OneVPN


 • Harga

  Dari $ 4.99
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
4 daripada 10

Ringkasan

OneVPN adalah perkhidmatan yang sangat asas yang menunjukkan beberapa tanda janji untuk masa depan. Ia adalah VPN tanpa log yang berpusat di Hong Kong yang menyediakan sambungan pantas untuk streaming. Ini bermakna ia mempunyai pangkalan yang kukuh untuk membina - tetapi ia menyedihkan sedikit terlalu mahal untuk dicadangkan dalam keadaan semasa. Malangnya, saya tidak dapat mengesahkan pelaksanaan enkripsinya. Di samping itu, ia mengalami kebocoran DNS yang bermaksud bahawa saya tidak dapat mempertimbangkan VPN ini untuk privasi.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  42 Mbps
 • Bidang kuasa
  Hong Kong
 • Sambungan serentak
  3
 • Negara
  6

ciri-ciri

Di laman webnya, OneVPN membuat tawaran besar mengenai menawarkan perlindungan malware, penyekatan iklan, dan Firewall NAT. Bagaimanapun, sejauh yang saya tahu tiada iklan telah disekat ketika menggunakan perkhidmatan tersebut. Selain itu, VPN mempunyai ciri-ciri yang sangat sedikit:

 • Pelayan di 59 negara
 • Kelajuan pantas untuk penstriman
 • 3 sambungan serentak
 • Pilihan pelabuhan
 • Sokongan 24/7 (termasuk sokongan sembang langsung dan sistem tiket)

OneVPN menawarkan 2 "pelayan Netflix" berasaskan AS, tetapi kedua-duanya disekat oleh Netflix dalam ujian saya. Bagaimanapun, BBC iPlayer boleh diakses menggunakan pelayan OneVPN di UK.

Kelajuan dan Prestasi

Ujian dilakukan pada sambungan serat 50 Mbs / 3 Mbps UK (menggunakan penyesuai kuasa AC1200). Ujian OpenVPN dilakukan menggunakan UDP (lebih cepat tetapi kurang dipercayai daripada TCP). Ujian asas saya menghasilkan keputusan sekitar 52 Mbps. Pelayan UK sangat baik memberikan saya kelajuan purata 45 Mbps. Pelayan AS dilakukan dengan hebat, mengurangkan kelajuan saya dengan hanya 5 hingga 10 Mbps (walaupun jarak jauh yang terlibat). Muat naik kelajuan juga mengagumkan dan hampir tidak berubah dengan dan tanpa sambungan VPN.

Pelanggan adat tidak melakukan apa-apa untuk mencegah kebocoran DNS atau kebocoran WebRTC. Walau bagaimanapun, saya mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan dalam artikel Knowledgebase "Bagaimana untuk mengelakkan kebocoran DNS". Melumpuhkan IPv6 memang, sudah tentu berfungsi, tetapi saya sebaliknya terus melihat kebocoran DNS selepas mengubah suai fail konfigurasi OpenVPN yang digunakan oleh klien seperti yang diarahkan. Ini cukup menarik perhatian VPN untuk privasi.

Harga dan Rancangan

1 bulan

$ 4.99
sebulan

SatuVPN mengenakan bayaran $ 7.95 sebulan, dengan pengurangan untuk pelan jangka panjang. Harga turun kepada hanya $ 1 sebulan untuk pelan 4 tahun. Pilihan yang hampir mencurigakan murah. Semua pelan langganan menyediakan akses kepada semua ciri VPN.

Jaminan wang balik 7 hari tersedia, tetapi ia adalah semestinya menyemak cetakan kecil. Untuk menerima bayaran balik, anda mesti menyatakan sebab tuntutan bayaran balik. Lebih buruk lagi, pengembalian dana tidak tersedia jika anda menggunakan lebih daripada 3GB data.

Pengguna boleh membayar VPN dengan semua kad kredit utama, Bitcoin (melalui BitPay), PayPal, Paymentwall, AliPay dan kad hadiah.

Privasi dan Keselamatan

Berasaskan di Hong Kong adalah baik untuk privasi kerana ia tidak mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori. Walaupun sudah tentu, selalu ada kekhawatiran bahwa China sedang menguruskan untuk melakukan pengawasan rahsia di sana. Menurut dasar kerahasiaannya, OneVPN mendakwa menyimpan log kosong, yang sangat baik. Ini bermakna VPN boleh dianggap baik untuk privasi.

Pelanggan OneVPN mendapat penggunaan beberapa protokol: protokol OpenVPN, L2TP, dan PPTP VPN. OneVPN juga menyokong protokol Cisco OpenConnect (CSTP) sumber terbuka. Ini adalah protokol VPN berasaskan SSL / TLS.

Seperti biasa, kami memeriksa piawaian pelaksanaan OpenVPN: cipher AES-256 dengan jabat tangan RSA-2048 dan pengesahan hash SHA 256. Ini cukup baik. Walau bagaimanapun, saya tidak dapat memastikan sama ada OneVPN juga melaksanakan Kerahsiaan Perfect Forward (kunci ephemeral). "Butiran" ini penting kerana jika PFS tidak digunakan maka kunci yang sama digunakan setiap kali anda menyambung ke pelayan VPN. Ini menjadikan sambungan lebih mudah digodam.

Malangnya, saya tidak dapat mengetahui sama ada OpenVPN benar-benar selamat dengan OneVPN. Tambah ini ke kebocoran DNS yang ditemui dalam ujian saya, dan hampir mustahil untuk mengesyorkan VPN ini untuk privasi.

Pemikiran terakhir

Seperti yang ditunjukkan oleh kajian OneVPN ini, OneVPN kira-kira sebagai tulang telanjang sebagai perkhidmatan VPN. Anda mendapat sambungan VPN yang mudah, dan itu sahaja. Ia mendakwa menawarkan ciri penting seperti perlindungan kebocoran DNS dan suis membunuh melalui panduannya, tetapi ini tidak berfungsi.

Dalam keadaan sekarang, sukar untuk mengesyorkan OneVPN. Yang mengatakan, tidak semuanya buruk. OneVPN adalah pembekal log bukan berasaskan Hong, dan prestasinya sangat baik. Ini sebenarnya bermakna OneVPN mempunyai asas kukuh untuk membina dan meningkatkan perkhidmatannya pada masa akan datang. Oleh itu, ia mungkin bernilai mengawasi.

Lawati OneVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me