Ivacy


 • Harga

  Dari $ 1.33
  / bulan

 • Ada pada:


  • iOS

  • Windows

  • Android

  • Linux

  • MacOS
 • Buka kunci:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

Ivacy memenangi tempat ketiga "VPN keseluruhan terbaik" di Anugerah ProPrivacy.com - standard emas industri untuk mengiktiraf pencapaian dalam sektor VPN. Di samping itu, Ivacy VPN memenangi anugerah itu kerana VPN terpantas; membuktikan bahawa VPN ini adalah serba hebat. Teruskan membaca untuk mengetahui mengapa Ivacy telah dinobatkan VPN Terbaik untuk Kelajuan di Anugerah VPN rasmi tahun ini.

ProPrivacy.com Markah
10 daripada 10

Ringkasan

Ivacy adalah penyedia VPN tanpa log yang berpangkalan di Singapura. Walaupun sudah ada selama bertahun-tahun, Ivacy baru-baru ini dan secara mendadak mencipta semula dirinya sebagai salah satu pemain yang "paling baru" dalam industri yang semakin profesional.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Singapura
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  50
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  73.24 Mbps

Penaja Ivacy VPN West Ham Utd

Berapa Banyak Kos Ivacy?

Ivacy menawarkan pelan asas mudah sekurang-kurangnya $ 1.33 sebulan. Kos sebulan mereka agak tinggi, tetapi ini jatuh dengan ketara jika anda membeli langganan tahunan atau lebih lama. Memang wajar untuk mengatakan bahawa jika anda membeli pelan jangka panjang, Ivacy adalah perkhidmatan yang sangat murah.

5 tahun

Dapatkan 87% pelan 5 tahun!

87% Off

$ 1.33
sebulan

24 bulan

$ 2.25
sebulan

12 bulan

$ 3.33
sebulan

IP yang berdedikasi tidak termasuk dalam pelan asas dan kos tambahan $ 1.99 USD sebulan setiap IP. Firewall NAT dengan port forwarding juga berharga tambahan $ 1.00 sebulan.

Bayaran boleh dibuat melalui kad, PayPal, AliPay, Perfect Money, dan Paymentwall. Anda juga boleh membayar dalam Bitcoin melalui BitPay, dan dalam pelbagai kriptografi melalui CoinPayments.

Sila ambil perhatian bahawa adalah mungkin untuk menggunakan Bitcoin dan beberapa kriptografi lain untuk membayar perkhidmatan VPN seperti Ivacy secara anonim, tetapi sentiasa ingat bahawa perkhidmatan VPN mengetahui alamat IP sebenar anda dan dapat melihat apa yang anda bangun di internet.

Kebanyakan langganan datang dengan jaminan wang kembali 30 hari, walaupun bayaran dalam mata wang kripto difahami tidak dapat dikembalikan. Langganan bulanan datang dengan jaminan 7 hari sebaliknya.

Ivacy kini menawarkan langganan Sticky Password Premium 1 tahun percuma bernilai $ 29.99 dengan semua langganan. Kata Sakit Sakit adalah pengurus kata laluan yang baik yang menawarkan integrasi penyemak imbas yang hebat, walaupun kami lebih suka penyelesaian sumber terbuka dan bebas seperti KeePass dan Bitwarden.

Ciri-ciri Apa Adakah Tawaran Ivacy?

Pelanggan boleh menyambung sehingga lima peranti secara serentak setiap akaun. Ini cepat menjadi purata industri, yang bagus kerana ini harus lebih daripada cukup bagi kebanyakan pengguna.

Ivacy menawarkan 100+ lokasi pelayan di lebih daripada 50 buah negara. Perlu diperhatikan di sini bahawa Ivacy pernah menjadi penjual label berwarna putih untuk PureVPN dan memanfaatkan rangkaian pelayan PureVPN. Proses ini belum lengkap, tetapi Ivacy telah menunjukkan kepada kami bukti bahawa ia berpindah dari menggunakan pelayan PureVPN ke pelayan yang dimiliki dan dikendalikan sepenuhnya dengan sendirinya.

Tidak, harus dikatakan, kita mempunyai sebarang masalah dengan Ivacy sebagai penjual semula. Terutamanya sekarang bahawa PureVPN telah kehilangan 100% log tidak.

Pelayan adalah campuran pelayan logam telanjang yang selamat dan contoh VPN yang tidak selamat. Walau bagaimanapun, dengan sukacitanya kami dapati bahawa tidak seperti banyak perkhidmatan VPN yang lain, Ivacy gembira dapat memberikan senarai yang mana yang kami tanyakan. Hal ini memungkinkan untuk memilih untuk hanya menyambung ke pelayan logam telanjang.

Ivacy membolehkan P2P merosakkan dan juga menawarkan pelayan P2P yang dioptimumkan untuk kelajuan filesharing yang lebih baik.

IP khusus

Ciri bolt-on ini memberikan pengguna alamat IP statik di salah satu daripada tujuh negara, yang hanya milik mereka sendiri. Ini bererti ia tidak disenarai hitam oleh tapak seperti Netflix dan kurang cenderung untuk mencetuskan ujian pengesahan CAPTCHA.

Kerana IP yang didedikasikan secara langsung dikaitkan dengan pengguna tunggal, menggunakan salah satu tidak baik untuk privasi kerana menggunakan IP yang dikongsi di kalangan ramai pengguna. Tiada apa-apa yang menghalang anda daripada menggunakannya hanya apabila diperlukan, walaupun, dan menggunakan IP biasa biasa apabila anda mahu privasi.

Firewall + fir penghantaran NAT

Firewall NAT VPN menyekat sambungan masuk baru untuk menghalang penggodam dari mengeksploitasi pelabuhan terbuka. Banyak perkhidmatan VPN melaksanakan firewall NAT secara lalai, tetapi ini menimbulkan masalah kerana sesetengah pengguna perlu dapat menerima sambungan masuk baru.

Ini termasuk pengundian p2P dan sesiapa sahaja yang mahukan akses permainan dan pelayan media, serta sumber LAN seperti pencetak dan cakera keras, pada rangkaian yang dilindungi oleh VPN menggunakan firewall NAT. Penyelesaiannya adalah untuk menawarkan port forwarding, yang membuka port terpilih dalam firewall NAT untuk membolehkan sambungan masuk baru melalui.

Ivacy tidak menawarkan firewall NAT secara lalai, tetapi satu boleh ditambah sebagai tambahan bolt. Sekiranya anda membayar tambahan untuk satu, maka Ivacy juga membolehkan pelabuhan meneruskannya jika diperlukan.

Kekurangan firewall NAT secara lalai tidak banyak mengganggu kita, tetapi risiko sukar untuk kuantitinya. Sila lihat Panduan Penyerahan Port VPN kami untuk maklumat lanjut tentang perkara ini.

Bolehkah Ivacy Unblock Netflix dan iPlayer?

Dalam ujian kami, Ivacy berjaya menyekat kedua-dua katalog Netflix AS dan BBC iPlayer sepenuhnya sempurna.

Amazon Prime
Hulu
Netflix
iPlayer

Ivacy mendakwa untuk membuka sekatan banyak perkhidmatan tambahan. Kami tidak menguji mereka semua tetapi boleh mengesahkan bahawa ia menyahsekat Amazon Prime AS.

Ivacy Unblock Streaming services

Sekiranya anda menghadapi sebarang masalah dengan perkhidmatan streaming ini atau lain-lain, maka ciri IP yang dikhaskan Ivacy akan memberikan anda alamat IP yang tidak disenaraihitamkan.

Bagaimana Cepat adalah Ivacy? Adakah ia bocor?

Dalam Anugerah ProPrivacy.com 2019 kami, Ivacy memenangi Anugerah Kecemerlangan Terbaik. Dan untuk alasan yang baik! Dalam ujian laju kami yang ketat, Ivacy secara konsisten menjelang pertandingan.

Kelajuan & kebocoran

Had data
Kebocoran WebRTC dikesan?
Kebocoran IPv6 dikesan?
Had lebar jalur
Kebocoran IPv4 dikesan?
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 73.24
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 254.89

Kebocoran IP

Kami gembira untuk mengatakan bahawa kami tidak mengesan sebarang kebocoran IP dalam apa jua bentuk di Windows dan macOS apabila menggunakan aplikasi Ivacy sahaja. Ini termasuk kebocoran IPv4 dan IPv6, dan kebocoran IPv4 dan IPv6 WebRTC. Tiada kebocoran IP dikesan dalam Android atau iOS sama ada, walaupun pada masa ini, kami hanya boleh menguji peranti mudah alih untuk kebocoran menggunakan sambungan IPv4-satunya.

Ini hebat, walaupun penyelesaian berasaskan pelayar hanya boleh menjamin 100% terhadap kebocoran WebRTC. Oleh itu, adalah sangat baik bahawa Ivacy menawarkan penyemak imbas tambahan untuk Firefox dan Chrome yang termasuk perlindungan kebocoran WebRTC penuh.

Ujian kebocoran IP

Kami menjalankan ujian kebocoran DNS dan WebRTC menggunakan klien Ivacy's Windows dan macOS (kami juga ingin menguji kebocoran dalam aplikasi mudah alih, tetapi untuk pelbagai sebab teknikal ini tidak mungkin pada masa ini).

Ivacy memberitahu kami bahawa untuk memastikan alamat IP tidak dibocorkan melalui ciri "pelayar WebRTC," pengguna harus menggunakan add-on browser Chrome atau Firefox sebagai tambahan kepada perisian kliennya.

Kami biasanya akan mengkritik Ivacy kerana tidak memberi amaran kepada pengguna lebih jelas tentang ini, tetapi dalam ujian kami, kami tidak mengesan sebarang kebocoran. Ini termasuk sebarang kebocoran IPv4 dan IPv6 DNS biasa, tetapi juga kebocoran WebRTC (diuji dengan IPv6) walaupun tidak menggunakan pengaya pelayar.

Untuk maklumat lanjut tentang bahaya yang ditimbulkan oleh kebocoran IP, sila lihat Panduan Lengkap untuk IP Leaks.

Berapa Mudah Penggunaan Ivacy?

Ivacy mudah digunakan dan mempunyai aplikasi tersuai untuk Windows, macOS, Android dan iOS. Ia juga mempunyai pengaya penyemak imbas untuk Firefox dan Chrome. Secara teori, Ivacy menawarkan tambahan OpenELEC VPN untuk Kodi. Ini agak sejuk, kecuali bahawa kami tidak dapat menyambung ke URL Sumber.

Panduan persediaan manual disediakan untuk pelbagai platform lain, termasuk VPN untuk Linux (Debian / PPTP dan Mint / PPTP dan SSTP), berasaskan Android pintar TV (PPTP dan L2TP), router DD-WRT (PPTP) dan permainan konsol (melalui Perkongsian VPN).

Pelanggan Windows

Aplikasi Windows VPN melihat perniagaan dan mempunyai antara muka yang mudah di-navigasi. Untuk menyambungkan automatik ke pelayan berdekatan, tekan butang "pada" yang besar. Pelanggan menggunakan IKEv2 secara lalai tetapi juga menyokong OpenVPN (UPD dan TCP), dan L2TP / IPsec.

Walaupun IKEv2 tidak terbukti sebagai OpenVPN apabila ia datang kepada keselamatan, ia sangat selamat dalam teori dan biasanya lebih cepat daripada OpenVPN. Kami menganggap OpenVPN TCP menggunakan port 443 untuk menyediakan beberapa keupayaan antikensory yang terhad.

Pelanggan tingkap Ivacy

Aplikasi Windows menawarkan sejumlah ciri bonus yang boleh didapati di semua platform lain. Terowong Split membolehkan anda memilih program dan aplikasi mana yang menggunakan terowong VPN, dan untuk mengecualikan yang lain. Oleh itu, terowong perpecahan adalah sangat berguna jika anda hanya memerlukan VPN untuk sebab-sebab tertentu.

Muat turun selamat adalah satu ciri yang luar biasa yang secara automatik mengimbas semua muat turun dengan "virus peringkat tahap lanjutan dan perlindungan malware." Seberapa berkesan ini adalah meneka orang, tetapi sementara kami pasti tidak akan mengesyorkan membuang perlindungan antimalware semasa anda, ia tidak boleh dilakukan apa-apa kemudaratan untuk mempunyai lapisan tambahan perlindungan.

Aplikasi ini dilengkapi dengan suis bunuh, walaupun ini tidak diaktifkan secara lalai. Ini memanfaatkan firewall sistem Windows untuk menghalang sambungan internet di luar antara muka VPN - walaupun pelanggan itu sendiri terhempas.

Dalam ujian simulasi menggunakan Wireshark, kami dapat melihat bahawa alamat IP sebenar kami terdedah apabila sambungan internet terganggu, atau apabila ia ditubuhkan semula dan klien VPN disambung semula.

Pelanggan macOS

Aplikasi VPN Mac adalah dalam kebanyakan cara sangat mirip dengan pelanggan Windows. Walau bagaimanapun, IKEv2 sahaja dan tidak menyokong terowong perpecahan, suis bunuh, atau IP khusus. Pengguna Mac yang telah membeli add-on IP yang berdedikasi mesti secara manual mengkonfigurasi tetapan sistem mereka untuk menggunakannya.

Kekurangan suis pembunuh, khususnya, mengecewakan, tetapi pelanggan macOS tidak menyokong muat turun selamat dan semua pilihan streaming.

Android

Sama seperti adik-beradik desktopnya, aplikasi Android OpenVPN (UDP dan TCP) mempunyai antara muka pengguna yang menarik dan berfungsi. Ia juga sangat dipaparkan, dengan suis bunuh, terowong perpecahan, memuat turun selamat, dan saluran streaming-pilih, semua hadir dan betul.

Ia juga menawarkan Multiport, ciri yang mengimbas pelabuhan auto untuk mencari yang tidak disekat atau dibekukan. Ini berguna untuk mengatasi penapisan apabila port VPN tetap disekat oleh firewall.

Aplikasi mudah alih Ivacy

Seperti dengan aplikasi macOS, bagaimanapun, anda perlu mengkonfigurasi Android secara manual untuk menggunakan alamat IP yang berdedikasi.

iOS

Aplikasi VPN iOS kelihatan seperti aplikasi Android tetapi menggunakan sama ada IKEv2 atau protokol VPN L2TP / IPsec. Tidak ada suis bunuh, ciri multiport, sokongan untuk terowong perpecahan, atau memuat turun selamat. Walau bagaimanapun, terdapat sokongan dalam aplikasi untuk IP yang berdedikasi.

Platform lain

Walaupun beberapa platform lain disokong, kami agak kecewa bahawa panduan persediaan terutama untuk PPTP yang tidak selamat sepenuhnya.

Kabar baiknya ialah Ivacy juga menerbitkan fail konfigurasi OpenVPN generik, yang membolehkan anda membuat persediaan Ivacy pada mana-mana peranti yang boleh menjalankan aplikasi OpenVPN. Banyak panduan pihak ketiga boleh didapati untuk melakukan ini pada platform yang berbeza, termasuk banyak yang dihoskan di laman web ini.

Tambahan penyemak imbas

Sebagai tambahan kepada aplikasi untuk platform utama, Ivacy menawarkan penyemak imbas tambahan untuk Firefox dan Chrome. Ini menyediakan sambungan proksi SOCKS5 yang disulitkan menggunakan HTTPS. Ia harus memberikan faedah privasi dan keselamatan yang mantap (dalam penyemak imbas sahaja, tentu saja).

Pelanjutan penyemak imbas Ivacy

Khidmat Pelanggan

Sokongan pelanggan yang ditawarkan adalah terutamanya oleh 24/7 Live Chat. Kami menemui jawapan tentang perkara ini untuk menjadi cepat dan berpengetahuan, membuat sokongan melalui e-mel yang agak berlebihan. Bagaimanapun, kami telah melakukannya, dan walaupun tindak balas mengambil sedikit masa, kualiti respons tinggi.

Terdapat juga pangkalan data dan FAQ di laman web. Ini tidak semestinya komprehensif tetapi mengandungi banyak maklumat yang berguna walaupun banyak artikel merujuk kepada versi perisian Ivacy yang ketinggalan zaman.

Cubaan percuma 7 hari
Panjang jaminan wang kembali 30
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Jaminan balik wang

Protokol dan Penyulitan

Dasar pembalakan

Ivacy mendakwa tidak menyimpan log sama sekali, tetapi ia menyimpan "laporan minimum dan statistik yang diperlukan untuk sokongan pelanggan yang berkualiti dan perkhidmatan yang diberikan.

Data yang dikumpul tidak mengandungi sebarang maklumat yang boleh dikenalpasti atau permintaan data pengguna DNS, butiran lalu lintas atau alamat IP. Satu-satunya perkara yang diketahui adalah negara-negara di mana pengguna berasal dari. Kami memantau laporan kemalangan dan menjalankan diagnostik untuk menilai perisian kami untuk menyediakan fungsi lanjutan kami, perisian klien dan aplikasi kami.

Oleh kerana tahap minimum pembalakan ini tidak memberikan ancaman yang boleh dipercayai kepada privasi pengguna, kami dengan senang hati menandakan Ivacy tanpa log VPN

Bidang kuasa

Ivacy berpusat di Singapura, yang merupakan lokasi yang agak popular untuk pelayan VPN. Singapura mengalami suasana politik yang menindas, tetapi ISP (dan mungkin penyedia VPN) tidak diperlukan secara sah untuk melanggan aktiviti internet pengguna.

Protokol dan Penyulitan

Pelanggan Windows menggunakan IKEv2 secara lalai tetapi juga menyokong OpenVPN dan L2TP / IPsec. Pelanggan macOS hanya menggunakan IKEv2, dan aplikasi Android VPN OpenVPN. Aplikasi iOS menggunakan IKEv2 secara lalai tetapi juga menyokong L2TP / IPsec.

Untuk penyisihan penuh pada protokol VPN sila lihat Panduan Utama kami untuk Penyulitan VPN. Untuk tujuan perbandingan sejenis dengan perkhidmatan VPN yang lain, dan kerana kami percaya perkhidmatan penjagaan mengambil alih penyulitan OpenVPN menunjukkan sikap keseluruhannya terhadap keselamatan VPN, kami sentiasa melihat dengan lebih dekat tetapan OpenVPN yang digunakan:

Saluran data: ces AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA256

Saluran kawalan: AES-256-GCM cipher dengan DH-4096 encryption handshake dan HMAC SHA256 hash authentication. Kerahsiaan yang sempurna disediakan oleh penyulitan tangan Diffie-Hellman.

Ini adalah persediaan yang sangat selamat. Menggunakan pertukaran kunci Diffie-Hellman tanpa RSA untuk menjamin jabat tangan TLS boleh menjadi masalah berikutan kecenderungannya kepada serangan logjam (akibat penggunaan semula set nombor perdana yang terhad). Saiz utama 4096-bit yang digunakan untuk ini, bagaimanapun, berkesan mengurangkan isu ini.

Pertimbangan privasi dan keselamatan lain

Ivacy menggunakan campuran logam terdahulu dan contoh pelayan maya yang dikongsi, tetapi dengan senang hati memberikan senarai yang mana yang membolehkan pelanggan membuat pilihan yang tepat mengenai pelayan mana yang mereka mahu gunakan. Semua pertanyaan DNS dikendalikan secara dalaman oleh pelayan DNS sendiri Ivacy.

Tidak begitu rosak adalah penjejakan menyeluruh dilakukan oleh laman web Ivacy (termasuk penggunaan Google Analytics), walaupun ini tidak mempunyai kesan ke atas privasi sesi VPN.

Satu-satunya teknologi penggumpalan yang ditawarkan oleh Ivacy ialah pemilihan pelabuhan OpenVPN dalam Windows dan Android. Kami menganggap tetapan TCP menggunakan port 443 untuk mencontoh trafik HTTPS yang tetap. Bentuk penggelapan ini agak mudah dikalahkan, tetapi boleh menjadi berkesan dalam banyak situasi.

Sebagaimana yang telah dinyatakan, kami mendapati tiada kebocoran IP sama sekali apabila menggunakan perisian Ivacy.

Pemikiran Akhir Saya

Ivacy telah bertahun-tahun tetapi baru-baru ini telah mengosongkan bayangan PureVPN untuk bukan sahaja menjadi perkhidmatan sendiri, tetapi juga salah satu perkhidmatan VPN yang paling mengagumkan di pasaran. Ia cepat, selamat, mesra-privasi, murah (jika anda membeli langganan tahunan atau lebih lama), menawarkan sokongan 24/7 yang hebat, dan mempunyai jaminan 30 hari tanpa quibble.

Kami lebih suka melihat pengesanan laman web yang kurang, tetapi selain itu, terdapat sedikit buruk yang boleh kita katakan mengenai perkhidmatan ini.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me