MyPrivateNetwork


 • Harga

  Dari $ 7.46
  / bulan

UPDATE: MyPrivateNetwork telah digabungkan dengan Le VPN.

ProPrivacy.com Markah
6.7 daripada 10

Ringkasan

Rangkaian Peribadi saya adalah perkhidmatan VPN yang pasaran sasaran utamanya adalah UK. Ini dibuat dengan jelas dalam fakta bahawa harga di British Pounds dan nama domainnya berakhir di .co.uk. Ini adalah pilihan untuk ekspatriat UK yang ingin mengakses sedikit rumah tetapi, pada masa yang sama, harus didekati dengan berhati-hati kerana beberapa rancangan konektivitas agak tidak sengaja.

ciri-ciri

Rangkaian Persendirian saya menyampaikan satu set ciri komprehensif yang diharapkan dari mana-mana pembekal kelas atas. Mengikut laman web mereka, ciri-ciri ini termasuk:

 • Pelayan di 44 negara
 • Perisian klien VPN untuk Windows, Linux, dan komputer Mac
 • Perisian klien VPN untuk iOS, Android, dan Kindle
 • Sokongan untuk router menggunakan DD-WRT
 • Sehingga 5 sambungan serentak dari lokasi yang sama
 • Sokongan pelbagai protokol VPN termasuk OpenVPN
 • Sokongan P2P di negara-negara tertentu
 • Tiada pembalakan
 • Soalan Lazim Komprehensif

Pelayan tersedia di negara-negara berikut:

Pelayan Rangkaian Peribadi Saya

Ciri-ciri tambahan yang penting, serta beberapa perkara yang perlu diingat, diterangkan di bawah:

MyTelly

Perkhidmatan DNS Pintar ini dimasukkan secara percuma dengan sebarang langganan VPN ke Rangkaian Peribadi Saya. Seperti namanya, perkhidmatan ini membenarkan sambungan ke saluran televisyen tersedia di Internet yang mungkin dihadkan secara geografi.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa MyTelly berbeza dari perkhidmatan VPN biasa yang disediakan oleh Rangkaian Peribadi Saya apabila ia aktif, ia tidak menyulitkan lalu lintas anda, sama ada lalu lintas data atau trafik saluran televisyen. Juga, ia tidak menutup alamat IP anda kerana ia telah diberikan kepada anda oleh ISP anda.

Matlamat perkhidmatan ini adalah untuk membolehkan anda melihat kandungan televisyen geo-terhad tanpa sebarang overhed yang ditambahkan oleh penyulitan, sehingga menawarkan pengalaman pengguna yang lebih baik untuk video. Satu-satunya sekatan adalah bahawa ia hanya berfungsi dengan saluran yang disokong dan anda secara manual menambah perkhidmatan tersebut. Lebih lanjut mengenai MyTelly, termasuk senarai luas saluran yang disokong, boleh didapati di laman Rangkaian Peribadi Saya.

Pelan Tunggal vs Global

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Rangkaian Peribadi Saya menawarkan negara tunggal serta rancangan global. Pelan negara tunggal hanya boleh dipilih jika anda yakin hanya ada satu negara dari mana anda ingin menggunakan perkhidmatan. Perbezaan harga adalah besar, hampir dua kali ganda kos, untuk langganan global berbanding dengan langganan negara tunggal.

Ciri ini memperkuat hakikat bahawa penyedia VPN ini sebenarnya lebih ditujukan kepada pangkalan pelanggan UK, kerana ekspatriat UK mungkin mengambil kesempatan daripada kos rendah langganan negara tunggal untuk mendapatkan akses ke perkhidmatan dalam talian UK.

Jika anda mengubah fikiran selepas membeli pelan negara tunggal, laman web ini tidak menerangkan prosedur atau potensi penalti perubahan sedemikian. Anda hanya diarahkan untuk "memberi sokongan e-mel dan mereka akan menasihatkan anda cara terbaik untuk melakukan ini."

Menghadkan perkhidmatan P2P

Sekarang mengenai perkhidmatan P2P, satu perkara yang perlu disebutkan adalah bahawa semua torrents telah disekat pada pelayan di Amerika Syarikat, Eropah, dan beberapa negara lain yang menguatkuasakan Akta Hak Cipta Millennium Digital (DMCA). Walau bagaimanapun, My Private Network menyatakan bahawa pelayannya di Rusia dan Malaysia membenarkan torrenting.

Mengikut beberapa artikel Pangkalan Pengetahuan, syarikat juga membekalkan kluster torrent khusus. Tiada maklumat tambahan mengenai tempatnya atau bagaimana untuk menyambung ke sana boleh didapati di mana saja di laman web ini.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Rangkaian Peribadi Saya dan penulis ulasan ini, tidak semestinya membiarkan perkongsian bahan dilindungi hak cipta kerana ini menyalahi undang-undang di semua negara di mana syarikat itu mempunyai pelayan VPN.

Sambungan serentak

Rangkaian Peribadi saya membolehkan penggunaan sehingga lima sambungan serentak menggunakan bukti kelayakan VPN yang sama. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa ini hanya akan dibenarkan jika sambungan dibuat dari lokasi yang sama. Ini bermakna semua peranti, sama ada mudah alih, desktop, atau penghala, mesti menyambung ke Internet melalui sambungan yang sama ke Internet.

Jika, sebagai contoh, seseorang menggunakan sambungan VPN dari desktop di pejabat anda dan anda sedang bepergian dan memutuskan untuk menyambung melalui peranti mudah alih, sambungan anda akan dinafikan. Walaupun mekanisme yang dilakukan ini tidak dijelaskan di laman web ini, ini kemungkinan besar dicapai dengan melihat dari alamat IP mana permintaan untuk sambungan VPN telah dibuat. Jika dua alamat yang berbeza digunakan, sambungan percubaan yang kedua akan dinafikan.

Untuk menggunakan VPN dari lokasi yang berbeza, langganan tambahan mesti dibeli.

Kelajuan dan Prestasi

Sejumlah besar pembekal VPN di dunia yang diuji secara konsisten menggunakan sistem ujian kelajuan objektif saintifik ProPrivacy. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai kaedah ujian kelajuan standard industri kami di Ujian Kelajuan VPN Selesai Hak.

Perbandingan ini memberikan pandangan dunia yang mendahului bagaimana pengguna boleh menjangkakan Rangkaian Persendirian saya untuk melaksanakan, terutama untuk tugas intensif data seperti streaming video. Dalam tangkapan skrin di bawah, anda dapat melihatnya berbanding pembekal lain, Rangkaian Persendirian Saya (ditandakan sebagai mypn) agak lembap.

Ujian kelajuan rangkaian peribadi saya

Dengan kelajuan purata mencapai 12.4 Mbps dan maksimum lebih daripada 40 Mbps, kira-kira satu pertiga secepat penyedia tempat keempat. Semua pembekal VPN yang lain mempunyai kelajuan maksimum tiga kali ganda, menjadikan prestasi Rangkaian Peribadi saya agak ganjil.

Kelajuan Lookup DNS menunjukkan gambar yang sedikit berbeza, bagaimanapun. Berbanding dengan pembekal yang sama, Rangkaian Peribadi Saya mencapai kelajuan carian DNS purata ketiga tertinggi dan masa carian DNS maksimum yang rendah. Ini bermakna penjelajahan web akan mendapat sedikit kesan daripada penggunaan Rangkaian Persendirian Saya.

Ujian kelajuan rangkaian peribadi saya

Akhirnya, masa sambungan, yang digambarkan pada graf berikut, menunjukkan berapa cepat anda akan disambungkan ke perkhidmatan VPN. Berbanding dengan penyedia perkhidmatan lain, ia mempunyai masa sambungan purata yang relatif tinggi lebih daripada 8 saat, dengan maksimum menunjukkan kekalahan 66 saat.

Ujian kelajuan rangkaian peribadi saya

Ujian di atas semuanya menunjukkan prestasi biasa dari Rangkaian Peribadi Saya, yang paling buruk yang malangnya ada kenaikan dengan kelajuan muat turun, yang antara tiga parameter yang diuji adalah boleh dikatakan yang paling penting. VPN ini mula kelihatan seperti rip-off.

Ujian kebocoran IP

Untuk ujian ini, sambungan ke pelayan VPN di Hungary telah digunakan. Menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh ipleak.net Saya dapat mengesahkan bahawa perkhidmatan VPN memang berfungsi dengan betul. Malangnya saya tidak dapat menguji kebocoran IPv6 kerana ISP saya tidak menyediakannya. Tiada kebocoran DNS dikesan sama ada.

Ujian Leak IP Rangkaian Peribadi saya

Alamat IP yang diberikan kepada peranti saya oleh perkhidmatan VPN adalah alamat peribadi seperti yang dilihat di bawah. Inilah yang diharapkan.

Ujian Leak IP Rangkaian Peribadi saya

Apabila cuba untuk mengetahui kebolehcapaian torrenting dari perkhidmatan VPN ini, ipleak mengesahkan bahawa fungsinya berfungsi dengan betul sejak alamat IP pelayan VPN di Hungary sedang ditunjukkan.

Ujian Leak IP Rangkaian Peribadi saya

Walau bagaimanapun, perhatikan di sini bahawa pelukan adalah dilarang di kebanyakan pelayan Eropah. Kami telah menguji dan mengesahkan tuntutan pembekal bahawa penyusupan boleh didapati di pelayan di Rusia dan Malaysia.

Perkhidmatan VOD

Rangkaian Persendirian saya telah diuji dengan perkhidmatan Netflix AS serta perkhidmatan BBC iPlayer. Apabila menyambung ke pelayan VPN di Amerika Syarikat untuk Netflix dan di UK untuk BBX iPlayer, kedua-dua perkhidmatan berfungsi dengan jayanya.

Harga dan Rancangan

Rangkaian Persendirian saya menawarkan tiga rancangan dengan dua jenis langganan berlainan. Yang pertama ialah langganan negara tunggal yang membenarkan akses kepada pelayan VPN hanya satu negara yang anda dapat pilih, sementara yang kedua, langganan global, memberikan akses kepada semua pelayannya di 44 negara di seluruh dunia.

Bagi langganan negara tunggal, terdapat pelan bulanan, suku tahunan dan tahunan. Yang pertama tersedia untuk £ 4.97 ($ 6.98) sebulan manakala pelan tahunan, yang paling kos efektif dari tiga, ialah £ 3.97 ($ 5.57) setiap bulan.

Harga Rangkaian Persendirian saya

Sekali lagi, pelan ini membenarkan akses kepada satu negara pilihan anda, pilihan yang perlu anda buat pada masa pembelian dan berpegang sehingga masa pembaharuan atau sehingga naik taraf kepada pelan lain.

Begitu juga, langganan global mempunyai tempoh pelan yang sama pada kos yang dijangka lebih tinggi. Khususnya, pelan 1-bulan tersedia untuk £ 8.97 ($ 12.59) manakala pelan tahunan, sekali lagi, yang paling berkos efektif, ialah £ 7.17 ($ 10.06) setiap bulan.

Harga Rangkaian Persendirian saya

Di samping itu, Rangkaian Peribadi Saya menawarkan perkhidmatan VPN percuma dengan keupayaan terhad. Di bawah ini anda dapat melihat perbandingan ciri-ciri yang dibentangkan dalam pelan percuma berbanding pelan langganan tunggal negara.

Harga Rangkaian Persendirian saya

Batasan pelan bebas termasuk kelajuan maksimum 1Mbps, tiada pemilihan negara dan hanya satu sambungan per akaun. Bagi sesetengah pengguna, penyelesaian ini mungkin tepat, bergantung pada aplikasi yang digunakan oleh VPN.

VPN Persendirian saya membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka secara percuma selama tiga hari. Apa yang diperlukan ialah membuat nama pengguna dan kata laluan dan nyatakan alamat e-mel anda. Tiada maklumat tambahan atau input kaedah pembayaran yang diperlukan. Walau bagaimanapun, sedar bahawa sebaik sahaja anda memilih dan mengaktifkan pilihan percubaan percuma, tidak jelas bahawa ia telah diaktifkan. Ini kerana anda dibentangkan dengan pilihan satu atau satu langganan global seperti yang dilihat di bawah. Jika anda memilih salah satu daripada pilihan ini dan meneruskan prosesnya, anda akhirnya akan diminta membayar.

Langganan Rangkaian Peribadi Saya

Daripada memilih salah satu daripada pilihan di atas, klik pada Perkhidmatan pilihan di bar kiri.

Rangkaian Peribadi Saya

Sebaik sahaja anda mengklik, anda akan melihat bahawa percubaan percuma sememangnya telah diaktifkan dan tiada tindakan tambahan diperlukan.

Produk dan perkhidmatan rangkaian peribadi saya

Jaminan wang balik juga ditawarkan sehingga 90 hari selepas tarikh pembayaran! Ini adalah tawaran yang sangat murah hati dan menyegarkan berbanding dengan pembekal VPN yang lain. Walaupun anda memohon jaminan ini selepas 90 hari, anda masih boleh mendapatkan wang anda kembali, mengikut FAQ mereka, bayaran balik untuk permintaan tersebut "akan dibuat mengikut budi bicara kami."

Akhirnya, pilihan pembayaran termasuk kemudahan PayPal dan BitPay.

Kaedah pembayaran Rangkaian Peribadi saya

Bagi mereka yang ingin membayar secara anonim mungkin, perlu diingat bahawa walaupun anda tidak mendedahkan apa-apa maklumat peribadi kepada pembekal VPN semasa transaksi, tidak peduli apa kaedah pembayaran yang anda gunakan, pembekal VPN akan sentiasa mengetahui alamat IP sebenar anda.

Privasi dan Keselamatan

Jika anda ingin melanggan perkhidmatan VPN, maka privasi pasti akan berada di fikiran anda. Bahagian ini termasuk maklumat undang-undang, dasar pembekal VPN, pertimbangan privasi mengenai pembayaran, serta pengesanan laman web.

Dasar

Rangkaian Persendirian saya merangkumi semua peraturan dan tanggungjawab yang terlibat dengan penggunaan perkhidmatannya dalam tiga dokumen: Terma dan Syarat, Dasar Penggunaan yang Boleh Diterima dan Dasar Privasi.

Dua yang pertama ada kaitan dengan tanggungjawab anda sebagai pengguna perkhidmatan sementara yang ketiga menggariskan cara-cara di mana syarikat menguruskan maklumat yang mereka berpotensi dapat mengumpulkan tentang anda. Dua yang pertama boleh dan perlu dikaji semula, bagaimanapun, di sini saya akan menggariskan beberapa perkara yang lebih penting yang terdapat dalam dokumen ketiga:

Menurut Rangkaian Peribadi Saya, ia:

 • Tidak menyimpan atau menyimpan sebarang maklumat mengenai aktiviti Internet anda seperti log firewall.
 • Tidak menyimpan atau menyimpan sebarang maklumat mengenai jalur lebar yang anda gunakan.
 • Tidak menyimpan atau menyimpan sebarang pertanyaan DNS anda.

Adakah Rangkaian Peribadi saya menyimpan log?

Menurut dasar privasi, masa penyambungan dan pemotongan disimpan untuk tujuan akaun dan pentadbiran hanya semasa log trafik tidak direkodkan sama sekali. Walau bagaimanapun, realitinya ialah setem masa sambungan yang disimpan di sebelah alamat IP - dan hanya sekadar butiran langganan - akhirnya boleh digunakan untuk melancarkan serangan korelasi masa e2e. Ini boleh digunakan untuk mengetahui apa yang anda lakukan dalam talian, oleh itu ramai orang lebih suka menggunakan VPN yang kosong log.

Rangkaian Persendirian saya mempunyai mekanisme Canary Warrantee untuk terus melindungi privasi penggunanya. Untuk maklumat lanjut, sila klik di sini. Walau bagaimanapun, terdapat persoalan yang mengelilingi legitimasi Canary Warrant (kerana UK boleh mengenakan perintah gag).

Dasar-dasar yang terdapat di dalam dokumen-dokumen ini cukup lengkap dan jelas, menggunakan bahasa yang jelas dan mudah difahami. Bagi kebanyakan orang, log sambungan tidak mungkin menyebabkan banyak perselisihan kerana serangan e2e biasanya hanya dikuatkuasakan untuk menangkap penjenayah yang serius. Walau bagaimanapun, bagi sesetengah orang, ia mungkin menjadi pemecah perjanjian.

Situasi Undang-Undang

Rangkaian Persendirian saya berpusat di Hong Kong. Sejak tahun 1997, Hong Kong telah berada di bawah kawalan China dan diketahui dengan jelas bahawa China mempunyai beberapa undang-undang paling ketat mengenai operasi dan penggunaan VPN. Walau bagaimanapun, HK akan mengekalkan kemerdekaan ekonomi dan demokrasi selama 50 tahun selepas UK mengembalikannya ke China.

Atas sebab ini, Hong Kong mempunyai beberapa undang-undang Internet dan VPN yang paling terbuka. Tiada undang-undang pengekalan data mandatori, jadi syarikat VPN mempunyai kelonggaran undang-undang untuk memadam semua log, atau tidak merakamkannya sama sekali. Ini menjadikannya agak mengecewakan bahawa VPN Rangkaian Peribadi Saya memilih untuk mengekalkannya. Untuk maklumat lanjut mengenai VPN di Hong Kong, lihat artikel ProPrivacy yang berkaitan ini.

Walaupun ibu pejabatnya terletak di Hong Kong, pelayan VPNnya di negara lain adalah tertakluk kepada undang-undang negara-negara tersebut. Atas sebab ini, pelayan VPN di Amerika Syarikat, sebagai contoh, mungkin dikehendaki menyimpan log dan rekod (jika disampaikan waran). Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang undang-undang mengenai VPN dan privasi dalam talian di negara yang berlainan, lihatlah Lima Mata, Sembilan Mata dan Kecerdasan Mata 14.

Pemproses Pembayaran

Pemproses pembayaran yang diterima oleh Rangkaian Peribadi saya termasuk PayPal, Gate2Shop, Stripe, dan BitPay.

Bagi mereka yang berminat dengan pencegahan penipuan, keselamatan pembayaran, dan perlindungan pembeli, semua pemproses ini lebih daripada mencukupi untuk menampung semua asas. Walau bagaimanapun, jika minat utama anda tidak diketahui namanya, anda harus ingat bahawa pemproses pembayaran terikat oleh undang-undang negara-negara di mana ia berasaskan. Ini bermakna di sesetengah negara, seperti Amerika Syarikat, pembeli dan maklumat urus niaga mesti disediakan kepada kerajaan atas permintaan.

Menurut penyelidikan kami, PayPal, Stripe, dan BitPay semuanya berpusat di Amerika Syarikat, tetapi syarikat gabungan Gate2Shop, SafeCharge, pada asalnya berpusat di Bulgaria yang mungkin memberikan sedikit ketenangan pikiran. Sekiranya ini merupakan isu yang sangat penting untuk anda, sebelum membuat keputusan tentang pemproses yang akan anda gunakan, pastikan untuk menyemak dasar privasi mereka.

Penjejakan Laman Web

Penjejakan dilakukan pada tapak pembekal VPN tidak menjejaskan integriti privasi sesi VPN anda dengan pembekal tersebut. Namun, pengesanan laman web yang luas oleh sebuah syarikat yang menjanjikan untuk menjaga privasi anda dapat dipertanyakan.

Penjejakan adalah sah, dan difahami sebagai popular, kerana ia adalah cara yang sangat baik bagi pemilik untuk mengukur populariti tapak mereka dan untuk memahami bagaimana pengunjung berinteraksi dengannya. Walau bagaimanapun, penjejakan boleh menjadi sangat menyerang pengunjung laman web, terutamanya jika penjejakan tidak dilakukan oleh pemilik tapak secara langsung, tetapi oleh pihak ketiga seperti Facebook.

Atas sebab ini, kami telah menggunakan Badger Privasi untuk mengetahui berapa banyak pelacak berpotensi menjejaki halaman ini.

Penjejakan Laman Web Peribadi Saya

Seperti yang anda lihat dari imej di atas, terdapat tujuh pelacak berpotensi termasuk Facebook, Google, dan DoubleClick. Dalam satu tangan, ini cukup masuk akal kerana sesetengah laman penyedia VPN diketahui mempunyai dua puluh atau lebih pelacak berpotensi. Di pihak yang lain, mempunyai pihak ketiga yang melakukan penjejakan itu agak tidak ideal.

Lawati Rangkaian Peribadi Saya »

Penyulitan

Apabila menilai keselamatan perkhidmatan pembekal VPN, kami sentiasa menyemak konfigurasi OpenVPN mereka. Pelaksanaan OpenVPN dengan Rangkaian Peribadi saya sangat selamat. Rangkaian Peribadi Saya menggunakan tetapan berikut:

AES-256-CBC dan SHA-256 digunakan untuk cipher saluran data dan pengesahan hash masing-masing. Saluran kawalan dinegosiasikan setiap kali sambungan dilakukan, dengan parameter pilihan yang ditetapkan pada AES-256 yang mengagumkan untuk saluran kawalan saluran dan SHA-384 untuk pengesahannya. Handshake yang digunakan ialah RSA-4096 dan kerahsiaan ke hadapan didayakan secara lalai dengan kekunci Diffie-Hellmann 1024 bit.

Perlu diingat bahawa persediaan keseluruhan di sini adalah kukuh dan boleh dikira sebagai antara konfigurasi tetapan enkripsi dan keselamatan terbaik yang tersedia pada VPN yang dikaji semula di laman web ini.

Untuk maklumat teknikal yang lebih terperinci mengenai isu keselamatan VPN lihat Penyulitan VPN: Panduan Lengkap untuk mengetahui lebih lanjut.

Kemudahan penggunaan

Semasa meneliti maklumat mengenai rangkaian Peribadi Saya, saya mendapati bahawa laman web pada mulanya kelihatan jelas dan intuitif. Tetapi, semasa saya terus menavigasi, ia menjadi sedikit sukar untuk sampai ke bahagian khusus kerana pautan terus kepada mereka tidak tersedia dari halaman utama.

Seksyen yang dipanggil "The Techie Bits" menerangkan bagaimana VPN berfungsi, protokol apa yang disokongnya, dan maklumat berguna lain untuk kedua-dua pemula dan pengguna lanjutan. Bahagian ini tidak mempunyai butang menu utama, tetapi hanya terdapat melalui satu pautan kecil di halaman utama, yang mungkin sukar dicari. Pereka mungkin menganggap maklumat ini tidak penting untuk kebanyakan pengguna, tetapi saya tidak bersetuju.

Saya juga tidak dapat dengan mudah mencari semua maklumat mengenai ciri dan perkhidmatan yang disediakan dengan setiap langganan. Saya sangat gembira, bagaimanapun, untuk mendapati bahawa Pangkalan Pengetahuan, yang pada dasarnya merupakan bahagian FAQ, menjawab hampir semua soalan saya menggunakan kemudahan carian. Sekali lagi, seksyen penting ini tidak mempunyai pautan menu utama tetapi hanya boleh diakses melalui pautan "cetak halus" di bahagian bawah halaman.

Di samping itu, dasar privasi itu juga hanya terdapat di bahagian bawah halaman dan pautan itu sebenarnya rosak apabila diklik dari halaman Pangkalan Pengetahuan.

Laman Web Rangkaian Peribadi sayaBahagian Tetapan, menerangkan secara terperinci arahan pemasangan mengenai klien untuk setiap platform, ditulis dengan baik dan cukup lengkap, sekurang-kurangnya untuk prosedur pemasangan yang saya ikuti.

Walaupun ia mempunyai beberapa keanehan dalam susun atur, dan pautan yang patah yang saya kebetulan mendapati, Pangkalan Pengetahuan terperinci dan lengkap dan bahagian Tetapan adalah sifat penebusan tapak.

Sokongan

Walaupun sokongan 24/7 hilang daripada ciri-ciri senjata VPN ini, sistem tiket sokongan cukup memadai. Saya bertanya soalan mengenai sistem ini dan menerima jawapan lengkap dan terperinci dalam masa kurang dari lima minit. Sekarang diberikan, ini mungkin telah berlaku peluang, bagaimanapun, selepas menghantar permintaan kedua beberapa jam kemudian, saya dijawab pada hari yang sama.

Apa yang saya tidak suka adalah sistem dalam talian menjawab tiket, yang nampaknya tidak berfungsi. Terdapat bidang teks di mana anda dijemput untuk menjawab: Perkhidmatan pelanggan rangkaian peribadi saya

Apabila anda mengkliknya untuk mula memasukkan teks, ia akan dinyahaktifkan dan anda tidak dapat memasukkan sebarang teks:

Rangkaian Peribadi Saya Sokongan pelanggan

Saya terpaksa bertindak balas menggunakan e-mel, yang sama-sama berkesan, tetapi agak mengecewakan. Untuk rekod, saya menggunakan Chrome. Apabila cuba melakukan perkara yang sama menggunakan Internet Explorer, saya mengalami tingkah laku yang sama.

Sokongan adalah cepat dan berpengetahuan, tetapi terdapat gangguan dalam laman web sokongan.

Proses ini

Proses pendaftaran adalah sangat mudah dan cepat. Saya menyediakan nama, nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel, dan saya memilih pelan langganan global selama sebulan. Saya bayar melalui PayPal dan akaun saya diaktifkan. Perhatikan bahawa semasa log masuk ke akaun di laman web itu sendiri, anda dikehendaki menggunakan alamat e-mel anda; semasa log masuk ke perkhidmatan menggunakan klien VPN, nama pengguna harus digunakan. Ini tidak dibuat dengan jelas dalam proses dan boleh menyebabkan sedikit kekeliruan.

Pemasangan

Arahan pemasangan disesuaikan untuk setiap jenis pemasangan yang mungkin anda lakukan. Setiap termasuk langkah terperinci dengan arahan langkah dan beberapa halaman persediaan Windows juga membantu tutorial video. Penetapan untuk aplikasi VPN Mac sangat mirip dengan klien Windows, dan ada panduan yang disediakan untuknya di laman web mereka.

Tetapan Rangkaian Peribadi saya

Saya menggunakan Windows 7 untuk pemasangan saya. Untuk semua pemasangan Windows, proses hampir sama. Saya memuat turun fail tersebut dan menjalankannya untuk memulakan pemasangan.

Satu perkara yang agak pelik ialah anda diarahkan untuk memilih beberapa parameter sambungan semasa pemasangan. Yang menjengkelkan, anda mesti memilih negara mana yang anda ingin sambung ke tahap ini. Jika anda membeli langganan satu negara, anda perlu memilih satu negara pada peringkat ini dan mematuhinya.

Persediaan Rangkaian Peribadi Saya

Sekiranya anda memilih langganan global, seperti yang saya lakukan, anda boleh memilih mana-mana negara. Dalam pemasangan ini, saya memilih semua untuk memastikan pilihan saya terbuka. Jika anda memilih untuk memasang hanya beberapa negara dan pada masa akan datang mahu menambah lagi, anda perlu mengalihkan semula program pemasangan. Jadi saya cadangkan memilih mereka semua.

Parameter lain yang anda perlu pilih semasa pemasangan ialah kaedah sambungan. Sekarang, klien khusus ini hanya menyokong OpenVPN, tetapi anda diminta untuk menentukan sama ada ini akan digunakan menggunakan TCP atau UDP dan pelabuhan mana yang anda ingin gunakan.

Persediaan Rangkaian Peribadi Saya

UDP menyampaikan kelajuan sambungan yang agak lebih cepat kerana terdapat kurang overhead daripada TCP. Jika anda tidak pasti apa kelebihan masing-masing, atau tidak mempunyai sebab untuk mengubah nombor protokol atau port, hanya tolak default.

Selepas ini, pemasangan bermula. Semasa pemasangan, sekeping perisian tambahan meminta izin untuk dipasang. Ini adalah perlu untuk membenarkan OpenVPN berfungsi dengan betul dengan pelanggan. Klik Pasang bersambung.

Pemasangan rangkaian peribadi saya

Selepas anda klik Pasang ia mungkin mengambil masa beberapa minit sebelum pemasangan selesai. Apabila persediaan selesai dan ikon klien VPN merah muncul di dalam dulang, anda tahu bahawa pemasangan anda selesai.

Pemasangan rangkaian peribadi saya

Pelanggan Desktop

Pelanggan agak mudah untuk digunakan walaupun ia agak sedikit janggal dalam beberapa fungsinya. Dengan mengklik kanan pada ikon klien VPN merah, menu muncul dengan semua negara yang tersedia di mana anda boleh sambungkan. Negara-negara tertentu yang muncul dalam menu bergantung kepada pilihan yang anda buat semasa pemasangan. Kerana saya memilih mereka semua, menu agak panjang dan agak sukar untuk dilayari.

Pelanggan Desktop Rangkaian Peribadi saya

Anda boleh menyambung ke negara pilihan anda menggunakan menu yang dipaparkan di atas. Apabila anda berbuat demikian, tetingkap muncul menunjukkan tindakan terperinci yang dilakukan dan keadaan VPN. Dalam contoh ini, saya berhubung dengan pelayan VPN di Hungary.

Konfigurasi Rangkaian Persendirian saya

Apabila ini selesai, ikon merah bertukar menjadi hijau dan anda dimaklumkan tentang alamat IP anda dan sambungan itu selesai.

Konfigurasi Rangkaian Peribadi Saya

Perhatikan bahawa Rangkaian Peribadi Saya membekalkan alamat IP borang 10.X.X.X. Inilah yang dikenali sebagai alamat IP peribadi mengikut RFC 1918. Rangkaian Persendirian saya menyediakan alamat IP peribadi untuk semua pelanggan mereka yang seterusnya bermakna bahawa pada pelayan VPN, Terjemahan Alamat Rangkaian sedang digunakan. Pengguna perlu sedar bagaimanapun untuk beberapa jenis aktiviti yang dilakukan menggunakan VPN, seperti Voice over IP, ini dapat memperkenalkan beberapa komplikasi.

Sebaik sahaja disambungkan, anda boleh menyemak status sambungan anda dengan mengklik kanan pada ikon VPN hijau, memilih sambungan aktif, ditandakan dengan tanda semak dan memilih Tunjukkan Status.

Konfigurasi Rangkaian Persendirian saya

Tetingkap yang dihasilkan yang muncul menunjukkan semua peristiwa terdahulu yang berlaku serta keadaan semasa sambungan:

Persediaan rangkaian peribadi saya

Akhir sekali, bagi mereka yang berteknologi tinggi dan memahami apa yang sedang berlaku di bawah hud, anda diberi pilihan untuk mengedit fail konfigurasi OpenVPN untuk setiap pelayan yang anda sambungkan. Untuk melakukan ini, klik kanan ikon VPN hijau, pilih sambungan VPN yang ingin anda edit dan klik Edit Config.

Konfigurasi Rangkaian Peribadi Saya

Ini membuka fail .opvn yang dikaitkan dengan pelayan VPN tertentu. Fail-fail ini digunakan untuk menyimpan tetapan sambungan terperinci untuk sesi OpenVPN.

Untuk menyemak tetapan umum klien, anda boleh klik kanan pada ikon VPN hijau, tatal ke bawah menu (jika menu melebihi ketinggian skrin anda) dan pilih Tetapan ...Konfigurasi Rangkaian Peribadi saya

Dari sini, anda boleh tweak beberapa ciri pelanggan. Di dalam Ketua tab, anda boleh menukar bahasa, dengan banyak pilihan yang tersedia, memilih untuk melancarkan klien pada permulaan Windows, dan juga mengkonfigurasi beberapa pilihan yang berkaitan dengan penampilan, pembalakan, dan maklumat popup.

Tetapan Rangkaian Peribadi saya

The Advanced tab termasuk parameter tambahan seperti lokasi konfigurasi dan fail log serta masa tamat waktu untuk proses sambungan.

Tetapan Rangkaian Peribadi saya

The Mengenai tab termasuk maklumat mengenai klien, versi, dan maklumat hak cipta.

Tetapan Rangkaian Peribadi saya

Hingga ke tahap ini, semua pilihan konfigurasi yang ditunjukkan di atas melibatkan protokol penyulitan SSL OpenVPN. OpenVPN adalah kaedah penyambungan pilihan kerana ia menghasilkan yang terbaik dalam penyulitan rangkaian dan juga termasuk pilihan konfigurasi tambahan yang tidak tersedia dengan kaedah yang disokong lain.

Untuk peranti Windows VPN, IKEv2, L2TP, dan PPTP juga disokong, walaupun begitu, pada pandangan pertama, dan selepas menghabiskan beberapa saat mencarinya di tapak, tidak jelas cara mengkonfigurasi tetapan ini. Selepas meneroka dasar pengetahuan tapak, konfigurasi untuk protokol ini hanya disokong menggunakan klien VPN asli Windows.

Sejujurnya, klien VPN dan semua prosedur yang diterangkan di atas untuk mendapatkannya berfungsi sedikit rasa sakit. Mempunyai pengalaman dengan VPN dan memahami bagaimana mereka berfungsi, saya dapat meneruskannya dengan cepat, tetapi saya tidak menyukainya. Bagi pemula dan pengguna yang berpengalaman sama - memandangkan harga - pelanggan VPN ini adalah sedikit jenaka. Sekurang-kurangnya ia adalah OpenVPN walaupun.

Platform lain

Rangkaian Peribadi saya menyediakan pelanggan VPN untuk Windows, Linux, dan desktop Apple, serta peranti iOS, Android, dan Kindle, dan router DD-WRT. Tidak disebutkan sambungan pelanjutan VPN yang dibuat di laman web ini, jadi saya menganggap tidak ada saat ini tersedia ./vpn-comparison/android-vpns/vpn-comparison/android-vpns

Aplikasi mudah alih

Aplikasi mudah alih untuk Rangkaian Peribadi Saya yang diuji adalah versi Android, namun mereka juga mempunyai VPN untuk pengguna iPhone. Pemasangan dan ujian dilakukan pada Samsung Galaxy S8 + yang menjalankan Android 8.0.0.

Apl Android VPN mempunyai penarafan 3.8 di gedung Google Play, adalah kira-kira 20 MB dan dimuat turun dan dipasang dengan mudah. Setelah dibuka, anda akan diminta untuk memasukkan bukti kelayakan VPN anda.

App Mudah Alih Rangkaian Peribadi saya

Sebaik sahaja kelayakan anda dimasukkan, ketik Log masuk. Halaman seterusnya dipaparkan menunjukkan lokasi semasa anda, alamat IP, dan ikon besar yang menunjukkan anda kini terputus sambungan. Walaupun aplikasi sedang berjalan, tiada sambungan VPN yang belum dibuat.

App Mudah Alih Rangkaian Peribadi saya

Anda diminta memilih negara dari menu drop-down yang terdapat di bahagian bawah. Tidak seperti klien desktop, semua negara dimasukkan secara automatik.

App Mudah Alih Rangkaian Peribadi saya

Saya memilih Hungary sekali lagi.

App Mudah Alih Rangkaian Peribadi saya

Kemudian saya mengetuk Sambungkan butang di bahagian bawah. Amaran dari sistem pengendalian muncul menunjukkan bahawa apl itu mahu membuat VPN.

Apl Android Rangkaian Peribadi saya

Selepas mengetik OK, penunjuk akan bertukar menjadi kuning dan kemudian hijau apabila berjaya disambungkan. Anda diberitahu lokasi yang anda sambungkan dan alamat IP pelayan VPN yang anda sambungkan, yaitu alamat yang perkhidmatan di Internet melihat sebagai alamat anda setiap kali anda menyambungkan. Ikon utama juga muncul di sebelah kiri bar status teratas yang menunjukkan anda disambungkan melalui VPN.

App iPhone Rangkaian Peribadi saya

Dengan mengklik butang menu di kiri atas, anda boleh melihat butiran mengenai akaun anda dan pilihan yang anda ada berkaitan dengan sambungan itu.

App Mudah Alih Rangkaian Peribadi saya

Di bawah Tetapan pilihan, anda dibekalkan dengan empat pilihan yang sama yang disediakan semasa pemasangan klien desktop. Di sini, anda mempunyai peluang untuk menukar ini walaupun selepas pemasangan telah berlaku.

Tetapan Aplikasi Mudah Alih Rangkaian Peribadi Saya

Dari penggunaan aplikasi ini, nampaknya hanya OpenVPN disokong. Jika anda ingin menggunakan salah satu pilihan penyulitan yang lain, anda mesti menggunakan klien VPN Android asli. Ini disahkan dalam tutorial langkah demi langkah yang terdapat di laman web untuk menyediakan protokol lain menggunakan Android.

Tidak seperti pelanggan desktop, dan saya ingin menekankan perkara ini, aplikasi Android jauh lebih intuitif, membolehkan anda mengubah pilihan dan pilihan anda selepas pemasangan, dan menyediakan pengalaman yang sangat cepat dan diselaraskan.

Pemikiran Akhir

Kajian semula VPN Rangkaian Peribadi Saya bermula dengan harapan yang tinggi, kerana banyak deskripsi di laman web ini menggalakkan dan kelihatan hebat. Sebagai VPN, nampaknya berfungsi dengan selamat dan betul, walaupun ia jauh lebih lambat daripada pembekal lain dalam julat harganya. Walau bagaimanapun, laman web yang lemah, dan klien Windows yang canggung, serta keputusan untuk menyimpan log sambungan membuat saya kurang terkesan dengan penyedia ini.

Dengan isu ini, kedua-dua lokasi tunggal dan pelan langganan global kelihatan seperti pembaziran wang. Sekiranya anda OK dengan klien desktop yang lemah dan canggung dan anda hanya akan menyambung ke satu negara, maka Rangkaian Peribadi Saya mungkin ok. Tetapi terdapat VPN di pasaran yang mempunyai bel dan wisel dengan lebih daripada 30 buah negara untuk harga yang sama. Jadi, pada akhirnya, anda perlu bertanya kepada diri sendiri: kenapa melanggan VPN Pribadi Saya? Saya tidak pasti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me