ZenMate VPN

 • Harga

  Dari $ 1.64
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
7 daripada 10

Ringkasan

ZenMate adalah sebuah syarikat yang dikenali untuk aplikasi VPN percuma, tetapi kini memberi tumpuan kepada menyediakan perkhidmatan VPN premium. Walaupun tidak diperlihatkan sepenuhnya sebagai beberapa perkhidmatan VPN di luar sana, ia memberikan semua yang paling pengguna VPN yang mungkin mahu pada harga rock-bottom.

Statistik Pantas

 • Bidang kuasa
  Jerman
 • Sambungan serentak
  5
 • Negara
  30
 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  67.7 Mbps

Harga

Seperti yang semakin biasa hari ini, ZenMate menawarkan satu pelan ringkas yang sesuai dengan harga bulanan yang cukup tinggi jika dibayar secara bulanan, yang jatuh dramatik jika anda membeli langganan satu atau dua tahun.

Dan ia harus dikatakan bahawa pelan jangka panjangnya adalah antara yang paling murah di pasaran.


3 tahun

$ 1.64
sebulan

1 tahun

$ 4.49
sebulan

1 bulan

$ 9,99
sebulan

Semua langganan datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Anda juga boleh memanfaatkan percubaan percuma selama 7 hari, yang hanya memerlukan alamat e-mel yang sah. Langganan satu tahun untuk McAfee Total Security juga dibuang secara percuma.

Pembayaran diterima oleh PayPal atau kad kredit, dengan bayaran kad diproses oleh Cleverbridge.

Platform Pembayaran yang Disokong

ciri-ciri

Sambungan serentak 5
Negara 30
 • Tiada log
 • Sehingga 5 peranti serentak
 • 35+ lokasi pelayan
 • Sokongan berbilang platform
 • Pelanjutan penyemak imbas
 • Membunuh suis (Windows dan macOS)

Kebanyakan pelayannya terletak di Eropah, tetapi ZenMate juga menjalankan pelayan di Timur dan Pantai Barat Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Israel, Afrika Selatan, pelbagai lokasi Asia Timur, dan Australia.

Pasaran ZenMate itu sendiri sebagai perkhidmatan VPN yang mudah digunakan yang bertujuan untuk orang awam. Ini cukup adil, tetapi ini bermakna bahawa set cirinya sedikit asas.

Kelajuan dan Prestasi

Kelajuan

Hasil ujian kelajuan undian kami untuk ZenMate sangat sederhana. Keputusan kelajuan pecutan yang maksimum juga agak menengah tetapi masih cukup pantas sehingga anda tidak akan melihat sebarang kelembapan ketika menghubungkan ke pelayan di kawasan geografis yang sama seperti Anda.

Ujian kebocoran IP

SpeedTest ProPrivacy.com (purata) 67.7

Di Windows, kami mengesan kebocoran IPv6 WebRTC yang ganjil, jadi pengguna Windows harus mematikan WebRTC pada pelayar mereka atau melumpuhkan IPv6 pada tahap sistem. Sebagai alternatif, ZenMate menawarkan penyemak imbas WebRTC Protect sendiri untuk Chrome.

Kami mengesan tiada kebocoran sama sekali dalam macOS, walaupun dalam kedua-dua macOS dan Windows kami sedikit terkejut melihat beberapa pertanyaan DNS diselesaikan di lokasi yang sangat dekat dengan lokasi fizikal sebenar kami. Terjemahan DNS sedang ditangani oleh pelayan ZenMate, walaupun, dan sebagainya tidak menjadi kebocoran DNS.

Kami tidak boleh menguji peranti mudah alih menggunakan sambungan IPv6 pada masa ini, tetapi pada sambungan IPv4 dikesan tiada kebocoran IP dalam apa jua bentuk

Adakah ZenMate menyekat Netflix?

ZenMate menawarkan pelayan penstriman khas, dioptimumkan untuk membuka sekatan pilihan perkhidmatan penstriman popular di negara-negara yang berlainan di seluruh dunia.

Zenmare Netfli

Kami menguji pelayan ini menggunakan penanda aras kami Netflix AS dan perkhidmatan BBC iPlayer, dan cukup pasti, mereka berjaya membuka kunci kedua-dua platform. ZenMate menjalankan pelayan Netflix khas yang berpangkalan di AS, UK, Jerman, dan Perancis.

Kemudahan penggunaan

Sebagaimana yang telah dinyatakan, hanya satu alamat e-mel diperlukan untuk mendaftar untuk percubaan percuma, dan membayar untuk perkhidmatan penuh hanya tambahan memerlukan penyediaan pembayaran yang diperlukan. Apl khusus disediakan untuk Windows, macOS, iOS, Android, dan Android TV.

Panduan persediaan OpenVPN manual juga tersedia untuk semua platform utama, termasuk Linux dan Chrome OS. Malangnya, kami tidak dapat mencari fail config yang diperlukan di mana saja di laman web kerana semua pautan diarahkan ke halaman yang tidak berguna.

Pelanggan Windows

Perisian Windows VPN ZenMate kelihatan bagus dan mudah digunakan.

Senarai pelayan ZenMate pada tingkap

Selaras dengan mantra ZenMate yang mudah adalah falsafah terbaik, anda boleh memilih lokasi pelayan tetapi anda tidak boleh memilih pelayan individu. Anda boleh, bagaimanapun, menyusun pelayan untuk orang-orang yang menyahsekat perkhidmatan penstriman yang dipilih dan membenarkan torrenting.

Tetapan klien tingkap ZenMate

Anda boleh memilih antara Protokol OpenVPN, IKEv2 dan L2TP / IPsec VPN, dengan OpenVPN menjadi lalai. Anda juga boleh memilih antara OpenVPN UDP dan TCP, yang berguna untuk mengalahkan tahap penapisan VPN yang sederhana. Begitu juga, ciri pemilihan pelabuhan rawak boleh berkesan mengatasi blok VPN yang mudah.

Suis pembunuh dimasukkan. Memaksa tutup aplikasi itu sendiri untuk mensimulasikan kemalangan perisian tidak menamatkan sambungan VPN. Kuasa menutup penutupan OpenVPN, tetapi kami kemudian tidak lagi dapat menyambung ke internet. Ini bermakna suis membunuh menggunakan peraturan firewall peringkat sistem untuk menghalang sambungan di luar terowong VPN, yang bagus.

Pengguna VPN yang berpengalaman yang melihat persamaan rapat dengan pelanggan CyberGhost tidak tersilap. Mereka kini dimiliki oleh Kape Technologies dan seolah-olah berkongsi rangkaian pelayan biasa.

Pelanggan macOS

Perbezaan antara muka OS kecil OS, klien VPN macOS ZenMate kelihatan sama dengan Windows satu. Aplikasi Mac hanya menggunakan OpenVPN, dan tidak mempunyai pemilihan pelabuhan rawak atau keupayaan untuk bertukar dari UDP ke TCP. Walau bagaimanapun, ia mempunyai suis bunuh.

Aplikasi mudah alih

Tidak menghairankan, aplikasi OpenVPN Android adalah urusan mudah. Ia berfungsi dengan baik, bagaimanapun, dan menawarkan pemilihan pelabuhan rawak dan keupayaan untuk bertukar dari UDP ke TCP. Tidak ada suis bunuh, walaupun Android 7.0+ mempunyai suis bunuh terbina dalam yang berfungsi dengan aplikasi VPN mana pun.

Apl VPN iOS kelihatan hampir sama dengan aplikasi VPN Android tetapi menggunakan protokol IKEv2 dan tidak menawarkan pengimbasan port secara rawak.

Khidmat Pelanggan

Walaupun laman web mempunyai widget bergaya chat langsung, respons hanya melalui e-mel sahaja. Kami bertanya beberapa soalan yang diakui agak teknikal tetapi tidak pernah menerima balasan. Katakan saja ini tidak menarik perhatian kita!

Terdapat juga panduan persediaan dan beberapa panduan jenis masalah penembak teknikal di laman web.

Privasi dan Keselamatan

Bidang kuasa

ZenMate sendiri berpangkalan di Jerman. Ini adalah sebuah negara yang dikenali dengan undang-undang privasi data yang kuat, dan pada tahun 2018 adalah negara pertama untuk menyelaraskan sepenuhnya undang-undang perlindungan datanya dengan GDPR.

Bertentangan dengan ini, ia juga telah menguatkan arahan-arahan Pengekalan Data UE yang tidak sah di dalam undang-undang tempatan. Ini berkuat kuasa pada 2016 dan memerlukan semua penyedia perkhidmatan telekomunikasi dan internet untuk mengekalkan metadata pengguna sehingga 10 minggu. Malangnya, definisi "metadata" yang digunakan oleh undang-undang termasuk senarai semua laman web yang dikunjungi.

Pada masa ini, kami tidak dapat menentukan sama ada Akta Pengekalan Data terpakai untuk perkhidmatan VPN yang berpangkalan di Jerman.

Jerman adalah sekutu rapat Amerika Syarikat, dengan NSA mendirikan ibu pejabat Eropah di negara ini. Akta Komunikasi Perisikan Komunikasi 2016 membenarkan kuasa luas Jabatan Perisikan Persekutuan (BND) untuk memonitor semua lalu lintas internet memasuki dan meninggalkan negara.

Pada tahun 2018 ZenMate telah diperoleh oleh Kape Technologies, sebuah syarikat yang kini nampaknya berpangkalan di UK. Ini jauh dari ideal kerana UK kini menguatkuasakan beberapa undang-undang pengawasan massa yang paling luas yang pernah dilepaskan di mana-mana, dan sebagai ahli pengasas dari Five Eyes mengintip perikatan, agensi keselamatan GCHQ bekerja dalam perkongsian yang sangat dekat dengan NSA.

Log

Laman web ZenMate mengumpul banyak maklumat peribadi apabila anda melawatnya, termasuk alamat internet (IP) unik anda. Butiran privasi privasi yang panjang apa yang dilakukan dan tidak dilakukan dengan maklumat yang dikumpulkan dari laman webnya atau yang anda berikan kepadanya semasa mendaftar untuk perkhidmatan.

Hanya untuk tekanan, ini hanya terpakai kepada laman web. Walaupun agak ringkas, dasar privasi jelas (jika agak ringkas; ZenMate memberitahu kami ini akan berubah tidak lama lagi) menyatakan bahawa tiada log disimpan semasa menggunakan perkhidmatan VPN itu sendiri:

"Data Peribadi yang disebutkan di atas tidak, pada bila-bila, dikaitkan dengan apa-apa jenis aktiviti yang dilakukan oleh pengguna di dalam terowong VPN ZenMate, yang TIDAK direkodkan, direkod atau disimpan sama sekali."

Walau bagaimanapun, kami berharap bahawa lebih jelas sama ada perkhidmatan VPN Jerman dimasukkan dalam Akta Pengekalan Data, dan oleh itu diperlukan oleh undang-undang untuk menyimpan log selama 10 minggu.

Keselamatan teknikal

Aplikasi Windows menggunakan protokol penyulitan OpenVPN secara lalai, walaupun anda boleh beralih ke IKEv2 atau IPsec. Aplikasi Android dan macOS menggunakan OpenVPN, manakala aplikasi iOS menggunakan IKEv2.

Apabila menggunakan OpenVPN saluran data dicagar menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash SHA-256.

Maklumat tidak tersedia pada tetapan yang digunakan untuk saluran kawalan, walaupun mereka mungkin sama seperti yang digunakan oleh CyberGhost: cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash SHA256. Saluran kawalan: kunci AES-256, penyulitan kunci RSA-4096, dan pengesahan hash SHA384. Rahsia ke hadapan yang sempurna disediakan oleh pertukaran utama ECDH-4096.

Yang merupakan persediaan yang sangat kuat.

ZenMate menggunakan juga 100% pelayan logam terdedah, yang merupakan berita hebat untuk privasi. Seperti yang telah diperhatikan, kami mengesan kebocoran WebRTC di Windows, tetapi aplikasi sebaliknya selamat.

Pemikiran Akhir

ZenMate adalah perkhidmatan VPN murah yang mudah digunakan yang melakukan apa yang ia katakan pada timah. Oleh itu, kami fikir ia memberikan nilai yang besar untuk wang untuk pengguna VPN yang lebih kasual.

Markah pada pintu

8/10

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me