HMA


 • Harga

  Dari $ 3.99
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

HMA (dahulunya Sembunyikan My Ass) VPN adalah pembekal VPN yang terkenal dengan pangkalan pelanggan yang besar. Walaupun popularitinya, ia mempunyai reputasi agak biasa dalam industri VPN. Ia adalah perkhidmatan VPN yang berpatutan yang berpangkalan di Amerika Syarikat, yang menyimpan beberapa log sambungan (tetapi tidak ada log penggunaan). Bagaimanapun, ia adalah perkhidmatan yang beratus-ratus ribu orang menggunakan untuk membuka kunci kandungan tanpa masalah. Dalam kajian HMA ini, kami melihat semua aspek VPN ini termasuk kelajuan, privasi, harga dan banyak lagi.

ProPrivacy.com Markah
7.8 daripada 10

Ringkasan

HMA (dahulunya HideMyAss) VPN mempunyai lebih daripada 890 pelayan di 190 negara di seluruh dunia. Ini menjadikannya pilihan yang membutakan untuk mengakses kandungan dari luar negara. HMA mempunyai perisian untuk semua platform, dan perisian itu sangat mudah digunakan. Ini menjadikan HMA VPN pilihan yang bagus untuk pemula. Perisian ini juga boleh digunakan pada sehingga 5 peranti serentak; yang bermaksud bahawa VPN ini sesuai untuk keluarga atau orang yang mempunyai banyak peranti. Dan, kerana VPN ini melaksanakan penyulitan OpenVPN yang kuat; ia akan melindungi data anda daripada ISP dan pengintipan kerajaan.

Statistik Pantas

 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  190
 • Bidang kuasa
  UK
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  63.26 Mbps

Harga

36 bulan

$ 143.64 dibilkan setiap 3 tahun

66% Off

$ 3.99
sebulan

24 bulan

$ 119.76 dibilkan setiap 2 tahun

58% Off

$ 4.99
sebulan

12 bulan

$ 71.88 dibilkan setiap tahun

potongan 50

$ 5.99
sebulan

HMA VPN menjual tiga pelan langganan premium. Pelan bulanan adalah $ 11,99, yang sedikit di sisi mahal. Walau bagaimanapun, harga banyak dikurangkan apabila anda melakukan satu tahun ($ 83.88 - bersamaan $ 6.99 sebulan) - atau dua tahun ($ 119.76 - bersamaan $ 4.99 sebulan). (Pada masa menulis HMA mempunyai tawaran Valentines khas yang mengurangkan kos VPN kepada $ 2.99 sebulan).

Semua pelan langganan untuk VPN HMA datang dengan ciri yang sama; hanya perubahan harga. Pelanggan diberi peluang untuk menguji terima kasih kerana jaminan wang kembali 30 hari.

Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa pengguna tidak boleh melebihi 10Gb penggunaan muat turun sebelum meminta bayaran balik kerana ini akan membatalkannya. Di samping itu, anda tidak boleh mendapatkan bayaran balik jika anda membayar melalui iTunes atau Google Play: jadi beli VPN secara langsung dari HMA jika anda ingin mempunyai pilihan untuk mengubah fikiran anda. Ramai orang melaporkan tidak dapat mendapatkan wang mereka kembali, jadi sila ingat ini untuk memastikan anda layak.

Pembaharuan langganan langganan diaktifkan secara lalai, jadi jika anda tidak mahu memperbaharui, anda perlu membatalkan sub dalam panel kawalan kawasan ahli selepas anda log masuk ke tapak webnya.

Pembayaran boleh dilakukan melalui kad kredit atau kad debit. PayPal, iDEAL, pemindahan bank / kawat, Perbankan UnionPay dan SOFORT juga diterima. HMA tidak menerima pembayaran Bitcoin.

Buka kunci Netflix?

Netflix
iPlayer

Ketika datang untuk streaming VPN ini adalah perkhidmatan yang memenuhi standard emas. Ia dapat menyekat rangkaian aliran TV yang besar dari seluruh dunia, dan ia berjaya menyekat perkhidmatan yang sangat dicari seperti BBC iPlayer dan Netflix AS. Ramai orang memilih untuk mendapatkan perkhidmatan ini kerana ia dianggap sebagai pilihan hebat untuk streaming.

Ciri-ciri VPN HMA

Torrenting
Sambungan serentak 5
Sokongan Penghala
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan
Negara 190
Jumlah pelayan 930
Router Disokong Router Asus, Tomato, DD-WRT, Vilfo
Logam logam atau pelayan maya Gabungan

Langganan HMA dilengkapi dengan ciri penting berikut:

 • 930 pelayan VPN di 280+ lokasi di 190+ negara

 • Lima sambungan serentak

 • Menyokong protokol VPN OpenVPN, Protokol Terowong Titik ke Titik (PPTP) dan Protokol Terowong 2 Lapisan (L2TP)

 • Killswitch (Mac dan Windows sahaja)

 • 24/7 sokongan sembang hidup

 • Jaminan wang balik 30 hari (selagi anda tidak memuat turun lebih daripada 10 Gb data dalam tempoh 30 hari dan membeli VPN secara langsung dari laman web HMA)

Mungkin perkara terbaik tentang VPN ini adalah bilangan pelayan yang tinggi di seluruh dunia. HMA mempunyai pelayan di tempat yang tidak biasa seperti Kepulauan Falkland, Papua New Guinea, Malawi, Serbia, dan banyak lagi. Sekiranya kandungan sekatan di tempat yang luar biasa penting bagi anda; perkhidmatan ini mungkin menarik.

Kelajuan dan Prestasi

Di ProPrivacy.com kami menguji VPN menggunakan sistem berasaskan pelayan saintifik. Sistem proprietari kami menguji VPN tiga kali sehari yang disambungkan menerusi protokol OpenVPN (untuk keadilan di seluruh pembekal). Kami menguji pelayan UK untuk kelajuan pecah (atas) tempatan. Dan Honk Kong, AS, UK, dan pelayan Australia untuk muat turun purata.

mengkaji semula kelajuan VPN hidemyass

Semasa ujian kami, kami mendapati kelajuan muat turun purata 36.6 Mbps dan keputusan kelajuan pecah sebanyak 293.9 Mbps. Ini adalah hasil kelajuan sambungan yang cemerlang yang menekankan keberkesanan VPN ini sebagai streaming atau VPN permainan. VPN ini mampu menyekat aliran HD tanpa masalah.

Kebocoran IP, kebocoran WebRTC, dan kebocoran DNS

Kebocoran IPv4 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Had data
Had lebar jalur
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 177.87
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 63.26

Kami menguji VPN dengan teliti untuk kebocoran IP dan kebocoran DNS menggunakan ipleak.net. Kami tidak menemui kebocoran IPv4 WebRTC, IP, atau DNS. Ini hebat kerana kita tidak akan benar-benar melihat sebarang perlindungan kebocoran DNS yang aktif dalam klien (saya hanya boleh menganggap ia diaktifkan pada setiap masa secara lalai).

Mengkaji kebocoran IP HideMyAss

Bagaimanapun, kami mendapati kebocoran IPv6 WebRTC di kedua-dua Windows dan Mac. Ini bermakna anda perlu sama ada melumpuhkan IPv6 pada komputer desktop anda, menggunakan sambungan blok WebRTC, atau melumpuhkan sambungan WebRTC di dalam penyemak imbas anda.

Semua kaedah anda akan membetulkan kebocoran; bermaksud bahawa ia tidak teruk (jika anda mengendalikannya dan membetulkan kebocoran).

Privasi dan Keselamatan

Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC
Membunuh suis
Self-hosted / Proxied DNS proksi

HMA diperoleh pada tahun lepas oleh syarikat perisian Avast dari Czech. Walau bagaimanapun, ia masih diurus dan dijalankan di UK.

Berasaskan di UK sudah cukup untuk meletakkan beberapa orang dari VPN ini. UK adalah lokasi di mana GCHQ mempunyai banyak kuasa. Agensi perisikan UK terkenal dengan melakukan banyak pengawasan. Di samping itu, kerajaan dapat mengeluarkan waran yang memaksa firma untuk menyerahkan apa-apa data yang ada pada pelayan mereka.

Ini berkaitan - dan dibuat semua lebih bermasalah - disebabkan oleh fakta bahawa HMS menyimpan log sambungan dengan cap waktu yang disimpan di sebelah alamat IP pengguna. Log ini cukup untuk melancarkan serangan korelasi masa; yang bermaksud bahawa dengan usaha yang mencukupi adalah mungkin untuk mengikat orang untuk aktiviti mereka semasa menggunakan VPN.

Walaupun di atas adalah kenyataan, perlu diingat bahawa ia tidak menjejaskan sebahagian besar pelanggan HMA VPN dalam amalan. Serangan korelasi masa adalah serangan yang sangat disasarkan, dan kerajaan sangat tidak mungkin melakukan apa-apa tetapi yang paling keras dari penjenayah.

Ini bermakna, pengguna hari ke hari yang mahu privasi daripada ISP mereka (untuk Torrenting atau streaming, atau apa sahaja) - atau untuk mendapatkan keselamatan daripada penggodam semasa WiF awam - tidak mempunyai sebab untuk mengambil berat tentang penggunaan HMA.

HMA tidak menyimpan rekod apa yang orang lakukan secara dalam talian, log penggunaan ini sentiasa dihapuskan. Di samping itu, HMA mendakwa hanya menyimpan cap waktu sambungan bersebelahan dengan alamat IP sehingga tiga bulan. (Ini merupakan tuntutan yang luar biasa kerana ia adalah bertentangan langsung dengan Rang Undang-undang Kuasa Penyelidikan di UK, yang mengatakan bahawa semua firma mesti menyimpan rekod selama 12 bulan).

Akhirnya, perlu diperhatikan bahawa terdapat kejadian apabila HMA telah menyerahkan balak kepada polis. Pada tahun 2011, HMA menyerahkan rekod internet dan maklumat peribadi mengenai Cody Kretsinger kepada polis. Kretsinger adalah ahli LulzSec yang dituduh menggodam laman web Sony Pictures; dia dipenjarakan atas dakwaan penggodaman (sebahagiannya dibuktikan dengan bantuan HMA). Pada tahun 2017 seorang hakim dari Galveston County, Texas ditangkap kerana mengganggu bekas teman wanitanya. Dia seorang pengguna HMA yang alamat IPnya ditemui menggunakan cap waktu sambungan.

Pelaksanaan Enkripsi

IKEv2
OpenVPN
SSTP
L2TP / IPsec
PPTP
Protokol lain UDP, TCP

Laman web HMA mendakwa bahawa ia melaksanakan penyulitannya seperti berikut:

"OpenVPN menggunakan OpenSSL dengan algoritma 3DES, AES 256, RC5, penyulitan 256-bit untuk saluran kawalan (mis. Kata laluan, pengesahan, dll.)."

Walau bagaimanapun, selepas banyak menggali, saya dapat mengetahui bahawa HMA melaksanakan enkripsinya seperti berikut:

 • Saluran data: sebuah cip Blowfish 128-bit dengan pengesahan hash HMC SHA-1.

 • Saluran kawalan: sebuah cipher AES-256 dengan penyulitan jabat tangan RSA-2048 dan pengesahan hash SHA-1. Kerahsiaan yang sempurna disediakan oleh pertukaran utama Diffie-Hellman.

Pelaksanaan penyulitan ini sebenarnya agak lemah. Di satu pihak - saluran kawalan yang kuat dan kerahsiaan hadapan yang sempurna dilaksanakan - yang bagus. Walau bagaimanapun, saluran data (yang boleh digodam berasingan ke saluran kawalan) adalah lemah kerana 128 bit Blowfish cipher.

Blowfish 128 tidak datang dengan perlindungan yang diberikan oleh 256 bit AES cipher (yang merupakan sebahagian besar daripada tawaran VPN premium pada masa kini). Kami harus mengakui bahawa VPN ini mungkin terdedah kepada penggodaman dari agensi perisikan yang ditaja oleh negara seperti NSA dan GCHQ.

Di samping itu, sambungan L2TP / IPsec dengan HMA menggunakan kunci pra-kongsi untuk mengesahkan sambungan. Secara umumnya, ini dianggap mengerikan untuk keselamatan, bagaimanapun, HMA telah memberi jaminan kepada kami bahawa ia tidak menjadi masalah kerana nama pengguna dan kata laluan anda memberikan pengesahan tambahan.

Untuk maklumat lanjut mengenai penyulitan VPN sila baca Penyulitan VPN kami: Panduan Lengkap.

Kami akan menyarankan supaya anda menggunakan VPN ini untuk keperluan privasi tahap rendah seperti keselamatan WiFi dan menyembunyikan lalu lintas web dari ISP anda. Sesiapa yang memerlukan tahap privasi yang teguh (peguam, wartawan, penentang politik, dll.) Dinasihatkan untuk mencari perkhidmatan yang lebih selamat tanpa dasar log dan penyulitan yang kuat.

Khidmat Pelanggan

Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Panjang jaminan wang kembali 30
Cubaan percuma Tidak

HMA mempunyai pilihan yang sangat baik apabila ia datang kepada sokongan pelanggan. Sembang langsung boleh didapati di laman webnya 24/7 dan ejennya bermanfaat dan berpengetahuan. Kadang-kadang ejen mengambil beberapa minit untuk bertindak balas, tetapi secara keseluruhan kami mendapati ia sangat responsif dan cepat. Semua dalam semua, cukup baik untuk mendapatkan maklum balas yang cepat mengenai kandungan blokiran dan bantuan pemasangan.

Diakui, beberapa soalan berteknologi yang kami tanya terpaksa ditinggikan kepada kakitangan teknologi yang lebih senior. Ini dilakukan oleh ejen sokongan pelanggan yang memberitahu saya bahawa kami akan menerima respons melalui e-mel. Malangnya, respons itu tidak datang.

Pengalaman pengguna

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Telefon Windows

Laman web HMA melakukan kerja yang sangat baik untuk menggambar pengguna dan meyakinkan mereka untuk membeli VPN; tanpa memberi mereka maklumat yang sangat berharga. Ini sedikit mengecewakan, tetapi ia mempunyai beberapa panduan persediaan berguna (untuk menetapkan VPN di atas penghala, contohnya), dan seksyen blog yang membantu orang mempelajari bagaimana untuk menyahpasang perkhidmatan dalam talian tertentu, mendapatkan privasi semasa di WiFi umum, dan maklumat berguna lain. Blog ini dikemas kini secara tetap dengan artikel bermusim.

Pelanggan Windows

Aplikasi Windows adalah pelanggan berguna yang mudah digunakan. Berita baiknya adalah bahawa ia datang dengan killswitch untuk menghentikan anda membocorkan data ke IS anda sekiranya sambungan VPN jatuh. Itu bererti anda boleh menggunakannya untuk mengutuk (walaupun dasar privasi HMA memberi amaran kepada pengguna untuk tidak menggunakannya untuk menyalahi undang-undang).

Pengguna mendapat pilihan enkripsi OpenVPN atau L2TP / IPsec. Malangnya, walaupun terdapat tuntutan (di laman webnya) bahawa penyulitan adalah gred tentera AES 256 - saluran data sebenarnya dilindungi menggunakan Blowfish 128-bit (yang tidak selamat). Pengguna boleh memilih antara OpenVPN UDP dan OpenVPN TCP pada Windows.

Pada nota yang lebih positif, VPN ini pantas dan ia menyekat banyak kandungan dari seluruh dunia. Kita harus mengakui bahawa untuk ramai orang VPN ini akan mendapat kerja yang dilakukan.

Ia sememangnya bernilai bertanya jika anda gembira membayar banyak ini untuk VPN dengan ciri-ciri terhad apabila anda boleh membayar harga yang sama untuk VPN yang menawarkan lebih banyak. Ini sebahagian besarnya akan datang kepada sama ada anda perlu menyambung ke salah satu lokasi server yang lebih eksotik di HMA.

Pelanggan Mac

Seperti rakan Windows, pelanggan HMA Mac tidak mempunyai ciri. Walau bagaimanapun, ia mempunyai killswitch yang bermaksud bahawa anda akan mengecewakan jika anda inginkan (walaupun HMA tidak menyatakan dasar privasinya yang anda tidak boleh menggunakan perkhidmatannya untuk aktiviti-aktiviti yang menyalahi undang-undang).

Pada keseluruhannya, aplikasi Mac OS X mudah digunakan, dan saya dapati ia berfungsi tanpa terhempas. Memiliki pilihan lokasi pelayan yang besar berguna, dan, kerana VPN ini adalah baik untuk membuka kunci kunci Netflix dan iPlayer; ia boleh menjadi pilihan yang sesuai untuk orang yang ingin menyalurkannya.

Walau bagaimanapun, penyulitan OpenVPN tersedia, namun perlu diingat bahawa ia tidak dilaksanakan dengan kukuh kerana ia adalah dengan banyak VPN bersaing di pasaran.

Aplikasi mudah alih (iOS dan Android)

Jika anda sedang log masuk untuk VPN yang selamat untuk Android atau iOS, anda mungkin sedikit kecewa dengan HMA. VPN tidak mempunyai perlindungan kebocoran DNS yang dibina ke dalam pelanggannya, dan aplikasi VPN mudah alih tidak mempunyai ciri tambahan seperti pembunuh membunuh.

hidemyass klien Android

Pengguna VPN Android mendapatkan penyulitan OpenVPN. Pengguna iOS harus menyelesaikan L2TP / IPsec. Memiliki pilihan besar pelayan pastinya berguna, dan bagi mereka yang tidak terlalu paranoid tentang keselamatan, VPN ini mungkin sesuai (ia menyahsekat Netflix AS dan iPlayer).

Jika alasan utamanya untuk menginginkan VPN untuk peranti mudah alih adalah untuk melindungi data anda di WiFi umum - VPN ini akan melakukan tugas dengan baik - dan akan menghentikan penggodam dari mengejar data anda.

Pemikiran terakhir

Sekiranya anda mencari VPN yang sangat dihormati dari segi privasi, anda mungkin mahu melihat di tempat lain. Berasaskan di UK tidak sesuai, dan kerana VPN ini menyimpan log sambungan (cap waktu dan lebar jalur yang digunakan) bersebelahan dengan alamat IP pengguna: VPN ini tidak kedap air. Di samping itu, VPN ini tidak mempunyai perlindungan kebocoran DNS atau killswitch dalam apl mudah alihnya. Killswitch boleh didapati dalam versi desktop, tetapi ini adalah reaktif tidak tahap sistem; yang bermaksud bahawa jika VPN crash anda akan membocorkan data.

Walaupun HMA membenarkan penindasan, ia meminta pengguna tidak pernah mengunduh secara haram semasa menggunakan perkhidmatan tersebut. Sekiranya anda mencari VPN terutamanya untuk mengutuk kami akan mengesyorkan mencari di tempat lain.

Jadi, mengapa mendapat HMA? HMA adalah perkhidmatan yang tidak mahal, dan, jika anda secara khusus memerlukan pelayan di lokasi yang lebih eksotik / jarang (yang tidak dilindungi oleh pembekal VPN yang lain) VPN ini mungkin untuk anda.

Keselamatan bijaksana VPN ini boleh melindungi anda di WiFi awam. Dengan menganggap anda bukan seseorang yang memerlukan tahap privasi yang sangat tinggi, privasi yang disediakan oleh HMA mungkin lebih daripada cukup. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa kebocoran WebRTC dikesan pada Windows dan Mac - jadi anda perlu memasangnya secara manual (dengan lanjutan atau dengan melumpuhkan WebRTC di pelayar anda).

Keputusan ujian kelajuan sangat baik, yang bermaksud bahawa VPN ini adalah baik untuk melakukan tugas intensif data seperti streaming dalam HD atau permainan. Juga, jangan lupa bahawa ini adalah salah satu daripada beberapa VPN yang boleh menyekat BBC iPlayer dan Netflix AS.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me