Hide.me


 • Harga

  Dari $ 9,99
  / bulan

 • Ada pada:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • MacOS

ProPrivacy.com Markah
6.5 daripada 10

Ringkasan

Hide.me adalah VPN sifar log yang berpangkalan di Malaysia. Penyulitan kuat, dan Hide.me VPN mempunyai aplikasi yang kaya dengan ciri untuk kedua-dua Mac dan Windows. Walau bagaimanapun, walaupun perkhidmatan yang boleh dipercayai - dengan pelan langganan percuma yang berguna - langganan premium cukup mahal. Di samping itu, kami mendapati VPN ini gagal dalam memberikan akses kepada Netflix yang bermaksud ia mungkin mengecewakan sesetengah pelanggan.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Malaysia
 • Sambungan serentak
  10
 • Negara
  36
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  70.94 Mbps

Harga

12 bulan

$ 9,99
sebulan

6 bulan

$ 13,32
sebulan

1 bulan

$ 14,99
sebulan

Pelanggan boleh memilih untuk membayar pelan langganan satu bulan, tahunan atau dua tahun. Semua langganan itu datang dengan ciri yang sama. Tidak kira cara anda melihatnya, premium Hide.me sedikit mahal. Pelan bulanan yang berharga $ 14,95 adalah salah satu rancangan VPN yang paling mahal di dunia.

Harga langganan tahunan $ 119,95 - yang pasti lebih kompetitif. Tetapi pada bersamaan dengan $ 9,99 sebulan masih mahal secara besar-besaran (sebenarnya, itu lebih dekat dengan apa yang dikenakan oleh kebanyakan VPN pada rancangan bulanan mereka).

Diakui, ExpressVPN - yang harganya $ 99 per tahun - berada di kawasan taman bola yang sama. Walau bagaimanapun, ExpressVPN adalah perkhidmatan yang sering kami ingatkan pengguna "mahal" - dan Hide.me menelan biaya $ 20 lagi - yang merupakan kacang kerana tidak menyekat beberapa perkhidmatan popular seperti Netflix AS.

Di samping itu, firma itu kini memperkenalkan pelan dua tahun yang mengurangkan kos kepada hanya $ 5.41 sebulan. Ini lebih dekat dengan kos purata VPN premium dan bermakna pengguna kini boleh memilih untuk menggunakan VPN yang sangat baik tanpa membayar melalui hidung. Kami sangat gembira kerana Hide.me telah memutuskan untuk menambah pelan langganan ini dan sangat menyarankan pengguna untuk mengambil kesempatan daripada diskaun ini jika mereka menyukai VPN ini.

Pelanggan mendapat jaminan wang balik selama 14 hari untuk menguji perkhidmatan tersebut, dan kami yakin bahawa had data 500 Mb yang pernah wujud telah ditarik balik - maka anda harus dapat menguji VPN sebanyak yang anda suka dan masih dapatkan kembali wang anda.

Pemproses pembayaran

Pengguna boleh membayar langganan dengan menggunakan kad PayPal, kredit atau debit, pemindahan iDeal atau Wire. Hide.me juga menerima bayaran melalui pelbagai kriptografi. Ini membolehkan pengguna membayar perkhidmatan tanpa nama jika mereka mahu.

Pembayaran ditangani bagi pihak Hide.me oleh firma pihak ketiga Cleverbridge AG. Ini adalah aspek positif dari perkhidmatan ini kerana itu bermakna Hide.me tidak mempunyai rekod pembayaran yang disimpan di mana-mana berhampiran maklumat pelanggan. Bagi mereka yang berminat - Cleverbridge terletak di Jerman yang pada umumnya dianggap tempat yang baik untuk privasi data.

Buka kunci Netflix?

Kami menguji Hide.me VPN untuk melihat sama ada ia akan menyahpasang perkhidmatan penstriman yang paling popular yang kami uji menggunakan klien Windows. Kami berhubung dengan pelayan AS Florida dan Nevada. Walaupun kami dapat log masuk ke Netflix dengan jayanya sementara di pelayan AS - kami tidak dapat mencari mana-mana rancangan AS sahaja.

Malangnya, ini bermakna bahawa VPN tidak menyahsekat Netflix AS. Kami bertanya Hide.me untuk memberitahu kami pelayan mana yang benar-benar menyahsekat US Netflix, dan kami akan mengemas kini ulasan jika kami mendapat lebih banyak maklumat, tetapi, pada masa ini, kami telah tidak dapat mengakses Netflix AS.

Kami juga berhubung dengan pelayan Inggeris London dan UK Manchester untuk melihat sama ada kami boleh menggunakan BBC iPlayer. Kami tidak dapat mengakses BBC iPlayer sama ada.

sembunyikan saya tidak bekerja dengan BBC iPlayer

Malangnya, ini bermakna Hide.me tidak dianggap sebagai pilihan yang baik untuk aliran buka kunci. Ini adalah kelemahan besar memandangkan kos perkhidmatan yang agak tinggi.

ciri-ciri

Pilihan pelabuhan
Penghantaran pelabuhan
Sambungan serentak 10
Jumlah pelayan 1400
Negara 36
Sokongan Penghala
Router Disokong Asus WRT DD-WRT, OpenWRT pfSense Tomato, LibreELEC ("Kodi"), OpenELEC ("Kodi")
Logam logam atau pelayan maya Logam terdedah
Torrenting

Hide.me adalah perkhidmatan yang kaya dengan pelbagai pelanggannya. Inilah yang anda dapatkan dengan langganan premium:

 • Perkhidmatan log sifar

 • 1400 pelayan di 54 lokasi di 36 negara di seluruh dunia

 • Data tidak terhad

 • 10 sambungan serentak

 • Protokol PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2, OpenVPN, SoftEther dan SSTP VPN

 • Aplikasi untuk Windows, Mac OS X, Android dan iOS

 • Bunuh suis

 • P2P dibenarkan pada beberapa pelayan

 • Proksi SOCKS

 • IP statik (pilihan)

 • Split Tunneling

 • Pengawal Stealth - Ciri firewall ini membolehkan anda memilih aplikasi yang hanya akan berfungsi jika anda bersambung dengan VPN. Ini memastikan anda tidak sengaja menggunakan aplikasi ini tanpa privasi VPN. Sebagai contoh, anda boleh firewall klien torrent anda untuk memastikan anda tidak pernah membocorkan lalu lintas torrent ke ISP anda.

 • Sokongan IPv6 penuh - Cemerlang dari perspektif teknologi - dan salah satu daripada beberapa VPN untuk melaksanakan keserasian sambungan IPv6 penuh.

Walaupun ini adalah senarai ciri yang mencukupi, perlu diperhatikan bahawa majoriti VPN terkemuka di pasaran menyediakan ciri-ciri yang sama sehingga 50% kos kurang daripada ini VPN Malaysia.

Kelajuan dan Prestasi

Kelajuan sambungan adalah komponen penting dari mana-mana VPN, kerana ia akan mempengaruhi apa yang boleh anda lakukan dengan VPN anda setiap hari. Kami menguji Hide.me VPN menggunakan kaedah uji kelajuan berasaskan pelayan saintifik. Kami menguji pelayan Inggeris, Hong Kong, AS, dan Australia tiga kali sehari. Kami menyemak kelajuan burst tempatan (di UK) dan purata kelajuan muat turun di semua lokasi pelayan tersebut.

Di bawah ini anda dapat melihat bahawa pada bulan Jun dan Julai tahun 2020, muat turun purata Hide.me adalah 63.5 Mbps - dengan kelajuan pecah lebih dari 400 Mbps. Ini adalah kelajuan sambungan yang sangat cepat yang meletakkan Hide.me dalam rangkaian dengan beberapa VPN terbaik di pasaran. Kelajuan anda adalah kilat-cepat dan bermaksud VPN sesuai untuk semua tugas intensif data seperti streaming dalam HD.

Walaupun VPN ini cepat, realiti adalah bahawa anda boleh mendapatkan kelajuan yang sama dari VPN yang lebih murah. Oleh itu melainkan jika anda sangat tertarik dengan perkhidmatan ini, mungkin untuk mendapatkan prestasi yang serupa di sebahagian kecil daripada kos. Sudah tentu, perkhidmatan ini mempunyai banyak ciri tambahan dan ia berpusat di Malaysia yang baik untuk privasi. Oleh itu, ia mungkin menjadi pilihan yang tepat untuk orang tertentu yang boleh membenarkan kos tambahan.

Kelajuan VPN Hide.Me

Ujian Leak

ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 266.88
Kebocoran IPv6 dikesan?
Kebocoran IPv4 dikesan?
Had data
Had lebar jalur
SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 70.94

Kami uji ujian kebocoran IP dengan melawat ipleak.net. Kami menyemak ujian kebocoran IPv4 dan IPv6, serta ujian kebocoran IPv4 dan IPv6 WebRTC. Sila baca Panduan Lengkap kami kepada IP Leaks untuk memahami mengapa VPN tidak perlu kebocoran.

Kami menguji klien macOS untuk IPv6 dan IPv4 dan mendapati tiada kebocoran menggunakan klien Mac yang paling terkini. Perlu diingat bahawa versi terkini klien Hide.me kini mempunyai keserasian IPv6 penuh yang bermaksud bahawa ia tidak sepatutnya mempunyai sebarang isu IPv6 lagi.

Seterusnya, kami menyemak Windows. Kami menguji klien Windows terkini. Pertama, kami menguji kebocoran menggunakan sambungan IPv6 pejabat. Kami mengesan tiada kebocoran IP, tiada kebocoran WebRTC dan tiada kebocoran DNS sekalipun. Tangkapan skrin di bawah menunjukkan keputusan ujian kebocoran Windows.

ujian kebocoran hide.me

Privasi dan Keselamatan

Self-hosted / Proxied DNS Ya
Membunuh suis
Obfuscation (stealth)
Perlindungan kebocoran IPv4
Perlindungan kebocoran IPv6
Perlindungan kebocoran WebRTC

Hide.me berpusat di Malaysia. Walaupun Malaysia mengenakan banyak penapisan terhadap rakyatnya; ini tidak menjejaskan perkhidmatan VPN dalam apa cara sekalipun. Dan, kerana Malaysia tidak menguatkuasakan sebarang arahan pengekalan data mandatori pada VPN, ia merupakan tempat yang baik untuk VPN untuk berasaskan.

Hide.me tidak menyimpan sebarang log tentang apa yang dilakukan orang dalam talian menggunakan perkhidmatannya. Juga, log sambungan jalur lebar "dipadamkan dengan selamat setiap beberapa jam" dan log tidak pernah disimpan bersama alamat IP sebenar atau cap waktu.

Penggunaan lebar jalur penjejakan pada pelayannya dalam cara yang tidak invasif bukan keprihatinan, dan, atas sebab ini, adalah adil untuk mengatakan bahawa Hide.me sememangnya tidak ada log VPN.

Pelaksanaan Enkripsi

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN
Protokol lain SoftEther

Hide.me menyediakan penyulitan OpenVPN pada semua platform (walaupun anda memerlukan klien pihak ketiga di Mac, Android, dan iOS - yang jauh dari ideal). Ia juga menyediakan pilihan protokol terowong yang kuat termasuk IKEv2 (protokol lalai pada Mac dan iOS), L2TP, dan PPTP. Penyulitan OpenVPN adalah protokol yang disyorkan kami, dan Hide.me menggunakan pelaksanaan yang sangat kuat:

 • Saluran kawalan: sebuah cipher AES-256-GCM dengan penyulitan tangan RSA-8192. Pengesahan tambahan tidak diperlukan dengan GCM, tetapi pengesahan hash HMAC SHA384 juga dinyatakan dalam suite penyulitan. Kerahsiaan Perfect Forward disediakan dengan menggunakan Diffie-Hellman Exchange (DHE).

 • Saluran data: sebuah cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMA SHA-256.

Ini adalah pelaksanaan OpenVPN yang sangat kuat terima kasih kepada jahitan RSA-8192 yang luar biasa yang mantap.

Perlu diperhatikan bahawa killswitch hanya tersedia di pelanggan Windows dan Mac.

Pengalaman pengguna

Setakat laman web ini, VPN ini sangat mudah digunakan. Segala-galanya dibentangkan dengan mudah untuk mengemudi sistem menu dan VPN menyediakan Soalan Lazim dan panduan berguna di laman webnya. Melanggan adalah mudah, dan hanya maklumat yang minimum diperlukan (anda boleh menggunakan e-mel pembakar jika anda lebih suka). Pelanggan mudah didapati apabila anda mendaftar, dan mereka memasang dengan sedikit kekecohan. Saya juga mendapati pelanggan bekerja dengan baik.

Khidmat Pelanggan

Cubaan percuma Tidak
Jaminan balik wang
Sokongan 24-jam
Sembang langsung
Panjang jaminan wang kembali 14

Walaupun Hide.me mempunyai sembang langsung 24/7, kami mendapati ejen mereka perlahan. Di samping itu, mereka sering tidak mempunyai jawapan yang baik kepada soalan yang kami tanya.

Wakil jualan tidak mempunyai data yang mencukupi untuk memberitahu pembeli yang berpotensi dengan betul, dan soalan yang mendalam mesti dihantar menggunakan sistem tiket.

Kami bertanya beberapa soalan yang berkemahiran menggunakan sistem tiket dan mendapati tindak balas menjadi lambat. Di samping itu, kami terpaksa menekan beberapa kali untuk mendapatkan maklumat yang kami mahukan. Kami berasa kecewa dengan kos perkhidmatan yang tinggi.

Pada nota yang lebih positif, hide.me mempunyai asas pengetahuan yang berguna yang mengandungi panduan untuk memasang klien dan menetapkan masalah biasa. Ini adalah sumber berguna yang dapat membantu kebanyakan orang.

Pelanggan Windows

Pelanggan Windows VPN ini dilengkapi dengan pembunuh killswitch dan enkripsi OpenVPN. Atas sebab ini, kami pertimbangkan Hide.me untuk menjadi perkhidmatan yang mesra Windows. Dengan itu, ramai orang yang memerlukan VPN yang teguh untuk satu komputer Windows hanya boleh gembira dengan pelan satu peranti yang lebih murah. Oleh sebab Hide.me yang terakhir dikaji semula, ia juga telah menambahkan beberapa ciri baru kepada pelanggan: Split Tunneling dan ciri Firewall baru (yang menghalang anda menyambung ke internet melainkan anda disambungkan melalui Hide.me).

Kami mendapati klien Windows untuk melaksanakan OK. Walau bagaimanapun, kelajuan perlahan menjadikannya sukar untuk menyusun fail video HD.

Semasa ujian kami, kami mendapati tiada kebocoran apa-apa ketika menguji klien Windows. Dan, Hide.me kini telah mengeluarkan pelanjutan Chrome dan Firefox yang direka untuk menghentikan kebocoran WebRTC. The killswitch telah memotong internet saya walaupun aplikasi itu terhempas, ini mungkin disebabkan oleh fakta bahawa kami mempunyai ciri firewall yang dihidupkan. Keseluruhan pelanggan Windows yang sangat baik yang berfungsi dengan cekap, tetapi tidak menyahsekat BBC iPlayer.

Ciri Stealth Guar yang baru sesuai untuk pengguna yang menggunakan klien BitTorrent untuk memuat turun kandungan secara teratur dan memastikan bahawa anda tidak akan membocorkan sebarang trafik yang tidak disahkan ke ISP anda. Kami juga menyukai penambahan Split Tunneling, yang akan membolehkan anda memilih untuk menyambung beberapa aplikasi anda melalui VPN semasa membiarkan web surfing lain tanpa perlindungan (bagus jika anda ingin menggunakan kelajuan penuh sambungan internet anda pada masa-masa privasi tidak penting)

Pelanggan Android

Pelanggan VPN Android menyediakan penyulitan OpenVPN atau IKEv2. Ini adalah bentuk penyulitan VPN yang kukuh. Begitu juga kes pada pelanggan desktop - kelajuan adalah pantas yang bermaksud id id ini hebat untuk permainan dan streaming dalam privasi. Dan untuk membuka kunci kandungan dari seluruh dunia. A Killswitch juga tersedia.

Pelanggan Mac

Pelanggan VPN Mac mereka mudah digunakan dan senang dilihat. Dan, kabar baiknya ialah kini ia menerapkan pilihan OpenVPN, IKEv2 dan penyulitan SoftEther (untuk menyembunyikan penggunaan VPN sebagai HTTPS biasa). Kami mendapati sambungan menjadi stabil dan kami menikmati menggunakan platform ini lebih daripada Windows.

Killswitch boleh didapati di platform ini yang bermaksud VPN ini sesuai untuk muat turun P2P dan tugas-tugas lain yang lebih sensitif. Tiada kebocoran dikesan apabila menggunakan pelanggan terbaru.

Perlu dinyatakan bahawa Hide.me telah mendapat sambungan Chrome dan Firefox yang direka untuk menghentikan kebocoran WebRTC. Jadi, jika anda menggunakan klien yang lebih tua dan tidak mahu melumpuhkan IPv6 pada mesin anda, anda boleh mencuba pelanjutan ini. Saya memuat turun pelanjutan Firefox dan menghidupkan perlindungan kebocoran WebRTC hanya untuk menguji ia. Walau bagaimanapun, kami cenderung untuk mengesyorkan peningkatan kepada pelanggan terkini yang mempunyai sokongan penuh IPv6.

Sambungan penyemak imbas Hide.me

Kami kemudian menguji klien untuk kebocoran dalam tetingkap inkognito dan tidak dapat menemukan kebocoran WebRTC apabila menggunakan klien paling terkini sama ada dengan atau tanpa sambungan firefox yang dihidupkan; yang bagus.

iOS

Pelanggan VPN iOS sangat mirip dengan pelanggan Android, bagaimanapun, ia melaksanakan penyulitan IKEv2 yang lebih kuat daripada sepupu bukan mac. Killswitch tidak boleh didapati di platform ini, sama ada - yang memalukan. Untuk menyambung melalui OpenVPN, anda perlu menggunakan klien bersambung OpenVPN pihak ketiga.

Ciri-ciri lain

 • Sokongan merentas platform. Hide.me kini serasi dengan Android TV, Amazon Fire TV Stick, dan Amazon Fire Tablet.

 • Perlindungan WiFi automatik: Ini mengesan jika peranti anda secara automatik bersambung ke rangkaian WiFi tidak selamat dan menawarkan untuk menyambung VPN untuk melindungi anda. Ia bagus untuk melindungi anda dari penggodam apabila menggunakan hotspot WiFi awam.

 • SoftEther: Hide.me menyokong protokol VPN SoftEther; Ia membolehkan pengguna untuk menyembunyikan lalu lintas yang disulitkan VPN sebagai HTTPS biasa melalui port TCP 443. Ini menjadikan sukar bagi firewall untuk menghalang dan membolehkan orang ramai menghalang penyebaran VPN di negara-negara seperti China dan Iran. SoftEther disokong pada Windows sahaja.

 • IP statik: Keupayaan untuk memilih IP statik adalah ciri bagus yang pemain poker (dan beberapa kumpulan pakar lain mungkin mahu mengambil kesempatan). Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa IP statik ini dikongsi bukan IP berdedikasi. Ini baik untuk privasi, tetapi tidak berguna untuk mengelakkan blok VPN laman web (sebab itu walaupun ciri ini tidak berfungsi dengan Netflix US). Ia berguna untuk melangkau firewall NAT, dan Plug and Play Universal (UPnP) disokong sepenuhnya.

Pelan percuma

Sekiranya anda berminat dengan rancangan percuma, ini adalah perkhidmatan yang sangat berguna. Pengguna dibenarkan untuk memuat turun 2GB data setiap bulan, yang jauh lebih baik daripada kebanyakan VPN percuma di pasaran. Pengguna mendapatkan pilihan lokasi pelayan di Kanada, Belanda, Singapura, dan pelayan baru yang ditambah di Amerika Syarikat.

Sebelum ini pengguna bebas tidak mendapat akses kepada semua protokol VPN. Walau bagaimanapun, Hide.me telah memperbetulkannya sekarang dan pengguna mendapat akses kepada semua protokol penyulitan VPN.

Perlu diingat bahawa kelajuan sambungan mungkin sedikit lebih lambat daripada yang diharapkan pada versi berbayar, mungkin kerana kesesakan pelayan. Pada keseluruhannya, kami boleh mengesyorkan versi percuma Hide.me, yang merupakan perkhidmatan murah hati untuk harga!

Pemikiran terakhir

Ketika datang ke Windows dan Mac VPN ini melakukan pekerjaan yang cukup baik. Killswitch boleh didapati di kedua-dua desktop yang bermaksud VPN ini sesuai untuk Torrenting, dan hide.me tidak membenarkan sambungan P2P pada pilihan pelayan. Hakikat bahawa Hide.me sekarang membenarkan sehingga 10 sambungan serentak pasti menjadikan nilai perkhidmatan lebih baik untuk wang, walaupun masih mahal.

Sokongan sembang secara langsung adalah 24/7 dan bergantung kepada ejen apa yang anda dapatkan menjadi OK. Walau bagaimanapun, secara keseluruhannya, kami mendapati ia mengecewakan.

VPN ini adalah kilat cepat yang bermaksud bahawa ia sesuai untuk melakukan apa sahaja yang boleh anda fikirkan secara dalam talian. Walau bagaimanapun, kami menghadapi masalah untuk membuka kunci BBC iPlayer atau Netflix AS - walaupun tuntutan VPN itu berfungsi dengan Netflix. Ini mengecewakan terutamanya memandangkan kos VPN.

Secara keseluruhan, kami menganggap VPN ini sangat mahal jika anda membeli kontrak sebulan atau tahunan. Walau bagaimanapun, jika anda berkomitmen selama dua tahun proses VPN semakin hampir dengan purata. Realitinya ialah anda boleh mendapatkan pakej VPN yang sangat kurang, tetapi jika anda mahu VPN yang mempunyai banyak ciri yang tidak biasa ini mungkin menjadi pilihan yang baik untuk anda.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me