Faceless.me


ProPrivacy.com Markah
3.5 daripada 10

Ringkasan

Faceless.me bermula untuk permulaan yang baik semasa kajian kami kerana menawarkan percuma murah. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa versi percuma datang dengan kelajuan yang terhad dan tidak ada keupayaan untuk beralih di antara lokasi pelayan VPN. Namun, sebagai penyelesaian anonimiti yang cepat dan mudah, ia sepatutnya mendapat kredit.

Perasaan kami menjadi lebih bercampur-campur apabila kami mula meneroka penyelesaian dengan lebih terperinci. Hasil ujian kelajuan sangat berubah antara pelayan yang berbeza, dan kami mempunyai beberapa masalah menjengkelkan dengan aplikasi VPN iPhone mereka. Kami juga mengalami beberapa masalah pemuatan masa dengan laman web pembekal sendiri yang memberi sebab untuk dikhuatiri.

Ia seolah-olah kerja sedang dilakukan untuk memperbaiki penyelesaiannya, dan kerana mungkin untuk mencuba secara percuma, kita akan menolak untuk menolaknya sepenuhnya, tetapi prestasi sebenarnya perlu diperbaiki bagi kita untuk memberikan cadangan yang tidak layak.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  7 Mbps
 • Bidang kuasa
  Cyprus
 • Sambungan serentak
  1
 • Negara
  3

ciri-ciri

 • Sambungkan pada permulaan
 • 3 lokasi pelayan (AS, Belanda, Rusia)
 • Pilihan percuma
 • OpenVPN
 • PPTP
 • Tiada log penggunaan
 • P2P disokong

Lawati Faceless.me »

Kelajuan dan Prestasi

Seperti biasa, kami menjalankan beberapa ujian kelajuan menggunakan Speedtest.net untuk menilai prestasi penyelesaian VPN.

Pertama, seperti biasa, kami memerlukan penanda aras sambungan ujian kami, jadi kami menjalankan ujian kelajuan sementara diputuskan dari VPN. Tanpa VPN, kami mencapai kelajuan muat turun hanya di bawah 7Mbps.

Kemudian, bermula dengan pelayan yang paling dekat dengan lokasi fizikal kami, kami berhubung dengan Faceless.me di Belanda dan menjalankan ujian kedua di mana kami mencapai kelajuan muat turun 5.26Mbps.

Overhead sambungan VPN mengurangkan kelajuan kami sekitar 1.5Mbps. Bukan hasil yang buruk, atau yang terbaik yang pernah kita lihat.

Kami kemudiannya dihubungkan ke pelayan Faceless.me di Rusia dan hasilnya jauh lebih buruk, pada 1.46Mbps:

Akhir sekali, kami berhubung dengan pelayan VPN AS dan mencapai kelajuan muat turun 2.58Mbps. Walaupun ini sedikit lebih baik daripada hasil Rusia, ini masih mewakili kurang daripada separuh daripada kelajuan muat turun penanda aras kami.

Secara keseluruhan, hasil ujian kami bercampur-campur.

Harga dan Rancangan

Seperti yang disebutkan dalam pengenalan, Faceless.me adalah perkhidmatan yang murah hati, di mana pembekal menawarkan sehingga 2GB lalu lintas VPN secara percuma dan tanpa sebarang pendaftaran. Walau bagaimanapun, seperti yang dinyatakan di atas, kelajuan adalah terhad pada perkhidmatan percuma dan tidak mungkin untuk beralih di antara pelayan VPN.

Bagi mereka yang ingin terus menggunakan perkhidmatan ini di luar tempoh percuma, atau mengakses kelajuan dan fungsi tambahan, pakej premium boleh didapati dalam dua variasi mudah.

Kos langganan tiga bulan tanpa had $ 19,95 dan enam bulan dikenakan biaya $ 29,95, bekerja untuk $ 59,90 setiap tahun, meletakkan harga servis ke arah akhir rendah rata-rata. Walau bagaimanapun, adalah patut diperhatikan bahawa jika (seperti kami) anda berada di Eropah, VAT ditambah ke harga.

Privasi dan Keselamatan

Hakikat bahawa Faceless.me membolehkan anda menggunakan versi terhad perkhidmatan tanpa prosedur pendaftaran sebenar sama sekali bermakna ini boleh menjadi pilihan yang baik bagi mereka yang mahukan penyelesaian privasi yang cepat, satu kali.

Bergerak ke butiran lebih teknikal, sokongan menawarkan Faceless untuk PPTP dan OpenVPN. Penyulitan adalah 1024 bit RSA, mengikut jabatan sokongan.

Kebanyakan pengguna perkhidmatan VPN berminat dalam dasar pembekal pembekal mereka. Faceless.me mengesahkan dalam FAQ mereka bahawa mereka tidak mengambil log aktiviti pengguna.

Pemikiran terakhir

Kami mempunyai harapan yang tinggi untuk Faceless.me, dan sebagai perkhidmatan VPN PERCUMA ia memenuhi beberapa jangkaan; 2Gb trafik yang benar-benar bebas dan tanpa nama akan menarik bagi sesetengah orang.

Sebagai perkhidmatan yang boleh dicaj, bagaimanapun, Faceless masih terasa seperti sesuatu kerja yang sedang berjalan. Kami mendapati laman web laman web tidak dapat dihentikan dan mengalami seharian apabila iPhone kami tidak akan menyambung disebabkan ralat kata laluan yang kemudiannya diselesaikan. Hakikat bahawa pembekal menyatakan bahawa mereka masih bekerja di bidang perkhidmatan itu, bagaimanapun, yakin.

Dengan beberapa kerja lagi, Faceless.me boleh menjadi perkhidmatan untuk dicadangkan. Kerana ia berdiri, sungguh tidak cukup di sana.

Lawati Faceless.me »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me