Anonabox


  • Harga

    Dari $ 4.99
    / bulan

ProPrivacy.com Markah
3.5 daripada 10

Ringkasan

The Anonabox mempunyai sejarah sejarah. Peranti asal, yang berjanji untuk menyediakan pengguna internet dengan tidak dikenali dengan menaikkan pelanggan Tor ke penghala mudah alih, menarik perhatian media ketika ia menaikkan $ 585,549 untuk tujuan penggalangan dana Kickstarter $ 7,000 dalam hanya lima hari.

Walau bagaimanapun, apabila diketahui bahawa prototaip yang sepatutnya disesuaikan hampir sama dengan peranti lain yang terdapat di internet, satu baris meletus yang menyebabkan Kickstarter menggantung kempen Anonabox.

Fast-forward satu tahun dan setengah, dan meskipun masalah permulaannya, Anonabox kini menghasilkan pelbagai router mudah alih yang direka untuk meningkatkan privasi dengan mengarahkan semua sambungan internet melalui sama ada rangkaian Tor atau perkhidmatan VPN (dengan model Pro mewah yang anda boleh juga laluan sambungan VPN melalui Tor).

Idea penghala 'selamat' yang memastikan semua komunikasi dari peranti yang disambungkan dienkripsi semasa mereka lulus di antaranya dan internet tidak baru.

Ini adalah dengan berkesan apa yang mana router yang dikonfigurasi untuk menjalankan VPN tidak (kami mempunyai arahan untuk melakukan ini sendiri dalam DD-WRT, atau anda boleh membeli router yang diprapangi dan dikonfigurasi dari banyak pembekal VPN).

Kami juga melihat produk sebelum laluan itu semua sambungan melalui Tor, seperti Onion Pi (Raspberry Pi pra-dikonfigurasikan untuk menggunakan Tor), PogoPlug SafePlug (serupa dengan Anonabox, tetapi dua kali saiz dan bukan sumber terbuka), sebagai dan juga DIY flash router anda sendiri dengan projek-projek Tor, seperti TorRouter dan PORTAL (kedua-duanya akhirnya bertujuan menawarkan penyelesaian perisian / perkakasan bersatu).

Keselamatan melalui perkakasan

Melihat lembaran spec Anonabox, kita perhatikan bahawa pemproses kelihatan cukup berkuasa (setanding dengan router Asus RT-AC66U), dan 64mb RAM adalah banyak untuk menjalankan Tor pada.

lembaran spec anonabox

Ia adalah sesuatu yang memalukan, bagaimanapun (terutamanya bagaimana keberhasilan dana itu), bahawa Kickstarter tidak menambah matlamat peregangan untuk meningkatkan penyambungan ke standard WiFi 802.11ac yang lebih cepat, dan 10/100 / 1000M Gigabit Ethernet. Walau bagaimanapun, ia masih merupakan nilai yang besar untuk wang.

Penganalisis teknologi untuk laman web The Intercept Glenn Greenwald dan pemaju yang berminat untuk komuniti Tor, Micah Lee, memberitahu Wired bahawa dia 'digalakkan' oleh idea Anonabox,

'Jika anda menggunakan sesuatu seperti ini, segala-galanya akan mengatasi Tor, jadi [eksploit perisian] tidak boleh berlaku. Sebuah penghala Tor pasti boleh memberi manfaat besar kerana ada pengasingan fizikal. '

Walau bagaimanapun dia berminat untuk menunjukkan bahawa perkakasan itu tidak akan memberikan perlindungan lengkap terhadap perkara-perkara seperti sidik jari dan kuki penyemak imbas, dan disyorkan menggunakan pelayar Tor yang keras walaupun dihubungkan melalui Anonabox (tetapan dalam Pelayar Tor yang dipanggil 'pengubahsuaian telus' dimatikan untuk mengelakkan internet berjalan melalui Tor Twice).

saiz anonabox

Ciri-ciri menarik yang lain dari Anonbox termasuk ia boleh menggunakan 'pengangkutan pluggable' seperti obfsproxy, yang direka untuk mengelilingi blok pada Tor (berpotensi menjadikannya berguna di tempat-tempat seperti China), bahawa sudut-sudutnya yang bulat membolehkan penyimpanan di dalam rongga badan , dan bahawa sebagai pemaju August Germar menjelaskan, ia boleh dengan mudah dimusnahkan,

"Mungkin sudah terlambat dan polisi sudah turun, jadi kamu menghancurkan kotak itu dengan batu bata dan membuang kepingan keluar jendela. Atau mungkin anda hanya menghancurkannya dengan melangkahnya dengan kasut anda dan mengepam kepingan ke tandas. '

Germar menyimpulkan itu,

'Ini bukan hanya membuat lebih mudah untuk orang-orang yang menggunakan Tor sekarang, tetapi juga orang-orang yang ingin menggunakan Tor tetapi tidak boleh atas sebab apa pun. Mereka adalah orang yang kami mahu membantu. '

Kemas kini 15 Oktober 2014: Hanya selepas menerbitkan artikel ini, kita dapat melihat thread reddit ini, teras utama yang menuduh devon Aonabox salah menafsirkan proses pembangunan mereka dan menggunakan perkakasan Cina pihak ketiga yang murah, yang mereka lakukan sendiri (nampaknya 'prototaip' yang ditunjukkan di halaman Kickstarter bukan mereka). Kami sangat mengesyorkan bahawa sesiapa yang berminat untuk menyumbang kepada Kickstarter ini membaca debat yang dipanaskan di reddit sebelum melabur.

Kemas kini 17 Oktober 2014: Serangan balik terhadap Anonabox terus berlanjut apabila semakin banyak kritikan muncul (contohnya bagaimana sambungan ke penghala tidak dilindungi kata laluan secara lalai). Lihatlah artikel susulan kami, di mana kami akan melaporkan kisah yang lebih mendalam dengan lebih mendalam.

Kemas kini 20 Oktober 2014: KickStarter telah menggantung kempen Anonabox, dan merujuk kepada e-mel berikut:

'Hello,

Ini adalah mesej dari Kickstarter's Trust & Pasukan keselamatan. Kami menulis untuk memberitahu anda bahawa anonabox: projek penghala hardware Tor (Digantung) telah digantung, dan janji $ 51.00 USD anda telah dibatalkan. Satu kajian terhadap projek itu menemui bukti bahawa ia melanggar peraturan Kickstarter. Kami boleh menggantung projek apabila mereka menunjukkan satu atau lebih perkara berikut:

Menawarkan barang-barang yang dibeli dan mendakwa telah membuat mereka sendiri Membentangkan kerja orang lain sebagai salah laku anda sendiri atau gagal untuk mendedahkan fakta relevan mengenai projek atau pencipta Oleh itu, semua pembiayaan telah dihentikan dan penyokong tidak akan dikenakan untuk janji mereka. Tiada tindakan selanjutnya diperlukan di pihak anda.

Kami mengambil integriti sistem Kickstarter dengan sangat serius. Kami hanya menggantung projek apabila kami mendapati bukti kukuh bahawa mereka salah menafsirkan diri atau melanggar undang-undang atau peraturan Kickstarter. Sebagai dasar, kami tidak memberi komen mengenai penggantungan projek melebihi apa yang dinyatakan di dalam mesej ini.

Salam, Kickstarter Trust & Keselamatan. '

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me