LiquidVPN

 • Harga

  Dari $ 4.99
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Markah
8.5 daripada 10

Ringkasan

LiquidVPN adalah pembekal VPN yang telah beroperasi dari pangkalannya di AS sejak tahun 2013. Ia dimulakan oleh seorang jurutera rangkaian bernama Dave Cox. Encik Cox masih pemilik syarikat itu dan dia menjalankan perkhidmatan dengan cara yang sangat mudah. Kedalaman pengetahuan teknikal Encik Cox memastikan bahawa syarikat yang diterajui oleh teknologi ini memberikan perkhidmatan berkualiti terbaik yang tersedia pada harga yang boleh dipasarkan.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  58 Mbps
 • Negara
  11
 • Bidang kuasa
  AS
 • Sambungan serentak
  2

ciri-ciri

Semua pelan mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Pelayan di 11 negara
 • Aplikasi proprietari untuk Windows, Mac OS X, dan Android
 • Aplikasi pihak ketiga untuk iOS
 • Pemasangan skrip untuk router, kotak set-top, dan Linux
 • Tiada log aktiviti
 • P2P dibenarkan
 • 1 Gbps dan 10 Gbps pelayan
 • Suis bunuh gabungan dan firewall, dipanggil "Kunci Cecair"
 • Sistem Nama Domain (DNS) dan perlindungan kebocoran IP
 • Pilihan OpenVPN, Pelindung Tunneling Layer 2 (L2TP), Protokol Pemantauan Point-to-Point (PPTP), dan Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP)
 • Ujian kelajuan pelayan

Rangkaian pelayan syarikat mungkin titik kelemahan terbesar dalam perkhidmatan ini. Terdapat banyak pelayan di AS dan juga beberapa di Kanada. Negara-negara lain yang menjadi tuan rumah pelayan LiquidVPN adalah UK, Belanda, Jerman, Sweden, Sepanyol, Switzerland, Republik Ceko, Romania, dan Singapura.


Lawati LiquidVPN »

Kelajuan dan Prestasi

Untuk ujian kelajuan, saya berhubung dengan New York di AS dari Caribbean tanpa VPN dihidupkan. Saya kemudian menguji sambungan ke destinasi yang sama, tetapi dengan pelayan LiquidVPN di Florida, dan kemudian dengan pelayan LiquidVPN di New Jersey mengiringi sambungan.

Saya juga menguji sambungan ke London di UK tanpa VPN dan kemudian dengan pelayan LiquidVPN UK yang diguna pakai.

Dalam setiap kes saya menguji sambungan lima kali, menggunakan testmy.net laman web. Graf menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut.

Kelajuan LiquidVPN

VPN membuat sedikit penambahbaikan kepada kelajuan untuk muat turun dan muat naik. Walau bagaimanapun, variasi dalam kelajuan itu tidak begitu besar dan hanya boleh disebabkan oleh prestasi berubah-ubah perkhidmatan Internet yang mendasari.

Apabila anda menutup alamat IP komputer anda, dengan VPN, anda mengharapkan alamat sebenar anda tidak akan pernah diturunkan semasa sambungan. Sekiranya alamat sebenar itu kelihatan, keadaannya disebut "Kebocoran IP."

Ujian ProPrivacy untuk kebocoran IP melibatkan perkhidmatan beberapa laman web. Ini adalah ipleak.net, test-ipv6.com, kebocoran IPv6 dan doileak.net. Saya mengakses semua pelayan ini sementara saya mempunyai sambungan OpenVPN ke London melalui pelayan LiquidVPN UK. Perkhidmatan ini melepasi semua ujian yang mungkin. Pembekal khidmat Internet saya tidak menyertakan terjemahan IPv6, jadi ujian itu tidak mungkin.

Harga dan Rancangan

LiquidVPN mempunyai kumpulan 2,168 alamat IP. Yang paling murah pelan harga tiga LiquidVPN hanya memberikan akses kepada 564 daripadanya. Konsep IP yang dikongsi adalah bahawa pelayan VPN memperuntukkan satu ketika anda log masuk. Alamat IP itu menyala semua paket data yang meninggalkan pelayan untuk tujuan akhir mereka. Alamat dimasukkan sebagai alamat sumber setiap paket. Oleh itu, apabila anda cuba mengakses perkhidmatan streaming, ia akan percaya ia menyambung dengan komputer di negara yang menunjukkan alamat IP. Ia tidak akan menyedari bahawa anda adalah pemula sebenar permintaan itu.

Harga LiquidVPN

Bilangan alamat IP yang tersedia untuk anda adalah penting kerana banyak mekanisme kawalan akses web cuba menghentikan lalu lintas VPN. Sekiranya salah satu daripadanya "sistem pengesanan proksi" berfungsi bahawa permintaan yang diterima datang melalui VPN, ia mengharamkan alamat IP tersebut. Oleh itu, jika syarikat VPN mempunyai beberapa alamat IP yang tersedia dan tidak memperbaharuinya dengan kerap, anda tidak lama lagi dapat mengetahui bahawa perkhidmatan yang anda mahu masuk telah terkunci hampir semua alamat IP yang tersedia.

Satu-satunya pemboleh ubah antara ketiga-tiga pelan harga di LiquidVPN ialah bilangan sambungan serentak yang membolehkan anda. Anda boleh memuat turun perisian VPN ke banyak peranti yang anda suka. Bagaimanapun, anda hanya boleh menyambungkan sejumlah mereka ke perkhidmatan VPN pada satu-satu masa.

Sekiranya anda membatalkan perkhidmatan dalam tempoh tujuh hari, anda akan mendapat bayaran balik penuh. Anda boleh membayar langganan LiquidVPN anda dengan kad kredit, PayPal, dan Bitcoin.

Privasi dan Keselamatan

Walaupun syarikat menyatakan bahawa tidak apa-apa dengan pelanggan menggunakan perkhidmatan untuk muat turun P2P, lokasi LiquidVPN tidak sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan bahan berhak cipta secara percuma. Ibu pejabat syarikat berada di Michigan di Amerika Syarikat. Tiada undang-undang pengekalan data di AS yang berkaitan dengan VPN. Walau bagaimanapun, pemegang hak cipta AS dan agensi keselamatan kerajaan telah diketahui bersandar pada syarikat AS dengan ancaman tindakan mahkamah untuk memaksa mereka untuk membantu dalam mengenal pasti aktiviti pengguna individu.

LiquidVPN menyatakan bahawa ia tidak menyimpan log aktiviti. Mengikut pernyataan dasar privasi syarikat, rekod urus niaga dihapuskan dari ingatan sebaik sahaja pelanggan memutuskan sambungan dari pelayan. Oleh kerana tiada maklumat aktiviti yang disimpan dalam fail, tidak ada apa-apa yang peguam hak cipta boleh memaksa syarikat untuk mendedahkan.

Penyulitan

Pengguna aplikasi tersuai untuk Windows, Mac OS X, dan Android boleh memilih protokol VPN pilihan dari dalam antara muka. Ini memberikan pilihan OpenVPN, SSTP, PPTP dan L2TP dengan Internet Protocol Security (IPSec).

Pelanggan yang ingin menggunakan VPN pada peranti iOS harus memuat turun klien OpenVPN standard, yang tersedia secara percuma dari laman web organisasi yang menjalankan protokol OpenVPN. Ini sedikit lebih sukar untuk ditubuhkan, dan tidak memberikan pilihan untuk mencuba protokol lain, seperti SSTP.

Pengagihan kunci dan penubuhan sesi keselamatan pelaksanaan OpenVPN adalah antara yang paling kuat dalam industri. Kekunci penyulitan untuk cipher AES diperbaharui setiap 30 minit.

Kemudahan penggunaan

Laman web LiquidVPN bermula dengan laman utama yang menatal, yang mempunyai kebanyakan maklumat jualan syarikat. Menu teratas kekal kelihatan seperti yang anda tatal. Di atas bar menu, anda akan melihat pernyataan yang menunjukkan alamat IP anda dan a "Panel kawalan" butang, yang membawa anda ke papan pemuka kawasan pelanggan. Kawasan Pelanggan termasuk akses untuk memuat turun fail dan sistem sokongan.

Anda juga akan melihat pautan ke canary waran. Ini adalah sistem yang digunakan oleh beberapa VPN untuk membiarkan pelanggan mengetahui jika VPN telah menerima perintah mahkamah yang menuntut maklumat mengenai aktiviti pengguna. Ia adalah syarat standard perintah mahkamah bahawa mereka yang menerima mereka tidak dibenarkan mempublikasikan kewujudan waran itu. Sistem waran kanari menyiarkan kenyataan tetap bahawa tiada waran yang telah diterima. Sekiranya penyata tempoh standard hilang, pembaca tahu bahawa terdapat waran yang disampaikan kepada syarikat pada masa itu.

Sokongan pengguna

Anda boleh meninggalkan mesej dengan pasukan sokongan dari dalam aplikasi atau di papan pemuka di kawasan pelanggan laman web LiquidVPN.

Di aplikasinya, klik pada simbol cog di bahagian atas sebelah kanan antara muka dan pilih Sokongan dari menu drop-down. Selepas anda menghantar mesej melalui borang web standard, LiquidVPN akan memberitahu anda melalui e-mel bahawa tiket sokongan anda telah dibangkitkan. Anda boleh melihat status permintaan anda saat ini dengan mengklik "Tiket Sokongan Saya" di papan pemuka.

Apabila anda mendapat jawapan dari pasukan sokongan, ia akan muncul di skrin ini. Anda juga akan menerima e-mel dengan mesej meja bantuan di dalamnya.

Perisian

Mendaftar

Anda mempunyai tujuh hari untuk mencuba VPN dan masih mendapat wang anda jika anda mengubah fikiran anda. Untuk berbuat demikian, klik pada "Daftar" di bawah pelan pilihan anda untuk membayar perkhidmatan tersebut. Ia akan memberi anda pilihan untuk melanggan selama satu bulan atau satu tahun. Anda mendapat harga yang lebih rendah setiap bulan jika anda mengambil langganan tahunan, tetapi anda perlu membayar untuk sepanjang tahun di depan.

Perjanjian ini memberi anda pengebilan yang berulang, jadi anda akan dicaj secara automatik lagi pada akhir tempoh langganan anda - melainkan jika anda tergesa-gesa dan membatalkan perjanjian sebelum tamat tempoh masa anda. Selepas pembayaran anda dibersihkan, LiquidVPN akan membawa anda ke kawasan pelanggan tapak tersebut. Anda biasanya perlu log masuk ke kawasan ini, tetapi selepas mendaftar, anda akan dilog masuk secara automatik. Anda akan menemui bahagian muat turun di papan pemuka. Ini mempunyai perisian yang perlu anda pasang untuk mendapatkan VPN yang berfungsi pada komputer anda.

Pelanggan LiquidVPN Windows VPN

Apabila aplikasi dibuka, sudah ada pelayan yang dipilih. Ini mungkin tidak semestinya lokasi yang anda mahu gunakan. Anda boleh menukar lokasi dengan mengklik simbol penanda di sebelah lokasi pelayan semasa.

Penukaran protokol VPN sangat mudah dengan aplikasi ini. Anda memilih protokol yang berlainan dalam skrin penyenaraian pelayan. Anda tidak perlu log masuk ke aplikasinya sehingga anda memilih pelayan dan cuba disambungkan. Nama pengguna dan kata laluan untuk aplikasi tidak sama dengan kelayakan log masuk untuk kawasan pelanggan di laman web. Anda boleh mengakses kelayakan log masuk aplikasi dalam butiran akaun pengguna anda di laman LiquidVPN.

Berhati-hati mengenai Kunci Cecair. Ini adalah ciri yang sangat berguna. Ia akan menghalang sambungan internet komputer anda jika VPN tidak dihidupkan. Jika anda lupa ciri ini, anda mungkin panik untuk melihat bahawa internet tidak berfungsi. Sekiranya anda ingin menggunakan internet tanpa VPN, anda perlu mematikan Kunci Cecair.

Platform Lain

Aplikasi LiquidVPN tersedia untuk Windows, Mac OS X, dan Android. Pengguna dengan peranti iOS perlu memuat turun aplikasi pihak ketiga, yang dipanggil OpenVPN GUI, dan kemudian melalui beberapa prosedur pemasangan manual untuk mendapatkan alamat semua pelayan LiquidVPN ke dalam sistem. Ini bukan keadaan yang ideal. Ia juga mengehadkan pilihan anda hanya kepada OpenVPN, tanpa pilihan STTP atau L2TP yang mempunyai akses kepada LiquidVPN. Skrip boleh didapati di laman LiquidVPN untuk mendapatkan VPN yang dipasang pada penghala, peti set-top, dan mesin Linux.

Pemikiran Akhir

LiquidVPN berfungsi dengan baik. Ia juga boleh mendapatkan sekitar sistem pengesanan proksi Netflix. Walau bagaimanapun, pengguna peranti iOS tidak mendapat manfaat sepenuhnya dari aplikasi tersuai yang disediakan oleh LiquidVPN kepada sistem operasi lain.

Rangkaian pelayan kecil mungkin merupakan salah satu faktor yang memaksa anda mendaftar untuk perkhidmatan LiquidVPN. Jika anda mahu mendapatkan sekatan serantau pada perkhidmatan penstriman, anda perlu menyambungkan pelayan VPN di negara yang sama dengan tapak web sasaran anda. Oleh itu, jika anda ingin masuk ke pelayan di Jepun, Australia, New Zealand, India, atau Afrika Selatan, LiquidVPN tidak akan digunakan untuk anda. Sekiranya syarikat mempunyai pelayan di negara yang paling anda mahukan akses, maka LiquidVPN akan melayani anda dengan baik.

Lawati LiquidVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me