DotVPN


ProPrivacy.com Markah
6.8 daripada 10

Ringkasan

DotVPN menikmati populariti yang besar sebagai pelanjutan penyemak imbas percuma untuk Chrome dan Firefox. Pengguna juga mempunyai kemungkinan untuk membeli langganan Premium DotVPN, yang memberikan akses kepada senarai penuh pelayan DotVPN dan peningkatan kelajuan sambungan.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  40 Mbps
 • Bidang kuasa
  Hong Kong
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  12

ciri-ciri

DotVPN disenaraikan sebagai perkhidmatan yang disediakan oleh Smart Security Ltd. Smart Security sepertinya didaftarkan di Hong Kong, tetapi saya sedikit keliru tentang siapa atau apa sebenarnya syarikat ini. Saya tidak dapat mencari apa-apa maklumat hubungan, dan sepertinya tidak ada laman web atau apa-apa lagi mengenai Smart Security. Walaupun ini bukan masalah besar, agak risau untuk melihat sedikit tersenarai tentang syarikat induk untuk DotVPN.

Iklan DotVPN mempunyai lebih 700 pelayan di 10 negara yang berbeza. Ini juga mengelirukan, kerana DotVPN sebenarnya menawarkan pelayan di 12 negara yang berbeza. Di samping itu, pengguna percuma hanya diberi pilihan untuk memilih dari 12 pelayan total dan harus menangani sekatan kelajuan.

Pengguna Premium DotVPN dibenarkan sehingga lima sambungan serentak dengan perkhidmatan ini, yang cukup bagus apabila mempertimbangkan bagaimana harga yang berpatutan. Ia juga diperhatikan dalam ulasan DotVPN ini bahawa pengguna percuma perkhidmatan akan tidak dapat mengakses Netflix, Hulu, atau perkhidmatan penstriman lain. Peningkatan kepada pelan premium akan menghapuskan sekatan ini.

Lawati DotVPN »

Kelajuan dan Prestasi

Ujian kelajuan untuk perkhidmatan percuma hampir selalu akan mengecewakan. Walaupun kelajuan keseluruhan adalah baik semasa kajian DotVPN saya, saya berlari ke dalam gangguan dan putus sambungan semasa menggunakan pemalam penyemak imbas.

Kelajuan DotVPN

Graf menunjukkan kelajuan tertinggi, terendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk maklumat lanjut. Walaupun keseluruhan kelajuan muat turun tidak terlalu lusuh, saya tidak dapat menyelesaikan ujian kelajuan muat naik untuk semakan DotVPN ini. Ujian muat naik membeku sebelum memulakan, yang membuat saya berfikir bahawa muat naik adalah terhad kepada perkhidmatan percuma DotVPN. Semua perkara yang dipertimbangkan, DotVPN meninggalkan saya sangat kecewa apabila datang kepada prestasi dan kebolehpercayaan.

Harga

1 bulan

$ 0.00
sebulan

DotVPN menikmati populariti yang besar sebagai pelanjutan penyemak imbas percuma untuk Chrome dan Firefox. Pengguna juga mempunyai kemungkinan untuk membeli langganan Premium DotVPN, yang memberikan akses kepada senarai penuh pelayan DotVPN dan peningkatan kelajuan sambungan. Premium DotVPN sama ada boleh dibeli untuk harga sebulan hingga $ 4.99, atau dengan melanggan setiap tahun pada hanya $ 2.99 sebulan.

Harga DotVPN

Pelanggan Premium DotVPN kelihatan sangat berpatutan jika dibandingkan dengan beberapa perkhidmatan VPN lain yang saya semak. Bahawa dikatakan, terdapat beberapa masalah dengan perkhidmatan yang harus membuat anda teragak-agak sebelum mendaftar. Saya akan menyebutnya lebih jauh.

Premium DotVPN boleh dibatalkan dalam tempoh 30 hari pertama untuk pembayaran balik sepenuhnya, manakala selepas tempoh 30 hari, bayaran balik yang dipinjam diberikan. Satu isu utama yang kami perhatikan segera semasa kajian DotVPN ini ialah Kad kredit tidak diterima! (Jika anda mengarahkan ke atas logo kad kredit yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di bawah, anda diberitahu bahawa mereka membayar dengannya bukan pilihan). Walaupun ini boleh menjadi tanda selamat datang bagi mereka yang tidak mahu dikenali, pengguna VPN tipikal akan kecewa. PayPal adalah satu-satunya pilihan jika anda mahu mendaftar untuk Premium DotVPN.

Kemudahan penggunaan

Sokongan

DotVPN hanya mempunyai sokongan berasaskan tiket yang tersedia, yang agak ketara, terutamanya untuk pelanggan berbayar DotVPN. Sekiranya anda memerlukan bantuan yang mendesak, anda terpaksa menunggu jam (atau lebih lama) untuk membalasnya.

Seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin di atas, saya menerima jawapan yang sangat cepat untuk permintaan saya (lebih kurang sejam), tetapi tahap penggunaan bahasa Inggeris sangat disyaki. Bagi seseorang yang diberi nama itu "Douglas Wells", ini sangat disyaki dan menimbulkan beberapa soalan menarik mengenai DotVPN. Saya akan menyebut sekali lagi bahawa DotVPN tidak mempunyai kehadiran di Twitter atau Facebook, sehingga sukar bagi anda untuk menghubungi mereka apabila anda memerlukan bantuan dalam secubit. Bahawa dikatakan, mereka mempunyai pengetahuan kecil yang tersedia, yang termasuk beberapa soalan generik generik.

Mendaftar

Apabila mendaftar ke DotVPN, anda hanya memerlukan alamat e-mel dan kata laluan untuk mendapatkan akaun anda. Tidak ada pengesahan e-mel, yang bermaksud anda bahkan boleh menggunakan alamat e-mel palsu atau sementara untuk mula menggunakan DotVPN.

Selepas pendaftaran, DotVPN akan menghantar e-mel kepada anda dengan pautan ke aplikasinya (anda juga boleh memuat turun ini dari laman web).

Pelanggan VPN DotVPN iOS

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini dalam kajian DotVPN ini, pembekal tidak mempunyai klien desktop Windows, Mac, atau Linux. Mereka mendakwa sedang berusaha melepaskan ini tidak lama lagi, tetapi pada masa ini saya memberikan aplikasi VPN iOS mencuba pada iPhone saya.

Sekiranya mahu VPN untuk Windows, atau VPN Mac, perkhidmatan ini mungkin bukan untuk anda. Namun, perkhidmatan Custom Linux sukar diperoleh, namun ada beberapa pembekal yang menawarkan GUI Linux. Lihat VPN terbaik kami untuk panduan Linux untuk maklumat lanjut.

Aplikasi iOS DotVPN ramping dan sangat serupa dengan plugin Chrome yang saya cuba juga. Hanya mendaftar dengan e-mel dan kata laluan, dan aplikasi akan menjaga yang lain. Saya kagum, terutamanya dengan DotVPN sebagai perkhidmatan percuma. Jika anda ingin menggunakan VPN penuh dengan penyemak imbas anda, kami mengesyorkan untuk memeriksa 5 VPN terbaik kami untuk Google Chrome atau 5 VPN terbaik untuk Firefox, bergantung kepada penyemak imbas yang anda pilih.

Lain-lain / Perkhidmatan Percuma

Pelanjutan Chrome DotVPN

Oleh kerana DotVPN terutamanya dikenali sebagai perkhidmatan proksi untuk membongkar kunci laman web secara langsung dalam penyemak imbas anda, saya memutuskan untuk memberikan sambungan krom DotVPN sebagai percubaan. Plugin ini mempunyai lebih daripada 600k jumlah pengguna dan mempunyai penilaian bintang 4/5 di kedai web Chrome. Saya mendapati ia mudah untuk diaktifkan dan disambungkan, dengan hanya alamat e-mel yang diperlukan untuk bermula.

Sambungan Firefox DotVPN

Saya juga mencuba pelanjutan Firefox DotVPN, yang walaupun tidak begitu popular kerana ia rakan sejawat Chrome, masih mendapat kerja selesai.

Keselamatan dan Privasi

Sambungan penyemak imbas DotVPN menggunakan sambungan proksi SSL dengan kekunci 4096-bit. Sambungan desktop dan pengguna VPN Android boleh menyambung melalui protokol OpenVPN, sementara IPSec disediakan untuk pengguna iOS. Untungnya, tiada undang-undang pengekalan data di Hong Kong, yang bermaksud bahawa data anda tidak akan disimpan atau direkodkan. Bahawa dikatakan, DotVPN menuntut untuk menyimpan log sambungan dan beberapa butiran sambungan.

Walaupun kami ingin melihat dasar bebas log sepenuhnya (seperti NordVPN
), menggunakan DotVPN untuk hanya mengakses laman web yang disekat tidak boleh terlalu banyak masalah.

DotVPN tidak menyokong torrents atau apa-apa jenis aktiviti P2P. Walaupun ini sedikit mengecewakan, masuk akal apabila mempertimbangkan bahawa DotVPN pada dasarnya adalah plugin proksi untuk penyemak imbas anda. Pendek kata, DotVPN bukanlah perkhidmatan VPN yang sesiapa yang menghargai privasi dan keselamatan perlu digunakan. DotVPN terutamanya berguna untuk membuka kunci laman web yang terhad dalam penyemak imbas anda, tidak melindungi data anda.

Pemikiran Akhir

Sebagai pelanjutan penyemak imbas percuma tanpa topi jalur lebar, DotVPN adalah perkhidmatan proksi yang cukup baik untuk membuka sekatan laman web. Ini mungkin hebat untuk pelajar yang terjebak di belakang firewall sekolah atau untuk orang ramai memintas sebarang sekatan tempat kerja (seperti Facebook atau Reddit), tetapi mereka yang mencari keselamatan dan privasi dalam talian lebih baik berkhidmat mencari di tempat lain. Lihat beberapa perkhidmatan VPN percuma alternatif atau tekan jump di bawah untuk mencuba DotVPN!

Lawati DotVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me