negara-negara yang melihat banyak syarikat VPN.

Lawati OverPlay »

Keselamatan

Aplikasi OverPlay mengimplementasikan OpenVPN, yang merupakan protokol VPN yang kami terima di ProPrivacy.com. Aplikasi ini memberikan pilihan kekuatan penyulitan dan juga membolehkan anda membuat keputusan sama ada menggunakan prosedur TCP atau kaedah UDP.

Protokol Kawalan Transmisi adalah kaedah komunikasi yang digunakan secara tradisional melalui internet. Walau bagaimanapun, prosedur penubuhan sesi dan pemeriksaan penjujukan penghantaran membuat kelewatan yang memperlahankan aplikasi interaktif, seperti telefoni internet dan sistem kelantangan tinggi, seperti penstriman video. Aplikasi ini berfungsi dengan lebih baik dengan User Datagram Protocol, yang merupakan UDP - protokol pemindahan sangat ringan yang sangat sedikit prosedur.

Penyulitan

Pelaksanaan OpenVPN OverPlay menggunakan penyulitan AES. Anda boleh memilih panjang kekunci yang digunakan untuk cipher ini. Kunci yang lebih lama menghasilkan enkripsi yang lebih sukar untuk retak. Walau bagaimanapun, kunci penyulitan yang panjang menjadikan proses penyulitan lebih rumit. Ini menimbulkan kelewatan dan mengikat lebih banyak masa prosesor. Jadi, sesetengah orang lebih suka menggunakan kunci yang lebih pendek untuk kelajuan dan kecekapan. Pilihan untuk penyulitan dalam aplikasi Overlay adalah AES dengan kekunci 256-bit atau dengan kekunci 128-bit.

AES menghendaki kedua-dua penghantar dan penerima mesej yang disulitkan memiliki kunci cip yang sama. Ini adalah kerana kunci yang sama menyulitkan dan menyahsulit mesej. Keperluan ini adalah kelemahan yang berpotensi kerana mesej yang mengedarkan kunci cipher untuk AES perlu dilindungi. OpenVPN menggunakan RSA untuk tujuan ini. RSA adalah sistem yang tidak simetris. Penyulitan dan penyahsulitan dilakukan dengan kunci berbeza. Anda tidak boleh memperoleh kunci penyahsulitan dari kunci penyulitan dan sebagainya kunci penyulitan boleh diumumkan kepada umum.

OverPlay menggunakan RSA dengan kekunci 2048-bit. Ini adalah tipikal industri. Walau bagaimanapun, perkhidmatan VPN teratas menggunakan kekunci yang lebih panjang sebanyak 4096 bit.

Privasi

Dasar Privasi OverPlay adalah kenyataan yang sangat singkat: "Overplay, Inc. tidak mengumpul atau melog masuk sebarang lalu lintas atau menggunakan perkhidmatan Rangkaian Peribadi Mayanya." Ini bererti kenyataan bahawa syarikat tidak menyimpan log aktiviti. Walau bagaimanapun, log sambungan boleh sama seperti didedahkan dan syarikat tidak membuat kemasukan ke atas dasarnya untuk kategori rekod tersebut.

Salah satu perlindungan yang dimiliki oleh para pelanggan adalah bahawa syarikat menyatakan dengan jelas bahawa ia membenarkan penggunaan rangkaiannya untuk muat turun P2P. Kenyataan ini tidak akan menghalang anda dari penjara jika agensi penguatkuasa undang-undang berjaya mengesan anda melalui log sambungan yang dipanggil. Walau bagaimanapun, ia berpotensi menuduh syarikat itu sebagai rakan sejenayah, supaya lubang hitam undang-undang akan memotivasi syarikat untuk melindungi perkhidmatan untuk melindungi identiti pelanggannya. Pada akhirnya, satu-satunya perlindungan adalah tidak adanya rekod, jadi mari kita berharap syarikat itu menyimpan rekod sambungan minimum atau tanpa nama. Walau bagaimanapun, tidak ada jaminan.

Sokongan

Pusat Sokongan diakses dari item Sokongan di bahagian atas laman web ini. Halaman utama Pusat Sokongan diduduki oleh Pangkalan Pengetahuan.

Halaman FAQ ini teratur dengan baik dengan isu yang dianjurkan ke dalam kategori. Setiap kategori menyenaraikan paling banyak lima isu dengan pautan ke senarai yang lebih panjang di bahagian bawah setiap bahagian. Pangkalan Pengetahuan dapat ditelusuri, yang membantu Anda mempersempit artikel di Pusat Sokong untuk mencari yang relevan dengan masalah Anda.

Akses ke borang hubungan adalah melalui pautan di sebelah kanan halaman Pusat Sokongan. Ini adalah satu-satunya saluran yang tersedia untuk menghubungi sokongan.

Balasan untuk pertanyaan dihantar melalui e-mel. Anda boleh mengharapkan balasan dalam masa setengah jam penghantaran dalam permintaan.

Proses ini

Mendaftar

Untuk melanggan OverPlay, anda perlu pergi ke halaman Harga, atau klik pada salah satu butang Daftar pada halaman Laman Utama. Klik pada "Pilih Pelan" butang dalam keterangan perkhidmatan yang anda mahu - sama ada perkhidmatan DNS pintar atau pakej DNS VPN dan pintar.

Di skrin seterusnya, anda perlu membuat keputusan sama ada anda mahu mengambil perkhidmatan selama satu bulan atau satu tahun.

Masukkan alamat e-mel anda dan kemudian pilih sama ada anda mahu membayar kad kredit atau PayPal. Seksyen pembayaran borang pendaftaran diperpanjang sebaik sahaja anda memilih jenis pembayaran.

Saya memilih untuk membayar dengan PayPal.

Fasa pembayaran cukup lurus ke depan. Sekiranya anda mempunyai kod promosi, anda harus memasukkannya di sini. Mereka yang membayar dengan kad kredit perlu memasukkan butiran kad itu. Mereka yang membayar dengan PayPal hanya perlu klik pada butang Langgan untuk meneruskan. Selepas pembayaran telah dibersihkan, anda akan dibentangkan dengan halaman Terima Kasih. Dokumen penting pada tahap ini adalah e-mel yang akan anda terima untuk mengesahkan akaun anda. Anda perlu klik pada butang dalam e-mel ini untuk mengaktifkan langganan.

E-mel juga termasuk nama pengguna anda, yang merupakan alamat e-mel anda, dan kata laluan yang dihasilkan. Kata laluan ini tidak berfungsi untuk saya, jadi sebaik sahaja saya memasang aplikasinya, saya perlu pergi ke bahagian Akaun Saya dan menukar kata laluan sebelum saya mendapat akses.

Pelanggan Overlay Windows VPN

Sebaik sahaja anda memasang VPN untuk Windows, anda akan menemui jalan pintas baru di Desktop anda. Klik pada ini untuk membuka aplikasi OverPlay.

Kali pertama anda membuka aplikasi, anda perlu memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda.

Apabila saya mencuba perkhidmatan yang saya tidak dapat log masuk sehingga saya pergi ke kawasan pelanggan tapak dan menukar kata laluan saya dari rentetan aksara yang dihasilkan secara rawak yang dihantar kepada saya dalam e-mel alu.

Selepas kali pertama anda log masuk ke aplikasinya, anda tidak perlu melog masuk semula. Pada lawatan berikutnya, anda akan dibawa terus ke skrin utama aplikasinya. Iaitu, melainkan anda log keluar dari aplikasinya secara khusus. Fungsi logout diakses melalui ikon yang kelihatan seperti pintu dengan anak panah keluar ke sebelah kanan dan terdapat di sempadan atas aplikasi.

Tab Sambungan skrin Tetapan memberikan akses kepada beberapa ciri penting. Di halaman ini, anda boleh memilih sama ada untuk menggunakan TCP atau UDP untuk sambungan anda dan anda mempunyai pilihan pelabuhan - 443 atau 1194. Anda juga boleh menghidupkan suis bunuh dalam halaman ini. Ini adalah fungsi yang akan menghalang aplikasi lain pada komputer anda daripada menyambung ke internet sebelum VPN aktif.

Keputusan besar yang perlu anda buat sebelum menghidupkan VPN adalah untuk memilih pelayan VPN. Untuk sampai ke senarai pemilihan pelayan, anda perlu mengklik pada medan lokasi.

Senarai pelayan termasuk metrik yang menunjukkan beban semasa pada setiap mesin dan masa penghantaran balik mesej piawai kepadanya (ping). Apabila anda menekan Simpan, pelayan yang dipilih sekarang akan disalin ke medan lokasi di tetingkap utama aplikasinya. Anda juga boleh memutuskan sama ada hendak menggunakan penyulitan AES dengan kekunci 256-bit atau kekunci 128-bit. Anda juga boleh memilih untuk tidak mempunyai penyulitan pada sambungan itu.

Tekan butang Connect untuk menghidupkan VPN. Setelah sambungan dibuat, butang Sambungkan berubah menjadi butang Putuskan sambungan. Anda juga akan melihat beberapa butiran status sambungan.

Tiada meter masa atau data dalam aplikasi, jadi anda tidak perlu risau tentang meninggalkan VPN.

Prestasi (Kelajuan, DNS, WebRTC dan Ujian IPv6)

Saya berhubung dengan VPN dari lokasi di Sepanyol dan menggunakan aplikasi OpenVPN dengan protokol UDP.

Semasa disambungkan ke pelayan London saya mendaftar masuk dengan IPLocation.net tapak. Laman ini melihat lima pangkalan data lokasi berasingan. Dalam kes ini, satu pelayan melaporkan bahawa alamat IP saya terletak saya di London. Walau bagaimanapun, tiada satu pun yang tinggal di sana - dua tidak dapat memberikan sebarang lokasi, satu meletakkan saya di suatu tempat di EU dan yang lain meletakkan saya di Fair Lawn, New Jersey di Amerika Syarikat. Saya berhubung dengan pelayan New York dan kemudian diperiksa dengan IPLocation.net sekali lagi. Dua daripada lima pangkalan data pangkalan meletakkan lokasi saya di New York. Tiga yang lain tidak dapat memberitahu di mana saya berada.

Saya menggunakan ipleak.net dan doileak.com untuk ujian untuk kebocoran IP dan DNS. Keduanya melaporkan lokasi saya seperti di UK. Ujian ipleak.net tidak dapat meletakkan lokasi saya dan mengesan panggilan ke hanya satu pelayan DNS, yang berada dalam jarak dekat alamat IP yang dikesan, yang juga tidak dapat diletakkan ke lokasi geografi. Ujian di doileak.com meletakkan alamat IP di Amerika Syarikat dan mengesan panggilan ke pelayan DNS di Amerika Syarikat.

Ini adalah keadaan yang sukar kerana jika penilaian doileak.net adalah betul dan lokasi saya tidak dapat dikesan, keadaan itu akan membuat saya sukar untuk mendapatkan perkhidmatan yang terhad. Jika doileak.com betul, sambungan saya ke pelayan di London tidak akan membawa saya ke perkhidmatan streaming video UK. Walau bagaimanapun, tiada kebocoran IP yang memberikan lokasi sebenar saya dan tidak ada panggilan ke pelayan DNS di Sepanyol untuk menarik perhatian penggunaan perkhidmatan penutupan identiti.

Perkhidmatan Streaming

Saya menguji akses ke perkhidmatan streaming luar negara semasa menggunakan perkhidmatan VPN Overlay. Ini adalah perkhidmatan streaming di UK dan Amerika Syarikat yang tidak akan memberikan saya akses kepada video dari Sepanyol.

Malangnya, pelayan BBC melihat bahawa saya tidak berada di UK dan enggan membenarkan saya menonton rancangannya. Hub ITV dan Channel 4 mempunyai pemeriksaan lokasi yang kurang ketat dan saya dapat menonton video di tapak tersebut terima kasih kepada sambungan saya melalui Overlay. Netflix UK mempunyai prosedur pengesanan lokasi yang luas dan juga memindai permintaan untuk bukti aktiviti VPN. Tapak itu tidak akan menghantar video kepada saya semasa saya dihubungkan dari Sepanyol melalui pelayan Overlay di London.

Apabila saya berhubung dengan pelayan Overlay di Miami, saya dapat menonton video di Netflix. ABC melihat VPN, tetapi NBC membiarkan saya menonton.

Saya cuba mengakses Netflix dan perkhidmatan video geo-terhad yang lain melalui Kodi. Saya amat berminat untuk melihat sama ada VPN akan memberi saya akses kepada saluran BBC melalui Kodi.

Saya tidak dapat mengakses video sama ada dengan Netflix UK atau Netflix USA melalui Kodi menggunakan pelayan London dan New York VPN OverPlay. Pelayan London mendapat saya akses kepada aliran langsung BBC One dan BBC 2 melalui add-on TVPlayer di Kodi.

Platform Lain

Aplikasi OverPlay tersuai boleh didapati untuk Windows PC. Pengguna peranti Windows juga boleh memilih untuk menyambung ke perkhidmatan dengan protokol PPTP dan L2TP VPN. Sambungan tersebut perlu disediakan secara manual.

Pengguna Mac OS X boleh memasang klien OpenVPN tersuai atau menggunakan aplikasi Tunnelblick untuk mengakses perkhidmatan OpenVPN. L2TP dan PPTP juga boleh disediakan secara manual. Pilihan ini adalah sama untuk Mac VPN, kecuali PPTP tidak tersedia.

VPN untuk Android dan peranti VPN iOS boleh mengakses VPN dengan L2TP dan PPTP, tetapi sambungan tersebut perlu disediakan secara manual.

OpenVPN boleh ditubuhkan pada router DD-WRT dan Tomato.

Perkhidmatan yang lain

Perkhidmatan DNS pintar adalah produk utama OverPlay. Apabila anda melanggan VPN, anda juga mendapat akses ke perkhidmatan DNS pintar. Kadangkala, sistem DNS pintar mempunyai lebih banyak kejayaan dalam mendapatkan sekatan geo-lokasi di laman web daripada VPN yang dilakukan. Walau bagaimanapun, sistem DNS pintar tidak termasuk perlindungan enkripsi dan identiti yang ditawarkan oleh VPN. Oleh itu, perkhidmatan DNS pintar tidak akan menawarkan perlindungan apabila anda memuat turun dengan rangkaian P2P. Mereka juga tidak terlalu berkesan untuk mengawal kawalan kerajaan di akses internet, seperti yang dikenakan di China, Iran, dan Arab Saudi.

Bergantung pada keadaan anda, anda mungkin mendapati bahawa ia berfungsi dengan baik untuk anda menggunakan VPN kadang-kadang dan DNS pintar dalam situasi lain.

Untuk menggunakan DNS pintar, anda perlu mengubah tetapan DNS untuk penyesuai internet biasa anda. Ini adalah tugas mudah dan terdapat arahan yang komprehensif di laman web ini untuk membimbing anda melalui tugas ini. Selepas itu, anda perlu log masuk ke kawasan klien di laman web Overlay. Satu banner di bawah tab DNS Pintar akan memberitahu anda bahawa komputer anda tidak didirikan. Klik pada "Semak Lagi" pautan. Apabila spanduk bertukar menjadi hijau, sistem DNS pintar disediakan.

Tab DNS Pintar di kawasan klien mempunyai ciri hebat yang membolehkan anda memilih lokasi untuk akses ke tapak yang berbeza. Kemudahan ini menyelesaikan salah satu masalah besar dengan utiliti DNS pintar - beberapa laman web, seperti Netflix mempunyai satu alamat web sejagat. Sistem DNS Pintar secara selektif mengalihkan trafik anda ke pelayan proksi di negara yang berbeza mengikut laman web yang anda ingin lawati. Oleh itu, jika anda berada di Jerman dan anda ingin menonton video di laman web BBC, DNS pintar akan menghantar permintaan melalui pelayan di UK. Sekiranya anda ingin melawat laman web ABC, DNS pintar akan mengalihkan lalu lintas tersebut melalui pelayan proksi di Amerika Syarikat. Anda tidak perlu mencalonkan negara kerana sistem DNS pintar menjaga semuanya untuk anda.

Pemetik lokasi di halaman DNS Pintar di laman web Overlay ini menjaga beberapa keadaan di mana sistem DNS pintar tidak mungkin mengetahui negara mana yang anda perlukan untuk dipaparkan. Netflix adalah contohnya. Jika anda berada di Jerman dan anda ingin mengakses Netflix UK, sistem DNS pintar tidak mungkin mengetahui pemilihan negara itu kerana Netflix.com memberikan akses kepada aliran video di setiap negara di dunia kecuali Korea Utara dan Syria. Jadi anda menetapkan lokasi pilihan anda untuk Netflix di pemetik lokasi dan kemudian sistem DNS pintar OverPlay akan mengalihkan permintaan anda melalui pelayan di negara yang anda dicalonkan.

Saya menguji akses kepada perkhidmatan penstriman video geografi terhad dengan perkhidmatan DNS pintar OverPlay dan memberikan hasil yang lebih baik daripada VPN. Saya dapat menonton video di laman web stesen TV BBC, ITV, dan Channel 4 British TV dengan DNS pintar. Saya juga dapat masuk ke Netflix UK kerana saya mencalonkan negara itu untuk Netflix di pemetik lokasi laman web OverPlay. Saya kemudian bertukar tetapan ke Amerika Syarikat dan mendapat akses ke Netflix USA hanya dengan menaip alamat web yang sama seperti sebelumnya ketika saya masuk ke versi perkhidmatan Inggeris. Saya juga dapat masuk ke laman web Amerika Syarikat ABC dan NBC, yang mana VPN tidak dapat membantu saya.

VPN pintar tidak berfungsi dengan baik di Kodi. Walaupun ia membawa saya ke setiap saluran geografi terhad yang saya cuba, terdapat satu pengecualian untuk prestasi itu. Ia tidak dapat membawa saya ke Netflix sama ada untuk UK atau Amerika Syarikat melalui Kodi.

Kesimpulan OverPlay Review

Saya suka menggunakan aplikasi Overlay. Tahap perincian di antara muka hanya cukup untuk memberi anda kawalan ke atas atribut VPN tanpa memerlukan anda mengikuti kursus dalam teknologi rangkaian untuk menggunakannya. Maklumat yang diberikan pada senarai pemilihan pelayan juga bagus, terutama bagi negara-negara di mana syarikat menjalankan pelayan di banyak lokasi.

Perkhidmatan ini tidak termasuk kemudahan sembang langsung segera untuk berkomunikasi dengan pasukan Sokongan Pelanggan. Walau bagaimanapun, pertanyaan saya berurusan dengan cepat dan cekap.

saya suka

 • Percubaan percuma lima hari
 • Menerima PayPal
 • Baik untuk Kodi
 • P2P dibenarkan
 • Perkhidmatan DNS cerdas yang cekap

Saya tidak begitu pasti

 • Tiada sembang dalam talian untuk sokongan

Saya benci

 • Tidak boleh masuk ke Netflix di Kodi

OverPlay menawarkan gabungan baik DNS pintar dan VPN. Dengan menggunakan, pengguna biasa akan menetapkan rutin untuk menentukan kapan menggunakan VPN dan bila menggunakan DNS pintar. Pakej ini akan memberi anda keselamatan dan perlindungan apabila anda memerlukannya dan ketangkasan di internet pada setiap masa yang lain.

Lawati OverPlay »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me