NordVPN


 • Harga

  Dari $ 3.49
  / bulan

 • Ada pada:


  • MacOS

  • Android

  • iOS

  • Windows
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

NordVPN adalah penyedia VPN tanpa log yang berpangkalan di Panama. Tahun ini NordVPN meraih hadiah yang paling didambakan dari mereka semua - anugerah VPN Terbaik Keseluruhan kami. Anugerah ProPrivacy.com dengan cepat menjadi standard emas industri, dengan semua pembekal berjuang untuk tempat teratas. Teruskan membaca kajian NordVPN kami untuk mengetahui mengapa NordVPN telah dinobatkan sebagai yang terbaik di Bunch tahun ini.

ProPrivacy.com Markah
10 daripada 10

Ringkasan

NordVPN tidak mempunyai dasar log, ciri keselamatan fantasit dan keupayaan untuk menyahsekat kandungan. Semuanya menjadikannya salah satu pilihan VPN terbaik di luar sana. Ia mempunyai ciri-ciri seperti VPN berganda, VPN over Tor, perlindungan malware berasaskan DNS, DNS Pintar, dan banyak lagi, semua bahagian pakej yang sangat berpatutan.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Panama
 • Sambungan serentak
  6
 • Negara
  62
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  70.28 Mbps

Dengan iklan televisyen masa utama dan penajaan dengan jenama global seperti Kelab Bola Sepak Liverpool, hari ini NordVPN boleh dikatakan nama yang paling dikenali di dalam industri ini dan yang mula-mula beralih ke kesedaran arus perdana. NordVPN pastinya bercakap ceramah, tetapi bolehkah mereka berjalan kaki? Mari kita ketahui...

Harga

NordVPN hanya mempunyai satu pelan akaun dalam semua, walaupun diskaun "pelan" boleh didapati untuk pembelian pukal. Sekiranya anda mendaftar untuk jangka masa yang panjang VPN ini menjadi lebih murah, dan walaupun ini adalah VPN murah, ia adalah salah satu yang terbaik di pasaran. NordVPN menawarkan jaminan wang balik 30 hari. Ia juga menawarkan percubaan percuma selama 3 hari untuk pengguna desktop dan percubaan percuma selama 7 hari untuk apl mudah alihnya.

36 bulan

$ 125.64 dibilkan setiap 3 tahun

70% Off

$ 3.49
sebulan

24 bulan

$ 119.76 dibilkan setiap 2 tahun

58% Off

$ 4.99
sebulan

12 bulan

$ 83.88 dibilkan setiap tahun

41% Off

$ 6.99
sebulan

1 bulan

$ 11.95
sebulan

Ia menerima bayaran melalui kad kredit / debit. Ia juga menerima Bitcoin, yang membolehkan pembayaran tanpa nama yang berpotensi. Walau bagaimanapun, seperti biasa, sila ingat bahawa NordVPN akan mengetahui alamat IP sebenar anda, tanpa mengira.

Platform Pembayaran yang Disokong


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

Adakah NordVPN menyahsekat Netflix?

Sama ada terima kasih kepada ciri Smart Play atau tidak, pelbagai perkhidmatan penstriman termasuk Netflix dan BBC iPlayer berfungsi dengan sempurna dengan VPN yang disambungkan di Windows dan menggunakan klien OpenVPN Mac OSX yang lebih lama.

Walau bagaimanapun, walaupun NordVPN mengatakan Smart Play didayakan dalam semua aplinya, kami tidak dapat menyahsekat US Netflix menggunakan aplikasinya macOS IKEv2 yang baharu atau tambahan Firefoxnya. VPN ini juga akan menyahpasang video Youtube yang dihadkan di rantau anda.

Kelajuan

Kami kini telah meningkatkan algoritma ujian kelajuan kami untuk menjelaskan perkhidmatan VPN seperti NordVPN yang perisiannya memilih pelayan terbaik untuk penggunanya untuk menawarkan kelajuan yang lebih baik. Ini memberikan perbandingan yang jauh lebih adil antara persediaan dan perkhidmatan jenis ini yang memuat baki di sebilangan besar pelayan di lokasi tertentu.

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 227.03 284.91 556.2
Kebocoran IPv6 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 70.28 82.77 63.92
Kebocoran IPv4 dikesan?
Had data
Had lebar jalur

Kami memutuskan untuk memberikan sambungan OpenVPN sedikit lagi ujian, dan mendapati hasilnya sangat bergantung kepada pelayan, dengan banyak pelayan Eropah yang membuktikan lebih cepat daripada yang UK tempatan. Walau bagaimanapun, kami kadang-kadang mempunyai masalah menyambung ke beberapa pelayan sama sekali (yang paling terkenal di Belanda). Setakat kebolehpercayaan, kami tidak mempunyai sambungan dalam tempoh ujian kami.

Kami juga menguji kebocoran IP Dalam Windows dan menggunakan klien IKOS2 macOS yang baru kami mengesan tiada kebocoran IP sekalipun. Dengan menggunakan klien OpenVPN OSX lama, kami mengesan kebocoran IPv6 WebRTC. Sekiranya anda pengguna Mac dengan sambungan IPv6 anda harus menggunakan klien IKE2, matikan IPv6 pada sistem anda, atau lumpuhkan WebRTC pada pelayar anda.

Ciri-ciri dan Prestasi

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

MacOS
Android
iOS
Windows
Linux
Telefon Windows

NordVPN menyediakan aplikasi tersuai untuk Windows, macOS, iOS dan Android. Ia juga menyediakan panduan persediaan manual untuk platform ini, ditambah Linux (Ubuntu dan Raspberry Pi), Blackberry 10, Chromium, dan pelbagai router dan sistem NAS. Panduan ini kelihatan sedikit di sisi tulang yang telanjang, tetapi harus berfungsi dengan baik.

Ia juga mungkin untuk membeli router NordVPN yang telah dikonfigurasi dari Flashrouters
. Di samping itu, NordVPN menawarkan penyemak imbas tambahan untuk Chrome dan Firefox.

Mendaftar untuk perkhidmatan itu adalah urusan yang jelas. Alamat e-mel yang sah diperlukan, tetapi tidak ada sebab ini tidak boleh menjadi satu pakai buang. Kecuali membayar Bitcoin, tentu saja, NordVPN akan mengetahui butiran pembayaran anda pula.

Setelah mendaftar, anda boleh memuat turun perisian NordVPN dengan serta-merta dan akan menerima e-mel pengesahan yang mengandungi beberapa pautan berguna.

Kemudahan penggunaan

Mendaftar

Penandatanganan perkhidmatan ini adalah urusan lurus ke hadapan. Alamat e-mel yang sah diperlukan, tetapi tidak ada sebab ini tidak boleh menjadi satu pakai buang. Kecuali membayar Bitcoins, tentu saja, NordVPN akan mengetahui butiran pembayaran anda pula.

Sebaik sahaja mendaftar, anda boleh memuat turun perisian NordVPN dengan serta-merta, dan akan menerima e-mel pengesahan yang mengandungi beberapa pautan berguna.

NordVPN menyediakan aplikasi GUI tersuai untuk Windows, macOS, Mac OSX, iOS dan Android. Ia kini menawarkan klien OpenVPN arahan untuk Linux. Ia juga menyediakan panduan persediaan manual untuk semua platform ini, ditambah Blackberry 10, Chromium, dan pelbagai router dan NAS. Panduan ini kelihatan sedikit di sisi tulang yang telanjang, tetapi harus berfungsi dengan baik.

Ia juga mungkin untuk membeli router NordVPN yang telah dikonfigurasi dari Flashrouters.

Pelanggan Windows NordVPN

nordvpn windows client

Peta cantik. Pemula VPN mungkin mencari Wizard Sambungan (kiri bawah) yang berguna

pemilihan pelayan nordvpn

Seperti yang telah kita lihat, terdapat banyak pelayan untuk dipilih. Ini termasuk banyak pelayan khusus

pelayan khusus nordvpn

Terdapat suis pembunuh per-app. Anda boleh memilih aplikasi mana yang akan ditutup sekiranya berlaku pemutusan VPN. Ini sangat berguna, tetapi ambil perhatian bahawa ia bukan suis pembunuh firewall. Jadi jika klien NordVPN sendiri terhempas, aplikasi yang ditentukan tidak akan ditutup dan boleh terus mengakses internet

ciri nordvpn

Perlindungan kebocoran DNS didayakan secara lalai

Pelanggan Windows NordVPN, kemudian, sangat dipaparkan, kelihatan bagus, dan mudah digunakan.

Pelanggan Mac

NordVPN menawarkan dua pelanggan Mac: klien OpenVPN lama untuk Mac OSX, dan klien IKEv2 yang lebih baru untuk macOS. Aplikasi baru boleh dimuat turun dari App Store.

Klien yang lebih tua mempunyai suis bunuh, yang mana yang lebih baru tidak, tetapi kami mengesan kebocoran WebRTC IPv6 dalam aplikasi yang lebih lama yang kami tidak di yang baru. Aplikasi yang lebih tua juga membolehkan anda bertukar antara OpenPP UDP dan TCP, yang boleh berguna untuk mengalahkan blok VPN sederhana.

Selain itu, aplikasi tidak menawarkan sebarang ciri yang patut disebut, yang menjadikannya kurang lengkap berbanding versi Windows perisian.

Aplikasi Mudah Alih

Aplikasi NordVPN Android dan iOS sangat serupa.

aplikasi mudah alih nordvpn

Aplikasi kelihatan sangat mirip dengan pelanggan desktop. Yang bagus

pemilihan negara nordvpn mudah alih

Saya tidak mengesan kebocoran IPv4 atau WebRTC semasa menggunakan salah satu aplikasi, tetapi perlu diingat bahawa saya tidak boleh menguji kebocoran IPv6 pada platform mudah alih pada masa ini.

Tambahan penyemak imbas

Apl Chrome dan Firefox menyambung ke pelayan proksi HTTPS NordVPN. Mereka menyediakan banyak manfaat VPN yang benar tetapi terhad kepada penyemak imbas sahaja. Ini termasuk memalsukan lokasi sebenar anda dan menyulitkan sambungan internet anda supaya anda tidak boleh diintikan. Yang boleh menjadi sangat berguna!

Anda memerlukan akaun NordVPN penuh untuk menggunakan alat penyemak imbasnya. Menariknya, Firefox add-on dapat menyekat BBC iPlayer untuk saya, tetapi bukan US Netflix.

Khidmat Pelanggan

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Cubaan percuma Ya - 3 Hari Tidak Tidak
Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Panjang jaminan wang kembali 30 30 45

24/7 sokongan pelanggan disediakan melalui sistem tiket (borang web), Facebook, Twitter, atau e-mel. Pilihan sembang langsung juga tersedia. Apabila saya menghubungi sokongan melalui sembang langsung, saya biasanya menerima respons segera atau sangat cepat.

Pada masa lalu, saya telah menemui kualiti sokongannya untuk menjadi agak tidak sekata, tetapi NordVPN nampaknya telah meningkatkan permainannya lewat. Begitu banyak, sebenarnya, ia menang "Perkhidmatan Pelanggan Terbaik" anugerah di Anugerah ProPrivacy.com 2018 kami. NordVPN memberikan jawapan yang cepat, terperinci, dan berpengetahuan terhadap ujian perkhidmatan pelanggan bateri kami sehingga topi kepada mereka untuk itu.

Satu asas pengetahuan kecil ditambah pelbagai tutorial persediaan juga tersedia. Blog yang sentiasa dikemas kini membincangkan isu keselamatan internet secara umum, termasuk topik khusus NordVPN.

Privasi dan Keselamatan

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Self-hosted / Proxied DNS Ya Ya Ya
Membunuh suis
Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC

Dasar Pembalakan

NordVPN berpusat di Panama dan berjanji untuk tidak menyimpan log sama sekali:

"NordVPN tidak memantau, menyimpan atau merekodkan log untuk mana-mana pengguna VPN. Kami tidak menyimpan setem masa sambungan, jalur lebar yang digunakan, log trafik, alamat IP. "

Panama mempunyai internet yang sepenuhnya tanpa pengawasan dan pengawasan sifar kerajaan. Ia juga selesa di luar pengaruh langsung NSA dan GCHQ. Sesungguhnya, fakta mudah bahawa penyedia VPN yang tidak ada ini berpangkalan di Panama menjadikannya salah satu pilihan terbaik untuk fanatik privasi.

Terdapat banyak spekulasi di internet lewat hubungan NordVPN ke penyedia infrastruktur Lithuania Tesonet.

Dengan begitu banyak lumpur slinging di semua pihak, ProPrivacy.com lebih suka tidak memasuki perbahasan pada masa ini. Tetapi kami memantau dan menjalankan siasatan kami sendiri. Oleh itu, kami akan mengemaskini kajian ini seperti yang diperlukan.

Penjejakan laman web

Laman web NordVPN menggunakan sejumlah pelacak, tetapi ini kelihatan agak jinak dan tidak invasif. Yang penting, tidak ada pelacak Google Analytics atau Facebook.

Sila lihat Gambaran Keseluruhan Proses VPN ProPrivacy.com untuk perbincangan mengenai penjejakan laman web.

Pemproses Pembayaran

Semua bayaran dikendalikan oleh syarikat yang dikenali sebagai CloudVPN, yang berpusat di United Staes. NordVPN menjelaskan keadaan kepada kami:

"Berasaskan di Panama mempunyai kelemahan. Ia merumitkan keupayaan kami untuk menandatangani aplikasi kami, meletakkannya di kedai dan memproses bayaran kami. Oleh itu, kami telah menubuhkan proksi yang berpangkalan di Amerika Syarikat, yang secara ringkas hanya bertindak sebagai pemproses pembayaran kami dan tiada kena mengena dengan perkhidmatan sebenar ... Ini bukan syarikat pihak ketiga, ia berada di bawah kawalan kami, dan kami gunakannya untuk memproses pembayaran kami. Pendek kata - kami mengendalikan pembayaran sendiri, hanya melalui syarikat lain."

Protokol dan Penyulitan VPN

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

NordVPN boleh dikonfigurasikan menggunakan protokol VPN yang paling biasa. OpenVPN digunakan secara lalai dalam klien OS Windows dan lebih tua, tetapi iOS dan aplikasi macOS baharu menggunakan IKEv2 bukan.

Kedua-duanya adalah protokol pepejal: OpenVPN jauh lebih diperangi daripada IKEv2 dari sudut keselamatan, tetapi IKE2 juga dianggap sangat selamat dan lebih pantas daripada OpenVPN. NordVPN menggunakan tetapan penyulitan berikut untuk sambungan OpenVPN:

Saluran data: ces AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA256.

Saluran kawalan: cipher AES-256-CBC dengan jabat tangan RSA-2048 dan pengesahan data HMAC SHA256. Secrecy Forward Perfect (PFS) disediakan oleh pertukaran utama DHE-4096.

Ini adalah persediaan yang sangat kuat.

Aplikasi VPN iOS NordVPN menggunakan IKEv2 dengan pengesahan data AES-256-GCM dan HMAC SHA2-384. PFS disediakan oleh pertukaran DHE-3072. Perisian Mac App Store menggunakan IKv2 dengan protokol NGE (Seterusnya Generasi Penyulitan) Cisco.

Ciri-ciri keselamatan

Aplikasi desktop NordVPN mempunyai suis bunuh sistem. Aplikasi Windows VPN ini juga mempunyai suis pembunuh per-app. Aplikasi iOS mempunyai suis membunuh. Mereka semua menyediakan perlindungan kebocoran IPv4 dan IPv6, ditambah perlindungan kebocoran WebRTC. Seperti yang telah kita lihat, dalam ujian kami ciri-ciri ini semua dilakukan dengan baik (kebocoran IPv6 WebRTC pada klien OSV OpenVPN dikecualikan).

VPN berganda

Ciri ini membolehkan anda untuk "rantai" pelayan VPN supaya data anda dialihkan antara dua pelayan VPN kerana ia bergerak antara anda dan internet.

VPN berganda

NordVPN menawarkan beberapa kombinasi VPN berganda.

Rantai itu boleh memberi beberapa manfaat keselamatan, tetapi akan sentiasa mengakibatkan kehilangan kelajuan yang besar. Saya rasa manfaat privasi / keselamatan pelayan VPN "double-hop" agak terhad. Tetapi saya faham bahawa ini bukan pandangan yang dikongsi oleh semua orang. Bagi mereka yang menghargai ciri ini, NordVPN adalah salah satu daripada hanya beberapa pembekal untuk menawarkannya.

Tor atas VPN

Untuk perbincangan penuh tentang kebaikan dan keburukan menggunakan Tor melalui VPN (atau Bawang atas VPN sebagai istilah NordVPN). Dalam konfigurasi ini, anda menyambung dahulu ke pelayan NordVPN dan kemudian ke rangkaian Tor sebelum mengakses internet:

Tor atas VPN

NordVPN mencapai ini menggunakan fail konfigurasi OpenVPN yang dengan telusnya mengarahkan data anda dari terowong VPN ke rangkaian Tor. Ini bermakna bahawa kesemua sambungan internet anda mendapat manfaat daripada Tor melalui VPN.

Persediaan ini menawarkan beberapa kelebihan privasi dan keselamatan, tetapi kesan yang sama dapat dicapai hanya dengan menggunakan Pelayar Tor ketika disambungkan ke VPN. Secara asasnya, persediaan sedemikian jauh lebih selamat daripada kaedah yang ditawarkan oleh NordVPN.

Tor atas VPN (walau bagaimanapun anda melakukannya) akan memperlahankan kelajuan internet anda dengan serius kerana anda mendapat hit gabungan menggunakan kedua-dua rangkaian Tor (yang sangat perlahan) dan VPN.

XOR Obfuscated Servers

NordVPN mengendalikan pelayan yang diabaikan di beberapa daerah: AS, Kanada, UK, Jerman, Belanda, Sweden, Hong Kong, Singapura, Turki, UAE, dan Mesir. Ini menggunakan algoritma penyulitan XOR untuk mengatasi blok penapisan VPN yang diletakkan oleh kerajaan autoritarian.

XOR sering digunakan oleh perisian hasad untuk menyembunyikan daripada pengesanan, tetapi ia juga berfungsi untuk menyembunyikan ciphers VPN! Ini bermakna para pengguna di tempat-tempat seperti China dan Mesir sepatutnya dapat mengakses internet terbuka dengan menyambung ke satu pelayan XOR yang terabaikan NordVPN.

CyberSec

CyberSec adalah ciri baru. Ia menyekat permintaan DNS berdasarkan blokiran masa nyata laman web yang berbahaya yang mungkin menganiaya perisian hasad. Oleh itu, ia harus melindungi anda dari malware, membantu mencegah kawalan botnet, dan menghalang banyak iklan web yang mengganggu.

Saya tidak dapat memberi komen secara langsung mengenai keberkesanannya, tetapi prinsipnya adalah kukuh dan tidak ada alasan untuk mempercayai ia tidak berfungsi seperti yang diiklankan.

WiFiSec

Ciri baru ini secara automatik akan memulakan sambungan VPN setiap kali rangkaian Wi-Fi disambungkan. Ia boleh ditubuhkan untuk menyambung auto ke Nord pada kedua-dua rangkaian Wi-Fi yang selamat dan tidak bercagar.

Pasaran VPN menjadi semakin kompetitif, dengan banyaknya penyedia menjadi sangat murah hati dengan jumlah peranti yang mereka gunakan untuk dihubungkan sekaligus. Mengizinkan sehingga enam sambungan serentak, NordVPN telah menyertai trend ini.

Jika anda menyambungkan peranti ke pelayan yang sama, anda mesti memilih protokol yang berlainan untuk sambungan VPN. OpenVPN TCP dan UDP dikira sebagai protokol yang berlainan, jadi anda boleh menyambungkan satu peranti menggunakan TCP dan yang lain menggunakan UDP. Kami tidak menganggap ini menjadi batasan utama,

Tidak seperti sesetengah penyedia, VPN ini membenarkan torrenting pada semua pelayannya, walaupun ia tidak menyokong penghantaran port. Ia juga tidak menyokong pemilihan pelabuhan, jadi anda tidak dapat menentukan OpenVPN untuk menjalankan TCP port 443 untuk memintas penapisan VPN. Walau bagaimanapun, ini tidak perlu, kerana NordVPN menawarkan oborasi Xor sebaliknya.

Penggunaan NordVPN menggunakan logam terdedah dan pelayan maya bukan masalah besar bagi kami, walaupun seperti dengan perkhidmatan VPN yang lain, kami berharap ia dilabelkan dengan jelas yang mana pengguna dapat membuat keputusan mengenai pelayan yang mereka sambungkan ke.

DNS Pintar ("Pintar Pintar")

DNS pintar adalah teknologi yang membolehkan anda berpura-pura berada di tempat lain dengan menyelesaikan permintaan DNS di lokasi tertentu. Ini menjadikannya sesuai untuk streaming kandungan disekat geo.

Menurut NordVPN, pengguna boleh mengakses lebih daripada 150 perkhidmatan streaming menggunakan NordVPN Smart Play. Ini termasuk Hulu, Amazon Prime, ABC Go, Zattoo, Rangkaian Kartun, Shudder, WeTV.com, Telemundo, VH1, Vevo, TNT Drama, Sundance.tv, StarTrek, Spike, PBS, Slacker, NBC Sports, FoodNetwork, DramaFever, Discovery , Crackle, dan banyak lagi.

Pelaksanaan NordVPN DNS Pintar agak luar biasa. Untuk permulaan, ia menggunakan sambungan proksi yang disulitkan. Kami tidak pasti apa kelebihan ini membawa sambungan yang tidak disenyum, kerana DNS Pintar tidak benar-benar mengenai keselamatan atau privasi. Tetapi sebaliknya, ia tidak boleh melakukan apa-apa kemudaratan.

Untuk yang kedua, ia tidak memerlukan konfigurasi tambahan. Ia berjalan di dalam semua aplikasi NordVPN (kami diberitahu), dan apabila anda disambungkan ke pelayan VPN, ia mengesan sama ada perkhidmatan streaming memerlukan routing DNS tambahan. Dalam praktiknya, ini bermakna kita boleh menonton Netflix AS walaupun disambungkan ke pelayan bukan AS. Kami belum menguji, tetapi NordVPN mengatakan bahawa semua pelayan UKnya kini bekerja untuk BBC iPlayer (kedua-duanya untuk mudah alih dan desktop).

Satu kelemahan dari persediaan ini ialah anda tidak dapat mengkonfigurasi DNS Smart NordVPN untuk menjalankan pada peranti yang tidak dapat menjalankan klien VPN: seperti TV pintar, konsol permainan atau Roku.

Kesimpulannya

NordVPN menawarkan perkhidmatan yang sangat lengkap. Hakikat bahawa ia berpangkalan di Panama dan menyimpan log n1o juga merupakan tarikan besar bagi mereka yang peduli terhadap privasi. Perisiannya kelihatan baik dan berfungsi dengan baik.

Prestasi kelajuan adalah satu masalah yang telah melanda NordVPN sejak permulaannya. Melaksanakan algoritma ujian baru kami menghasilkan hasil yang lebih baik dengan beberapa kelajuan pecah purata dan maksimum yang cukup baik.

Jaminan wang balik 30 hari memberi anda banyak peluang untuk memastikan segala-galanya berfungsi untuk anda. Apa yang anda peroleh dengan NordVPN adalah perkhidmatan VPN yang sangat popular, mesra privasi dengan kelajuan yang baik dan keupayaan untuk mengakses kandungan terhad pada platform penstriman utama seperti Netflix.

Secara keseluruhan, kami mengesyorkan NordVPN! Tetapi, jika anda masih tidak pasti - mengapa tidak membandingkan NordVPN dan ExpressVPN bersebelahan?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me