KAMI PERUBAHAN BAGAIMANA KITA MENYELURUH ULASAN!
Kami baru-baru ini mengemas kini proses pemarkahan kami untuk semua ulasan di ProPrivacy.com. Butiran kriteria pemarkahan baru kami boleh didapati di sini


iVPN

 • Harga

  Dari $ 6.00
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Markah
7.6 daripada 10

Ringkasan

Dalam kajian IVPN ini, saya dapati pembekal VPN yang berpangkalan di Gibraltar yang tidak menyimpan sebarang log. Ia agak mahal untuk apa yang pada dasarnya adalah perkhidmatan VPN yang dilucutkan ke bawah, tetapi apa yang dilakukannya, ia (by-and-large) betul. Yang penting, ia menggunakan penyulitan yang kuat dan tidak membocorkan alamat IP sebenar anda. Walau bagaimanapun, pembunuh sebenar adalah prestasi kelajuan IVPN. Sudah cukup, ia adalah antara yang terbaik yang pernah saya lihat.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Gibraltar
 • Negara
  18
 • Sambungan serentak
  5

ciri-ciri

Ciri-ciri berikut tersedia untuk semua pengguna:

 • Pelayan di 12 negara
 • Sehingga tiga sambungan serentak (lebih banyak tersedia atas permintaan)
 • Penghantaran pelabuhan (melalui antara muka web atau pelanggan)
 • VPN Multihop
 • Protokol OpenVPN dan L2TP / IPsec VPN
 • Canary warranty
 • P2P dibenarkan

Pelayan berpangkalan di Eropah, tetapi juga di Amerika Syarikat, Kanada, dan Hong Kong.

Multi-hop (dua kali ganda) VPN

Ini pada dasarnya membolehkan anda untuk "rantai" pelayan VPN, supaya data anda dialihkan antara dua pelayan VPN kerana ia bergerak antara anda dan internet.

PC / peranti anda -> Pelayan VPN 1 -> Pelayan VPN 2 -> Internet

Ciri yang sangat baik (dan unik) pelaksanaan VPN multihop IVPN ialah ia membolehkan anda melangkaui dua pelayannya. Walaupun nama itu, tidak mungkin untuk melompat melalui lebih daripada dua pelayan.

Rantai itu boleh memberi beberapa manfaat keselamatan, tetapi akan sentiasa mengakibatkan kehilangan kelajuan yang besar. Memandangkan saya berhujah dalam artikel ini, saya fikir faedah privasi / keselamatan VPN multihop yang menggunakan perkhidmatan VPN yang sama agak terhad. Tetapi saya faham bahawa ini bukan pandangan yang dikongsi oleh semua orang.

Lawati IVPN »

Kelajuan dan Prestasi

Semua ujian dilakukan pada sambungan gentian Media Virgin UK UK 50 Mbps / 3 Mbps, menggunakan protokol UDP OpenVPN. Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut

kelajuan iVPN

Seperti yang dapat kita lihat, kelajuan muat turun transatlantik sangat baik, walaupun kelajuan muat naik kurang begitu. Hasilnya apabila disambungkan ke pelayan berdekatan di Eropah, bagaimanapun, adalah hebat! Mereka, pada hakikatnya, beberapa hasil terbaik yang saya lihat dalam tempoh empat tahun mengkaji perkhidmatan VPN.

Seperti yang dapat kita lihat dengan jelas di sini, IVPN menggunakan pelayan DNS Google. Selepas memeriksa fail log dengan teliti, saya dapat mengesahkan bahawa ia memproksi permintaan DNS supaya kelihatannya datang dari IVPN dan bukan pengguna. Saya tidak mengesan kebocoran IPv4, DNS, atau WebRTC.

Sila ambil perhatian bahawa IP RFC Penggunaan Swasta adalah IP tempatan sahaja. Mereka tidak boleh digunakan untuk mengenal pasti individu, dan tidak menjadikan kebocoran IP. Malangnya, ISP saya (Virgin Media UK) tidak menyokong sambungan IPv6, jadi saya tidak dapat menguji kebocoran IPv6 pada masa ini. Ini adalah keadaan yang perlu berubah dalam masa terdekat.

Kemas kini: kami telah diuji semula untuk kebocoran IP pada sambungan IPv6 yang diaktifkan dan mengesan kebocoran WebRTC IPv6 dalam kedua-dua Windows macOS. Memandangkan keselamatan teknikal yang sangat luar biasa IVPN, kami mendapati ini sangat mengecewakan.

Jika anda mencari VPN untuk Netflix, perkhidmatan ini bernilai dipertimbangkan. Saya dapat menyekat kandungan Netflix Amerika dengannya. Selain Netflix, anda akan dapat menonton BBC iPlayer di luar UK dengan perkhidmatan ini.

Harga dan Rancangan

Standard

$ 6.00
sebulan

Pro

$ 10.00
sebulan

Pada akhir tahun 2020, IVPN memisahkan pelan tunggalnya menjadi dua. Pakej standard lebih mudah dicapai daripada yang pernah berlaku, meliputi 2 peranti pada masa yang sama dan hanya berharga $ 6 sebulan atau $ 60 setahun jika anda komited dan ingin menjimatkan $ 12. Tahap pro jauh lebih komprehensif, meningkatkan kehadiran 5-peranti sebelumnya dengan menampung 7 peranti untuk $ 10 setiap bulan atau $ 100 setiap tahun. Terdapat pelan suku tahunan tersembunyi untuk $ 30 setiap tiga bulan, bagaimanapun, ini hanya tersedia untuk pengguna sedia ada yang secara automatik ditingkatkan ke pakej pro.

IVPN tidak mengehadkan lokasi atau protokol pada mana-mana pakej, walaupun termasuk akses kepada pelayan Wireguard dan alat AntiTracker proprietinya pada kedua-duanya. Agak mudah difahami, Multihop dan Port Forwarding dikunci di belakang paywall yang lebih tinggi, eksklusif untuk versi pro.

IVPN menawarkan percubaan percuma tiga hari, tetapi butiran pembayaran diperlukan untuk mengambil kesempatan daripada ini. Anda akan dikenakan bayaran jika anda tidak membatalkan sebelum perbicaraan selama tiga hari berakhir. Di samping itu, IVPN menawarkan jaminan wang balik tujuh hari (dari tarikh pembayaran). Jaminan pulangan wang selama 30 hari tersedia untuk masalah teknikal.

IVPN menerima pembayaran menggunakan kad kredit / debit, PayPal, atau Bitcoins (melalui BitPay). Dengan berhati-hati, menggunakan Bitcoins membolehkan anda membayar perkhidmatan secara anonim, tetapi harap sentiasa ingat bahawa IVPN akan tahu alamat IP sebenar anda juga.

Privasi dan Keselamatan

IVPN diperbadankan di Gibraltar, Wilayah Luar Negara British (BOT). Gibraltar tidak mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori, yang membolehkan IVPN menawarkan perkhidmatan tanpa VPN sepenuhnya.

"Kami tidak menyimpan apa-apa log sambungan. Di samping itu, kami tidak menggunakan penggunaan jalur lebar, data sesi atau permintaan ke pelayan DNS kami .... Tidak seperti kebanyakan penyedia perkhidmatan, IVPN sengaja tidak log apa-apa data penggunaan yang berkaitan dengan akaun kerana kami menyediakan perkhidmatan percuma kuota tanpa had dan tidak terhad. "

Yang bagus. Tanda tanya, bagaimanapun, menggantung apakah Gibraltar harus diklasifikasikan sebagai Empat Belas Mata mengintip negara persekutuan. Memang benar bahawa UK tidak mempunyai pengaruh langsung terhadap hal ehwal dalaman Gibraltar, tetapi sebagai BOT, Gibraltar tetap terletak di bawah bidang kuasa dan kedaulatan United Kingdom.

Oleh itu, ia kelihatan paling selamat untuk menganggap bahawa UK boleh memberi tekanan kepada pemerintah Gibraltan dan syarikat dan institusinya, sekiranya ingin. Karena itu, berbasis di Gibraltar mungkin lebih aman daripada yang berpusat di Negara Keempat Belas, tetapi tidak ideal.

Ia mungkin bernilai menyebut bahawa apabila menulis ulasan ini, EULA klien Windows mengandungi beberapa rujukan kepada bidang kuasa di bawah undang-undang AS. IVPN memberi jaminan kepada saya, bagaimanapun, ini tidak berlaku dan EULA kini telah dikemaskini untuk menjelaskan bahawa IVPN sepenuhnya di bawah bidang kuasa Gibraltar.

Penyulitan

Untuk penyulitan OpenVPN, IVPN menggunakan cipher AES-256 dengan jabat tangan RSA-4096 dan pengesahan hash HMAC SHA-1 (kawalan dan saluran data). Pertukaran Diffie-Hellman (DHE) memperkenalkan PFS kerahsiaan yang sempurna, dengan kunci penyulitan baru dijana setiap jam.

Ini sangat baik. Dan laporan Qualys SSL laman web mencetak A + dengan PFS, yang juga sangat baik.

Saya agak ragu-ragu mengenai nilai mempunyai kanari waranti, tetapi saya sedar bahawa orang lain menghargai mereka.

Laman web ini

Laman web IVPN menggunakan tema kelabu, merah dan putih pintar. Tidak banyak maklumat yang tersedia, tetapi apa yang ada bermaklumat, dan menjawab kebanyakan soalan yang saya ada.

Laman web ini juga merangkumi pengenalan yang baik dan panduan umum tentang bagaimana VPN berfungsi, dan saya menghargai kekurangan bahasa kasar yang mendakwa bahawa perkhidmatan tersebut menyediakan "tidak dikenali".

Saya juga menghargai Dasar Privasi yang jelas, yang ditulis dalam bahasa Inggeris biasa.

Sokongan

Sokongan adalah melalui sistem e-mel yang ditandatangani (borang web tersedia). IVPN menjanjikan tindak balas dengan 24 jam, tetapi saya secara umumnya menerima jawapan yang penuh dan berpengetahuan dalam masa beberapa jam.

Laman web ini juga mempunyai pilihan Chat Live, tetapi ia tidak berfungsi apabila saya mencuba. IVPN memberitahu saya bahawa "Sembang secara langsung merupakan ciri percubaan yang kami uji pada masa ini, kami tidak menjamin ketersediaan sembang langsung".

Perisian

Mendaftar

Satu-satunya maklumat yang dikenal pasti secara peribadi yang diminta semasa pendaftaran adalah alamat e-mel yang sah. Tidak ada alasan yang tidak boleh digunakan. Sebaik sahaja anda telah membayar, anda akan menerima e-mel pengenalan dengan nama pengguna anda (yang boleh ditukar) dan pautan ke panduan persediaan IVPN.

Pelanggan VPN Windows IV

Pelanggan Windows adalah aplikasi mencari yang agak sederhana. Firewall itu, bagaimanapun, bertindak sebagai suis bunuh dan perlindungan kebocoran DNS, memastikan bahawa trafik internet tidak boleh masuk atau keluar dari PC anda kecuali melalui terowong VPN

Ciri yang luar biasa ialah keupayaan untuk meninggalkan firewall walaupun klien VPN tidak berjalan. Ini dapat membantu memastikan bahawa anda tidak pernah sengaja menyambung ke internet tanpa menjalankan VPN

Anda boleh menukar port dari dalam klien, dan pilih sambungan obsfproxy untuk membantu menghindari penapisan. Obfsproxy adalah alat yang direka untuk membungkus data ke lapisan obfuscation, yang menjadikannya sukar untuk mengesan OpenVPN sedang digunakan. Ia telah diterima pakai oleh rangkaian Tor, sebahagian besarnya sebagai respons kepada China menyekat akses kepada nod Tor awam. Ia bebas daripada Tor, bagaimanapun, dan boleh dikonfigurasi untuk OpenVPN (seperti di sini). Seperti yang telah disebutkan, IVPN juga membolehkan anda untuk melipatgandakan menggunakan mana-mana dua pelayannya.

Ia kelihatan jelas, tetapi pelanggan mendapat kerja yang dilakukan. Dan firewall harus memastikan bahawa anda tidak mengalami kebocoran IP semasa menggunakan perkhidmatan tersebut (lihat hasil ujian di bawah). Walau bagaimanapun, saya telah menemui pelanggan untuk menjadi sangat tidak stabil, dan mengalami banyak kemalangan ketika menulis ulasan ini. Di samping itu, ini membenarkan saya mengesahkan bahawa firewall membunuh suis berfungsi seperti yang diiklankan!

Platform Lain

IVPN menyediakan klien VPN tersuai untuk pelanggan Windows dan VPN untuk Mac OSX. Mereka mempunyai VPN untuk iPhone, dan aplikasi VPN Android. Ia juga menyediakan pelbagai panduan persediaan OpenVPN dan L2TP / IPsec untuk Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone, router DD-WRT dan banyak lagi.

Router IVPN DD-RT yang telah dikonfigurasi dan pra-konfigurasi boleh didapati dari Flashrouters
.

Pemikiran terakhir

Saya mesti mengatakan bahawa saya sangat kagum dengan IVPN. Walaupun sedikit lebih ringkas, ia menawarkan perkhidmatan tanpa VPN yang mempunyai semua perkara yang paling penting yang dilindungi. Ia tidak bocor alamat IP anda digunakan, dan ia menggunakan penyulitan yang sangat kuat.

Ia juga, untuk sebahagian besar, sangat pantas. Saya amat jarang mencatatkan keputusan ke UK dan ke tanah besar Eropah di mana-mana berhampiran. Keputusan ke AS tidak begitu mengesankan, tetapi masih sangat diterima.

Jadi IVPN mendapat jempol yang sangat kuat dari saya. Sekarang, jika hanya klien Windows yang sial itu akan berhenti terhempas!

Lawati IVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me