NordPass

 • Harga

  Dari $ 2.49
  / bulan

NordPass adalah pengurus kata laluan baru yang baru dikeluarkan oleh pemaju NordVPN. Ia adalah pengurus kata laluan yang disebut-sebut sebagai selamat dan peribadi, yang bermaksud ia secara teori merupakan pilihan yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang ingin melindungi akaun dalam talian tanpa perlu mengingati banyak kata laluan.

ProPrivacy.com Markah
8 daripada 10

Ringkasan

NordPass mungkin baru, tetapi ia sudah mempunyai sambungan untuk Chrome, Firefox, Opera dan Edge, belum lagi pelanggan penuh untuk peranti Android atau iOS. Lebih-lebih lagi, NordPass adalah pengurus kata laluan lengkap yang bertanding secara langsung dengan beberapa perkhidmatan yang paling terkenal di pasaran. Ini bermakna pengurus kata laluan sesuai untuk kebanyakan pengguna, keluar dari kotak.

Jadi, pengurus kata laluan ini semua yang dikatakannya? Adakah versi percuma bernilai masa anda? Bagaimana kebolehgunaan dan adakah ia sesuai untuk pemula? Dan adakah perkhidmatan bernilai membayar untuk melindungi kata laluan anda dengan selamat di beberapa peranti?


Gambaran Keseluruhan NordPass

NordPass adalah penyelesaian perisian untuk keperluan moden rakyat. Ia berjanji untuk menyimpan kata laluan pelanggan dengan selamat dan memberikan akses kepada mereka secara selamat dan peribadi. Seperti halnya dengan pengurus kata laluan lain, NordPass membolehkan pengguna mengakses semua akaun dan perkhidmatan dalam talian mereka dengan kata laluan unik yang kuat - sementara hanya perlu mengingati satu kata laluan utama.

Laman web NordPass

NordPass menyulitkan kata laluan yang disimpan pada pelayannya dengan kriptografi sisi klien yang selamat, memberikan pengguna kawalan penuh ke atas kata laluan di peti besi mereka. Hasil daripada enkripsi akhir-ke-akhir (e2ee), pelanggan NordPass tidak perlu bimbang tentang kata laluan mereka yang digodam dari pelayan Nord dalam plaintext atau diakses oleh pekerja NordPass (walaupun perisian adalah sumber tertutup - lebih banyak lagi nanti ).

Pengurus kata laluan tersedia untuk platform yang paling popular, berkat pelanjutan berasaskan pelayarnya. Ini bermakna anda boleh mula menggunakan pengurus kata laluan dengan segera pada sistem mana saja. Diakui, bagaimanapun, belum tersedia untuk Safari - jadi jika Anda seorang pengguna Mac, Anda perlu memikirkan menggunakannya di Firefox sebaliknya. Ini adalah cubaan kecil memandangkan kita lebih suka Firefox berbanding Safari (lebih cepat).

Harga dan kos

Seperti kebanyakan pengurus kata laluan, NordPass boleh digunakan sama ada pada model freemium - atau dibeli dengan langganan premium penuh. Pelan percuma berbeza dari versi premium di mana pengguna tidak boleh menyegerakkan kata laluan mereka di beberapa peranti. Sebaliknya, kata laluan mereka hanya tersedia pada peranti awal yang mereka gunakan. Selain itu, ciri perkongsian kata laluan selamat (dan nota) tidak tersedia kecuali anda membayar.

Ini mengehadkan fleksibiliti dan praktikal versi freemium. Walau bagaimanapun, ia memberi pengguna keupayaan untuk mencuba perkhidmatan dan menggunakannya selama sekurang-kurangnya satu peranti.

Harga NordPass

Dengan kos $ 4,99 untuk satu bulan, NordPass pasti di sisi mahal. Bagaimanapun, kos-kos ini akan berkurangan dengan ketara apabila anda melakukan lebih banyak masa. $ 35.88 untuk satu tahun bersamaan hanya $ 2.99 sebulan. Dan, dengan kos $ 59.76 untuk langganan dua tahun (bersamaan $ 2.49 sebulan), NordPass boleh dianggap cukup murah.

Sebaliknya, harga tersebut adalah orang perseorangan dan NordPass tidak ada pelan keluarga yang menyediakan diskaun untuk keluarga yang membuat keputusan untuk melanggan versi premium NordPass. LastPass, sebagai contoh, menyediakan pilihan untuk enam pengguna untuk menikmati pengurus kata laluan hanya $ 4 sebulan - dan kami berharap NordPass akan mempertimbangkan untuk menambah pelan semacam ini untuk himpunannya dalam masa terdekat.

Akhirnya, perlu diingat bahawa di atas pembayaran kad, NordPass menerima bayaran Bitcoin bagi mereka yang ingin bayar dengan tanpa nama yang tidak dikenali.

ciri-ciri

Apabila terdapat ciri-ciri, NordPass mempunyai semua ciri yang paling umum yang anda mungkin lihat dengan mana-mana pesaingnya. Secara keseluruhan, set ciri ini mengagumkan dan jelas bersaing dengan pengurus kata laluan lanjutan lain di pasaran.

 • Sambungan untuk Chrome, Firefox, Edge, dan Opera
 • Aplikasi latar belakang untuk Windows, Mac OS, dan Linux
 • Pelanggan penuh untuk Android dan iOS
 • Storan kata laluan setempat dan pelanggan
 • Perkhidmatan pengetahuan yang sifar dengan enkripsi akhir-ke-akhir untuk sandaran dan penyegerakan
 • Pengesahan dua faktor pilihan
 • Kata laluan Autosave
 • Kata laluan Auto Isi
 • Penjana kata laluan untuk membuat kata laluan selamat
 • Pemeriksa kekuatan kata laluan
 • Nota selamat dan bentuk storan data (maklumat kad kredit, dll)
 • Import kata laluan (terus dari pengurus kata laluan dan melalui CSV)
 • Kata laluan eksport (CSV)
 • Menyelaraskan sehingga 6 peranti pada masa yang sama (pelan premium sahaja)
 • Perkongsian selamat (kata laluan, kad kredit dan nota) dengan keluarga, rakan dan rakan sekerja (pelan premium sahaja)
 • Jaminan balik wang jaminan 30 hari
 • 24/7 sokongan pelanggan

Persediaan

Mendapatkan NordPass yang ditubuhkan pada peranti anda semudah memasang klien latar belakang dan lanjutan pilihan anda. Kami memilih versi Chrome pada komputer Windows, dan selepas memasang pelanjutan, kami telah dihantar ke halaman web yang meminta kami memasang aplikasi latar belakang Windows utama.

Seperti yang anda lihat dalam imej di bawah, aplikasi latar belakang tersedia untuk mesin Mac, Windows, dan Linux - yang bermaksud bahawa pengurus kata laluan ini sesuai untuk semua platform.

Pelayar NordPass

Kami memuat turun aplikasi latar belakang dengan mengklik pada pautan yang disediakan dan mengikuti langkah-langkah wizard pemasangan. Memasang NordPass memerlukan anda untuk bersetuju dengan terma lesen, bagaimanapun, tidak ada yang luar biasa dalam dokumen ini.

NordPass Install

Perlu diperhatikan bahawa sesiapa sahaja boleh menggunakan pengurus kata laluan ini tanpa benar-benar mendaftarkan akaun. Bagaimanapun, pengguna ini hanya dapat menyimpan kata laluan mereka secara setempat di komputer mereka sendiri. Kata laluan tersebut disimpan dalam format yang disulitkan dengan selamat. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menyandarkan kata laluan anda pada pelayan Nord (sekiranya peranti anda pecah atau menjadi rosak), anda perlu membuat akaun yang didaftarkan ke alamat e-mel.

Dengan aplikasi latar belakang NordPass yang berjaya dipasang, kami pergi ke hadapan dan mengklik pada sambungan NordPass dalam penyemak imbas Chrome kami. Ini mendorong kami untuk memberikan alamat e-mel untuk akaun kami dan setelah itu kami menerima kod pengesahan enam digit.

Kod digit NordPass

Dengan kod enam digit yang dimasukkan, anda kemudian akan diminta untuk kata laluan induk anda. Ia adalah penting bahawa anda membuat kata laluan ini unik dan mantap kerana ia akan menjadi kunci untuk peti besi kata laluan anda. Kata laluan induk menyulitkan kata laluan anda secara tempatan, dan jika anda terlupa kata laluan induk, NordPass tidak akan dapat mendekripsi kandungan peti besi anda. Atas sebab ini, adalah penting bahawa anda tidak lupa kata laluan tuanmu.

NordPass menetapkan kata laluan induk

Walau bagaimanapun, untuk membantu anda, firma itu mengeluarkan anda dengan kunci pemulihan yang boleh anda simpan dengan selamat. Kod ini dilampirkan pada akaun anda sebagai tambahan kepada kata laluan induk anda sekiranya anda melupakannya, membantu anda untuk terus mengakses akaun anda dan mendekrikan kata laluan anda - hanya jangan kehilangan kod pemulihan juga. NordPass dengan jelas memberi amaran bahawa kehilangan kod akan mengakibatkan ketidakupayaan lengkap untuk mengakses peti masuk kata laluan yang disulitkan.

menjimatkan kod pemulihan

Dengan kod pemulihan yang disimpan, anda secara automatik dilog masuk ke aplikasi NordPass dalam penyemak imbas anda - dan dapat mula menyimpan kata laluan anda.

Kemudahan penggunaan

Aplikasi berasaskan pelayar untuk NordPass bermula dengan meminta anda untuk mengimport kata laluan anda. Ini boleh dilakukan daripada pilihan pengurus kata laluan atau melalui fail CSV. Kami memilih fail CSV yang kami muat turun dari akaun Google kami. Untuk maklumat lanjut mengenai cara melakukan ini, lihat panduan berguna ini.

Kami mendapati keseluruhan proses menjadi sangat mudah dan kami gembira melihat semua kata laluan berjaya diimport. Seperti yang anda dapat lihat di bawah, ketiga-tiga kata laluan ujian kami berjaya diimport.

3 item ditambahkan ke nordpass

Seterusnya, kami memutuskan untuk menguji ciri autosave dengan menuju ke akaun Facebook kami dan memasuki kelayakan kami. Medan log masuk kini termasuk logo NordPass, memberitahu kami bahawa pengurus kata laluan berfungsi di latar belakang. Dan, apabila kami memasuki kelayakan dan kata laluan kami, kami dengan serta-merta diminta untuk menyimpan kata laluan kami ke peti besi yang disulitkan.

NordPass bekerja dalam pelayar

Mengklik pada Simpan dalam tetingkap pengesahan membolehkan anda mengetahui bahawa kata laluan anda telah berjaya disimpan secara automatik. Ia harus dikatakan bahawa tahap integrasi lancar ini sama baiknya dengan mana-mana pengurus kata laluan yang pernah kita gunakan. Ini sememangnya menjadikan NordPass sesuai untuk pemula yang ingin mendapatkan keselamatan kata laluan yang lebih baik dalam talian.

Dengan kata laluan kami sekarang disimpan ke NordPass, kami memutuskan untuk menguji ciri autoofil (auto-lengkap). Kembali ke Facebook untuk melihat apakah pengurus kata sandi akan berhasil mengimport kelayakan dan kata laluan kami, kami dapat melihat dengan mengklik pada medan masuk bahawa nama pengguna dan kata laluan kami telah diimpor dari peti besi dengan serta-merta.

Log masuk dengan NordPass

Sekali lagi, proses ini benar-benar tanpa usaha, yang menjadikan NordPass sempurna untuk sesiapa sahaja yang mahukan pengalaman yang tidak dapat dicapai dengan betul dari kotak.

Akhirnya, kami memutuskan untuk menguji memasukkan kata laluan ke dalam antara muka pelayar lanjutan secara langsung. Untuk memulakan, kami mengklik Tambah Masuk butang di sebelah kanan atas. Seterusnya kami memasuki kelayakan, URL, dan data lain yang diperlukan untuk log masuk Netflix kami. Dengan yang dilakukan, log masuk muncul di peti besi kami.

log in app

Secara keseluruhan, ini memberi anda tiga pilihan untuk memasukkan kata laluan - melalui import, kemasukan manual, atau autosave.

Penjana Kata Laluan

Penjana kata laluan membolehkan anda membuat kata laluan yang teguh untuk mana-mana akaun baru yang anda langgan secara automatik, tanpa perlu menggaru kepala anda dan memutuskan sama ada kata laluan itu sesuai dan kuat.

#, 6r $ Y =) j8b.5e jauh lebih kuat daripada 'kata laluan' atau '12345', yang kekal sebagai kata laluan yang paling biasa di luar sana

Untuk menggunakan penjana kata laluan, klik pada ikon pelanjutan NordPass di pelayar anda, diikuti dengan ikon tetapan di bahagian atas sebelah kanan. Sekarang pilih penjana kata laluan. Aplikasi ini membolehkan anda membuat kata laluan sehingga 60 aksara panjang - dibuat dari aksara, angka, dan simbol atas dan huruf kecil. Penjana kata laluan juga membenarkan anda menukar aksara yang tidak jelas - mungkin huruf kecil (L) dan huruf besar I (i), sebagai contoh.

Pelaksanaan penjana kata laluan biasanya kelihatan hebat. Kami hanya suka bermain dengannya, adalah kata laluan yang dihasilkan didedahkan pada skrin dalam plaintext secara lalai. Memandangkan pengurus kata laluan akan merekodkan dan menyimpan kata laluan tersebut pada nama pengguna, nampaknya lebih baik untuk menjadikannya dikaburkan melainkan pengguna secara khusus meminta untuk melihatnya. Dengan cara ini, pengurus kata laluan secara automatik akan melindungi kata laluan daripada kemungkinan kes malware rakaman skrin.

Pemeriksa kekuatan kata laluan

Ciri ini cukup jelas. Ia adalah cara yang berguna untuk menganalisis kesihatan kata laluan anda dengan cepat dan menyenaraikan mana-mana yang memerlukan kemas kini. Ini pastinya merupakan ciri yang patut digunakan untuk memastikan bahawa tiada kata laluan yang lemah tergantung di dalam peti besi anda.

Perkongsian Kata Laluan Selamat

Bagi sesiapa sahaja yang telah membayar langganan (atau yang menggunakan percubaan percuma 7 hari) - adalah mungkin untuk berkongsi kata laluan dengan selamat. Untuk berbuat demikian, pergi ke bilik kunci kata laluan anda dan klik pada tiga titik di sebelah kata laluan yang ingin anda bagikan. Kemudian klik Kongsi.

Log masuk NordPass

Seterusnya, anda akan diminta memasukkan alamat e-mel yang anda ingin berkongsi kata laluan dengan anda. Di bawah itu, mana-mana kata laluan yang dikongsi sebelumnya yang belum selesai juga dipaparkan. Ini membenarkan anda menjejaki mana-mana saham yang sedang dijalankan. Ia juga membolehkan anda membatalkan bahagian yang belum selesai jika anda ingin mengubah fikiran anda (ciri yang sangat berguna yang kami memuji NordPass untuk membangun).

e-mel, e-mel kenalan

Seterusnya, kami menuju ke alamat e-mel yang kami berkongsi kata laluan Netflix kami. Sudah tentu, kami telah menerima e-mel yang memberitahu kami bahawa percubaan perkongsian kata laluan telah dibuat. E-mel memberitahu kami bahawa kami harus membuka akaun percuma jika kami ingin menerima kata laluan. Oleh itu, perlu diperhatikan bahawa perkongsian kata laluan hanya tersedia di seluruh akaun NordPass - tidak pernah kepada pengguna bukan NordPass.

Ini agak memalukan. Walau bagaimanapun, secara keseluruhan kami mendapati ciri perkongsian yang selamat menjadi hebat dan boleh diakses oleh sesiapa sahaja tanpa perlu membayar memandangkan NordPass boleh didapati secara percuma

Nota dan Data Selamat

Ciri akhir ujian bernilai adalah nota yang selamat dan ciri data. Pengguna boleh memilih untuk menyimpan nota selamat untuk diri sendiri yang mengandungi data dan maklumat yang berharga. Dan, walaupun menyimpan maklumat kad kredit atau kad debit dalam peti besi yang disulitkan.

tab nota selamat

Untuk memulakan, pilih Nota Selamat dalam menu diikuti oleh Tambah Nota Selamat. Tetingkap baru dibuka yang membolehkan anda membuat nota dengan tajuk yang unik. Nota-nota boleh dibuat dari mana-mana panjang, yang bagus.

Begitu juga, untuk menyimpan data kad kredit atau debit anda. Klik pada Kad kredit. Anda akan diberikan borang yang mudah diisi untuk menyimpan butiran kad kredit anda.

simpan butiran kad kredit dengan selamat

Butiran ini boleh diisi secara automatik ke dalam bentuk beli-belah dalam talian, yang bermakna anda tidak perlu menyimpan semula butiran kad kredit anda setiap kali anda membuat pembelian.

Segerakkan ke NordPass untuk iOS

Kami fikir kami terbaik menguji ciri penyegerakan untuk melihat betapa mudahnya untuk mendapatkan kata laluan dari satu platform ke yang lain. Kami memuat turun dan memasang aplikasi iOS, selepas itu kami diminta memasukkan kod enam angka lagi dari alamat e-mel kami. Selepas memasukkan kod itu, semua yang perlu kita lakukan ialah masukkan kata laluan induk kami dan akaun dikunci, pra-simpan dengan semua kata laluan kami. Ini semudah memudahkan penyelarasan.

sync dengan iOS

Untuk membicarakan aplikasi iOS, ia mudah digunakan dengan semua ciri yang sama yang anda dapatkan pada versi lain, yang dibentangkan dalam format yang mudah dinavigasi. Terlebih lagi, pengguna diberi pilihan untuk membuka kunci NordPass mereka dengan ID sentuh, yang merupakan tambahan keselamatan yang bagus. Dan pengguna boleh pergi terus ke pusat bantuan dari dalam aplikasinya, yang bagus.

Privasi dan Keselamatan

NordPass adalah pengurus kata laluan yang mendakwa menyediakan rangka kerja ilmu pengetahuan sifar. Ini bermakna pengguna mengekalkan kawalan penuh ke atas kunci penyulitan mereka. Enkripsi end-to-end seperti ini (e2ee) adalah standard emas untuk perkhidmatan privasi seperti pengurus kata laluan kerana ini bermakna tiada siapa tetapi pelanggan boleh mengakses data yang mereka simpan di awan.

NordPass 'e2ee menggunakan kriptografi moden yang mantap - khususnya algoritma penyulitan XChaCha20. Ini adalah algoritma penyulitan yang berkembang dalam populariti kerana sifat masa depannya yang terbukti. NordPass mengimplementasikan XChaCha20 dengan panjang kunci 256-Bit yang digabungkan dengan fungsi derivasi utama Argon2. Ini dianggap penyulitan sisi klien yang kuat.

Sumber tertutup

Dengan itu, perlu diperhatikan bahawa NordPass adalah platform sepenuhnya. Ia adalah program sumber tertutup, yang bermaksud tidak mustahil untuk mengaudit dan mengesahkan bahawa ia melakukan perkara-perkara yang dikatakannya. Ini bermakna data tidak terjamin seperti yang dituntut. Dan ini bermakna bahawa firma itu telah meletakkan backdoors di platform yang membolehkan ia mencuri password anda. Ini mungkin tidak mungkin, dan mungkin. Walau bagaimanapun, adalah mustahil dan atas sebab ini, kita tidak boleh mengatakan bahawa ia tidak berlaku.

Seperti yang selalu berlaku, keputusan untuk menggunakan platform sumber tertutup datang ke model ancaman anda sendiri. Bagi kebanyakan orang, NordPass mungkin menyediakan penyelesaian yang cukup kuat untuk keperluan keselamatan kata laluan. Walau bagaimanapun, bagi pengguna yang mahu jaminan - ia akan menjadi lebih baik untuk berpegang kepada pengurus kata laluan sumber terbuka yang menyediakan e2ee pelanggan.

Keselamatan TLS

Selain menyulitkan kata laluan secara tempatan sebelum memuat naiknya ke pelayan Nord, NordPass memancarkan semua data dengan selamat ke server menggunakan keamanan TLS yang kuat (HTTPS). Kami menyemak pelayan NordPass menggunakan Qualys SSL Labs dan mendapati ia menjaringkan A +. Ini bermakna keselamatan lapisan pengangkutannya dilaksanakan pada standard yang tinggi dan data anda selamat dalam transit.

Keselamatan TLS

Keselamatan kod pemulihan

Pelaksanaan NordPass kod pemulihan merupakan tambahan yang berguna. Dan kami gembira melihat pengguna boleh memilih untuk membuat yang baru jika mereka takut yang lama mungkin telah dikompromi.

kod pemulihan

Ciri keselamatan lain

Ketersediaan Pengesahan Dua Faktor semasa log masuk juga merupakan tambahan yang sangat baik, dan kami sangat mengesyorkan pengguna untuk membolehkan ini jika mereka berhasrat menggunakan NordPass. Untuk melakukannya, pengguna boleh menyambungkan NordPass ke pengesah mudah alih mereka (Pengesah Google, Duo Mobile, Authy, dan lain-lain) dengan mengimbas kod QR yang muncul semasa persediaan.

dua pengesahan faktor

Untuk menambah kata laluan keselamatan, pelanggan NordPass mempunyai kunci manual dan ciri kunci auto. Mengklik kunci manual, membolehkan anda melumpuhkan akses ke peti masuk kata laluan tanpa kata laluan induk - menjadikan pengurus kata laluan ini sesuai untuk sesiapa yang bekerja di kantor sibuk, perpustakaan, atau di tempat lain.

Kunci

Ciri auto-kunci boleh ditetapkan untuk dikunci pada pelbagai jarak, tetapi kami menetapkan ini untuk tempoh masa yang singkat (15 minit) untuk keselamatan tambahan. Kami mencadangkan bahawa pengguna memanfaatkan sepenuhnya ciri kunci manual dan memastikan mereka mengunci kata laluan mereka pada bila-bila masa mereka AFK.

Dasar privasi

Akhir sekali, kami menyemak dasar privasi untuk memastikan tiada apa yang mencurigakan atau berkenaan. Berasaskan di Panama meletakkan syarikat ini jauh dari jangkauan bidang kuasa invasif. Dan, kerana ia tidak mempunyai akses kepada data pengguna (disebabkan oleh e2ee), tidak ada risiko pekerja atau pihak berkuasa memperoleh akses kepada kata laluan atau data akaun anda.

Malangnya, NordPass mengumpul beberapa data peribadi untuk pemasaran

Walau bagaimanapun, dasar ini mendedahkan bahawa dengan menggunakan pengurus kata laluan, NordPass akan mengumpul beberapa data peribadi yang dapat dikenal pasti daripada anda. Ini termasuk alamat IP anda dan ID pengiklanan peranti anda. Oleh itu, ia akan kelihatan bahawa NordPass berhasrat menggunakan beberapa data anda untuk tujuan pemasaran; yang boleh meletakkan beberapa orang.

Sokongan pengguna

Di mana sokongan pelanggan berkenaan, NordPass sangat baik. Pasukan sokongan pelanggan boleh didapati melalui borang hubungan di laman webnya atau melalui e-mel. Sokongan itu adalah 24/7. Diakui, ia akan menjadi baik jika ia menawarkan sokongan sembang langsung dengan cara yang sama seperti NordVPN.

Walau bagaimanapun, mungkin terdapat sedikit keperluan untuk sokongan chat langsung kerana pengurus kata laluan ini sangat mudah digunakan. Oleh itu, kami menganggap sokongan e-mel 24/7 menjadi hebat.

Kami meminta agen sokongan beberapa soalan tentang perkhidmatan dan sentiasa mendapat jawapan yang jelas dan bermanfaat.

Kesimpulannya

NordPass adalah pengurus kata laluan yang sesuai untuk kebanyakan orang. Apl yang tersedia untuk semua platform dan menyegerakkan kata laluan merentasi platform sangat mudah tidak kira platform mana yang anda pilih untuk digunakan.

Mampu menggunakan NordPass secara percuma adalah langganan yang sangat baik dan lebih lama tidak terlalu mahal, sekiranya anda memutuskan bahawa anda memerlukan penyegerakan di seluruh peranti dan keupayaan perkongsian kata laluan.

Kami suka bahawa pengurus kata laluan ini menyediakan e2ee yang kuat, yang bermaksud bahawa data anda selalu dimuat naik dalam keadaan selamat. Walau bagaimanapun, sesetengah orang mungkin lebih suka berpegang pada platform sumber terbuka sepenuhnya.

Secara keseluruhannya, kami menganggap ini kemasukan yang hebat ke dalam kata laluan pengurusan kata laluan. Sambungan dan pelanggan berasaskan pelayar sangat mudah digunakan, dan perisian kelihatan sama di seluruh platform - menjadikannya mudah difahami merentas platform.

Ini pastinya seorang pengurus kata laluan tanpa rasa risau dengan lengkung pembelajaran rendah yang sesuai untuk pemula. Bahawa dikatakan, ada sesuatu untuk semua orang yang ada di pasaran untuk pengurus kata laluan yang cepat menyimpan kata laluan dan secara automatik memuatkannya ke dalam bentuk dalam talian.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me