FrootVPN

 • Harga

  Dari $ 2.99
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
7.5 daripada 10

Ringkasan

FrootVPN memecah masuk ke adegan VPN pada tahun 2014, dengan pangkalan pelanggan yang besar dibina seolah-olah semalaman berkat pengiklanan licin di The Pirate Bay. Apa yang bermula sebagai perkhidmatan percuma kini mungkin VPN yang paling berpatutan di luar sana. Jadi, bagaimanakah FrootVPN berbanding dengan beberapa pemain yang ditubuhkan dalam industri? Teruskan membaca ulasan FrootVPN saya untuk mengetahui!

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  10 Mbps
 • Bidang kuasa
  Sweden
 • Sambungan serentak
  3
 • Negara
  19

ciri-ciri

FrootVPN berpusat di Sweden, yang merupakan negara yang merupakan sebahagian daripada "Empat belas Mata" rangkaian. 14 negara ini mempunyai pelbagai perjanjian untuk mengumpulkan dan berkongsi kepintaran antara satu sama lain. Ini tidak sesuai jika anda mencari privasi lengkap di web, tetapi saya akan menyentuh ini nanti dalam ulasan.

Saya juga akan ambil perhatian dalam kajian FrootVPN ini bahawa pembekal pada mulanya bermula sebagai perkhidmatan percuma, hanya beralih ke perkhidmatan berbayar apabila perbelanjaan operasi dan pangkalan pengguna menjadi terlalu banyak untuk mengendalikan.


FrootVPN mempunyai 36 pelayan di 19 negara, dengan 12 dari mereka yang terletak di Sweden. Terdapat campuran lokasi yang bagus, termasuk Rusia, Brazil, dan Israel.

Pembelian pelan FrootVPN memberikan anda tiga sambungan serentak ke perkhidmatan ini, atau anda hanya dapat mengkonfigurasi penghala anda untuk FrootVPN dan tidak pernah risau tentang semua peranti anda yang dilindungi.

Lawati FrootVPN »

Harga dan Rancangan

Ia mungkin menjadi kenyataan bahawa FrootVPN mempunyai strategi penetapan harga langsung. Terdapat satu pelan yang tersedia, dengan harga ditentukan oleh panjang langganan. Satu bulan FrootVPN berharga $ 4,99, manakala tiga bulan jatuh ke $ 3,99 ($ ​​11,97 total). Langganan tahun penuh akan dikenakan biaya $ 2.99 sebulan (jumlah keseluruhan $ 35.88). Kajian FrootVPN ini melihat apa yang anda dapat untuk wang anda.

Saya perhatikan semasa kajian FrootVPN saya bahawa pembekal adalah salah satu VPN paling murah di luar sana, kerana harga yang lebih rendah mungkin akan memberi anda VPN percuma! Ia juga bagus untuk melihat bahawa FrootVPN tidak mempunyai auto-pembaharuan secara lalai, ciri yang boleh menyebabkan banyak kekecewaan.

Harga FrootVPN

Jika anda mendaftar ke FrootVPN, anda mempunyai jaminan jaminan wang balik 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan.

FrootVPN menerima semua kad kredit utama serta Paypal. Pembayaran Bitcoin juga mungkin dilakukan melalui BitPay, memberikan pelanggan tambahan tingkat ketidaksamaan.

Kelajuan dan Prestasi

Apabila ia datang untuk mengkaji semula perkhidmatan VPN, kelajuan mungkin merupakan ujian yang paling penting. Perlu diingat bahawa OpenVPN boleh menyebabkan kelajuan lebih perlahan, sesuatu yang saya ingat ketika menguji FrootVPN.

Kelajuan FrootVPN

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut.

Malangnya, saya tidak dapat membuat sambungan kepada pelayan FrootVPN di UK atau Perancis. Selain itu, kelajuan di seluruh papan adalah miskin, walaupun mengambil kelajuan OpenVPN yang lebih perlahan.

Sebagai sebahagian daripada ujian kelajuan saya, saya juga menjalankan beberapa ujian kebocoran IP dan DNS untuk melihat jika FrootVPN mencairkan sebarang maklumat ini melalui perkhidmatan tersebut. Saya gembira melihat tiada kebocoran dengan FrootVPN, tetapi saya akan mengesyorkan semak ini untuk diri sendiri menggunakan ipleak.net atau ujian yang sama.

Keselamatan dan Privasi

Protokol VPN yang disokong oleh FrootVPN termasuk OpenVPN, PPTP, dan L2TP. Saya gembira melihat OpenVPN disyorkan oleh FrootVPN, walaupun terdapat sedikit penurunan dalam prestasi sebagai hasilnya.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini dalam kajian FrootVPN ini, ia adalah sebuah syarikat Sweden dan tertakluk kepada pengekalan data dan perjanjian Perkongsian Empat Mata. Sweden tidak begitu mengerikan untuk privasi seperti Amerika Syarikat atau Inggeris, tetapi kemungkinan data anda dikongsi di antara 14 negara tidak ideal apabila mencari privasi yang lengkap. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai kumpulan Fourteen Eyes di sini.

FrootVPN menjalankan penyulitan AES-256-CBC dalam gabungan dengan hash SHA-384 dan kunci 2048-bit. Terdapat juga sokongan untuk TLS 1.1+ melalui Secrecy Forward Perfect, yang selanjutnya menunjukkan bahawa FrootVPN peduli tentang melindungi data pelanggan.

FrootVPN mendakwa untuk mengekalkan dasar tanpa pembatalan yang ketat. Walaupun saya yakin bahawa FrootVPN melakukan semua yang mungkin untuk menepati perkara ini, yang terletak di Sweden adalah tertakluk kepada pelbagai "Empat belas Mata" perjanjian.

Aktiviti P2P dibenarkan pada semua pelayan FrootVPN. Saya akan mengesyorkan untuk menyemak senarai pelayan terlebih dahulu, bagaimanapun, dan memilih lokasi dengan beban pelayan yang rendah.

Kemudahan penggunaan

FrootVPN mempunyai laman web yang menarik secara visual dengan banyak maklumat berguna yang mudah diakses. Kawasan pelanggan juga membolehkan anda melihat senarai pelayan dan mengurus tetapan akaun. Terdapat juga blog yang bagus dengan jawatan biasa mengenai berita industri dan petua mengenai perkhidmatan VPN.

Malangnya, terdapat sedikit bahasa Inggeris yang kurang berselerak di seluruh laman web (seperti yang anda dapat lihat dalam tangkapan skrin di bawah). Saya telah mengalami ini dengan pembekal lain sebelum dan ia agak mengecewakan untuk melihat, memandangkan jangkauan global perkhidmatan VPN.

FrootVPN's "Dasar Privasi" dan "Terma dan syarat" halaman juga meninggalkan banyak yang diinginkan. Teks itu hampir tidak dapat dilihat, yang apabila mempertimbangkan kepentingan halaman-halaman ini sangat disyaki.

Sokongan

Apabila ia datang kepada sokongan pelanggan, FrootVPN mempunyai sistem tiket ditambah dengan FAQ dan panduan pemecahan masalah, bergantung pada platform anda. Terdapat juga perkhidmatan sembang langsung, walaupun ini hanya tersedia semasa waktu perniagaan FrootVPN.

Saya mengemukakan tiket ujian pada pagi hari kerja untuk melihat kualiti jawapan dan berapa cepat saya dapat mendapat jawapan. Saya menerima jawapan yang memuaskan kurang daripada 24 jam kemudian.

FrootVPN juga mengekalkan profil aktif di Facebook, Twitter, dan Google Plus. Jika anda selesa menggunakan platform ini, anda juga boleh menghantar mesej kepada profil ini jika anda memerlukan jawapan dalam secubit.

Proses ini

Mendaftar

Mendaftar ke FrootVPN tidak menyakitkan. Apa yang anda perlukan ialah alamat e-mel dan kata laluan untuk dimulakan. Laman web mengiklankan dapat menyelesaikan proses pendaftaran dalam masa kurang dari sepuluh saat.

Pelanggan Windows

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini dalam kajian FrootVPN ini, pembekal tidak mempunyai pelanggan perisian, bermakna anda perlu menyediakan segala-galanya secara manual pada peranti anda.

Kaedah ini membosankan dan menjadikan pelayan bertukar acara yang memakan masa. Mereka yang tanpa latar belakang teknikal mungkin mendapati diri mereka dalam masalah sekiranya masalah timbul.

Saya memuat turun fail konfigurasi yang diperlukan dan mencuba FrootVPN untuk diri saya sendiri. Selepas berlari ke beberapa permasalahan awal, saya terkejut dengan cepat proses keseluruhannya. Selepas memuat turun fail konfigurasi dari kawasan pengguna FrootVPN, anda hanya perlu menambah fail ke klien OpenVPN, masukkan kelayakan anda, dan anda semua ditetapkan!

Platform Lain

Akibat sokongan OpenVPN, FrootVPN tersedia untuk hampir setiap platform yang boleh dibayangkan. Satu-satunya halangan di sini ialah melakukan semua konfigurasi manual sendiri, yang mungkin mengecewakan bagi mereka yang tidak mahir teknologi.

Untuk kajian FrootVPN ini, saya cuba menyediakan perkhidmatan pada iPhone saya dengan iOS 9.3.5. Pengaturan adalah mudah, dengan prosesnya lebih cepat daripada membuat FrootVPN pada Windows. Apa yang perlu anda lakukan adalah melampirkan fail config OpenVPN kepada diri sendiri dan membukanya pada iPhone anda. Masukkan bukti kelayakan FrootVPN anda dan anda semua ditetapkan!

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda mencari VPN yang sangat berpatutan dan mempunyai pemahaman tentang cara menyediakan VPN secara manual, FrootVPN mungkin menjadi perkhidmatan yang tepat untuk anda. Penyulitan padu, banyak lokasi, dan ciri seperti pembayaran Bitcoin dan Kerahsiaan Perfect Forward semuanya menyumbang kepada FrootVPN sebagai VPN yang kukuh.

Terdapat beberapa kebimbangan mengenai kelajuan dan ketersediaan perkhidmatan, walaupun ini mungkin hanya menjadi masalah sementara pada masa kajian ini ditulis. Cuba FrootVPN untuk diri sendiri dan dapatkan keuntungan dari jaminan wang 30 hari untuk mengetahui sama ada perkhidmatan itu sesuai untuk anda. Tekan pautan di bawah untuk memulakan!

Lawati FrootVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me