BTGuard

  • Harga

    Dari $ 9.95
    / bulan

ProPrivacy.com Markah
5 daripada 10

Ringkasan

Pada asalnya, BTGuard VPN meningkat menjadi terkenal kerana mendapat sokongan oleh TorrentFreak. Sejak itu, pengguna sering menembak perkhidmatan, mengadu kelajuan sambungan yang lemah dan ketidakstabilan. Kemudian, beberapa tahun yang lalu, berita muncul bahawa BTGuard VPN telah menyimpan kata laluan dalam teks biasa dan menghantar e-mel kepada mereka tanpa kebenaran. Itulah perilaku yang amat dahsyat oleh firma yang sepatutnya menyediakan privasi dan keselamatan untuk pelanggannya. Kegagalan yang begitu besar memaksa kita untuk mengemas kini kajian ProPrivacy.com, menarik balik sokongan dan cadangan perkhidmatan kami.

Bagaimanapun, untuk kepentingan terkini, dan kerana banyak masa telah berlalu (dan semua VPN layak mendapat kesempatan kedua) kami fikir ia hanya adil untuk mengemas kini kajian BTGuard kami untuk mencerminkan perkhidmatannya dengan betul. Keputusan? Saya dapati ia menjadi perkhidmatan yang sangat mengerikan dan terlalu mahal yang bahkan tidak hampir bersaing dengan VPN lain yang terdapat di pasaran pada harga yang sama.


ciri-ciri

BTGuard VPN adalah sangat rendah pada ciri-ciri, dan yang ia semua telah datang sebagai standard dengan perisian pihak ketiga yang pelanggan mesti gunakan untuk menyambung ke VPN. Izinkan saya menerangkan. BTGuard VPN berjalan pada perisian OpenVPN pihak ketiga. Perisian ini adalah sumber terbuka dan sangat baik dalam tugasnya. Dengan itu, ia adalah cara yang sangat berkesan untuk menyambung kepada tiga pelayan BTGuard.

Selain itu, perisian sumber terbuka itu boleh dipercayai dan kini menyediakan perlindungan kebocoran Sistem Nama Domain (DNS) (walaupun saya tidak boleh mendapatkan versi itu untuk benar-benar bekerja dengan fail .ovpn BTGuard, dan terpaksa menggunakan versi ketinggalan zaman tanpa perlindungan kebocoran DNS).

Walau bagaimanapun, kebanyakan VPN kelas dunia menyediakan perisian VPN tersuai yang mempunyai ciri-ciri pro seperti suis membunuh dan menyambung auto, untuk melindungi identiti pelanggan sekiranya sambungan VPN akan dikeluarkan. Oleh kerana BTGuard berjalan pada OpenVPN pihak ketiga, ciri-ciri ini tidak dapat dilihat. Memandangkan kos langganan, ini menyebalkan. Mengapa kosnya mahal, untuk akses kepada hanya tiga pelayan yang terletak di tempat yang sama?

Tiga Lokasi Server

Pelayan terletak di hanya tiga tempat: Kanada, Belanda, dan Singapura. Oleh itu, VPN ini tidak baik untuk tujuan buka kunci, seperti menonton BBC iPlayer atau Netflix AS. Hanya melanggan jika anda mahu akses kepada ketiga-tiga lokasi tersebut.

Rangkaian Btguard

Protokol

BTGuard menyediakan akses kepada pelayannya melalui hanya dua protokol. Disebabkan fakta bahawa Protokol Pemantauan Point-to-Point (PPTP) telah terbukti tidak selamat buat masa ini, kami amat mengesyorkan bahawa pelanggan tidak menggunakannya. Berita baiknya ialah pengguna boleh menyambung ke pelayan BTGuard menggunakan protokol VPN terbaik: OpenVPN. Walau bagaimanapun, seperti yang dinyatakan di atas, untuk melakukan pelanggan perlu menggunakan perisian OpenVPN pihak ketiga.

Lawati BTGuard »

Kelajuan dan Prestasi

Saya menguji BTGuard menggunakan testmy.net pada sambungan internet 50 Mbps. Biasanya, ProPrivacy.com menguji pelayan UK, pelayan AS, dan pelayan Belanda. Malangnya, kerana BTGuard tidak mempunyai pelayan AS atau Inggeris, ini mustahil. Atas sebab ini, saya menguji Kanada dari pelayan ujian Amerika Syarikat (San Francisco), Singapura dari pelayan ujian Singapura, dan Belanda dari pelayan ujian UK (untuk memberi gambaran tentang perbezaan kelajuan antara ujian bukan VPN UK saya, dan kelajuan dengan VPN dihidupkan sedekat mungkin).

Sudah tentu, perlu diingat bahawa beberapa kehilangan kelajuan adalah kerana jarak geografi.

Muat turun BtguardMuat naik Btguard

Seperti yang dapat anda lihat, terdapat kejatuhan besar-besaran. Penyusutan itu juga sama besar pada setiap pelayan, walaupun ketika mengambil kira kehilangan kelajuan akibat jarak geografi. Kerana fakta bahawa saya tidak dapat mendapatkan BTGuard untuk bekerja dengan versi terbaru OpenVPN, tidak ada protokol kebocoran DNS atau WebRTC dalam perisian.

Ini adalah malu sebenar. Saya menggunakan ipleak.net dan mendapati tidak ada alamat IP atau kebocoran WebRTC. Walau bagaimanapun, Saya telah mengesan kebocoran DNS kepada beberapa alamat DNS, termasuk GoogleDNS (yang menyimpan log). Ini adalah kegagalan yang tidak baik dari firma yang menuntut untuk memberikan privasi kepada penggunanya.

Harga dan Rancangan

1 bulan

$ 9.95
sebulan

BTGuard VPN menawarkan dua pelan berasingan. Ini boleh dibayar secara bulanan atau tahunan (dengan pengurangan harga 25% untuk membayar setiap tahun). Yang pertama adalah perkhidmatan proksi yang terutama ditujukan kepada pengguna BitTorrent (bahagian BT dari nama mereka bermaksud BitTorrent). Yang kedua adalah perkhidmatan VPN penuh dengan pelayan di Toronto, Amsterdam, dan Singapura.

Harga Btguard

Proksi BitTorrent

Pelan ini bertujuan untuk pengguna BitTorrent yang ingin memuat turun fail secara anonim. Ia berbuat demikian dengan menyediakan alamat Internet Protocol (IP) proksi dengan mana pengguna dapat menyembunyikan alamat IP sebenar mereka. Ini adalah alat yang sangat berguna untuk melindungi identiti anda dari pengguna lain pada rangkaian peer-to-peer (P2P) yang lain. Di samping itu, BTGuard menyediakan penyulitan untuk pengguna yang mempunyai bandwidth mereka dipertingkatkan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) mereka. Untuk mendapatkan orang naik dan berjalan, BTGuard VPN dilengkapi dengan versi pra-dikonfigurasi dari klien BitTorrent uTorrent.

Selain itu, ia memberikan arahan untuk mengkonfigurasi pelanggan torrent lain dengan pelayan proksinya secara manual. Bagi sesiapa yang mahu menyembunyikan identiti mereka semasa perkongsian fail, perkhidmatan proksi ini pastinya akan melakukan tugas itu. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa pada $ 6.95 sebulan ia sangat mahal. Malah - untuk harga itu (dan kurang) anda boleh mendapatkan perkhidmatan VPN penuh di tempat lain, jadi mengapa hanya menyelesaikan untuk perkhidmatan proksi?

Perkhidmatan VPN BTGuard

Kos pelan ini $ 9.95 sebulan, yang dibilkan pada kadar yang dikurangkan $ 27.95 untuk tiga bulan langganan (5% off), $ 49.95 untuk enam bulan langganan (15% off), atau pelan nilai terbaik bagi $ 89.95 untuk setahun (25% off). Ketiga-tiga pelan adalah sama dari segi perkhidmatan yang ditawarkan: penggunaan un-throttled hanya tiga pelayan VPN. Ini sangat mahal, dan tanpa pelayan VPN di UK, Amerika Syarikat, dan banyak tempat lain yang berguna, perkhidmatan ini adalah terhad kerana harga langit tinggi. Sebenarnya, sejauh yang saya bimbang, anda boleh menjauhkan diri dari semakan ini sekarang: BTGuard VPN merosot (dan kajian lain membuktikannya secara menyeluruh).

Keselamatan dan Privasi

BTGuard berpusat di Kanada - tempat yang tidak lagi dianggap sangat baik untuk privasi data. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Kanada telah meluluskan beberapa undang-undang invasif, yang menjadikannya tempat yang jauh dari tempat yang sesuai untuk VPN yang berasaskan. Di samping itu, ia mempunyai perjanjian perkongsian perisikan Five Eyes untuk bertanding.

Selain itu, BTGuard mendakwa tidak menyimpan kayu balak, yang bagus. Malangnya, ia menyimpan beberapa maklumat peribadi pada fail untuk tujuan pengebilan. Di samping itu, dasar privasi itu tidak ditulis dalam bahasa yang paling jelas, yang sedikit berkenaan. Sekurang-kurangnya ia menentukan bahawa tiada data akan dikongsi dengan pihak ketiga, melainkan jika kebenaran diberikan oleh pelanggan.

Walau bagaimanapun, apa yang membimbangkan saya tentang bahagian dasar privasi adalah bahawa, jika ia benar-benar pembekal sifar log, tidak seharusnya ada apa-apa data untuk dikongsi di tempat pertama. Ini menunjukkan bahawa beberapa log sambungan disimpan, jadi saya cadangkan BTGuard benar-benar bermakna bahawa tiada log penggunaan disimpan.

Penyulitan

Penyulitan dikendalikan melalui PPTP, yang merupakan protokol lama yang tidak disyorkan, atau OpenVPN. Pelaksanaan OpenVPN adalah seperti berikut: Saluran data menggunakan Blowfish-128 cipher dengan kod pengesahan mesej hashed-hash (HMAC) pengesahan data Algoritma Secure Hash 1 (SHA1). Ini tidak bagus tetapi tidak boleh dikatakan tidak penting kerana untuk mendapatkan saluran data (apa data sebenar disulitkan dengan), anda perlu memecahkan terlebih dahulu saluran kawalan atau Sambungan Pengangkutan Layer Security (TLS).

Sambungan TLS disulitkan seperti berikut: AES-256 (Advanced Encryption Standard) dengan jabat tangan RSA-1028 dan kerahsiaan ke hadapan yang sempurna (PFS) dari Bursa Diffie-Hellman. Malangnya, jabat tangan RSA-1028 tidak dianggap cukup kuat oleh standard hari ini, jadi pelaksanaan keseluruhan OpenVPN pada BTGuard jatuh sedikit daripada penyedia VPN terbaik. Keputusan itu? VPN ini terlalu mahal dan tidak memberikan kekuatan privasi yang sepatutnya.

Kemudahan penggunaan

Laman web BTGuard kelihatan sangat licin dan mempunyai animasi Flash yang indah di laman webnya. Ini menjadikan pekerjaan menjadikannya nampak lebih baik daripada yang sebenarnya. Logo hitam dan laman web itu pasti direka untuk menanamkan perasaan yang sangat profesional kepada VPN bermerek dengan baik.

Laman web Btguard

Bagaimanapun, ia hanya mengambil satu atau dua klik untuk mengetahui bahawa penjenamaan ini tidak diteruskan di seluruh laman web. Ia hanya teknik jualan licik yang direka untuk menghisap pengguna masuk. Halaman sokongan dan FAQ hadir pengguna dengan antara muka forum generik yang hodoh dan memacu mesej di rumah bahawa VPN ini adalah mengenai merampas orang wang tunai mereka yang diperoleh dengan sedikit kembali.

Btguard Ugly Blog

Ia juga dengan cepat menjadi jelas bahawa keseluruhan laman web adalah sangat jarang dari segi ciri dan maklumat. Pasti, apa yang ada adalah betul dan tidak memenuhi tugasnya. Walau bagaimanapun, VPN lain mempunyai blog tentang perkembangan dalam industri VPN dan privasi secara umum. VPN lain juga cuba memaklumkan kepada pelanggan mereka tentang kemas kini ke platform. Perkara jenis ini tidak tersedia dengan BTGuard. Ia memberikan perkhidmatan yang paling asas yang mungkin, tanpa percubaan untuk memperbaharui atau memperbaiki perkhidmatan ini sepenuhnya.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan juga asas: hanya perkhidmatan e-mel berasaskan tiket. Sekali lagi, memandangkan kos tinggi perkhidmatan, pada pendapat saya, ini tidak sesuai. Kebanyakan VPN kos yang serupa menyediakan perkhidmatan pelanggan 24/7. Ada juga yang mempunyai ciri sembang langsung di laman web mereka. Lebih membingungkan ialah apabila anda membuat permintaan tiket, BTGuard menasihatkan bahawa ia akan mengambil masa satu hingga tiga hari untuk bertindak balas. Saya memasukkan tiket dengan pelbagai soalan mengenai perkhidmatan tersebut, untuk melihat jenis waktu tindak balas yang saya akan dikenakan.

Sistem tiket memberi saya notis ralat, tetapi apabila saya menyemak 'tiket aktif' saya mempunyai tiket aktif. Tidak dapat dipercaya, sama ada pesanan pra-jualan saya mahupun dua tiket yang saya sampaikan (yang ditandakan sebagai mendesak) akan mendapat balasan! Ini sangat teruk dan sangat menakutkan memandangkan harga tinggi yang dibayar orang. Tanpa ragu-ragu beberapa sokongan terburuk yang pernah saya temui dalam industri VPN.

Proses ini

Mendaftar

Pendaftaran adalah mudah. Hanya alamat e-mel dan butiran pembayaran yang diperlukan untuk melanggan. Bayaran diterima melalui kad PayPal atau kad kredit / debit. Di samping itu, kami gembira untuk mengatakan bahawa sejak kali terakhir kami mengujinya, VPN telah menambahkan bitcoin sebagai pilihan pembayaran.

Btguard Btc

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, BTGuard tidak mempunyai perisian VPN sendiri. Sebaliknya, pengguna mesti menyambung ke salah satu daripada tiga pelayan menggunakan perisian OpenVPN sumber terbuka pihak ketiga. Mendapatkan perisian itu mudah - ia boleh didapati di Google Play Store untuk Android, melalui iTunes untuk iOS dan Mac, dan dari laman web OpenVPN untuk Windows. Di samping itu, BTGuard menghubungkan semua versi tersebut, jadi memilihnya bukan satu perjuangan.

Saya cuba memasang versi terbaru OpenVPN 2.4.1, kerana ia mempunyai ciri-ciri yang sangat baik seperti perlindungan kebocoran DNS (termasuk Internet Protocol version 6 - IPv6) dan Web Real-Time Communication (WebRTC). Malangnya, walaupun memasang semua tanda-tanda OpenVPN dan pemasang paip rangkaian (TAP), dan memasang semula, BTGuard tidak akan menyambung menggunakan versi terkini. Atas sebab ini, saya terpaksa memilih versi lama (openvpn-install-2.3.14-I601-x86_64.exe) untuk mendapatkannya berjalan.

Openvpn

Versi ini berfungsi seperti mimpi tetapi ia tidak mempunyai ciri-ciri baru yang sangat baik. Ini benar-benar sedih kerana apabila saya menguji kebocoran DNS menggunakan ipleak.net, saya mendapat kebocoran permintaan DNS (dan nampaknya mereka menggunakan GoogleDNS juga).

Isu Keserasian

Saya cuba menghubungi BTGuard untuk melihat mengapa fail .ovpn mereka tidak sesuai dengan versi OpenVPN yang lebih baru, tetapi saya tidak mendapat respon. Memastikan fail konfigurasi .ovpn mereka serasi dengan klien OpenVPN yang baru adalah sesuatu yang sepatutnya menjadi no-brainer - ia sangat mudah dilakukan. Sebaik sahaja perisian dipasang pada platform pengguna, pelanggan mesti memuat turun fail .ovpn dari kawasan muat turun laman web. Fail-fail tersebut mesti diekstrak ke peranti dan kemudian diimport ke dalam perisian OpenVPN menggunakan ciri import (dalam aplikasi) atau diletakkan di dalam fail program > OpenVPN > config pada Windows.

Seluruh prosesnya mudah, dan BTGuard mempunyai panduan untuk berjalan orang melalui proses tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda menghadapi sebarang masalah, berkomunikasi dengan BTGuard tidak 24/7 seperti dengan banyak VPN lain dalam julat harga yang sama. Sebaik sahaja perisian dipasang dan fail .ovpn telah diimport, menyambung adalah mudah. Klik kanan ikon pada desktop dan jalankan sebagai pentadbir, kemudian klik kanan pada pelayan dan pilih sambungkan. Anda akan diminta untuk nama pengguna dan kata laluan anda.

Btguard Openvpn

Sebaik sahaja ia berjalan, klik kanan ikon dalam dulang sistem di sebelah kanan bawah skrin (pada Windows) atau gunakan butang Sambung dalam pelbagai aplikasi telefon pintar. Cuma pilih lokasi yang dikehendaki dan sambungkan ke pelayan. Apabila sambungan telah ditubuhkan, ikon akan menjadi hijau untuk membolehkan pengguna mengetahui bahawa semuanya berfungsi sebagaimana mestinya. Sebaik sahaja bersambung, adalah idea yang baik untuk menggunakan ipleak.net untuk memastikan sambungan berfungsi dengan baik. Kebocoran DNS juga harus diuji untuk (untuk ini, lihat bahagian ujian kelajuan di bawah).

Pelanggan BTGuard Windows dan Android VPN

Malangnya Windows VPN dan pengguna VPN Android terpaksa menggunakan perisian OpenVPN sumber terbuka pihak ketiga untuk menyambung ke BTGuard. Ini disebabkan fakta bahawa mereka tidak menawarkan aplikasi tersuai. Begitu juga untuk pengguna VPN iPhone dan Mac VPN.

Pemikiran Akhir

BTGuard adalah VPN yang telah wujud selama bertahun-tahun. Oleh itu, perkhidmatan berasaskan Kanada tidak mempunyai alasan untuk menyediakan perkhidmatan yang kurang baik itu. BTGuard VPN gagal, masa dan masa lagi, untuk menyediakan perkhidmatan VPN yang dihormati. Laman webnya direka untuk menarik perhatian pengguna dengan penampilan yang cerah, tetapi mengupas semula tirai dan sama seperti di Oz itu semua ilusi yang buruk.

Perkhidmatan VPN ini sememangnya mahal seperti VPN bertaraf dunia yang menyediakan pelayan di atas 50 negara, tetapi ia menawarkan sedikit: dasar privasi yang kurang baik; pelaksanaan penyulitan yang lemah; tiada pelanggan adat; DAN kekurangan keserasian dengan perisian OpenVPN terkini. Selain itu, penjagaan pelanggan yang paling teruk yang pernah saya alami semasa mengkaji VPN. BTGuard VPN tidak disyorkan kepada sesiapa sahaja dalam apa jua keadaan.

Lawati BTGuard »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me