Bercerita

 • Harga

  Dari $ 3.70
  / bulan

 • Ada pada:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • Buka kunci:


  • Netflix

  • iPlayer

Anugerah ProPrivacy.com dengan cepat menjadi standard emas industri untuk mengiktiraf pencapaian cemerlang dalam sektor VPN. Pada acara Las Vegas eksklusif tahun ini, Windscribe VPN mengambil tempat kedua dalam anugerah Best Free VPN kami yang dinobatkan, Baca ulasan Windscribe yang mendalam ini untuk mengetahui mengapa.

ProPrivacy.com Markah
9.8 daripada 10

Ringkasan

Windscribe adalah perkhidmatan VPN Kanada yang memberikan nilai yang sangat baik untuk wang. Mereka mempunyai premium (dibayar) dan pelan percuma yang ada. Kajian ini terutamanya menumpukan pada perkhidmatan VPN premium mereka yang menyediakan akses kepada Netflix dengan ciri Windflix.

Premium Windscribe adalah perkhidmatan penuh ciri yang memberikan pelanggan akses kepada pelayan di seluruh dunia, jalur lebar tanpa had, dan keupayaan untuk menyambungkan peranti tanpa had. VPN Windscribe mempunyai perisian untuk semua platform yang popular, serta pelanjutan penyemak imbas Chrome yang juga dikaji semula dalam artikel ini.


Statistik Pantas

 • Negara
  51
 • Bidang kuasa
  Kanada
 • Sambungan serentak
  100

ciri-ciri

Torrenting
Jumlah pelayan 600
Negara 51
Sokongan Penghala
Penghantaran pelabuhan
Pilihan pelabuhan
Router Disokong DD-WRT, Tomato, Asus, Netgear
Logam logam atau pelayan maya Logam terdedah
Sambungan serentak 100

Windscribe Ltd adalah pembekal VPN yang berpusat di Ontario, Kanada. Ia diasaskan pada tahun 2016, yang menjadikan Windscribe perkhidmatan VPN yang sangat muda. Kali terakhir kami mengkaji Windscribe VPN, ciri-cirinya tidak mudah dijumpai di laman webnya. Berita baiknya ialah sejak itu Windscribe telah memperbaharui laman webnya untuk memasukkan halaman "Ciri". Ia boleh didapati dengan mudah di menu di bahagian atas laman web.

Sebagai tambahan kepada yang baru yang sangat baik "ciri-ciri" halaman, semua perbezaan yang paling penting antara "Tidak terhad" dan "Terhad" pelan boleh dibanding dengan mudah "Harga" halaman. Pelanggan pada "Tidak terhad" pelan mendapatkan akses kepada:

 • Sambungan serentak yang tidak terhad
 • 50 lokasi pelayan
 • Bandwidth tanpa had
 • Penyulitan OpenVPN
 • Penyulitan IKEV2 (lalai pada iOS) dalam Beta untuk Windows dan Mac.
 • Perlindungan kebocoran DNS
 • Killswitch (Knows as Firewall dalam pelanggan)
 • Mod stealth dan pilihan penghantaran pelabuhan
 • Adblocker
 • Sokongan Peer-to-peer (P2P)
 • Sambungan Chrome dan Firefox
 • Akses Netflix Windflix (pro sahaja)
 • Ciri blok iklan R.O.B.E.R.T (blok iklan yang sangat baik yang disesuaikan sepenuhnya)

Perlu diingat bahawa Windscribe memberi amaran kepada pengguna bahawa (walaupun membenarkan peranti tanpa had) "Perkongsian akaun adalah dilarang". Ini menarik kerana pada halaman ciri Windscribe mendakwa tidak menyimpan "log kekal".

Untuk menganalisis di mana pelanggan log masuk ke VPN beberapa log sambungan perlu disimpan - jadi ini adalah sesuatu yang saya akan menyiasat di bahagian seterusnya ulasan.

Netflix

Windscribe menyediakan akses kepada Netflix AS dan pelbagai katalog lain di seluruh dunia melalui pelayan Windflixnya. Pelayan tersebut hanya tersedia pada pelan berbayar. Kami mendapati sistem berfungsi dengan baik, yang bermaksud bahawa Windscribe adalah perkhidmatan yang sesuai untuk membuka kunci lebih banyak kandungan. Walau bagaimanapun, kami mendapati ia agak rendah hati pada masa-masa, bermakna anda mungkin lebih suka membeli-belah di tempat lain jika Netflix menjadi perhatian utama anda

Kelajuan dan Prestasi

Saya menguji versi bayar Windscribe menggunakan speedtest.net. Jika anda ingin menguji kelajuan VPN sendiri, anda boleh melakukannya dengan menggunakan alat itu (ia adalah tapak uji kelajuan bebas yang paling boleh dipercayai yang saya jumpai setakat ini). Saya menggunakan pelayan ujian UK dan AS untuk mendapatkan kelajuan sambungan asas saya (tanpa VPN). Saya telah menguji pelayan VPN UK dan Belanda dari pelayan ujian UK. Saya menguji pelayan AS East Coast dari pelayan ujian New York. Saya berlari semua ujian lima kali untuk mendapatkan purata.

Muat Turun BerlanggananNyalaan Berikutan

Seperti yang anda lihat dalam graf di atas, Windscribe Unlimted menyediakan kelajuan yang lebih pantas. Malah, ia adalah adil untuk mengatakan bahawa kelajuan pada Windscribe sangat baik - yang menjadikannya perkhidmatan hebat untuk kandungan dalam talian dalam HD. Walaupun VPN memperlambat sambungan saya sedikit, kelajuan tetap cukup tinggi untuk melakukan tugas yang paling intensif data.

Kejatuhan terbesar dalam kelajuan sambungan ditemui di pelayan AS, yang sedikit mengecewakan dibandingkan dengan pelayan UK dan Belanda. Walau bagaimanapun, hasilnya lebih mencukupi.

Ujian Leak

Kebocoran IPv4 dikesan?
Kebocoran WebRTC dikesan?
Had data
Had lebar jalur

Sebagai tambahan kepada kelajuan pantas, berita baiknya ialah saya tidak mengesan sebarang kebocoran DNS semasa. Saya menggunakan ipleak.net untuk memeriksa kedua-dua kebocoran DNS dan Web Real-Time Communication (WebRTC). Malangnya, saya tidak dapat menguji kebocoran IPv6 kerana ISP saya tidak memberikannya. Walaupun saya mendapati tiada kebocoran diri saya, di sini di ProPrivacy.com kami mengesyorkan agar anda menjalankan ujian ini setiap kali untuk memastikan VPN anda berfungsi dengan baik untuk anda.

Harga

24 bulan

$ 3.70
sebulan

12 bulan

$ 4.08
sebulan

1 bulan

$ 9.00
sebulan

Walaupun Windscribe banyak mengiklankan pelan percuma, ia terutama ada untuk menarik orang ramai untuk membeli langganan premium. Windscribe Unlimited (versi premium) hanya datang dalam satu pelan, yang boleh dibeli sama ada setiap tahun atau bulanan.

Harga berlebihan

Seperti kebanyakan perkhidmatan VPN, pelanggan diberi ganjaran untuk melakukan tempoh yang lebih lama.

Para pelanggan boleh membayar Windscribe menggunakan MasterCard, Visa, PayPal, dan American Express. Bagi orang yang memilih untuk membayar menggunakan Bitcoin (untuk mengekalkan tahap ketidaktahuan yang lebih tinggi), ini juga merupakan pilihan. Jaminan tiga hari wang balik tersedia (sah sehingga 10 GB penggunaan). Walaupun, sememangnya, anda boleh menguji Risiko Berisiko Bebas terima kasih kepada rencana percuma yang sangat baik.

Kemudahan penggunaan

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Telefon Windows

Windscribe VPN mempunyai perisian untuk hampir setiap platform di pasaran. Pelanggan Windscribe disokong pada semua perkara berikut:

 • Komputer: Windows, Mac, dan Linux Ubuntu
 • Pelayar: Chrome, Firefox, dan Opera
 • Telefon mudah alih: iPhone, Android, dan Windows Mobile
 • Penghala: DD-WRT, Tomato, dan Asus
 • NAS: Synology dan QNAP
 • Pelanggan Torrent: uTorrent, Deluge, qBitorrent, dan VUZE

Perlu diingat bahawa TV pintar dan jenis peranti lain boleh digunakan dengan VPN melalui penghala atau komputer. Di bahagian panduan, terdapat juga maklumat persediaan untuk Amazon FireTV dan Nvidia Shield dan Kodi. Oleh itu, anda akan ditekan keras untuk mencari peranti yang tidak dapat disambungkan ke Windscribe.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa adalah mungkin untuk membeli penghala Wi-Fi yang dilancarkan sebelumnya dari Windscribe yang dilengkapi dengan VPN yang dipasang dan bersedia untuk dipasangkan dan dimainkan. Ini adalah pilihan yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang mahu cara tidak meremehkan melindungi semua peranti di rumah mereka.

Sekiranya anda ingin menggunakan VPN secara khusus untuk mengutuk, lihat VPN terbaik kami untuk panduan tapak torrent.

Bercerita di Bergerak

Windscribe menawarkan pengguna VPN untuk Android, iOS, dan Windows Mobile. Kebanyakan VPN mempunyai perisian untuk dua platform pertama. Di sisi lain, Windows mobile biasanya hanya VPN yang serasi dengan menggunakan fail config OpenVPN dan klien OpenVPN pihak ketiga. Ini adalah kerja cemerlang dari pasukan Windscribe - yang benar-benar telah menutup lebih banyak pangkalan daripada kebanyakan VPN.

Pelanggan semua boleh didapati di halaman muat turun untuk Windscribe.

Mengaitkan kerja-kerja mudah alih dan muncul sama seperti versi desktop. Dengan versi iOS dan Android, sebaik sahaja anda melancarkan Apl anda akan diminta untuk log masuk Dari sana, anda hanya perlu mengetuk butang Aktif / Matikan besar untuk memulakan VPN, dan pilih pelayan yang dikehendaki anda.

Aplikasi iPhone Windscribe VPN menggunakan penyulitan IKEv2 secara lalai, pengguna perlu memasang klien bersambung OpenVPN pihak ketiga untuk menyambung ke Windscribe melalui OpenVPN pada peranti iOS.

Khidmat Pelanggan

Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Cubaan percuma Akaun asas percuma
Panjang jaminan wang kembali 3

Windscribe mempunyai tiga pilihan sokongan yang berbeza: panduan persediaan, halaman FAQ, dan tiket sokongan. Malangnya, ia tidak mempunyai ciri-ciri 24 jam perbualan secara langsung, jadi anda perlu menggunakan sistem tiket e-mel untuk berkomunikasi dengan Windscribe.

Serahkan halaman sokongan

Panduan persediaan adalah hebat dan memberikan butiran tentang bagaimana untuk menubuhkan Berlindah ke atas semua peranti dan platform. Tidak kira sama ada anda ingin menggunakanWindscribe di Linux, Opera, Windows Mobile, uTorrent - atau peranti Synapse NAS - anda akan menemui panduan persediaan terperinci. Terlebih lagi, setiap panduan persediaan menyediakan arahan langkah demi langkah yang jelas dengan tangkapan skrin.

Halaman FAQ juga kaya dengan kandungan. Ia merangkumi kedua-dua soalan asas dan pertanyaan berteknologi tinggi. Sumbernya jujur ​​dan tidak membuat kesalahan yang jelas. Sebagai contoh, ia menjelaskan bahawa VPN tidak akan memberikan keterangan tetapi sebaliknya privasi (fakta bahawa VPN banyak tidak memahami perbezaan antara). Ini sangat baik dan meningkatkan kepercayaan dalam pengetahuan umum VPN (yang kelihatan hebat).

Jika atas sebab tertentu anda tidak dapat menemui jawapan kepada soalan, mungkin untuk menghantar tiket permintaan sokongan kepada pasukan sokongan Windscribe. Saya memeriksa untuk melihat sama ada saya boleh menggunakan perkhidmatan ini tanpa mendaftar, dan dengan senangnya mendapati bahawa saya boleh menggunakan nama pengguna Windscribe palsu atas permintaan tiket untuk berjaya mengajukan pertanyaan.

Saya menerima maklum balas tiket serta-merta, dan jawapan soalan saya dalam masa 24 jam.

Setelah saya membeli langganan, saya menghantar pertanyaan yang lebih teknikal dan mendapat respon dalam masa 24 jam. Saya mendapat sokongan untuk menjadi baik tetapi tidak 24/7 seperti VPN yang paling terkenal.

Privasi dan Keselamatan

Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC
Self-hosted / Proxied DNS Ya
Membunuh suis

Windscribe berpusat di Kanada, yang merupakan sebahagian daripada perjanjian pengawasan Five Eyes. Di samping itu, diketahui bahawa CSIS (versi Kanada NSA) sebelum ini telah ditangkap secara tidak sah mengakses metadata rakyat. Tambahlah bahawa ISP di Kanada sepatutnya menyimpan log untuk mematuhi undang-undang anti-lanun (Bill C-11) dan anda faham mengapa Kanada adalah tempat yang kurang sempurna untuk VPN yang akan berasaskan.

Atas sebab ini, penting bagi VPN yang terletak di Kanada untuk mempunyai dasar log kosong. Sebarang log yang disimpan oleh penyedia VPN yang berpangkalan di Kanada boleh di akses pada suatu waran melalui waran, atau mungkin juga dicegat melalui CSIS.

Dalam EULA Windscribe menyatakan bahawa:

Bercerita Eula

Ini menunjukkan bahawa firma boleh memerhatikan apa yang berlaku dengan setiap langganan VPN untuk memastikan ia tidak digunakan oleh terlalu banyak peranti / alamat IP pada satu masa. Untuk melakukan analisis jenis ini, log sambungan dan alamat IP perlu disimpan - sekurang-kurangnya untuk masa yang singkat jika tidak selama-lamanya. Bagaimanapun, kemudian di EULA, Windscribe menyatakan bahawa sebarang data yang dikumpul mengenai pelanggan tidak akan "secara peribadi boleh dikenalpasti".

Saya menyemak dasar privasi dan menyatakan bahawa:

Menggariskan Dasar Kebajikan 1

Seperti yang anda dapat lihat, Windscribe memadamkan semua log sambungan tiga minit selepas sambungan ke hujung VPN. Ini bermakna bahawa Windscribe mesti memantau kemungkinan penyalahgunaan perkhidmatan semasa sesi (untuk memastikan ia tidak digunakan oleh lebih daripada satu orang). Ini berita baik dan bermakna Pemberontak tidak menyimpan apa-apa data yang kemudiannya boleh diakses oleh pihak berkuasa.

Pada keseluruhannya, akan kelihatan bahawa walaupun Windscribe sering menyebut bahawa VPN hanya perlu digunakan oleh satu orang - log yang ia terus membuat sukar bagi Windscribe untuk menguatkan ini. Oleh itu, anda akan membenarkan ahli keluarga yang lain (yang tinggal di rumah yang sama seperti anda) untuk menggunakan VPN tanpa kebimbangan yang boleh diperhatikan oleh Windscribe.

Dasar pembalakan berlebihan adalah adil dan sangat baik. Di samping itu, dasar privasi ditulis dengan cara yang sangat jelas dan tepat. Ini membolehkan anda mempercayai bahawa VPN melakukan tugasnya dengan betul dan tidak meninggalkan kawasan kelabu di sekeliling bagaimana data anda akan dikendalikan. Ini adalah sisi positif dari perkhidmatan VPN Windscribe.

Protokol Penyulitan

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Kabar baiknya ialah apabila disyorkan, Windscribe boleh dianggap sangat selamat. Ia menyediakan penyulitan OpenVPN (protokol yang disyorkan) yang dilaksanakan kepada standard yang tinggi. Butiran pelaksanaan enkripsi tersebut adalah seperti berikut:

AES-256 cipher, kebenaran SHA512, dan kunci RSA 4096-bit - sebagai tambahan kepada sokongan Kerahsiaan yang Sempurna menggunakan Diffie Hellman (DHE).

Ia juga bernilai menyebut bahawa Windscribe jelas mengiklankan butiran penyulitan ini pada halaman ciri laman web. Ini sangat baik dan adalah sesuatu yang banyak penyedia VPN boleh belajar dari. Ketelusan dalam bidang utama perkhidmatan ini berjalan jauh!

Penyulitan Berlesen

Ia juga perlu diperhatikan bahawa Windscribe sedang dalam proses menambah protokol IKEv2 kepada pelanggannya. IKEv2 tersedia untuk Windows dan Mac dalam versi Beta pelanggan baru. Ia akan dilancarkan sebagai penyulitan lalai pada klien baru dalam masa beberapa bulan. Windscribe juga merancang untuk menambah IKEv2 kepada pelanggan Android, tetapi ini akan mengambil sedikit masa mengikut firma. IKEv2 adalah bentuk penyulitan yang selamat yang memberikan kelajuan yang sangat baik untuk streaming.

Di sini di ProPrivacy.com, sebagai peraturan umum, kami mencadangkan OpenVPN (kerana ia merupakan bentuk enkripsi VPN selamat yang paling matang dan teruji). Walau bagaimanapun, setelah IKEv2 sebagai pilihan adalah pilihan hebat yang pasti membantu untuk memberi pengguna lebih banyak pilihan.

Sebagai tambahan kepada penyulitan kuat, perisian VPN Windscribe juga menyediakan perlindungan kebocoran versi Protokol Internet 6 (IPv6) dan Domain Nama (DNS). Ia juga dengan jelas menunjukkan pelayan mana yang boleh dan tidak boleh digunakan untuk P2P Torrenting. Pelanggan Windscribe juga mempunyai suis bunuh yang akan melepaskan anda dari internet jika sambungan VPN anda keluar. Ini akan menghalang anda daripada membazirkan lalu lintas yang tidak disulitkan ke dalam ISP anda secara tidak sengaja.

Akhirnya, Windscribe juga menyediakan double hop (dalam sambungan Chrome). Ini membolehkan pelanggan terowong melalui dua pelayan proksi berbanding satu. Ini akan melambatkan sambungan internet anda sedikit lebih (dan tidak perlu bagi kebanyakan orang). Walau bagaimanapun, untuk orang yang ingin membongkar lokasi mereka sebanyak mungkin, ia adalah ciri tambahan yang menarik.

Pemikiran terakhir

Windscribe adalah penyedia VPN Kanada yang sama-sama telus dan sedar privasi. Dasar privasi firma yang jujur ​​dan dipersembahkan dengan baik adalah bukti perkhidmatannya, yang pastinya boleh dipertimbangkan dengan baik di atas purata. Versi percuma Windscribe adalah perkhidmatan perlahan yang akan membolehkan orang ramai mengakses laman web berita yang disekat dan sebagainya. Memandangkan kos tidak ada, ia merupakan sumber berguna yang pasti akan membenarkan orang ramai memintas penapisan dan sekatan geografi. Untuk tugas intensif data seperti aliran, bagaimanapun, perkhidmatan percuma tidak akan memotongnya.

Pelan Windscribe Unlimited, sebaliknya, adalah VPN premium hebat yang menyediakan kelajuan melepuh. Walaupun pelayan AS melakukan lebih perlahan daripada pelayan Eropah: ia cukup cepat untuk menstrim dalam HD. Memandangkan harga VPN VPN yang agak rendah ini (terutamanya jika anda berkomitmen selama satu tahun), saya dapati VPN ini dipikirkan dengan baik, direka dengan baik, dipaparkan sepenuhnya, dan senang digunakan. Dengan privasi terjamin terima kasih kepada penyulitan OpenVPN, VPN ini pasti bernilai dipertimbangkan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me