Hola


 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Markah
4 daripada 10

Ringkasan

Kajian Hola ini difokuskan terutamanya pada pelan bebas Hola, kerana mengenai perkhidmatan Premium sebagai atasan akan benar-benar palsu, berpotensi merosakkan dompet anda, atau lebih buruk, sebab sebab dijelaskan secara terperinci di bawah.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  31 Mbps
 • Bidang kuasa
  Israel
 • Sambungan serentak
  10
 • Negara
  50

ciri-ciri

Logam logam atau pelayan maya Maya
Sokongan Penghala
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan
Torrenting
Sambungan serentak 10
Negara 50

Liputan terdahulu kami mendapati bahawa Hola tidak terlalu berbeza pada dasarnya untuk skim Ponzi, di mana jalur lebar setiap pengguna, sebagai tambahan kepada (mungkin, tetapi tidak semestinya) data dimanfaatkan untuk mengewangkan seluruh perkhidmatan untuk mereka di bahagian atas. Hola sebelum ini mempertahankan model perniagaannya, mendakwa telah secara terus menerus membagi jalur lebar pengguna dan mengubah setiap pengguna ke nod keluar, dalam nada yang sama ke mana setiap pengguna berfungsi seperti penyalakan keluar Tor. Walau bagaimanapun, ini adalah sesuatu yang kami di ProPrivacy dan EFF dengan tegas menasihatkan kerana anda boleh dipertanggungjawabkan untuk apa-apa lalu lintas yang berniat jahat, menyalahi undang-undang, atau sebaliknya yang menjejaskan sambungan anda.

Hola berpusat di Israel dan mempunyai kiraan IP dalam berjuta-juta dengan pangkalan pelanggan yang besar, termasuk mereka yang mendaftar untuk proksi Perniagaan Luminati (satu lagi bata penipuan di dinding). Sekiranya tiada apa-apa pun yang membuat anda ketakutan, dapatkan penglihatan di beberapa pengiklanan yang terang-terangan tidak jujur ​​selepas melompat, atau terus membaca untuk analisa lanjut Hola dan beberapa cadangan untuk pembekal alternatif yang layak.

Lawati Hola »

Kelajuan dan Prestasi

Anda biasanya akan melihat dua imej yang menggambarkan keputusan ujian kelajuan yang disusun di atas yang lain, tepat di bawah perenggan ini. Nah, saya berasa agak bodoh untuk membuang keputusan ujian kelajuan untuk ISP saya (lihat bagaimana ujian-ujian itu tidak mempunyai kaitan dengan kelajuan Hola) dalam kajian ini, tetapi saya purata kira-kira 30-34 Mbps kelajuan muat turun terhadap pelayan UK dan dalam 10- 15 Mbps ke hilir apabila diuji terhadap pelayan uji AS New York pada asas 30 Mbps, secara purata.

Menggunakan Hola tidak membawa perbezaan yang ketara ketika melayari atau streaming secara tidak rasmi, atau semasa menjalankan ujian, tetapi itu bukan masalah yang paling membingungkan. Ia sama sekali memalukan untuk melihat keputusan sentiasa kembali dengan lokasi ujian, dan bukan pelayan saya harus dihubungkan mengikut pemilihan saya dalam sambungan Hola.

Ujian Leak

Had data
Had lebar jalur
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 31

Bandingkan perlindungan kebocoran DNS Hola ke empangan dan jambatan yang memelihara Belanda dari banjir dengan saya (dilihat menjadi tiang-melompat di atas), untuk seketika. Baik, kini bayangkan dunia yang bizarro dengan Belanda di bawah air, yang bermaksud bendungan terputus di bawah tekanan dari paras air yang semakin meningkat dan telah dihanyutkan - atau entah bagaimana tidak pernah berada di sana - dan itulah tahap ketidaktahuan Hola memberi anda. Zilch.

Jangan ragu untuk memeriksa ipleak.net untuk kebanyakan kebocoran DNS, dan Bug WebRTC. Test-ipv6.com akan menunjukkan kepada anda kebocoran IPv6 terbuka yang luas, dan doileak.net adalah sedikit ujian kedua, sekiranya pertarungan privasi-masokisme melanda anda. Jokes diketepikan, amalan yang sentiasa baik untuk memeriksa kebocoran dari semasa ke semasa untuk memastikan anda tidak ditangkap tanpa disedari sambil mempercayai diri anda berada di bawah perlindungan VPN.

Harga

1 bulan

$ 0.00
sebulan

Harga Hola

Hola sepenuhnya bebas, tetapi bagaimana? Dengan menggunakan peranti anda - sebaik sahaja perisian dipasang - sebagai titik akhir dalam rantaian sambungan, fungsi biasanya dijaga oleh pembekal VPN anda. Jika anda memilih untuk menarik diri, anda boleh membeli langganan premium Luminati, yang kami akan mengesyorkan dengan kuat berdasarkan isu-isu yang terdapat dalam versi percuma. Jangan tertipu oleh model freemium yang tidak berbahaya.

Walaupun ia boleh digunakan secara percuma terdapat pelan langganan Premium yang mendakwa tidak menggunakan anda sebagai rakan sebaya di rangkaian (walaupun ada bukti yang cukup untuk mempercayai ia masih berlaku, dan pastinya dilakukan pada masa lalu). Kemudian ada pertimbangan akal duniawi dan pertimbangan etika menggunakan bandwidth percuma yang diberikan oleh orang lain sambil membiarkan diri anda mendapat untung dari sedikit jika ada, manfaat yang nyata kepada anda. Belum lagi anda berada di bawah risiko Hola tidak akan mengambil kerana mereka akan lebih mahal dan melibatkan penyediaan, mengamankan, dan menjalankan pelayan.

Dalam kes ini, pepatah lama "Siapa yang akan membeli seekor lembu jika susu mengalir dengan bebas?" sedia maklum.

Kemudahan penggunaan

Telefon Windows
Windows
MacOS
iOS
Android
Linux

Laman web Hola direka dengan baik dan memberi tidak lebih daripada maklumat minimum. Pautan adalah mudah untuk diikuti, dan tidak ada dinding mereka untuk mengklik ketika mencari maklumat.

Sekiranya anda ingin menggunakan VPN di telefon bimbit, mereka menawarkan aplikasi VPN untuk peranti Android dan iOS. Kedua-dua aplikasi VPN Android dan iPhone adalah avialble di kedai aplikasi mereka dan sangat mudah digunakan. Mereka juga menawarkan sokongan untuk komputer dengan VPN untuk pengguna Windows, Mac dan Linux. Klien VPN Mac adalah serupa dengan versi Windows. Mereka tidak mempunyai klien VPN Linux sepenuhnya, namun pengguna boleh menggunakannya sebagai addon pelayar pada firefox, chrome dan Opera.

Sokongan pengguna

Sokongan 24-jam
Sembang langsung

Malangnya, sokongan Hola mendapat markah rendah. Ini terutamanya disebabkan oleh ketidakpuasan. Beberapa e-mel yang dihantar menggunakan akaun yang tidak berkaitan tanpa menyebutkan afiliasi saya untuk ProPrivacy tidak terjawab selama lima hari, seperti penulisan ini. Saya hanya tertanya-tanya mengapa reka bentuk atau pasukan jualan Hola tidak memberi respons kepada pertanyaan saya mengenai perkhidmatan itu. Oleh kerana tidak ada pilihan sokongan LiveChat atau berasaskan tiket, anda perlu membuat keputusan dengan seksyen FAQ yang cukup jarang penduduk. Itu, atau berdoa seseorang akhirnya membalas mesej anda.

Blog Hola mempunyai beberapa gambaran yang menarik mengenai bagaimana pendapatan diperoleh dan diperoleh daripada barangan atau perkhidmatan dalam talian, antara berita lain yang berkaitan dan menarik dari industri privasi. Masalahnya ialah, jawatan di bawah ini bermula dengan baik dengan premis yang kukuh, hanya untuk membiarkan anda turun dengan mengabaikan untuk sepenuhnya melindungi ramalan yang sewenang-wenangnya membenarkan jalur lebar anda berfungsi sebagai jambatan untuk trafik dari seluruh internet. Ia bukan AirbnB begitu juga dengan mengundang sesiapa sahaja untuk mencangkung aliran data anda secara percuma (atau, lebih baik lagi, bayar Hola untuk keistimewaan untuk berbuat demikian. Tidak, terima kasih!).

Di bawah adalah catatan terbaru di Facebook Hola, dengan tema pengaduan Netflix sebagai tindak balas kepada catatan 'Hola Social Media Team'&bermain baki 'imej setiap beberapa hari. Tidak ada sebarang balasan dari Hola di Facebook, yang ingin tahu, untuk sekurang-kurangnya.

Satu jawatan dari awal pada bulan Mei merumuskan suasana pengguna Hola pada zaman kebelakangan ini, yang menunjukkan bahawa banyak orang masih menggunakan perkhidmatan yang tidak menyedari atau tidak menghiraukan secara umum pemeliharaan diri secara dalam talian.

"Saya tidak peduli jika anda mengamalkan Tuhan sendiri, cuma betulkan pembongkaran Netflix yang sial."

Proses ini

Mendaftar

Pendaftaran adalah mudah untuk pelan percuma. Hanya masukkan alamat e-mel dan muat turun klien atau pelanjutan yang berkaitan untuk peranti atau platform anda. Ingat, membayar langganan tidak menyamaratakan anda dalam apa cara sekalipun, anda masih rakan sebaya.

Pelanggan VPN Hola Windows (Chromium)

Windows VPN Hola adalah versi Google Chrome yang diubah suai, dengan tiga plugin Hola. Yang utama ialah logo kepala yang menyala Hola di bahagian atas sebelah kanan halaman, tepat di bawah butang tetingkap dekat. Mengkliknya membuka UI yang agak standard namun boleh dilaksanakan, dengan depan dan pusat pemilihan pelayan, dan tab tetapan dalam menu lungsur yang diakses melalui tiga garisan mendatar di sebelah kanan atas. Aplikasi Hola VPN kelihatan dan dirasakan dengan betul, tetapi jatuh pendek dalam ujian, sebagai bahagian seterusnya akan dipaparkan dalam sedikit lebih terperinci.

Pada nota yang lebih terang, Hola juga membungkus ad blocker yang agak baik (yang kelihatan seperti itu berdasarkan penyekat iklan yang popular), dan pemecut video yang tidak mempunyai kesan ketara pada kelajuan penstriman saya. Sejarah dalam pelayar Hola lebih membingungkan, walaupun, kerana anda dapat melihatnya log file yang saya buka secara dalaman pada komputer saya, sama sekali tidak berkaitan dengan sambungan internet saya dengan cara apapun. Perhatikan panggilan Skype dengan 'apps.skype.com' di hujung ekor. Pembalakan yang menyeramkan dan tidak perlu menjadi masalah di bawah mana-mana senario. Dalam kes ini, ia sekurang-kurangnya konsisten dengan awan kecurigaan yang mengelilingi Hola.

Platform Lain

Sukar untuk menyalahkan Hola untuk menjadi satu dimensi mengenai peranti atau platform yang boleh anda pilih. Satu-satunya pemain utama yang hilang ialah penyemak imbas Opera. Tidak ada had sambungan serentak kerana, hey, jalur lebar lebih sama dengan keuntungan untuk Hola.
Pada nota yang sama, orang ramai dalam perjalanan cepat, atau mereka yang perlu memuat turun fail dalam secubit mungkin menimbang kebaikan dan keburukan dan menggunakan Hola. Ini mungkin pilihan yang lebih baik daripada tiada apa-apa, jika anda mempunyai bahan sensitif sifar pada peranti yang dipersoalkan dan tidak mempedulikan privasi dalam jangka pendek ke sederhana.

Lain-lain / Perkhidmatan Percuma

Hola juga menyediakan CDN video berbayar, jika anda mempercayai Hola untuk menjadi tuan rumah kandungan anda untuk beberapa sebab ganjil atau yang lain.

Keselamatan dan Privasi

Pemfilteran P2P adalah tidak berasas, kerana tulang belakang perkhidmatan Hola berdasarkan seni bina P2P. Tidak jelas jika Hola mengewangkan data anda dengan apa cara sekalipun, walaupun spekulasi untuk itu tidak akan benar-benar tidak wajar. Walau bagaimanapun, adalah jelas untuk melihat bahawa penggunaan dan log sambungan disimpan, walaupun ayat terakhir yang menyebutkan data 'teragregat' bertujuan untuk membuang anda - ia hanya salah. Alamat IP unik, masa, tarikh, dan jejak klik yang kita semua keluar apabila melayari talian adalah tepat sebab orang seperti kita pergi untuk teknologi VPN di tempat pertama. Jika tidak, mengapa menggunakannya?

Protokol Penyulitan

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

Bahwa dikatakan, Hola hebat untuk membuka kunci semasa mendayung di sungai berdarah privasi lama yang sudah mati dan dikebumikan. Tidak ada maklumat mengenai jenis penyulitan yang digunakan (jika ada), tetapi kebocoran IP yang berat yang berlaku semasa ujian pada asasnya akan membatalkan penyulitan pada dasarnya.

Pelan keselamatan yang dipikirkan bergantung pada idea pautan yang paling lemah, di mana pintu belakang kompromi keseluruhan pelan keselamatan. Nah, penyulitan biasanya antara titik kuat sambungan VPN anda - pintu masuk ke istana, jika anda akan. Satu kebocoran IP adalah seperti laluan yang tersembunyi, dan kebocoran berganda memberikan sebarang konsep keselamatan dan privasi yang meragukan sehingga menjadi ketawa.

Pemikiran Akhir

Anda akan berada dalam batas logik dan alasan asas untuk mencari sebarang cadangan secara langsung dari Hola sebagai perkhidmatan VPN yang berbaloi dengan keraguan yang sihat. Dengan sedikit penyulitan, pengawasan IP, atau keprihatinan terhadap mereka, dan amalan yang tidak benar yang terbukti dari kebenaran separa untuk tidak jelas, Hola hanya perlu dipertimbangkan dalam jam yang paling mengerikan. Jika tidak, sila lihat Perkhidmatan VPN Atas atau Panduan Privasi Terbaik untuk melihat apa yang merupakan perkhidmatan VPN yang layak.

Lawati Hola »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me