AceVPN

 • Harga

  Dari $ 8.12
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
6 daripada 10

Ringkasan

Tayangan pertama AceVPN agak menggembirakan; laman utama penyedia berantakan dan memberi anda banyak maklumat untuk dicerna sekaligus. Malangnya, ini adalah tema berterusan sepanjang pengalaman pengguna.

Memang ada banyak fungsi untuk dimainkan di sini, tetapi kita berjuang untuk melihat siapa yang mahu menghabiskan masa dan usaha yang diperlukan, selain peminat yang menikmati tinkering dengan teknologi. Bagi orang lain, terdapat pilihan yang lebih baik di luar sana: Pengguna baru akan mencari penyelesaian yang hanya membuat segala-galanya lebih mudah. Bagi pakar, terdapat penyelesaian komprehensif lain yang menawarkan prestasi muat turun yang lebih baik.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  10 Mbps
 • Bidang kuasa
  AS
 • Sambungan serentak
  1
 • Negara
  26

AceVPN membuat beberapa kenyataan berani. Sebagai contoh, mereka menuntut di laman web mereka untuk menjadi "pembekal perkhidmatan VPN kos terendah," tuntutan yang sukar untuk kuantifikasi, dan pastinya salah jika anda memilih mereka "muktamad" perkhidmatan.


Terdapat beberapa kecil "tambah mata." Jabatan sokongan membalas e-mel di hyperspeed dan ada banyak untuk dimainkan. Di mana AceVPN benar-benar jatuh, bagaimanapun, dalam kemudahan penggunaan; terdapat terlalu banyak maklumat untuk orang baru untuk mengambil - dan prestasi yang kita alami mungkin tidak mencukupi untuk menggoda para teknisi sama ada.

Pakej & Harga

AceVPN menawarkan dua pakej utama, dinamakan "Premium" dan "Muktamad."

Apa yang tidak jelas adalah bagaimana kedua-dua pakej berbeza, terutamanya memandangkan perbezaan besar antara kedua-dua harga. The "percuma" Buka perkhidmatan TV (smart DNS), yang sebenarnya termasuk dengan kedua-dua pakej, menambah kekeliruan awal.

Mendapatkan fakta memerlukan kami untuk pergi ke "Bandingkan VPN" halaman, yang memberikan kami jadual yang membandingkan setiap perkhidmatan dan yang tidak dinamakan "persaingan." Carta perbandingan ini, tersebar di lima tab berasingan, memberi kami banyak maklumat untuk dicerna, dan kami tidak dapat membantu berfikir bahawa mesti ada cara yang lebih jelas untuk membentangkan maklumat.

Walau apa pun, kami akhirnya menentukan bahawa perbezaan utama (selain dari harga) adalah seperti berikut:

1. Perkhidmatan Premium adalah terhad kepada jalur lebar 50GB sebulan, sementara perkhidmatan Ultimate adalah tidak terhad.

2. Perkhidmatan Ultimate memberikan pelanggan akses kepada pelayan VPN di 13 negara. Perkhidmatan premium yang lebih murah hanya menyediakan akses kepada pelayan di UK, Amerika Syarikat dan Perancis.

3. Hanya perkhidmatan Ultimate yang lebih mahal yang dibenarkan untuk digunakan untuk perkongsian fail peer-to-peer atau penggunaan torrent.

Seperti banyak perkhidmatan, harga dikurangkan berdasarkan panjang pakej komitmen pilihan anda, walaupun tanpa tahap pengurangan yang tinggi untuk langganan tahunan yang ditawarkan oleh banyak pembekal lain. Harga untuk perkhidmatan Premium adalah di bawah:

harga acevpn 1

Harga untuk perkhidmatan Ultimate adalah di bawah:

harga acevpn 2

Harga keseluruhan sebanyak $ 55 untuk langganan Premium tahunan menjadikan AceVPN pada tahap rendah purata dari segi kos. Perkhidmatan Ultimate, bagaimanapun, pada $ 165 setahun, jauh dari "perkhidmatan kos terendah" yang disebut di halaman rumah.

Walaupun AceVPN tidak menawarkan apa-apa percubaan percuma, mereka mengiklankan jaminan wang balik selama tujuh hari.

Khidmat Pelanggan

AceVPN menggalakkan pelanggan mereka menggunakan forum sokongan mereka untuk pertanyaan teknikal, demi kepentingan membina asas pengetahuan terperinci "untuk kepentingan komuniti."

Pada mulanya kami bimbang dengan kekurangan pilihan sokongan. Walau bagaimanapun, kami menghantar pertanyaan ujian ke alamat e-mel yang disediakan, dan sangat terkesan untuk menerima respons dalam masa kurang dari dua minit.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk menunjukkan bahawa walaupun pengalaman kami adalah baik, tidak ada banyak pilihan sokongan di sini. Penggunaan komuniti forum untuk sokongan adalah satu lagi alasan untuk melihat AceVPN sebagai perkhidmatan untuk peminat dan bukannya untuk pemula.

Kami tidak dapat mencari nombor telefon untuk sokongan telefon.

Keselamatan dan Privasi

Walaupun semua maklumat tentang AceVPN agak padat dan berat pada teks, ini bermakna kami mendapati mudah untuk mencari butiran utama mengenai protokol. AceVPN menawarkan sokongan untuk PPTP, L2TP dan OpenVPN. Kami tidak dapat menentukan tahap penyulitan tetapi pertanyaan kepada jabatan sokongan mendedahkan bahawa AceVPN menyokong kedua-dua penyulitan 128 dan 256-bit.

Apabila ia datang kepada privasi, AceVPN menyatakan bahawa mereka tidak memantau penggunaan perkhidmatan atau "mengintip pengguna mereka." Walau bagaimanapun, mereka tidak menjelaskan sama ada mereka mengekalkan balak dan mengatakan bahawa mereka "berhak untuk memberitahu agensi penguatkuasaan undang-undang," jika mereka mengesyaki perkhidmatan mereka sedang digunakan secara haram.

Atas dasar ini, jika, atas sebab apa pun, anda lebih suka perkhidmatan yang tidak menyelenggarakan sebarang log, anda sepatutnya mencari di tempat lain.

Proses ini

Pendaftaran

Kami membuat keputusan untuk mendaftar ke perkhidmatan Premium pada langganan bulanan untuk menguji perkhidmatan tersebut.

Kami mendapati proses pendaftaran itu agak rumit, dengan pengiraan semula harga berdasarkan tempoh komitmen.

Sebaik sahaja kami telah menambah pilihan kami kepada kami "bakul," kami kemudiannya diminta untuk mendaftar dengan pembekal pembayaran, sebelum dialihkan ke PayPal untuk menyelesaikan transaksi. Pilihan pembayaran Google juga tersedia.

Segera setelah menyelesaikan transaksi PayPal kami, kami menerima pemilihan penerimaan dan e-mel yang diterima dan diberitahu kami mungkin perlu menunggu hingga 30 minit sebelum pelayan akan menerima butiran login kami yang baru disediakan.

Walaupun kami tidak mempunyai masalah besar dengan prosedur pendaftaran, kami pasti menikmati pengalaman yang lebih lancar di tempat lain.

Pemasangan dan Konfigurasi

Setelah akaun kami ditubuhkan, kami mengakses "Pasang Panduan" seksyen Pangkalan Pengetahuan untuk memastikan cara mendapatkan perkhidmatan dan menjalankan mesin uji kami, MacBook Pro yang menjalankan OS X 10.8 Mountain Lion.

Di sini, perkara-perkara mula menjadi rumit. Untuk permulaan, kami dapat melihat bahawa pengguna bukan teknikal tidak akan tahu mana yang hendak diklik. Sebagai teknisi, kami tahu bahawa Tunnelblick adalah pelanggan pihak ketiga untuk OpenVPN. Kami melihat dengan cepat arahan persediaan untuknya, untuk melihat bagaimana mereka adil. Untuk menjadi jujur, arahannya jauh dari mesra pengguna.

Malah bagi kami, klik pada pautan untuk memuat turun Tunnelblick membawa kepada kami diberitahu bahawa perisian itu tidak menyokong Mountain Lion sepenuhnya, dan kami harus menggunakan versi beta.Kami tidak bersedia bermain-main dengan perisian beta untuk mendapatkan "dibayar untuk" perkhidmatan yang berfungsi, jadi kami mengklik "Kembali" butang, dan sebaliknya melihat arahan persediaan L2TP.

Ini agak mudah dan, dengan bersungguh-sungguh, menggunakan kemampuan VPN terbina dalam Mac kami. Kami mula menggunakan tangkapan skrin untuk membimbing kami melalui proses itu.

Malangnya dokumentasi ini meninggalkan sesuatu yang diinginkan juga. Dalam langkah keempat, arahan yang seolah-olah mudah untuk "Alamat Pelayan Input dan nama pengguna akaun Acevpn vpn anda," meninggalkan kami tertanya-tanya di mana untuk mencari alamat pelayan.

Sepuluh minit kemudian, kami mula marah. Kami telah mencari tapak utama dan pangkalan pengetahuan untuk "pelayan" dan "alamat pelayan," menyemak semula e-mel selamat datang kami, dan juga melihat arahan iOS untuk alamat. Arahan iOS berkata kami akan menemui mereka dalam fail konfigurasi. Pautan ke arah itu telah mengalihkan kami ke kawasan ahli. Kemudian, fail yang kami muat turun adalah fail arkib (.zip), yang seterusnya mengandungi beban fail konfigurasi OpenVPN.

Semua kami mahu adalah maklumat yang kami perlukan untuk melengkapkan arahan AceVPN, tetapi sebaliknya kami mempunyai kebanyakan tab penyemak imbas terbuka dan kekecewaan di sekeliling pejabat.

Kami akhirnya menemui nama pelayan dalam arahan Windows.

Kami juga mendapati arahan untuk menggunakan alamat IP jika nama pelayannya "disekat di negara anda." Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kami tidak dapat mencari butiran alamat IP pelayan, tetapi kami mendapati pos forum di mana seseorang menyatakan bahawa jabatan sokongan telah memberikan mereka satu. Kami melepaskan e-mel untuk meminta ini.

Nama pelayan yang kami dapati membolehkan kami meneruskan sedikit lagi melalui arahan. Kemudian kami tiba di arahan yang lebih mengelirukan.

Mengarahkan kami ke "masukkan alamat IP Google atau OpenDNS" adalah semua sangat baik, tetapi pembekal mengabaikan untuk memberitahu kami apakah ini atau di mana untuk mencari mereka. Sebagai teknisi, kami tahu apa yang perlu dimasukkan di sini, tetapi alamat IP ini hampir tidak mungkin diketahui oleh pengguna biasa. Sekarang, kami mula tertanya-tanya sama ada AceVPN benar-benar cuba menjadikannya sukar untuk mendapatkan perkhidmatan dengan betul!

Bagaimanapun, dengan tetapan akhirnya input, kami dapat menyambung. Kami melakukan carian alamat IP dan mendapati kami kini mempunyai IP berasaskan di Amerika Syarikat. Kami dapat melayari laman media streaming khusus AS dan mengakses kandungan.

Terima kasih kepada jabatan sokongan super cepat AceVPN, kami juga kini mempunyai jawapan untuk permintaan kami untuk senarai pelayan. Malangnya, pasukan sokongan hanya menghantar fail arkib yang sama yang kami dapat mengakses dari kawasan ahli, dengan cadangan samar-samar untuk "buka fail menggunakan TextEdit" untuk mendapatkan butiran pelayan untuk negara-negara lain. Ini seolah-olah tidak obstruktif - mengapa mereka tidak dapat membekalkan maklumat?

The "Buka blok TV" Perkhidmatan

AceVPN termasuk "Buka blok TV" dengan pakej VPN mereka. Ini, pada dasarnya, merupakan cara alternatif untuk melihat kandungan media streaming seperti "tangkapan" Perkhidmatan TV, tanpa perlu menyambung ke VPN.

Sebaliknya, anda menukar tetapan DNS komputer anda supaya permintaan untuk mengakses laman-laman terkunci rantau ini dialihkan semula untuk menyembunyikan lokasi anda. AceVPN membekalkan senarai perkhidmatan yang penyelesaian ini berfungsi dengan.

Ujian Unblock TV adalah satu lagi proses yang meningkatkan tahap kekecewaan kita. Mengklik "Dapatkan Unblock TV sekarang" membawa kami kembali ke halaman pesanan awal; berikut arahan yang diperlukan untuk pergi ke kawasan ahli dan perhatikan alamat IP untuk menyelesaikan persediaan; keseluruhan proses memerlukan kami untuk reboot Mac kami.

Walaupun perkhidmatan itu berfungsi, kami sekali lagi kecewa dengan cara proses persediaan yang tidak perlu kompleks.

Kelajuan sambungan dan kebolehpercayaan

Kami membuat keputusan untuk membuat perkara mudah dengan ujian kelajuan kami.

Seperti biasa, kami menggunakan laman web Speedtest.net untuk mendapatkan kelajuan muat turun penanda aras untuk sambungan Internet ujian kami:

Kami kemudiannya berhubung dengan perkhidmatan AceVPN melalui L2TP dan berlari semula ujian itu.

Hasilnya sangat mengecewakan - yang dihubungkan ke AceVPN mengakibatkan laju muat turun kami dikurangi oleh lebih dari separuh.

Dalam keadilan, kita harus menunjukkan bahawa prestasi AceVPN mungkin lebih baik sementara disambungkan melalui OpenVPN, tetapi arahan yang hampir tidak dapat ditembusi digabungkan dengan fakta bahawa syarikat itu menggunakan perisian sambungan pihak ketiga yang belum "sedia" untuk Mac kita pada masa penulisan bermakna kita tidak dapat meletakkan ini untuk ujian.

Keserasian

AceVPN menawarkan banyak pilihan keserasian. Pengguna mudah alih boleh mendapatkan VPN ini untuk telefon Android, iOS dan Windows. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa aplikasi VPN iPhone tidak menyokong OpenVPN, anda perlu memuat turun aplikasi pihak ketiga, seperti Tunnelblick, untuk menggunakan protokol penyulitan ini. VPNArea juga menawarkan VPN untuk Windows, Mac dan Linux walaupun klien VPN Linux tidak mempunyai GUI.

Berdasarkan pengalaman kami pada VPN Mac, kami tidak akan bergantung pada mana-mana platform ini yang sangat mudah untuk dikonfigurasikan. Walau bagaimanapun, peminat dan teknisi mungkin akan menguruskannya.

Kawasan Pelanggan

Kawasan pelanggan AceVPN menawarkan pelbagai fungsi yang agak standard. Ia menunjukkan nama pengguna dan kata laluan VPN anda (yang berbeza dari nama pengguna dan kata laluan akaun anda), dan status langganan anda. Dalam kes kami, kerana kami telah memilih langganan Premium, kami juga mempunyai pilihan menaik taraf ke pakej Ultimate.

Kawasan pelanggan juga menyediakan keupayaan untuk memuat turun yang disebutkan di atas "fail konfigurasi" dan tetapan kawalan yang berkaitan dengan perkhidmatan TV Unblock.

Kesimpulannya

Kami suka

 • Senarai keserasian luas yang boleh merayu kepada peminat
 • Jawapan sangat cepat untuk menyokong pertanyaan

Kami tidak begitu pasti

 • Prosedur pendaftaran panjang
 • Dasar pembalakan penggunaan tidak jelas

Kami benci

 • Prestasi yang buruk
 • Beberapa arahan persediaan yang mesra pengguna yang kami lihat
 • Kurangnya akses kepada butiran pelayan yang jelas
 • Pengalaman konfigurasi yang sangat mengecewakan

Pada beberapa perkara semasa kajian kami, kami tertanya-tanya sama ada kami sedang terlalu keras terhadap AceVPN. Sebagai teknisi, kami dapat mengisi jurang dalam maklumat yang diberikan, dan perkhidmatan itu jelas menetapkan kompatibel dengan pelbagai peranti.

Walau bagaimanapun, kita perlu mempertimbangkan bagaimana keseluruhan spektrum pengguna yang berkemungkinan akan dapat dicapai dengan setiap perkhidmatan yang kita lihat, dan kami mengalami kekecewaan yang cukup kerana para teknisi tahu bahawa pengguna bukan teknikal (pada Mac, sekurang-kurangnya) akan berjuang dengan konfigurasi - mungkin sampai ke titik pemberhentian.

Jika angka prestasi kami mengagumkan, kami akan dapat memberikan cadangan berhati-hati untuk AceVPN, tetapi hanya untuk peminat IT yang benar. Dengan prestasi berada di bawah purata juga, kita ditinggalkan dengan sedikit kebaikan untuk dikatakan. Seseorang di AceVPN benar-benar perlu melihat perkhidmatan dari perspektif pengguna dan membuat beberapa penambahbaikan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me