EarthVPN

 • Harga

  Dari $ 3.06
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Markah
6 daripada 10

Ringkasan

EarthVPN telah membuat gelombang baru-baru ini (mengampuni metafora campuran!) Berkat menawarkan perkhidmatan kos yang sangat rendah yang tidak menyimpan log dan menyediakan beberapa ciri yang sangat tinggi. Sesetengah orang berpendapat perjanjian jadi 'terlalu baik untuk menjadi kenyataan' sebenarnya, mereka menuduh ia menjadi honeypot (cukup tanpa bukti apa pun!). Kami jelas tidak sabar untuk meletakkan pembekal baru yang menarik ini melalui langkahnya, dan anda akan melihat kami menyukai dedikasinya untuk privasi, harga yang rendah dan set ciri, tetapi bimbang sedikit tentang beberapa isu prestasi.

Statistik Pantas

 • Negara
  54
 • Sambungan serentak
  3
 • Bidang kuasa
  Cyprus
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  22.66 Mbps

ciri-ciri

Torrenting
Jumlah pelayan 190
Negara 54
Sambungan serentak 3
Sokongan Penghala
Router Disokong DD-WRT
Logam logam atau pelayan maya Gabungan
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan


 • Tiada log
 • Penyulitan AES OpenVPN (dengan 265-bit tersedia)
 • SSTP tersedia
 • Menerima bayaran Bitcoin dan mempunyai sistem yang mantap untuk mengelakkan transaksi lain dihubungkan dengan pengguna
 • Sehingga 3 peranti serentak (untuk bayaran yang kecil)
 • Kelajuan SSTP yang baik

Kelajuan dan Prestasi

Kami menguji sambungan VPN menggunakan jalur lebar UK 20 juta kami. Ujian kelajuan membawa sambungan sambungan saya turun lebih dari setengah hingga sekitar 9 Mbps pada pelayan London dan 12 Mbps pada pelayan Swiss. Ini tidak begitu baik, tetapi bukan VPN yang paling buruk yang pernah kita hadapi.

Kerana kami sedikit kecewa dengan ujian OpenVPN awal, kami cuba menyambung menggunakan protokol UPD sebaliknya (yang secara teori lebih cepat). Bagaimanapun, perbezaan ini sedikit berbeza. Hasil SSTP, bagaimanapun, sangat baik, dengan kelajuan lebih dekat dengan 18 Mbps.

Kami memutuskan untuk memberikan sambungan OpenVPN sedikit lagi ujian, dan mendapati hasilnya sangat bergantung kepada pelayan, dengan banyak pelayan Eropah yang membuktikan lebih cepat daripada yang UK tempatan. Walau bagaimanapun, kami kadang-kadang mempunyai masalah menyambung ke beberapa pelayan sama sekali (yang paling terkenal di Belanda). Setakat kebolehpercayaan, kami tidak mempunyai sambungan dalam tempoh ujian kami. Satu ujian terakhir yang kami lakukan ialah menyemak kebocoran DNS dan EarthVPN diluluskan dengan warna terbang.

Ujian Leak

SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 22.66
Had data
Had lebar jalur
Kebocoran IPv4 dikesan?

Harga

1 bulan

$ 3.06
sebulan

Pakej VPN asas masuk dengan mesra poket yang sangat mesra $ 3.99 sebulan (atau $ 39,99 setahun), yang menjadikan EarthVPN hanya tentang perkhidmatan yang paling murah yang masih belum kita periksa. Untuk apa-apa harga yang rendah, anda mungkin mengharapkan set ciri yang agak terhad, tetapi walaupun pakej paling asasnya memberikan anda akses kepada ciri-ciri yang banyak pembekal VPN lain mengenakan lebih banyak untuk * (atau tidak menawarkan sama sekali), termasuk PPTP / L2TP Protokol SSTP / OpenVPN dan akses kepada 87 lokasi pelayan di 32 negara (termasuk pelayan di seluruh Asia, Amerika Syarikat dan Eropah, dan di Australia, New Zealand, Afrika Selatan, Panama dan Brazil dan Turki). Pilihan tambahan boleh dibeli dengan harga $ 1.99 setiap sebulan, dan termasuk:

 • menambah peranti tambahan seperti telefon (sehingga 3 peranti berasingan boleh dihubungkan dari alamat IP yang sama tetapi bukan dari lokasi spat tanpa pilihan ini)
 • menaik taraf OpenVPN kepada penyulitan AES 256-bit
 • mempunyai alamat IP statik
 • Proksi Terowong / Socks SSH didayakan

Walaupun pembekal lain boleh membekalkan sekurang-kurangnya beberapa ciri ini sebagai sebahagian daripada pakej asas mereka, memandangkan harga dasar EathVPN yang sangat rendah ini kami fikir ini tambahan pilihan mewakili nilai yang baik untuk wang kepada mereka yang memerlukannya (walaupun jika anda menginginkan semuanya ia mula mendapat sedikit lebih mahal). EarthVPN tidak menawarkan 'percubaan percuma' seperti itu, tetapi tidak menawarkan jaminan wang balik 7 hari, yang cukup dekat. EarthVPN menjalankan pelayan luar pesisir khas di semua benua 'yang dioptimumkan khas untuk lalu lintas P2P / torrent, dan di mana' DMCA atau mana-mana setaraf tidak terpakai '.

Kemudahan penggunaan

Windows
MacOS
iOS
Android
Linux
Telefon Windows

Laman web ini

Laman web ini diletakkan dengan baik, kelihatan profesional (jika tidak terlalu bergaya), dan mudah dinavigasi. Laman web yang menghadap awam mempunyai peta Google dari lokasi pelayannya, arahan persediaan, dan FAQ yang luas dan bermaklumat yang menjawab semua pertanyaan biasa kami mengenai perkhidmatan VPN. Kawasan pelanggan (yang boleh diakses dari halaman pendaftaran tanpa benar-benar menandatangani) termasuk pengetahuan ringkas yang cukup populasinya dan, sangat berguna, halaman Status Rangkaian dengan laporan sejarah uptime perkhidmatan.

Sokongan pengguna

Jaminan balik wang
Panjang jaminan wang kembali 7
Sokongan 24-jam
Sembang langsung

Halaman ujian kelajuan turut disertakan, tetapi kami lebih suka berpaut dengan speedtest.net untuk mendapatkan hasil prestasi yang tepat. Sokongan pelanggan datang dalam bentuk sistem e-mel yang ditandai. Kami mengalami beberapa masalah semasa persediaan (lihat di bawah) dan mengambil masa kira-kira lapan jam untuk pasukan sokongan untuk kembali kepada kami (di mana kali isu kami telah menyelesaikannya).

Mendaftar

Mendaftar tidak boleh menjadi lebih mudah kerana semua yang anda minta adalah nama pertama, alamat e-mel dan kata laluan. Sebaik sahaja pesanan diproses dan dibayar, dan e-mel pengesahan / selamat datang dan lain-lain diterima, anda boleh pergi ke kawasan persediaan tapak web dan ikuti arahan untuk menetapkan perkhidmatan itu.

Pelanggan Windows adalah urusan yang sangat mudah dan telus yang membolehkan anda memilih pelayan yang hendak disambungkan, protokol, dan port yang hendak digunakan. Ini merangkumi semua asas, tetapi tidak memberikan perlindungan kebocoran DNS mewah, suis membunuh internet, statistik pelayan dan lain-lain yang dilihat pada beberapa pelanggan VPN khusus pembekal lain.

Secara lalai, pelanggan menyambung melalui TCP, walaupun biasanya kami mencadangkan mencuba pelabuhan UDP terlebih dahulu. Kami mempunyai sedikit masalah menyambung pada mulanya, kerana pelanggan tidak akan menerima kata laluan kami. Selepas beberapa cubaan gagal untuk menetapkan semula (proses penetapan semula diperlukan untuk memasukkan kata laluan lama dahulu, yang hanya berdarah bodoh), ia mula berfungsi dengan baik sendiri.

Sebaik sahaja anda disambungkan, ikon akan dipaparkan di Kawasan Pemberitahuan Bar Tugas untuk memberitahu anda bahawa segala-galanya hunky-dory.

Platform lain

EarthVPN cukup komprehensif ketika datang ke pilihan persediaan. Protokol penyulitan bagi setiap platform adalah seperti berikut:

 • Pada masa ini ia hanya mempunyai dedikasi Aplikasi VPN untuk Windows (dengan pelanggan OSX dan Linux dalam perjalanan), tetapi ia mempunyai arahan persediaan manual terperinci dengan tangkapan skrin untuk Windows, protokol penyulitan yang digunakannya; Proksi PPTP, L2TP, OpenVPN, SSTP dan SSH / Socks.
 • The VPN Mac pelanggan OSX PPTP, L2TP, OpenVPN dan Proksi SSH / Socks.
 • The VPN Linux pelanggan kegunaan; Proksi PPTP dan SSH / Socks. Pelanggan Linux memerlukan beberapa seting manual.
 • Dan Penghala DD-WRT (PPTP dan OpenVPN).
 • Mereka aplikasi VPN iPhone menggunakan PPTP dan L2TP (OpenVPN dalam perjalanan)
 • Aplikasi VPN Android menggunakan PPTP, L2TP dan OpenVPN juga disokong dengan baik).

Privasi dan Keselamatan

Obfuscation (stealth)
Membunuh suis
Perlindungan kebocoran IPv4

Privasi adalah kawasan di mana EarthVPN unggul. Berpusat di Cyprus Utara. Walaupun di bawah bidang kuasa Turki, yang mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori, adalah pemahaman kita bahawa Cyprus Utara tidak, dan EarthVPN mengatakan ia tidak 'log apa-apa penggunaan atau penggunaan pengguna. Sama ada kami atau pihak ketiga secara teknis mungkin untuk memadankan alamat IP ke akaun. "Juga, seperti yang dinyatakan di atas, dengan senang hati membiarkan pengguna turun dengan menggunakan perisian P2P / torrent, selagi mereka menggunakan server khasnya (dan sejak trafik P2P disekat pada pelayan lain mereka, ini tidak sepatutnya menjadi masalah). Tahap penyulitan juga baik (walaupun seperti biasa, kami mengesyorkan untuk mengelakkan PPTP dengan pengesahan CHAPv2 jika mungkin).

Protokol Penyulitan

OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Protokol lain SSH tunneling, SSL Proxy
IKEv2

L2TP / IPsec menggunakan penyulitan 3DES atau AES dengan kekunci 256-bit, manakala OpenVPN menggunakan 128-bit AES dengan algoritma hash SHA1 dan pengesahan utama RSA 2048. Seperti yang dibincangkan dalam bahagian penentuan harga, ia juga mungkin untuk meningkatkan OpenVPN kepada penyulitan AES 256-bit. Pengguna Windows Vista SP1 atau yang lebih baru juga boleh mengambil kesempatan daripada SSTP, yang menggunakan TCP Port 443 (seperti yang digunakan oleh penghantaran SSL standard, yang menjadikannya sangat mudah untuk dihalang) dan penyulitan SSL 2048-bit, menjadikannya ideal untuk digunakan di daerah-daerah yang sangat ketat seperti seperti China, Iran dan Syria.

Semua ini hebat, dan adalah jenis perkara yang menghangatkan kerang hatiku di sini di ProPrivacy. Pengguna boleh membayar secara tanpa nama menggunakan Bitcoins (jika langkah berjaga-jaga diperlukan) atau dengan PayPal, Kad Kredit, Bitcoin, Alipay, Unionpay dan Webmoney. EarthVPN memastikan bahawa urus niaga tidak dipautkan kepada pengguna dengan menghasilkan kunci yang unik untuk setiap urus niaga supaya dapat mengesahkan pembayaran untuk akaun dibuat, dan kemudian memadamkan kunci yang unik.

Ini adalah prosedur yang bagus, dan yang kami ingin lebih banyak penyedia VPN dilaksanakan. Secara keseluruhannya, EarthVPN nampaknya memberi perhatian yang besar untuk memastikan privasi penggunanya, yang membuatkan kami kagum. Sila semak nota kami bahawa akhir artikel bagaimanapun, dan ikuti pautan yang disediakan sebelum memutuskan untuk amanah penuh langkah-langkah keselamatan EarthVPN.

Pemikiran Akhir

Setakat ini, kami sangat kagum dengan EarthVPN, walaupun keputusan speedtest.net yang tidak konsisten apabila menggunakan OpenVPN (cara yang disyorkan untuk disambungkan melalui VPN) agak bimbang. Walau bagaimanapun, EarthVPN menyediakan perkhidmatan yang paling terperinci dengan harga yang sangat berpatutan, dan mempunyai kelayakan privasi terkemuka.

Apabila semua dikatakan dan dilakukan, ini adalah titik terakhir yang paling banyak dialami oleh kami, kerana isu-isu teknikal boleh diperbaiki, tetapi sikap buruk itu kurang. Oleh itu, kami mengesyorkan EarthVPN 9 tetapi lihat nota di bawah), walaupun kami fikir ia adalah penting untuk meningkatkan prestasi OpenVPN di seluruh papan.

Nota PENTING: Sesuatu spat telah pecah di Reddit mengenai sama ada EathVPN telah mendedahkan kedua-dua kunci awam dan peribadi dalam fail OpenVPN .crt. Jika benar, maka ini adalah kesalahan yang tidak boleh diampunkan, tetapi isu ini tidak dibangkitkan di tempat lain di internet yang kami tahu, dan sangat ditolak oleh EarthVPN. Kami mengaku agak keliru dengan hujah dan penangguhan, jadi kami mencadangkan pembaca kami menyemak perbincangan itu sendiri. Untuk tujuan kajian ini, kami akan mengandaikan segala sesuatu yang baik dan menghakimi EarthVPN dengan sewajarnya, tetapi kami merasa terikat untuk membawa pertikaian ini kepada perhatian pembaca kami, dan jika tuduhan didapati benar, kami mengeluarkan cadangan kami.

Pautan yang berkaitan adalah: http://www.reddit.com/r/VPN/comments/1kuhps/earthvpn_as_a_nonus_alternative_to_pia/ (jawatan asal) http://vpnsecurityreview.tumblr.com/post/59920711273/were-sorry-earthvpn-or -nope-youre-wrong-or-how http://www.reddit.com/r/VPN/comments/1lhu16/earthvpn_security_part_2/

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me