W10Privacy


ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

W10Privacy
este un instrument anti-spion gratuit pentru Windows 10, proiectat de dezvoltatorul german Bernd Schuster. Aplicația intuitivă este un singur fișier executabil conceput pentru a ușura unele dureri cauzate atunci când utilizați Windows 10, permițând utilizatorilor să modifice setările de confidențialitate, să blocheze reclame și să dezactiveze funcția Windows Update prin simpla apăsare a câtorva butoane.

Îi place

  • Liber
  • Fără instalare
  • Indicarea punctului de restaurare a sistemului înainte de utilizare
  • 7 limbi
  • Categorii
  • Recomandări de semafor
  • Usurează navigarea Editorului de Registru
  • O gamă largă de opțiuni de confidențialitate

Neapreciate

  • Nu există o bară de căutare pentru a găsi mai rapid opțiunile
  • Interfața utilizator ar putea fi mai curată pentru a evita confuziile

Caracteristici

Fără instalare

Odată descărcat, W10Privacy nu are nevoie nici măcar de instalare pentru a funcționa. Pur și simplu porniți fișierul executabil în modul de administrator și permiteți-l să acceseze Editorul Registrului pentru a obține funcționalitate completă. De acolo, software-ul acționează ca un singur ghișeu pentru a personaliza toate setările menționate anterior, fără a fi nevoie să vă scufundați în mai multe meniuri sau să riscați să schimbați ceva care nu ar trebui modificat..

Notă

Windows Defender indică adesea W10Privacy ca fiind nesigur și vă solicită să anulați descărcarea. Acesta este un steag fals, deoarece W10Privacy este perfect inofensiv. Pur și simplu faceți clic "mai multe informatii" a face "Alerga" apare butonul.

Windows Protect PC

Restaurare prompt

Deși este posibil să faceți în Windows 10, parcurgerea manuală a Registrului Windows 10 manual poate fi adesea o provocare pentru utilizatorul ocazional. Preferințele sunt ascunse într-o multitudine de meniuri derulante care adesea pot conține terminologie necunoscută și schimbarea acestora poate provoca uneori repercusiuni neprevăzute.

Restaurare prompt

Din fericire, așa cum este recomandat atunci când atingeți Editorul de registru, W10Privacy îi solicită automat utilizatorului să creeze un punct de restaurare care să poată fi folosit pentru a reseta modificările în cazul în care ceva nu merge bine..

Opțiuni de confidențialitate codate pe culori

Poziția implicită a Microsoft în ceea ce privește protecția și colectarea datelor a fost discutabilă în cel mai bun caz în ultimii ani, lăsând utilizatorul să treacă prin meniuri nesfârșite și jargon complicat manual pentru a atinge un nivel acceptabil de confidențialitate. W10Privacy oferă 316 opțiuni în total, în 16 categorii, constând în confidențialitate, aplicații, telemetrie, căutare, rețea, explorator, servicii, Edge, Internet Explorer, OneDrive, sarcini, Tweaks, firewall, fundal-aplicații, utilizatori-aplicații și sistem- Aplicații.

opțiuni de confidențialitate codate color

W10Privacy se mândrește cu faptul că este accesibil tuturor acțiunilor recomandate pentru codificarea culorilor, bazate pe efectele secundare ale sistemului. Folosind o structură de semafor, verde înseamnă că utilizatorul poate schimba setarea cu o ieșire aproape notabilă dincolo de pierderea funcționalității directe a opțiunii. Este recomandat condiționat galben sau chihlimbar, cerând utilizatorului să examineze opțiunea pe care urmează să o modifice înainte de a confirma orice modificare. Setările recomandate restricționate sunt evidențiate în roșu și pot avea un impact negativ asupra sistemului dacă sunt schimbate din starea lor implicită.

explicaţii

Terminologia nu este cea mai prietenoasă cu utilizatorii fără experiență, dar W10Privacy elaborează și explică când cursorul trece peste opțiune. Aceste preferințe sunt, de asemenea, sortate în categorii, constând în confidențialitate, aplicații, telemetrie, căutare, rețea, explorator, servicii, Edge, Internet Explorer, OneDrive, sarcini, Tweaks, firewall, fundal-aplicații, aplicații utilizator și aplicații sistem. Acest lucru face ca selecția să fie mai ușor de navigat, dar pare o pierdere că nu există nicio funcție de căutare pentru a localiza mai rapid opțiunile.

Dezactivarea Windows Update pe Windows 10 Pro / Enterprise

Microsoft a fost înrădăcinată pentru abordarea sa puternică de actualizare a Windows 10, patch-urile atrăgând adesea utilizatorii în momente incomode. În memoria recentă, actualizările de Windows 10 au prezentat, de asemenea, un risc, deoarece utilizatorii au pierdut cantități importante de date din cauza erorilor din partea editorului. Din păcate, utilizatorii Windows 10 Home sunt blocați cu amânarea încorporată, dar utilizatorii Pro și Enterprise pot utiliza W10Privacy le permite utilizatorilor să dezactiveze Windows Update fără să vă scufundați în meniuri.

Desigur, acest lucru prezintă riscuri potențiale de securitate, deoarece Microsoft nu va mai putea remedia vulnerabilitățile cunoscute. Celor care folosesc această opțiune, li se recomandă să țină la curent cu actualizările manual, în loc să rămână în urmă.

Dezactivarea și dezinstalarea aplicațiilor Microsoft

Microsoft livrează Windows 10 cu o cantitate uimitoare de aplicații pentru prima parte. Dacă nu este deja furnizat, cum ar fi serviciile cloud OneNote, aplicația de jocuri Xbox, Groove Music, Camera și Maps, Microsoft încearcă să vă vândă sub forma Office sau în Windows App Store. W10Privacy permite utilizatorilor să dezactiveze sau chiar să dezinstaleze aplicațiile Windows 10 la un singur clic.

De ce trebuie să personalizați setările de confidențialitate în Windows 10?

Microsoft a primit multe critici pentru transformarea Windows 10 într-un serviciu, mai degrabă decât într-un produs, impunând foarte puține limitări asupra datelor pe care le colectează implicit. Face acest lucru în numele unei experiențe mai personalizate, dar aceasta permite unei singure companii să compileze profiluri complexe pe numeroase persoane.

Unele dintre aceste eforturi au primit publicitate negativă de când au debutat, cum ar fi programul de îmbunătățire a experienței clienților Windows și ID-urile de publicitate, dar altele sunt mult mai puține. „Telemetria aplicațiilor” și „istoricul activității” permit companiei să urmărească utilizarea aplicațiilor, site-urile răsfoite și ce fișiere sunt accesate. În timp ce Windows a păstrat întotdeauna file pe locația sistemelor care folosesc software-ul său, Windows 10 are obiceiul să înregistreze recunoașterea vocală și scrierea de mână, acolo unde este cazul, pentru a identifica mai bine utilizatorul.

Chiar și funcțiile utile au fost cunoscute pentru a ajuta la crearea de profiluri ale utilizatorilor Windows 10. În timp ce rapoartele de eroare sunt ingineri pentru a diagnostica și a rezolva eficient problemele în timp util, ele pot, de asemenea, să acorde acces la o serie de date personale de la hardware și software la utilizare.

Gânduri finale

Setările implicite din Windows 10 reprezintă un coșmar absolut pentru conștiența de confidențialitate și, prin urmare, trebuie personalizate dacă utilizatorii doresc să evite Microsoft construind un profil al acestora. W10Privacy este o aplicație excelentă anti-spion care face ca traversarea Editorului de registru să fie mult mai mică de o sarcină și să fie semnificativ mai puțin descurajantă pentru utilizatorii întâmplători nou pe scenă. Creată de un singur dezvoltator, aplicația este complet gratuită cu opțiunea de a dona lui Schuster în colțul din dreapta jos.

Sistemul său de semafor și informații suplimentare sunt deosebit de binevenite, dar cantitatea fără precedent de opțiuni ușor accesibile, face ca W10Privacy să iasă în evidență. Din păcate, aceasta acționează ca o sabie cu două tăișuri, deoarece face lipsa funcționalității de căutare cu atât mai evidentă. Totuși, este de preferat să vă învățați în jurul unei aplicații cu mai multe opțiuni decât să folosiți concurenți care nu oferă atât de mult pentru dvs..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me